2024-02-11 167 浏览
香港要搵間好食嘅燒牛真係一店難求,最近食十間有九間都認真覺得麻麻。今次同朋友約咗寶琳聚會又想食燒肉,見到open rice有300幾個好評又有4送1優惠就入咗呢間餐廳。我哋今次Join嘅係Plan D,係正中間,頭盤送嘅和牛都ok,香口有牛味,會有服務員幫手燒。不過之後可以任叫嘅牛款好多都比較韌。另外佢哋嘅辛辣麵、冷麵好多都係無味,小食都無乜邊樣得,最好食可能係啲沙律同朱古力雪糕杯。真心唔太建議大家嚟試,但如果大家都係想食可以真係要預再貴啲啲plan嘅牛先會好食,但係Plan D我哋有埋4送1,除返4個人連加一都要人均500幾蚊,啲牛質素都係好一般,完全唔值呢個價錢。

2024-02-06 185 浏览
朋友住喺將軍澳,久唔久都會去佢屋企玩,夜晚就會去佢樓下大型商場逛街、食吓嘢,而且咁啱最近天氣凍,所以搵個燒肉食吓!今次仲發現有個新menu推出,和牛放題套餐100分鐘任食。餐廳以輸送帶形式送餐,即點即到快捷衛生,自助吧可自選~各式蔬菜沙律、海帶湯、秘製和牛肉醬伴飯、各式汽水冷熱飲品及甜品。肉類有特選US牛、名物、豚肉、雞肉、海鮮、野菜涼拌小食,飯、湯、麵。海鮮類有帆立貝、海蝦、魷魚筒⋯其中黑松露帆立貝特別出色。

今次仲發現有個新menu推出,和牛放題套餐100分鐘任食。

海鮮類有帆立貝、海蝦、魷魚筒⋯其中黑松露帆立貝特別出色。
2024-02-03 98 浏览
啱啱去咗和牛燒肉一郎試咗佢哋嘅C Course,真係正! 先講講頭盤,和牛里脊同牛肋肉嘅肉質就真係好過癮,碌入口即溶,係咁滑咁嫩,真係啱晒食肉獸嘅口味。至於精選肉肉,佢哋嘅牛里脊肉同牛肋肉簡直正到爆,尤其係嗰燒到啱啱好嘅牛里脊,夠香又唔膩口。話說番個生肉,放幾片咸香嘅生和牛肉丁喺啖啖飯上面,簡直係人間美味。至於深受食客歡迎嘅牛肉可樂餅,外皮炸得金黃又脆口,牛肉內餡香濃入味,讚啦! 自助吧嘅盒仔提拉米蘇都係另一驚喜,咖啡味同甜味恰到好處,完美為呢個食肉之旅畫上句號。最後,北海道牛乳雪糕滑嫩的香甜,幫你清新一番,真係食完肉后嘅完美Ending! 如果你鍾意食肉,呢間店肯定唔可以錯過喎! 🥰🍡🍨
2024-02-01 169 浏览
好耐冇食放題,今餐超滿足!食最平既set 100分鐘燒肉放題 S1 Course 60品 $188都有驚喜!雖然牛肉款式只有三款,但三款都好味,豬肉都好推介呀!炸物同飯都好食,特別推介一定要食甜品🤤合裝甜品蛋糕勁好食,一個人食左5杯Tiramisu 蛋糕🤣細細杯岩哂!飲品選擇又多,呢個價錢黎講真係好高質呀🤤下次去食和牛放題🤤🐮牛五花望落冇咩雪花,但燒完勁香,超有肉味,我地食左好多碟🐷豬肩肉望落似豬腩肉,燒到肥肉焦香好好食!🐮牛肉可樂餅新鮮炸唔係預先整定,好味🍰木糠蛋糕,芒果布甸,Tiramisu 超推介Tiramusu!蛋糕好濕潤,充滿酒香好正

🐮牛五花
望落冇咩雪花,但燒完勁香,超有肉味,我地食左好多碟

🐷豬肩肉
望落似豬腩肉,燒到肥肉焦香好好食!

🐮牛肉可樂餅
新鮮炸唔係預先整定,好味

🍰木糠蛋糕,芒果布甸,Tiramisu
超推介Tiramusu!蛋糕好濕潤,充滿酒香好正
2024-01-29 155 浏览
和牛燒肉一郎將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期1樓1040-41號舖$188有100分鐘時間食60款美食放題自助吧隨意挑選沙律飲品甜品個套餐名叫做ALL you can EAT肉香四射肉質細嫩 盡情享受極致肉食盛宴海鮮 豚肉 封門柳 雞肉 野菜 名物 其他熟悉呢個價錢可以 任食海蝦 帆立貝 青口 牛橫膈膜部份日本樂天雪條都係任食 只要好好運用策略100分鐘,絕對可以回本而且QR code落單,好快食物就會有’'列車’'送上咩係列車?自己試一次就知燒爐有三種火選擇 小火中火大火個人建議大部份時間可以用中火 去到後期店員會溫馨作最後提醒亦都係準備截單嘅時候 就可以轉大火燒快D因為仲要食甜品 雪條雪糕
和牛燒肉一郎

海鮮 豚肉 封門柳 雞肉 野菜 名物 其他熟悉

呢個價錢可以 任食海蝦 帆立貝 青口 牛橫膈膜部份
日本樂天雪條都係任食 只要好好運用策略
100分鐘,絕對可以回本
而且QR code落單,好快食物就會有’'列車’'送上
咩係列車?自己試一次就知
燒爐有三種火選擇 小火中火大火
個人建議大部份時間可以用中火 去到後期店員會溫馨作最後提醒
亦都係準備截單嘅時候 就可以轉大火燒快D
因為仲要食甜品 雪條雪糕
2024-01-27 142 浏览
將軍澳有間燒肉放題,其中S2 Course好抵食,$288任燒坐足100分鐘!🐮🍣炙燒壽喜燒壽司每人送一份,店員會黎到座位前親自燒俾你食,生熟度可以自己話事!.主要分左兩個國家嘅肉:1️⃣澳洲牛肉🇦🇺 特選M9 薄炙牛里脊肉特選牛肋肉特選牛肉角切一口牛每款肉類都可以簡鹽味醬、燒肉醬、辣味噌醬,我覺得鹽味已經好夠,因為牛肉本身有味道呢~2️⃣美國牛肉🇺🇸同樣有以上幾個部位選擇其中特上牛舌棒、極上厚切牛舌都好岩我心水,勁有嚼口😍.除左肉類當然唔少得小食啦!😋明太子薯仔沙律、炸雜菜魚餅、炸雞、黑松露薯條,福岡明太子卷呢類熟食一上枱就食得嘛,可以食住燒🥳香蔥海苔溫泉蛋拌飯我忍唔住嗌左碗,好鐘意送啲牛肉一齊食🍚.唔好錯過啲海鮮🦞仲可以中和下,中間take個break~蒜蓉牛油海蝦、黑松露牛油帆立貝都推薦吖.最後幾飽都好,食返啲日本雪條,有藍莓乳酪雪條、北海道牛奶雪條🍦

主要分左兩個國家嘅肉:
1️⃣澳洲牛肉🇦🇺
特選M9 薄炙牛里脊肉
特選牛肋肉
特選牛肉角切一口牛

2️⃣美國牛肉🇺🇸
同樣有以上幾個部位選擇
其中特上牛舌棒、極上厚切牛舌都好岩我心水,勁有嚼口😍

除左肉類當然唔少得小食啦!😋
香蔥海苔溫泉蛋拌飯我忍唔住嗌左碗,好鐘意送啲牛肉一齊食🍚

唔好錯過啲海鮮🦞仲可以中和下,中間take個break~
蒜蓉牛油海蝦、黑松露牛油帆立貝都推薦吖

2024-01-24 87 浏览
牛魔王朋友介紹我這間燒肉放題,和牛質素有保證,見到有100分鐘選擇,二百幾抵食喎!這款有80品,牛肉有澳洲和美國的,總共10款,我比較偏心澳洲款和牛,油脂含量較多,當然至欣賞牛里脊最香,好重肉味。薄炙牛里脊肉口感係最實在,每次一口一大片,特別充實朋友最鍾意牛肋肉,油脂重,肉質細嫩。炙燒壽喜燒壽司令人難忘職員即場高溫燒至半生熟,肉質細滑,沾上蛋汁會特別嫩滑。豚肉、雞肉、海鮮、熟食、前菜等,選擇多,點了紫菜飯,拌飯食更滿足,店內還有爆谷機、棉花糖機、雪糕、雪條,飯後甜品多,性價比高。

薄炙牛里脊肉
口感係最實在,每次一口一大片,特別充實

朋友最鍾意牛肋肉,油脂重,肉質細嫩。

炙燒壽喜燒壽司令人難忘
職員即場高溫燒至半生熟,肉質細滑,沾上蛋汁會特別嫩滑。

2024-01-13
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
2024-01-23 93 浏览
去開將軍澳行街,到晚飯時間想揾嘢食去到商場其實好多嘢揀不過揀揀吓,醒起社交平台介紹過呢間嘢有個新menu promote緊 ,話最平就$188任飲任食100分鐘行去望下,見環境都幾好坐,有卡位又幾乾淨咁同都幾多人食,所以就入去試吓我哋叫番最平嗰個$188 位 嘅食其實都已經好多選擇,有牛、日本豚肉、雞頸肉豬頸肉、又有海鮮,佢海鮮有蝦同帆立貝仲有廣島生蠔🦪仲有唔少其他嘢食,例如麵豉湯之類不過我哋都係主力燒烤嘢食多泡菜同生菜都係任食,可以包住啲肉嚟食減少熱氣,都幾好變咗唔使全部淨係食肉類有返啲纖維,健康啲!我哋都揀咗冬菇,南瓜粟米 ….etc整體上,各食物都好新鮮以呢個價錢嚟講晚市仲都包埋有嘢飲,有雪糕、雪條等等嘅甜品性價比真係唔錯嘢飲如果健康嘅話唔想飲凍飲soft drinks ,其實佢都有其他熱飲選擇,可以自己沖啲咖啡茶包飲佢呢度係嘢食就用QR code手機落單,之後就輸送帶用好似迴轉壽司咁樣出啲食物俾你。輸送帶有透明嘅門,嚟到先推開道門拎自己嘅嘢食出嚟。變咗衛生啲!嘢飲、醬料、甜品就出去自助區拎。再有機得行過,都會encore如果好酒嘅,我見佢好似做緊優惠加好少錢就可以任飲啤酒清酒梅
去開將軍澳行街,到晚飯時間想揾嘢食
去到商場其實好多嘢揀

行去望下,見環境都幾好坐,有卡位
又幾乾淨咁
同都幾多人食,所以就入去試吓

我哋叫番最平嗰個$188 位 嘅食
仲有廣島生蠔🦪
仲有唔少其他嘢食,例如麵豉湯之類
不過我哋都係主力燒烤嘢食多
泡菜同生菜都係任食,可以包住啲肉嚟食減少熱氣,都幾好
變咗唔使全部淨係食肉類有返啲纖維,健康啲!

我哋都揀咗冬菇,南瓜粟米 ….etc

整體上,各食物都好新鮮
以呢個價錢嚟講
晚市仲都包埋有嘢飲,有雪糕、雪條等等嘅甜品
性價比真係唔錯

嘢飲、醬料、甜品就出去自助區拎。
再有機得行過,都會encore

如果好酒嘅,我見佢好似做緊優惠加好少錢就可以任飲啤酒清酒梅酒

如果想飲又想質素好啲唔介紹貴d,我見佢餐牌上,都有一支支嘅清酒可以散叫
2024-01-18
2024-01-22 89 浏览
最近經過見到有100分鐘任食放題,可以選擇60品/80品。今次揀了S2 80品 $288位牛肉是必食推介,10款都唔錯👍薄炙牛里脊肉大大片,肉質爽口,口感十足牛里脊肉脂肪比例平均,肉質彈牙,牛肋肉脂肪比例較好,肉質鬆軟多汁。炙燒壽喜燒壽司原來是限定贈送,職員以火槍燒至表面微熟,沾上蛋汁食,肉汁豐富,雙重口感。大蝦 幾爽口,帆立貝鮮甜,還有不少熟食,炸蝦、炸蠔金黃色好吸引飲品、甜品、沙律是自取方式,燒大棉花糖有和牛logo,燒至微微金黃,好食又好玩。
最近經過見到有100分鐘任食放題,可以選擇60品/80品。

今次揀了S2 80品 $288位
牛肉是必食推介,10款都唔錯👍

薄炙牛里脊肉
大大片,肉質爽口,口感十足

炙燒壽喜燒壽司

大蝦 幾爽口,帆立貝鮮甜,

還有不少熟食,
炸蝦、炸蠔金黃色好吸引

2024-01-11
等候时间
8 分钟 (堂食)
用餐时段
和牛燒肉一郎最近推出了一個性價比挺高的套餐,不過就限定了銅鑼灣,將軍澳和荃灣分店,雖然餐牌沒特別寫明包括了什麼,不過吃完以後感覺性價比真的很高,挺值得吃的!燒肉80品(288/位)這套餐最好的地方是包括了4款特選澳洲和牛和4款特選美國牛,其中的特選澳洲和牛性價比屬於最高的,我們叫了特選澳洲牛助肉,油花真的挺豐富,比起很多的貴價燒肉放題都要好,吃起來肉質柔軟多汁!薄炙牛里脊肉就比較薄,燒起來會困難一點,但牛肉味較濃!另外,套餐還有送炙燒壽喜燒壽司,店員在你面前即燒即包,挺有特色和賣相,最後配上滑嫩的溫泉蛋一起吃,口感又香又滑,又有牛肉香味!一人兩件!還有一個必吃的主角是極上厚切牛舌,真的切得非常厚,而且用上牛舌芯的部位,吃起來外宰內嫩,肉汁豐富,可以無限任點,性價比超高!除了這款牛舌,還有其他的牛舌可選,非常適合愛吃牛舌的人!其他還有豬類,雞類,海鮮類,炸物類,飯類等等,食物選擇比想像中的多,而且價錢不貴!而外面自取的地方,有飲品,沙律,小吃和雪糕等,不過我個人建議可以拿牛郎丼,配上燒肉來吃剛剛好,又中和了只吃肉的油膩感,而且飯也是挺好吃的!雪糕是明治雪糕,算是挺不錯的選擇了!

燒肉80品(288/位)

2024-01-11 130 浏览
燒肉總是令人難以抗拒。 今晚約左一位燒肉控好朋友,去將軍澳新都城一間人氣燒肉店 <和牛燒肉一郎>食餐好😬除了Regular A-F 套餐,餐廳最近推出兩個超特惠的放題套餐 $188(60品)/ $288 (80品)。 我們選擇了前者,$188 套餐都很豐富! -餐廳坐位闊落舒適,沒有逼迫感。用新幹線🚄形式送餐,幾特別。 除了QR code 落單,自助區亦擺放了沙律Bar、飲品及甜品。 好鍾意沙律Bar🥗, 蔬菜及車厘茄都好清新爽脆。 -🔸$188 放題套餐🔸❤️套餐會附送澳洲M9薄炙盛合 ❤️ 柔嫩質感,經烤炙後,食之齒頰留香🔸套餐包括特選牛 (US)1款、名物2款、豚5款、雞6款、海鮮8款、野菜11款、其他27款。肥牛片、雞腿肉、雞頸肉、豬頸肉等都很高質素! 肉質好嫩彈牙富肉汁!-🔸海鮮類廣島蠔肉、原味/蒜蓉牛油/黑松露帆立貝、海蝦、魷魚🦑等都很新鮮! 最鍾意不同口味的帆立貝,肉質厚實,口感Q彈帶有嚼勁,鮮甜美味-🔸黑松露薯條金黃脆薯條點上松露醬味道一流! -食物選擇相豐富,還有很多想試😜下次會再約家人朋友到訪! 實在太回味

🔸$188 放題套餐🔸
❤️套餐會附送澳洲M9薄炙盛合 ❤️
柔嫩質感,經烤炙後,食之齒頰留香

🔸

🔸海鮮類

🔸黑松露薯條
金黃脆薯條點上松露醬味道一流!

食物選擇相豐富,還有很多想試😜
下次會再約家人朋友到訪! 實在太回味

Japanese Yakiniku♨️ All you can eat🥢..【燒肉放題套餐 80品 100mins】 $288.期間限定✨每位附送:炙燒壽喜燒壽司 (2件)一個價錢已經有多款特選牛、日本豚、雞、海鮮、野菜、名物、其他熟食 & 飯類、仲有自助吧 (飲品、甜品、雪條) 一應俱全呢!抽風做得不錯、沒油煙味,環境舒服有卡位,服務態度亦友善呢,呢個價錢可以一試。特選(AUS) 有M9薄炙牛里脊肉、牛里脊肉、牛肋肉,可選鹽味醬 & 燒肉醬,而熟成壺漬牛肋肉滿有肉汁都不錯吃。其他名物亦有特上牛舌棒、極上厚切牛舌、兩色蔥花牛舌(鹽味),各有特色,厚切更有咬口呢。仲試左熟成壺漬牛外横膈膜、薄炙蔥花牛舌(鹽味)、牛外横膈膜。豚頸肉亦爽口好吃。想解膩可配:泡菜盛合 & 涼拌小食盛合,同生菜包住同吃更有風味。菠蘿 & 茄子都要一燒呢。海鮮類就試左蒜蓉牛油海蝦 & 廣島蠔肉。想過下口癮,韓式和牛壽喜燒卷 & 福岡明太子卷。而炸物有牛肉可樂餅、吉列炸蠔、炸雞,一樣都不會過於油膩。..×××××ש將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期1樓1040-41號舖..

【燒肉放題套餐 80品 100mins】 $288.

期間限定✨每位附送:炙燒壽喜燒壽司 (2件)

海鮮類就試左蒜蓉牛油海蝦 & 廣島蠔肉。

×××[和牛燒肉一郎 -Wagyu Yakiniku Ichiro]×××
©將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期1樓1040-41號舖
2024-01-10 52 浏览
寶琳新都城有一間和牛燒肉一郎,裏面嘅店舖雖然不是很大,但是坐得舒服。以午市來說是次點了特選牛肋肉,可以享受燒肉的感覺。並有沙律及飲品任飲,讓我可以食一啲蔬果已促進消化。如果作為大食嘅你還可以加多少少價錢配用甜品呢。牛肉質素高服務態度好以及座位坐得舒服即使你一人進食也會提供四人座位給你,而且沙律嘅配菜種類多有粟米紅蘿蔔沙律菜等等讓你隨意添加。建議留意火喉免得燒牛肉的過程讓牛肉過老。值得推介你午市進食。

2024-01-09
  • 和牛西冷
  • 香蔥海苔溫泉蛋拌飯
  • 自助區
2024-01-05 57 浏览
bookmark了很久,趁最近放肆了,就繼續放肆(??🤡掙扎了一會,E跟F但價格差距最大,感覺E最划算😂就選了它 ✿ Set E 日本黑毛和牛12款 $598 (另加一)<頭盤>• 是日黑毛和牛精選:和牛肉眼有專人幫忙燒烤這塊巨大的肉眼ヾ(。>﹏<。)ノ゙✧*。而且還是挺厚的! 油脂大爆發之餘,肉感十足😭牛香久久不散• 黑毛和牛6款1)和牛牛肋條:帶有一條有嚼勁的筋膜2)和牛肉眼:是日黑毛和牛精選的縮小版~3)和牛牛肋肉、4)三角腹肉:油脂最豐富的兩款5)和牛一口牛:油脂分佈不及其他來得平均6)和牛里脊肉:最有肉感的一款,油膩感較低• 海鮮3款質素正常,自行加些岩鹽(桌面上有即磨的瓶子)更美味 <任點品項>其實吃完頭盤已5成飽😂 不過還是多點了幾份和牛: 肩胛小排、里脊肉、沙巴當等等全部色澤、紋路都如頭盤般 新鮮誘人,超級回本(≧▽≦)而且很多和牛品項都附有介紹,大家可以參考,pick自己喜歡的,畢竟有太多款式,無法吃太多😂和牛油脂豐富,要適可而止,不要一次加點太多,飽足感會突然上升🤣 這次肚子也沒有空間嘗試雞肉和豬肉了,不過也可見不少品
bookmark了很久,趁最近放肆了,就繼續放肆(??🤡
掙扎了一會,E跟F但價格差距最大,感覺E最划算😂就選了它

✿ Set E 日本黑毛和牛12款 $598 (另加一)
<頭盤>
• 是日黑毛和牛精選:和牛肉眼

有專人幫忙燒烤這塊巨大的肉眼ヾ(。>﹏<。)ノ゙✧*。

而且還是挺厚的! 油脂大爆發之餘,肉感十足😭牛香久久不散
• 黑毛和牛6款

1)和牛牛肋條:帶有一條有嚼勁的筋膜
2)和牛肉眼:是日黑毛和牛精選的縮小版~
3)和牛牛肋肉、4)三角腹肉:油脂最豐富的兩款

5)和牛一口牛:油脂分佈不及其他來得平均
6)和牛里脊肉:最有肉感的一款,油膩感較低
• 海鮮3款

質素正常,自行加些岩鹽(桌面上有即磨的瓶子)更美味

<任點品項>
全部色澤、紋路都如頭盤般 新鮮誘人,超級回本(≧▽≦)
這次肚子也沒有空間嘗試雞肉和豬肉了,不過也可見不少品項~
海鮮方面,帶子很厚肉😍

海鮮基本都沒有預先調味,所以記得加鹽

這樣其實挺好,不會有太重調味遮蓋鮮味😋
不要忘記點些泡菜和菠蘿解膩,才能吃更多😎
這天的菠蘿很多汁很甜,獨自吃了四片🤣

<自助區>
最驚喜的是有不同種類獨特花茶包😳
竹蔗茅根雪梨茶、人參桂圓紅棗茶等等等等

還有咖啡、清酒、啤酒、汽水,花多繚亂
沙律部分也不錯,各款都新鮮

另外可以自製牛郎丼,不過我吃不下飯,就只取了大量紫菜拌和牛和沙律吃,效果也很不錯🤣

最後有爆谷、棉花糖和雪糕雪條作結,飽得不行🤣🤣

職員十分友善,自動查看是否有漏單情況,截單前又會通知,而且鼓勵我們多點,完全不怕客人吃😂很大方的態度
經過見到門口人頭湧湧,適逢就到晚飯時間,就去睇下咩來頭😁見到套餐D至F都好吸引,基本132款食物(!!)俾你任叫,二不話說就去等位,入座前點左套裝D 日本黑毛和牛6款+海鮮 3款😁和牛款式豐富,先上一客四式拼盤:有牛里脊肉,牛肋肉,牛肉角切,同牛西冷,再配上溫泉蛋。和牛肉全部紅潤有光澤,又靚又新鮮👍🏻我喜好燒5成熟,入口軟嫩,脂香四溢,同時感受到新鮮彈嫩嘅口感同埋牛脂嘅甘香🥩和牛西冷完整一塊上由侍應端上。由於係即日鮮切,肉質寧舍軟嫩,肉味濃郁,仲保持到柔軟彈牙既口感😌🥩牛里脊肉是油脂相對較少既部位,如果覺得太膩,可以試試吃這個🥩牛肋肉每塊都有「大理石」花紋,口感鮮甜軟嫩,精緻既油脂入口即溶,係今次我地order最多既一款!🥩牛舌牛舌芯最矜貴,係牛舌中心的位置,食落嫩滑無筋,就算薄切肉質不失嚼勁,牛味突出見牛舌芯咁出色,就試另一道薄切上等牛舌,簡單地用鹽醬調味,烤起黎軟嫰,口感更加好!記得燒肉要沾蛋液同食,會更順喉又富蛋香😙 和牛原本就嫩,在雞蛋既包圍下,口感簡直係入口即化~總結整體加一都係$500多少少,就食到高質素既和牛,最重要係放題唔洗就住叫,我淨食和牛已經飽,雪糕雪條都飽到食唔到

🥩和牛西冷

🥩牛里脊肉
是油脂相對較少既部位,如果覺得太膩,可以試試吃這個

🥩牛肋肉

🥩牛舌

總結整體加一都係$500多少少,就食到高質素既和牛,最重要係放題唔洗就住叫,我淨食和牛已經飽,雪糕雪條都飽到食唔到,今次真正值回票價

加上環境乾淨同舒服,食完無成身燒肉味,上菜速度又快(運輸帶好幫到手!)希望可以保持質素,下次可以再試更貴一個Level😁
  • 和牛西冷
  • 和牛肋肉