餐厅: 和牛燒肉一郎 (新都城中心二期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
呢日我個牛魔王friend 🐮😈👑 話要帶我嚟食和牛燒肉放題,佢話食過呢度嘅日本黑毛和牛產地同質素都有保證,性價比夠哂高 👍🏻放題套餐有6款選擇:A B C D E F 唔食牛嘅朋友🙅🏻‍♀️🐮可以選擇【A餐:豚•雞好滋味】食牛嘅朋友,又想經濟啲嘅😍🐮💸可以選擇【B餐:精選海鮮•豚•牛•雞】想食埋和牛嘅朋友🇯🇵🐮就要揀C D E F 餐我哋今次就揀咗【E餐:日本黑毛和牛12款】,啱budget之餘,又有多啲唔同部位嘅肉肉可以選擇~ ✌🏼用app點餐,座位旁有上下兩層輸送帶將食物送上,而且有按鈕自動開關趟門,確保輸送途中符合衛生,呢個設計抵讚 ✨App上面不同食物分類明確:日本黑毛和牛、特選牛、精選牛、名物、牛刺身、牛壽司、豚肉、雞肉、野菜、海鮮、涼拌小食、一郎料理、飯湯麵…… 顧客亦可自行到自助沙律吧、飲品吧 同 甜品吧自取其他食物及飲品揀得E餐,當然主攻黑毛和牛:和牛牛肋肉、和牛牛肉角切、和牛里脊肉、和牛薄炙里脊肉、黑毛和牛沙巴當、黑毛和牛肩胛小排、黑毛和牛牛肋間條、黑毛和牛上後腰脊肉全部都好好味😋 但講到烤肉,油脂較多的肩胛小排最嫩滑,有入口即溶嘅感覺,大推介🙌🏻名物 係超超超出預期

放題套餐有6款選擇:A B C D E F
唔食牛嘅朋友🙅🏻‍♀️🐮可以選擇【A餐:豚•雞好滋味】
想食埋和牛嘅朋友🇯🇵🐮就要揀C D E F 餐

黑毛和牛

名物 係超超超出預期嘅出色 🏅🏅
叫咗極上厚切牛舌、特上牛舌棒、兩色蔥花牛舌(鹽味)、薄切上等牛舌芯
當中特別提推介✨極上厚切牛舌✨🐮👅同 ✨ 特上牛舌棒✨鍾意食牛舌嘅朋友千祈唔可以錯過!
名物

有啲驚喜嘅係套餐竟然有埋牛刺身同牛壽司,朋友試咗兩三款,都推介大家一試
牛壽司
牛刺身

以為佢哋和牛出色,估唔到海鮮亦很有水準
我哋試咗海蝦、帆立貝、多春魚、廣島蠔肉、蒜蓉牛油海蝦、蒜蓉牛油帆立貝、黑松露牛油帆立貝
海蝦爽彈🦐,帆立貝新鮮 🐚 ,蠔肉肥美🦪
千祈唔好掛住食牛而忽略咗佢哋嘅海鮮~
海蝦、帆立貝、廣島蠔肉

菜菜項目推介:涼拌菠菜、翠玉瓜、南瓜 同 包肉用嘅生菜

除咗scan QR code 自助order,E餐本身仲有”黑毛和牛六款盛盒:三角腹肉、牛肋肉、肩胛肉、牛肋條、一口牛 & 肉眼” 同 “日本A4和牛西冷頭盤”
塊A4和牛西冷好吸睛🤩
黑毛和牛六款盛盒

日本A4和牛西冷頭盤

食燒肉期間,不時去自助吧沖杯熱茶消消膩感,呢度嘅熱茶選擇豐富,味道特別
竹蔗茅根雪梨茶、人蔘桂圓紅棗茶 、 檸檬山楂荷葉茶 、桂花烏龍茶、粉紅玫瑰紅茶……有咁多款茶包選擇並不常見,我覺得幾貼心喎 🫶🏻
雖然自助吧嘅雪糕雪條唔係D字頭,H字頭品牌,不過乘機試吓其他品牌都幾好

套餐選擇豐富,145款items,試咗大概三份一已經飽咗,不過,當中仲有好有多嘢想都試,e.g. 石鍋牛肉飯、燒肉丼、吉列炸蠔、福岡明太子卷、韓式和牛壽喜燒卷、烤和牛卷…… 已經諗緊下次再嚟挑戰~ 🤩

2023-12-21
名物
牛壽司
牛刺身
海蝦、帆立貝、廣島蠔肉
黑毛和牛六款盛盒
日本A4和牛西冷頭盤
2023-12-26 46 浏览
剛剛福岡回香港3星期,已經想念又平又高質既和牛,同老公講,老公話去燒肉做我倆既冬至飯🤤一入到去,我地選左中價既C餐,其實已經有97款食物,都夠哂啦好快已經上左頭盤盤:🥩黑毛和牛2款+澳洲 M9薄炙盛合和牛油脂分佈好靚😍,薄炙初初以為一燒會痴哂網,點知無之餘仲燒得好靚,好有牛味🥗沙律吧同飲品:唔算勁多款式飲品,但我覺得還可以再用QR code落單:牛都幾多款式,每次份量唔算多,可以試多幾款我地都係重點食牛,豬就只係食左豬頸肉,豬腩片海鮮就有4款,我哋只食左蝦,魷魚🦑同搞口仲有菜類,有冬菇,金茄,茄子,翠玉瓜,杏鮑菇熟肉我地叫左好多次麻油波菜,好好味,食咁多肉要食下菜仲有食左個福岡明太子卷🤣覺得幾足料啊雖然係放題,但我地燒得好慢,慢慢燒,中間仲有個經理/職員見我地燒哂肉得返菜類,問我地識唔識燒,仲教我地可以點湯/點醬汁先燒,會無咁try,仲好nice幫我地拎埋碗海帶湯🙂總括黎講:好坐,食物同服務唔錯,完全無漏單(我地坐中間位,有運輸帶送食物,感覺黎得快過旁邊人手送餐)開心既冬至飯,再去迎接🎄🎄
好快已經上左頭盤盤:
🥩黑毛和牛2款+澳洲 M9薄炙盛合
🥗沙律吧同飲品:唔算勁多款式飲品,但我覺得還可以
我地都係重點食牛,豬就只係食左豬頸肉,豬腩片
海鮮就有4款,我哋只食左蝦,魷魚🦑同搞口
仲有菜類,有冬菇,金茄,茄子,翠玉瓜,杏鮑菇
熟肉我地叫左好多次麻油波菜,好好味,食咁多肉要食下菜
仲有食左個福岡明太子卷🤣覺得幾足料啊

開心既冬至飯,再去迎接🎄🎄
2023-12-25 55 浏览
臨近聖誕想同朋友食餐好啲,記得之前食過呢間日式燒肉,牛肉質素高,而且坐得舒服,所以今次決定再去食。餐牌上有好多款唔同嘅套餐可以揀,全部都係任食,今次我就試吓Course D ,包含六款日本黑毛和牛同埋海鮮,一定夠晒豐富!一坐低揀完套餐,店員就會將〈是日黑毛和牛精選〉同埋〈黑毛和牛四款盛合〉,前者是日精選和牛係里脊肉,油脂分布非常平均;後者和牛盛合就包括有牛肋肉、里脊肉、一口牛同埋肉眼,可以一次過四晒唔同部位嘅和牛,啱食邊款之後仲可以單點任食!頭盤有點止啱啱兩份肉咁簡單,仲會有質素勁高,而且有店員親自幫手燒嘅〈日本A4和牛西冷〉,店員掌握嘅火候真係啱啱好,一燒完即刻食,入口嫩滑而且油脂感啱啱好;另外仲會有〈海鮮三款盛合〉,即係原隻魷魚筒、青口,同埋蝦,最推介係魷魚筒,彈牙得來又唔會太靭,灑上即磨海鹽同胡椒,夠晒風味!食完頭盤已經覺得好滿足,我哋仲嗌咗好多其他可以任食嘅項目,肉類方面我會推介炙燒牛外橫膈膜,廚房會預先將牛肉隻燒過,上枱後其實已經可以即刻食,肉質好嫩滑,沾上少少芥辣,更加提升味道。另外博切牛舌芯亦都係另一款推介嘅項目,口感爽口,幾唔錯!套餐132款食品,包括唔同種類嘅小食、豬

套餐132款食品,包括唔同種類嘅小食、豬牛雞肉、海鮮、冷食、熱食、蔬菜等等,出面嘅自助吧仲可以挑選沙律、飲品及甜品等,真係非常抵食!
2023-12-15 63 浏览
放工突然想BBQ,方便就係商場見到呢間,門口大大隻牛好似好勁咁😁見價錢都OK就入左去試。店內地方主要都係用餐區,最大特點係”無人送餐”服務,食物經透明輸送帶運送到座位,然後有音樂提示,只要按一下制就開門自己拎乾淨衞生👍撰餐方面牛同海鮮我地必撰,普通晚餐又唔想食得太貴,見C餐有和牛盛合又可以食埋靚牛就揀佢啦😋頭盤先來盛合真係有D難攪,先甜後苦咁,食完好野再食普通就出事😂但其實普通都足夠,只係有比較就有傷害😅大家一致決定下次來要叫D餐或以上🤭自取區有飲品、甜品、熟食同冷盤,種類基本,較深印象有和牛肉燥飯,都幾特別;其次有明治雪條,試左白桃烏龍都唔錯;重點推炸𤐶,即叫即炸好味👍

2023-12-14
2023-12-14 55 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 和牛燒肉一郎 💥 大隻仔今次介紹一間性價比超級高,午市套餐非常抵食嘅餐廳「和牛燒肉一郎」,最平燒肉套餐$48起,丼飯套餐更加抵食只係$38起,炸豬扒丼同牛肉丼都係$38,已經包埋麵豉湯,真係仲平過快餐店。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 特選燒肉拼盤 $138 (另加一服務費)特選燒肉拼盤套餐包括3種肉(特選牛里脊、豚肋肉、雞腿肉),各100g,配少量瓜菜拌碟,套餐包一碗日本珍珠飯、麵豉湯、前菜,份量好多。咁平嘅價錢當然冇可能要求有好高級嘅牛肉,反而豚肋肉同雞腿肉有少少驚喜,豚肉充滿油脂,雞肉夠嫩滑,唔會乾柴,燒到金黃色,爆滿油香,入口充滿燒烤香味,再點上餐廳秘製燒肉汁真係幾好食。🔥 沙律吧、飲品無限暢飲 $20(另加一服務費)另外仲可以加$20 任飲、任食沙律,飲品選擇都唔少,有台灣、韓國罐裝飲品,仲有自助汽水機同咖啡機。而沙律吧蔬菜夠新鮮,可以按自己鍾意食嘅蔬菜製成 salad bowl,仲有柚子醋汁同日式
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔥 特選燒肉拼盤 $138 (另加一服務費)

特選牛里脊
豚肋肉
雞腿肉
特選燒肉拼盤  伴點蔬菜

🔥 沙律吧、飲品無限暢飲 $20(另加一服務費)
而沙律吧蔬菜夠新鮮,可以按自己鍾意食嘅蔬菜製成 salad bowl,仲有柚子醋汁同日式芝麻沙律汁選擇。
柚子醋汁、日式芝麻沙律汁
2023-12-12
特選牛里脊
豚肋肉
雞腿肉
特選燒肉拼盤  伴點蔬菜
柚子醋汁、日式芝麻沙律汁
  • 燒肉汁
餐廳晚市放題套餐有A-F六款任君選擇其中D-F餐係有日本黑毛和牛供應既套餐我地今次簡既係「 Course D 黑毛和牛六款 」除左黑毛和牛之外餐內仲有多款海鮮、日本豚肉、雞肉、生牛肉料理、炸物等共132款食物鐘意飲酒的話梅酒、清酒、啤酒餐內都係任飲既自助吧仲有其他飲品、甜品、沙律前菜可以自取整個用餐時長120分鐘,完全可以慢慢嘆住食😌•和牛西冷 是日精選和牛,食之前會有專人幫你燒至合適既熟成度以確保西冷既味道,西冷既肉質鮮紅,油花細緻均勻,紋理清晰,食後齒頰留香😋•黑毛和牛四款 (其中包括和牛牛肋肉、和牛肉眼 、和牛里脊肉、和牛牛肉角切)推薦必點和牛牛肋肉,咁多款入面呢款算係最具濃厚油脂香,入口即溶,高質素之選。而唔想食咁重油脂味既朋友亦可選牛里脊肉/牛肉角切,牛肉會較柔嫩軟腍,牛肉味亦會較高。•海鮮類各類海鮮包括生蠔、黑松露元貝、海蝦等,每款都大大隻,而且鮮味十足👍🏻•炸物類炸物面頭既炸粉唔會過厚,炸得金黃香脆,牛肉可樂餅同埋吉烈炸蠔好好食😋•特選拌生牛肉 / 生牛肉壽司店內既兩款生牛肉Items我都好鐘意🫶🏻 生牛肉食既時候完全無任何牛肉既腥味,也廷滑嫩的。其他自助吧既小菜、甜品、
餐廳晚市放題套餐有A-F六款任君選擇
其中D-F餐係有日本黑毛和牛供應既套餐
我地今次簡既係「 Course D 黑毛和牛六款 」
鐘意飲酒的話梅酒、清酒、啤酒餐內都係任飲既
自助吧仲有其他飲品、甜品、沙律前菜可以自取
整個用餐時長120分鐘,完全可以慢慢嘆住食😌

•和牛西冷

•海鮮類

•炸物類

•特選拌生牛肉 / 生牛肉壽司

其他自助吧既小菜、甜品、飲品既種類都好多元化,甜品類我最愛明治雪條☺️ 飲品方面則有好多香港/台灣品牌eg. 茶一刻,有得解菊花茶,文華冰室檸檬茶等,新穎既味道款款都好想試好吸引🤣

2023-11-29
  • 頭盤
唔係朋友介紹都唔知 原來新都城有呢間高質嘅120分鐘任食日本和牛燒肉多款套餐選擇 我當日食係第2貴嘅E餐有145款野食 包括任食嘅黑毛和牛、特選牛、生牛肉、海鮮、日本豚等亦都有主打嘅日本黑毛和牛精選加6款和牛當日我食嘅係熊本和宮崎A4和牛佢地嘅和牛真係高質嘅 淨係睇啲紋路都知唔係行貨另外對佢嘅灸燒壽喜燒壽司、極上厚切牛舌和特上牛舌棒都好印象深刻店員會問你想要嘅生熟程度去燒好片和牛油脂香加埋甜甜嘅壽喜燒汁和日本蛋香厚切牛舌好爽嫰 食完要再encore除咗牛之外 佢仲有多款任食嘅前菜、飲品、自製甜品、雪糕仲有棉花糖可以燒黎食添🙊重點推介佢嘅牛郎丼 加上紫菜、香蔥再淋上自家製嘅和牛濃汁食咗好多肉都忍唔住食多碗仔飯加$68升級生啤放題 加$88更可以升級生啤+梅酒+清酒放題 可以任飲日本酒真係好滿足🙊和牛燒肉一郎嘅坐位好夠寬敞而且大部份出餐都會用運送帶感覺都比較迅速和乾淨店員提供嘅服務都好貼心一啲大片難燒嘢和牛 店員都可以提供協助真心食得舒服又開心
唔係朋友介紹都唔知
佢地嘅和牛真係高質嘅 淨係睇啲紋路都知唔係行貨

店員會問你想要嘅生熟程度去燒好片和牛
油脂香加埋甜甜嘅壽喜燒汁和日本蛋香
厚切牛舌好爽嫰 食完要再encore

除咗牛之外 佢仲有多款任食嘅前菜、飲品、自製甜品、雪糕
仲有棉花糖可以燒黎食添🙊
重點推介佢嘅牛郎丼
加上紫菜、香蔥再淋上自家製嘅和牛濃汁
食咗好多肉都忍唔住食多碗仔飯

店員提供嘅服務都好貼心
一啲大片難燒嘢和牛 店員都可以提供協助
真心食得舒服又開心
2023-12-10 35 浏览
呢間燒肉放題店係開張無耐食過一次 感覺唔錯 今次同朋友再黎食過我哋揀咗D餐 Order左之後 店員就送上套餐頭盤除左有自助沙律吧🥗有飲品🥤同甜品🍮之外,套餐仲包埋:梅酒,清酒,啤酒放題-海鮮盛合3款(魷魚🦑青口, 大蝦🦐)-是日黑毛和牛精選:和牛西冷超大塊既 A4級和牛 脂肪雪花紋比例均勻 顏色粉嫩呢一塊靚牛肉 店員仲會幫手燒埋油脂入口即溶 食完超滿足😌🥰-黑毛和牛4款(和牛牛肉角切-一口牛, 和牛里脊肉, 和牛牛肋肉, 和牛肉眼)每件牛既肉味香濃 輕輕燒一燒 配搭埋佢地檯上提供既玫瑰岩鹽同燒牛肉汁 已經好出色! 除咗其他燒肉之外 仲有其他嘢食可以用QR code落單我哋叫咗明太子壽司🍣和牛壽司,仲有拉麵等等大部份食物都係由智能電動路軌送餐 衛生又快捷😆👍
呢間燒肉放題店係開張無耐食過一次 感覺唔錯
今次同朋友再黎食過

我哋揀咗D餐
Order左之後 店員就送上套餐頭盤

-海鮮盛合3款(魷魚🦑青口, 大蝦🦐)

-是日黑毛和牛精選:和牛西冷

每件牛既肉味香濃 輕輕燒一燒
配搭埋佢地檯上提供既玫瑰岩鹽同燒牛肉汁
已經好出色!

除咗其他燒肉之外 仲有其他嘢食可以用QR code落單
我哋叫咗明太子壽司🍣和牛壽司,仲有拉麵等等
大部份食物都係由智能電動路軌送餐
衛生又快捷😆👍

2023-12-09 1562 浏览
.寶琳· 人氣奢華燒肉放題.和牛燒肉一郎📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1040-41號舖.➰依間餐廳由開幕至今一直都人氣爆燈,主打日本直送黑毛和牛放題,亦有其他產地部位,提供過百款燒肉及海鮮,非常豐富。.今日到訪位於將軍澳寶琳嘅分店,餐廳門口已經有一頭黑頭和牛嘅模型,亦顯示左今日店內和牛嘅產地,非常有氣派同氣氛,揀好套餐,侍應熱情招呼我地就座之後就簡單介紹左一下餐廳分別有飲品沙律甜品等嘅自助吧區,燒肉方面亦分為一次性嘅精選稀少部分及放題任點部分可以用QR CODE落單。.餐廳更用上燒肉新幹線送餐,將燒肉新鮮高速直送至客人枱上,衛生又方便,室內裝潢亦偏向西日式風格,簡潔柔和,非常舒適。.➰❀燒肉套餐E 💲598 (五至日及公眾假期 💲698) 餐廳提供6款燒肉放題,亦有單點燒肉提供,任君選擇,由C級開始已經享用黑毛和牛頭盤,性價比亦非常高,由D級開始更已經可以享用啤酒、梅酒、清酒放題,可以同朋友不醉無歸.𖥕黑毛和牛6款 ⭐️4.2/5⭐️𖥕是日黑毛和牛精選 ⭐️4.3/5⭐️𖥕和牛西冷 ⭐️4.4/5⭐️𖥕極上厚切牛舌 ⭐️4.4/5⭐️𖥕厚切牛舌條 ⭐️4.3/5⭐️𖥕和牛壽司⭐️4.2/5⭐️𖥕和牛
寶琳· 人氣奢華燒肉放題
和牛燒肉一郎
📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1040-41號舖

❀燒肉套餐E 💲598 (五至日及公眾假期 💲698)
𖥕黑毛和牛6款 ⭐️4.2/5⭐️
𖥕是日黑毛和牛精選 ⭐️4.3/5⭐️
𖥕和牛西冷 ⭐️4.4/5⭐️
𖥕極上厚切牛舌 ⭐️4.4/5⭐️
𖥕厚切牛舌條 ⭐️4.3/5⭐️
𖥕和牛壽司⭐️4.2/5⭐️
𖥕和牛生牛肉他他⭐️4.2/5⭐️
𖥕和牛壽喜燒⭐️4.3/5⭐️
點餐後侍應隨即送上套餐頭盤,包括黑毛和牛6款﹑海鮮3款及是日黑毛和牛精選。其中最搶眼非和牛西冷莫屬,肉眼可見的油脂肉紋完美分佈,是眼見已經滿足的滋味,侍應更會幫忙燒肉,務求將完美的和牛西冷供應給客人,油脂入口即溶充斥口腔,非常滿足。
是日黑毛和牛精選
黑毛和牛6款
黑毛和牛西冷

另外值得一提嘅和牛壽司及和牛壽喜燒可以放題任點,同樣非常出色,伴上溫泉蛋一同入口可以中和油脂感,食多幾件亦唔會膩。
和牛壽司
和牛壽喜燒

當然不得不提本人係牛舌控,餐廳非常貼心提供多款牛舌,除左口感爽彈嘅厚切牛舌條外,令我點完又點嘅極上厚切牛舌實在非常出色,餐廳貼心將牛舌芯𠝹花,令牛舌受熱平均,更易燒出焦香,做到外脆內嫩,更是放題任點,無限滿足,十分出色。
最後甜品部分亦有得玩燒棉花糖及各種雪糕雪條甜品等,其中白桃烏龍味道突出,推薦一試。
燒棉花糖

➰總結
餐廳以高質黑毛和牛燒肉放題作主打,專攻鐘意食高質燒肉放題嘅朋友之餘,亦提供套餐單點等,選擇豐富,而今日與朋友基本上將頭盤的黑毛和牛食完已經接近七成飽,燒肉用料十分高質,單是為了牛舌已值得一試再試。
➿➿➿
#和牛燒肉一郎
#將軍澳美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#日式燒肉放題 #和牛放題 #黑毛和牛
和牛壽司
燒棉花糖
  • 和牛西冷
  • 頭盤
行過見到燒肉放題,睇到佢哋有好多個plan選擇,價錢越貴就越多食物可以選,因為本身唔食牛,所以揀咗Plan A, 只係豬肉和雞肉,另外仲有蔬菜,壽司,炸蝦。環境好大,坐得好舒服,有沙律吧,蔬菜好新鮮,飲品,茶包,甜品和雪條的選擇非常多。豬肉有三款選擇,雞肉只有雞髀肉或雞胸肉,可以選擇鹽味,辣味噌或燒肉醬調味,個人認為辣味噌係最好味。要留意返收費,門口個餐牌,優惠價錢係需要入會成為會員才會收優惠價錢。整體服務良好,要求換網都好快。

今日朋友生日,想食燒肉放題,每次食完都好滿足~我地揀左Course E 日本黑毛和牛12款+海鮮食得超開心同豐富既Course E 日本黑毛和牛,一坐底,店員就攞左一大塊肥脂分佈好平均既和牛上枱,真係全枱都嘩聲四起,因為真係好大塊同好靚呢,店員服務好好,仲可以幫我地燒埋,燒得剛剛好,而且真係入口即溶,真係超開心呢~好滿足~Course E仲有其他好有質素既和牛,有和牛牛肋肉、牛肉角切等等都係好正既,仲有蔬菜類同海鮮燒,仲有10款既名物,真係流曬口水,好開心又滿足。成個放題自選櫃仲有好多款唔同既飲品,應有盡有,而且仲有甜品同雪糕,簡直係將軍澳既燒肉天堂~
今日朋友生日,想食燒肉放題,每次食完都好滿足~

我地揀左Course E 日本黑毛和牛12款+海鮮

题外话/补充资料: 將軍澳既燒肉天堂
2023-12-05
庆祝纪念
生日
  • Course E 日本黑毛和牛12款+海鮮
2023-12-07 16 浏览
呢間見到openrice啲和牛都好靚一直都好想試!終於決定同朋友去試下!我哋揀咗COURSE D 套餐~總共會有日本黒毛和牛 6款~頭盤就會有黑毛和牛4款,海鮮3款及是日黑毛和牛精選)我地本身諗住留塊黑毛和牛西冷最後食🤣但職員話要快啲食好啲,仲幫我地燒埋!勁好人!油脂分怖超完美,入口即溶🥹真係勁正!餐廳係用列車送餐,勁好玩🤣,如果喜歡吃牛的朋友可以試試這款生牛肉壽司及火灸牛肉,完全不會有肉腥的味道,十分鮮甜美味牛肉基本上每款肉都有三隻味可以揀,有鹽醬、燒肉醬同埋辣醬~基本上全部牛嘅質素都唔太差,唔會太柴,基本上每款試完都飽飽地😂 和牛牛肋肉毛就油脂超重,入口即溶!生牛肉壽司都幾好食!唔腥好好食!海鮮推薦叫扇貝!好大隻鮮甜~自助區都有好多嘢揀~overall質素唔錯!鍾意食牛嘅一定要trytry!

肉腥的味道,十分鮮甜美味

2023-12-05 18 浏览
趁呢幾日天氣仲未係極端地凍嘅時候,嚟享受燒肉樂趣同暖吓身先🥳!嚟到位於將軍澳嘅「和牛燒肉一郎」,見到店舖門口裝修好特別,認住大大隻牛就得喇🐂一入到去見到環境好闊落乾淨,無平時燒肉店充滿油煙味同煙霧瀰漫嘅感覺,證明抽風做得好好~食物選擇有放題、定食或者套餐,掃QR code落單非常方便。我哋今次叫嘅係午市套餐,每份套餐配一碗飯、一碗麵豉湯及一小碟前菜,睇落已好豐富😌特選牛肋肉雖然係一人份量,但估唔到都好大碟~目測大概有20塊以上嘅牛肋肉,牛肋色澤呈紅色。個爐火力都幾猛,油脂喺烤盤上滋滋作響,燒出嚟嘅肉嫩而不韌,直接食已夠味😆又或者可以加餐廳提供嘅醬汁調味令味道層次昇華。帶有嚼勁嘅特選牛肋肉原汁原味,送飯一流,佢哋嘅白飯採用優質珍珠米,飽滿度都好好,燒好嘅牛油滴埋去啲飯到,令人一試愛上,lunch嚟食夠哂chill👀 又有一個開飯好地方!壺漬牛外橫隔膜 & 2色蔥花牛舌 (鹽味)呢個份量同樣都好夠食!牛外橫隔膜浸泡於特色醬汁壺中(揀咗燒肉汁)因此會感受到淡淡甜味同芳香喺口中散開,完美抵消燒肉嘅「罪惡感」😂牛外橫隔膜肉味較重,油花較少,燒烤後油亮光澤、香氣滿盈厚實嘅肉味適合喜歡肉味濃者~另外
特選牛肋肉
壺漬牛外橫隔膜 & 2色蔥花牛舌 (鹽味)
另外係鋪滿蔥花同洋蔥碎嘅牛舌,慢慢將牛舌嘅油脂燒出嚟,當肉色變即可將其捲起夾入口中🤤鮮嫩多汁嘅牛舌經過兩種蔥類嘅加持,香口十足,油香再結合蔥同洋蔥香味,鎖住牛舌嘅鮮甜,一口牛舌、一口蔥花、一口白飯,實屬美味饗宴,真係非常值得食💯
最後加多個雜菜炸魚餅,魚漿經調味後混合切碎嘅蔬菜炸至金黃,扁圓嘅外型口感鬆軟中帶點彈性,魚香濃郁,越嚼越香呢😚
突然超想食日式燒肉,朋友就推介左呢間試下❤️和牛燒肉一郎,果然無介紹錯,性價比好高,整體食物質素都👍🏻👍🏻Course C 黑毛和牛+精選海鮮豚牛雞人均$368/位就食到黒毛和牛🤤,好有水準以QR Code落單,食物黎既時間都算快,Refill食物,食物都仲keep再水準同質素食物都幾多元化,有成97款野食簡,除左基本燒肉食材,牛豚雞蔬菜外,仲有好多唔同款式既熟食系列,樣樣都好吸引🤩,可惜個胃唔夠大,食唔足😂😂😂

Course C 黑毛和牛+精選海鮮豚牛雞
人均$368/位就食到黒毛和牛🤤,好有水準

2023-12-03 25 浏览
朋友係牛魔王超級鐘意食燒肉,帶佢去將軍澳食燒肉放題就啱晒! 餐廳有不同級數既肉類同海鮮選擇,再配自助沙律、飲品同甜品吧! 餐廳幾大,卡位坐得好舒服,抽風系統仲好好。上餐用高速列車送餐,速度快又衛生! 兩個女生食得唔多,叫咗個Set C $368,100分鐘有97款食物,當中包括精選海鮮、豚、牛、雞肉,另外仲有一份頭盤包括黑毛和牛2款+澳洲 M9 薄炙盛合。🐮黑毛和牛牛肋肉 / 黑毛和牛里脊肉頭盤有兩款黑毛和牛,油花豐富,輕輕一燒,入口即溶,牛脂味香濃!👅蔥花牛舌(鹽味)最愛牛舌,牛舌芯軟嫩,口感爽彈有咬口,配埋蔥花同蒜蓉,好惹味!🦐海鮮有蝦、魷魚、青口,蝦新鮮大隻,肉質爽口彈牙。🍍除左燒肉,記得燒埋菠蘿超juicy! 🍤仲有熟食可以揀,炸生蠔和炸蝦,熱辣辣入口香脆! 🍦自助吧可以拎飲品,仲有沙律吧、甜品、雪糕、雪條同埋爆谷! 最愛食沖繩鹽味雪糕🩵食完燒肉,解一解油膩感,爽!

🐮黑毛和牛牛肋肉 / 黑毛和牛里脊肉

👅蔥花牛舌(鹽味)

🦐海鮮有蝦、魷魚、青口,蝦新鮮大隻,肉質爽口彈牙。

🍍除左燒肉,記得燒埋菠蘿超juicy!

🍤仲有熟食可以揀,炸生蠔和炸蝦,熱辣辣入口香脆!