Intro: 尖沙咀食個下晝價錢相對高少少,而人流都好多,呢一次咁岩想食韓國菜,發現原來呢到附近人流相對少,仲唔洗等位架,價錢大約喺80-100左右~ ___________________🍽 韓式拌飯跟蛋卷(豬肉) 💰 69 (須加一)⭐️8/10✍🏻 真係估唔到用石鍋飯咁上,會食到飯焦✍🏻 拌飯嘅配菜同豬腩肉好多,泡菜同芽菜比較重口味少少✍🏻 豬腩肉肥瘦適中,仲好厚肉✍🏻 蛋卷就蛋味好重,再點甜辣醬味道更好🍽 紫菜包飯伴胡麻醬蕃茄豆腐沙律(牛)💰 79 (須加一)⭐️7/10✍🏻 紫菜包飯嘅牛肉比較韌,肉質麻麻✍🏻 沙律菜就普通,唔會特別新鮮✍🏻 呢個餐嘅份量岩女仔食,男仔就會唔夠飽🍹 青檸梳打💰午餐+8 (須加一)✍🏻 有半粒青檸同薄荷葉,賣相都好靚✍🏻 飲完好爽,而甜度岩岩好___________________🏠 咯咯雞韓食店📍 尖沙咀亞士厘道20A號地舖⭐️ 7.5/10 (韓國菜)___________________
Intro:
___________________
🍽 韓式拌飯跟蛋卷(豬肉)
💰 69 (須加一)⭐️8/10
✍🏻 真係估唔到用石鍋飯咁上,會食到飯焦
✍🏻 拌飯嘅配菜同豬腩肉好多,泡菜同芽菜比較重口味少少
✍🏻 豬腩肉肥瘦適中,仲好厚肉
✍🏻 蛋卷就蛋味好重,再點甜辣醬味道更好

🍽 紫菜包飯伴胡麻醬蕃茄豆腐沙律(牛)
💰 79 (須加一)⭐️7/10
✍🏻 紫菜包飯嘅牛肉比較韌,肉質麻麻
✍🏻 沙律菜就普通,唔會特別新鮮
✍🏻 呢個餐嘅份量岩女仔食,男仔就會唔夠飽

🍹 青檸梳打
💰午餐+8 (須加一)
✍🏻 有半粒青檸同薄荷葉,賣相都好靚
✍🏻 飲完好爽,而甜度岩岩好

🏠 咯咯雞韓食店
📍 尖沙咀亞士厘道20A號地舖
⭐️ 7.5/10 (韓國菜)
2022-12-05 77 浏览
《韓食香脆炸雞🍗》———————————————-#咯咯雞韓食店 🇰🇷-尖沙咀亞士厘道係條美食街,選擇非常之多,而呢間韓式良心小店主打炸雞、石鍋飯、煎餅等等韓國菜,必撐🇰🇷-🍯 蜜糖芥末炸雞小店為食客準備好哂手套,十分貼心🥰 炸雞嘅口味都好多元,我哋今次就揀咗蜜糖芥末😙 半份大約有8件雞左右,件件都啖啖肉,夠哂豐富!而且即叫即炸,炸粉唔會好厚,表皮炸得十分香脆,肉質鮮嫩Juicy,每件雞都沾滿醬汁,十分惹味😚-🧀 香辣芝士薯仔煎餅一嚟到就已經feel到熱辣辣,薄身餅皮香脆,入面充滿薯仔蓉🥔,再鋪滿芝士同泡菜,味道香濃~-⭐價錢參考:(另收加一)蜜糖芥末炸雞半份:$119香辣芝士薯仔煎餅:$89🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$110
《韓食香脆炸雞🍗》
———————————————-
#咯咯雞韓食店 🇰🇷
🍯 蜜糖芥末炸雞
🧀 香辣芝士薯仔煎餅
⭐價錢參考:(另收加一)
蜜糖芥末炸雞半份:$119
香辣芝士薯仔煎餅:$89
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$110
2022-12-05
2022-12-05 55 浏览
門口見到咁黃,自己又鍾意食炸雞,就係咁俾我吸引咗入去食個午餐。先叫咗半份柚子檸檬炸雞,有雞翼、有雞鎚,唔會只係得雞胸!醬汁好開胃又清新,除左有檸檬嘅酸,仲有柚子蜜嘅甜,兩個味道互相配合,超好味!人氣產品係鐵板,我就叫咗鐵板芝士野菜豬腩。冇諗過豬腩係咁厚身嘅,唔係米線舖薄新嗰種。會有專人幫你剪好,又教我點吃。唔洗煮咁耐,煮到芝士溶晒就可以熄火,否則太老就做不到拉絲效果。如我所料,撈埋野菜,由芝士重重包住,特別芝味!自己又可以邊捲邊食,幾好嘅體驗。

睇完戲特登行去阿士厘道嘅咯咯雞韓食店,食炸雞下午茶,可能Teatime時段來,好快就有位坐.餐廳以韓式工業快餐風格,什有特式,又坐得舒服 🔮三重芝士炸雞五件  簡直就係邪惡惹味之選呀!炸雞上面舖滿哂車打芝士,美式芝士和 忌廉芝士,溶哂係個面上面,超吸精呀!勁拉絲呀!有齊炸雞搥,雞翼,雞胸肉,外面超脆,雞肉又juicy惹味!好食到我地lup埋骨,個底仲有好多cheese source,真係cheese 不留手呀! 🔮溫泉蛋卡邦尼年糕   呢個卡邦尼汁,芝士味勁濃,再加上炒香嘅煙肉,creamy又滋味!年糕入口煙韌又好嚼口,每口年糕都有滿滿濃郁的卡邦尼汁,講真越膩越想食呀!芝士的神奇魔法,反抗不了呀!

🔮三重芝士炸雞五件

🔮溫泉蛋卡邦尼年糕
2022-11-23
2022-12-01 43 浏览
🚥尖沙咀亞士厘道係一條美食街,選擇非常多,🇰🇷有日韓菜、西餐、茶餐廳等,今次揀左食韓國野,🔆裏面光線充足,韓式炸雞方面更有10款味道選擇,正🍗🥔香辣薯仔芝士煎餅($89)🥔🤩煎餅熱辣辣上檯,望落已經相當吸引。餅皮煎到脆一脆,食落香口。🧀入面仲有大大塊薯仔粒,加上面層鋪滿芝士碎,🌶️味道香濃、辣度輕微,適合大眾口味👄🐔蒜香醬油炸雞 - 半份($119)🐔🤵🏻炸雞黎之前職員已先送上手套,夠曬貼心。🤲🏻半份大約有7-8件雞左右,🐤當中包括雞鎚、雞翼等,雞肉肉質嫩滑,蒜香醬油汁亦甜甜地,食落惹味😎😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7/10——————————————————————————————🚥Ashley Road in Tsim Sha Tsui is a street full of restaurants, 🇰🇷like Japanese, Korean, Western, Hong Kong Style food, and this time we are having some Korean snacks. 🔆The restaurant have good l

🥔香辣薯仔芝士煎餅($89)🥔

🐔蒜香醬油炸雞 - 半份($119)🐔

🚥Ashley Road in Tsim Sha Tsui is a street full of restaurants, 🇰🇷like Japanese, Korean, Western, Hong Kong Style food, and this time we are having some Korean snacks. 🔆The restaurant have good lighting inside and there are 10 flavours of fried chicken to choose from🍗

🥔Potato with Cheese Pancake ($89)🥔
🤩The pancake is served hot and looks attractive. 🧀The crust is crispy and there are huge pieces of potato cube inside, 🌶️it taste rich with mild spiciness, which suitable for everyone👄

🐔Garlic and Soy Sauce Fried Chicken - Half Portion ($119)🐔
🤵🏻The staffs are thoughtful and serve us the gloves before the fried chicken is served🤲🏻 Half portion contains around 7-8 pieces of chicken including drumsticks and wings, 🐤the flesh is tender and moist while the sauce is sweet and appetising😎

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 7/10
2022-11-27 224 浏览
Badboy約咗朋友喺尖沙咀覓食,行過見到呢間主打韓式炸雞嘅餐廳喺下午茶時段做緊炸雞放題😳$88@60分鐘任食🤤啱哂未食lunch嘅肉食獸badboy🤤🤤🤤如果嫌60分鐘唔夠喉,可以揀90分鐘任食😏都只係$128@咋‼️😋仲有成十款口味俾你任叫:原味、甜辣、柚子檸檬、蜜糖芥末、咸蛋黃、三重芝士、冬陰公味、青檸芥辣、蒜香醬油、蜜糖咖哩,好想全部都試勻哂呀🤤-60分鐘炸雞放題$88Badboy今次揀咗4隻味試,喺分享味道之前badboy不得不提之前就算喺韓國食,啲炸雞都係得頭兩三隻嫩滑,之後嗰啲好鞋😰。而呢度令人驚喜嘅係佢炸出嚟隻隻雞嘅肉質都係嫩口😋,水準非常穩定!就算凍咗佢口感都仲係咁好😊。-🍯蜜糖芥末Badboy最鍾意呢個味,一向鍾意甜甜地配芥末嘅味,食到唔想停😆。-🥚咸蛋黃仲要食咸蛋黃嘅朋友一定會鐘意食,好香咸蛋黃味,滿滿咸蛋黃碎,正😋-🧄蒜香醬油朋友最鐘意呢隻味。佢個醬油係偏重口味少少,好食係好食但就覺得有點太邪惡😂。-🥘蜜糖咖哩本身以為係甜嗰種咖哩,但原來都幾辣吓😂,不過好惹味,鐘意食辣嘅朋友可以試試!-其實隻隻味都好好食🤭,但如果你細食/只係口痕想食幾舊雞,係可以選擇$49-$6
60分鐘炸雞放題$88
🍯蜜糖芥末
🥚咸蛋黃
🧄蒜香醬油
🥘蜜糖咖哩
其實隻隻味都好好食🤭,但如果你細食/只係口痕想食幾舊雞,係可以選擇$49-$69 5件炸雞,不過就只可以揀一隻味囉😆都係放題正啲🤤另外仲有其他韓食俾唔太好炸雞嘅朋友揀😗。
🍓5毛小粉紅$24
即係草莓奶酪,個樣幾吸晴幾靚,幾好飲😋。
2022-11-17 84 浏览
嚟介紹良心餐廳啦💛!今次想介紹嘅餐廳其實之前都想試好耐🤭,主要係見到佢嘅menu寫住下午茶時段嘅韓式炸雞有放題任食嘅套餐🍗。不過今次都係冇食到炸雞放題🤣,因為去到餐廳嘅時候都已經差唔多轉晚市🫡,所以諗住廢事食得咁急啦🙌🏻。不過我都有食到佢嘅炸雞㗎😋,即刻同大家分享下嗰餐食咗咩啦~食物方面☝🏻#鹹蛋黃炸雞($119)首先想介紹嘅呢款鹹蛋黃炸雞🍗,當日我其實都只係叫咗半份😬,但係個份量都出奇地多🤤。而鹹蛋黃都均勻咁舖咗喺炸雞上面🤪,炸雞皮薄肉嫩仲夠晒熱😍。配埋鹹蛋黃碎一齊食真係夠晒邪惡😋,我幾欣賞炸雞嘅粉漿唔會太厚👍,所以都冇破壞炸雞應有嘅口感🤩。#鐵板芝士蛋泡菜炒飯 ($108)之後要介紹嘅主食就係泡菜炒飯🇰🇷,不過今次嘅泡菜炒飯比起一般嘅泡菜炒飯就更加邪惡啦👾。講返佢嘅賣相先,其實就咁睇落我已經覺得好colorful🤣,泡菜炒飯有加到紫菜同埋韓式辣椒醬,另外芝士同蛋都有加到三色椒🤩。所以材料其實都幾豐富㗎,配埋熱辣辣嘅鐵板,令到芝士蛋可以以一個溶溶地嘅狀態包裹喺炒飯🥰。一啖芝士蛋再加一啖泡菜炒飯咁食真係好滿足😚。評分以🌕表示(滿分為5)環境:🌕🌕🌕🌕🌑賣相:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑服
嚟介紹良心餐廳啦💛!
今次想介紹嘅餐廳其實之前都想試好耐🤭,主要係見到佢嘅menu寫住下午茶時段嘅韓式炸雞放題任食嘅套餐🍗。不過今次都係冇食到炸雞放題🤣,因為去到餐廳嘅時候都已經差唔多轉晚市🫡,所以諗住廢事食得咁急啦🙌🏻。不過我都有食到佢嘅炸雞㗎😋,即刻同大家分享下嗰餐食咗咩啦~

食物方面☝🏻
#鹹蛋黃炸雞($119)

#鐵板芝士蛋泡菜炒飯 ($108)

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-11-17 68 浏览
☀️咯咯咯🐓🐓🐓 又夠鐘起身食🐥🐥♥️👶🏻👼🏻去左一間一路都好想食既韓國🐥🐥店食炸🐥😘✌🏻店員仲好好會問👶🏻👼🏻有咩吾食🙈 👶🏻❌🐮 ⛩-韓式炸雞🍗(咸蛋黃) 半份 $119呢度既咸蛋黃炸🐥意外令👶🏻👼🏻有驚喜🤣🤣♥️♥️因為呢家店既咸黃無傳統既死咸一邊頸既感覺🤣♥️但又好有咸蛋香味🙈🙈一上枱就已經嗦到咸蛋味🥚🍳 雞肉部分有🐥翼,🐥錘,🐥胸🤤每個部位都好Juicy💦而且完全吾乾💥✨好快就清哂一籃🐥🐥-鐵板芝士蛋泡菜炒飯 $108呢個私心要推介下😍♥️因為超好食🤣泡菜吾會咸死人🤤♥️亂埋芝士,紫菜同蛋之後食真係邪惡指數1000%✨但又好好食喎😂真係望住個肚仔一啖炒飯一滴眼淚💦🤣🍀👼🏻👶🏻比個炒飯一個大心心♥️♥️😘😘#我哋真係好撚中意香港

韓式炸雞🍗(咸蛋黃) 半份 $119

鐵板芝士蛋泡菜炒飯 $108

#我哋真係好撚中意香港
2022-11-16 58 浏览
因為太耐無得去韓國,唯有係香港食下炸雞止止旅行癮。今次尖沙咀喱間有驚喜之餘CP值都好高👏🏻👏🏻👏🏻📍柚子檸檬炸雞今次叫左半份雞,一共有7件。有雞翼/雞件/雞上髀…每件炸雞都沾滿柚子檸檬汁,酸酸甜甜好開胃,而且每件雞都好滑咬開有肉汁燉加上炸粉好簿👍🏻👍🏻香港少見既高質韓或炸雞店😌😌😌📍 鐵板芝士野菜豬腩豬腩片半肥瘦,好明顯見到一層肥肉一層瘦肉,加上下面鋪滿芝士,一經加熱過後,芝士熱溶後包住豬腩,好似係韓國食到芝士ribs 味呀🥹🥹🥹另外,店員會好細心幫客人剪開豬腩片👍🏻👍🏻好似韓國食店既服務呀!好貼心又抵讚現在下午茶時段有炸雞放題,下次叫多啲朋友一齊食順便試曬咁多隻味食完成餐飯後更加想去韓國食當地野🥹🥹🥹睇黎要睇定機票下年出發😆😆😆

📍柚子檸檬炸雞

📍 鐵板芝士野菜豬腩

2022-11-15 57 浏览
尖沙咀出名多韓國菜,今日黎左呢間講明好中意香港既店 店家既logo係一隻好可愛既雞仔,裡面裝修色彩繽紛,menu有好靚既插畫,金屬既餐椅帶點工業風,顧客年輕男女夫婦細路都有。香辣芝士薯仔煎餅 $89落咗芝士既煎餅望起上嚟好似pizza!店家真係落左好多芝士係面,一拉一咬,唔止拉絲,係完全拉哂一條條芝士出嚟!面層芝士鹹香軟身,下層係餅底煎脆,中間夾著蔬菜薯仔,一啖有三種滋味!蒜香醬油炸雞半份 $119因為每件雞都好大嚿,所以半份既份量都唔少。炸雞有雞槌有雞翼,隔住食就岩哂。醬油味濃郁,外皮炸到crunchy,撒上芝麻,幾好食。
尖沙咀出名多韓國菜,今日黎左呢間講明好中意香港既店

香辣芝士薯仔煎餅 $89

蒜香醬油炸雞半份 $119

今次帶屋企人去尖沙咀覓食,見到少有嘅韓國菜良心小店,位置比較隱蔽,全店裝修設計以鮮黄色為主調,走工業風,入到去餐廳抬起頭就見到有霓虹光管寫住《我地真係好撚鍾意炸雞》!食完就知佢地嘅炸雞真係好出色!😆1. 🐣咸蛋黃炸雞 ($119/半份)半份大約有7-8件,呢個炸雞外皮炸得好香脆,炸粉唔會做到好厚,炸雞肉質嫩滑,炸雞表面沾上了大量的咸蛋黃,廚師出手一啲都唔吝嗇,味道咸香又邪惡!😈😈 推薦大家一定要試下呀!!😍😍2. 鐵板芝士蛋泡菜炒飯配豬肉 ($108)韓式炒飯上面鋪滿大量芝士🧀和紫菜,可惜鐵板未夠熱,芝士拉絲效果不太明顯🙊,炒飯用上泡菜、🐷豬肉絲、🫑三色椒和韓式辣醬一齊炒,微辣又惹味!

1. 🐣咸蛋黃炸雞 ($119/半份)

2. 鐵板芝士蛋泡菜炒飯配豬肉 ($108)

2022-10-16
  • 咸蛋黃炸雞
2022-11-13 65 浏览
平時Lunch 果陣已經見呢間韓國炸雞店好多人排,今日肥妹仔放假,決定嚟個快閃炸雞店,咁岩我地去果個時間可以避開人潮,唔洗等位添😆咸蛋黃炸雞半份 🐔$119餐廳嘅炸雞好香脆可口,但入面雞肉就好juicy,肉質好滑而且賣相都相當吸引,每件都沾滿咸蛋黃醬,配埋一齊食真係無得輸><海鮮煎餅 $89每一舊都好大塊,海鮮🦑同三色椒🫑、洋蔥🧅等配料保持到爽口彈牙同清爽嘅口感,連埋餅身一齊食煙煙韌韌咁,不過就略嫌油膩左少少,好彩點過煎餅汁之後油膩感少咗好多

咸蛋黃炸雞半份 🐔$119

餐廳嘅炸雞好香脆可口,但入面雞肉就好juicy,肉質好滑

海鮮煎餅 $89

之前已經一早預約左咯咯雞韓食店🐓,去到已經坐無虛席,去餐廳之前最好要預約,如果唔係應該都有排等。我地入到去,已經叫左成枱菜,先講芝士紫菜包飯(豬)🐖$69,味道普普通通,芝士味並不濃,沒有驚喜,可以不試。半份咸蛋黃炸雞 🍗$119 半份蜜糖芥末炸雞 🍗$119黎到咯咯雞,當然唔少得食炸雞🍗啦,咸蛋黃炸雞有d失望🙍,感覺咸蛋黃同炸雞是分開的,沒有完全融合及入味,好彩蜜糖芥末炸雞加番不少分數,醬汁非常惹味,甜甜酸酸,十分開胃😋。唯一要提醒就係呢度既炸雞除左普通雞塊外,會摻雜埋雞翼,鐘唔鐘意就見仁見智了。海鮮煎餅 $89 🦑呢份煎餅有驚喜,煎得酥脆,每一塊餅都有海鮮🦑同蔥,都算足料,海鮮同粉漿既比例調教得幾好,入口非常舒服,加埋白芝麻,十分香口,值得推介👍。海鮮炸醬麵$69今次係我第二次食炸醬麵,因為第一次食炸醬麵時覺得好似死咸,所以以後都唔敢再食,點知今次再試又幾有驚喜,呢間炸醬麵有好多配料,口感豐富,所謂既海鮮就係蜆肉為主,但撈勻醬汁後,甜甜地又幾好食,仲有溫泉蛋,正👍👍溫泉蛋卡邦尼年糕 $69可能得本人唔係太鐘意食年糕,呢個醬汁又唔係特別creamy,所以我就不作太多評論。單純以價錢黎

半份咸蛋黃炸雞 🍗$119

半份蜜糖芥末炸雞 🍗$119

海鮮煎餅 $89 🦑

海鮮炸醬麵$69

溫泉蛋卡邦尼年糕 $69

單純以價錢黎講,呢個尖沙咀餐廳價錢不是太貴,食物不錯,性價比幾高,值得推介👍,不過提提大家,用膳時間只有個半鐘,差唔多夠鐘就會開始趕你走,未必係吹水既好地方。
2022-11-12 214 浏览
🍗今日見係尖沙咀想食下韓國野見仲要係係黃店就幫襯下入到去都俾佢個我地真係好撚鐘意炸雞吸引住🐣 咸蛋黃炸雞係炸雞上面有D咸蛋黃碎 食得到咸蛋黃既味同個烤雞加埋一齊味道好夾而且唔會覺得好油膩👍🏼🐣 蜜糖芥末炸雞每舊雞都俾厚厚既醬包圍住芥末有少少攻鼻 食落都幾過癮而且亦都甜甜地食完會想食完一啖又一啖😛🧀 鐵板芝士蛋泡菜牛肉炒飯成個飯都蒲滿哂芝士碎熱辣辣亦都做到拉絲既效果炒飯既上面有D韓式辣醬同埋紫菜碎撈埋D飯一齊食好香口‼️😚整體黎講炸雞味道都唔錯食完亦都唔會覺得油膩而且入到去店員推介話佢地而家做緊88蚊炸雞放題.只要88蚊就可以係60分鐘內任食十款炸雞可惜今日我唔係太餓就廢事食放題喇但下次都會想試下佢個炸雞放題🫶🏻
🍗

炒飯既上面有D韓式辣醬同埋紫菜碎
撈埋D飯一齊食好香口‼️😚

整體黎講炸雞味道都唔錯
食完亦都唔會覺得油膩
而且入到去店員推介話佢地而家做緊88蚊炸雞放題.
只要88蚊就可以係60分鐘內任食十款炸雞
可惜今日我唔係太餓就廢事食放題
但下次都會想試下佢個炸雞放題🫶🏻
2022-11-11 44 浏览
平時去尖沙咀食韓國野都係去韓國街食多今次就去左亞士厘道食今次要為大家介紹既係 - 咯咯雞韓食店顧名思義就梗係食韓國野啦今次分別點左:- 海鮮煎餅- 炸雞重點推介:海鮮煎餅: 呢間餐廳既海鮮煎餅同平時其他食既有啲唔同佢地食落煙煙韌韌同埋啲料係超多同埋啲料有 魷魚 洋蔥 青椒...等而且佢地相對地都大塊有興趣既朋友仔bookmark定啦@kokkokchicken424Location: TSTPrice : $100/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
平時去尖沙咀食韓國野都係去韓國街食多
今次就去左亞士厘道食