餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-05 757 浏览
呢間一定要出一下食評,因為真係覺得好好食!黑毛和牛4款⏪️四款唔同嘅黑毛和牛肉,和牛肉眼、和牛牛肋肉、和牛肩胛肉、和牛牛肉角切(一口牛)。四款黑毛和牛肉嘅味道幾乎一樣,口感略有唔同。好似和牛肉眼相對嚟講比較有嚼勁,而牛肋肉口感非常嫩滑。每一款和牛肉都非常好食,絕對係高質素嘅牛肉。特選拌生牛肉⏪️呢次係我第一次接觸生牛肉,生牛肉被切成細細條狀,中間有一粒生雞蛋,牛肉口感非常清爽,冇任何異味,蛋黃令其口感更加細膩。灸燒特選拌生牛肉⏪️呢款係用火稍微燒過嘅拌生牛肉,用火燒過後嘅拌生牛肉,味道同口感都更加豐富。灸燒牛外橫膈膜⏪️呢款牛肉味道好濃郁,含有豐富嘅油脂,肉汁好鮮甜,肉香味好重。生牛肉刺身⏪️先食一片原味牛肉,細品牛肉細嫩嘅肉質,令其慢慢融化喺喉嚨中,之後再配上芥末,味道上又係另一種感覺。原隻魷魚筒⏪️魷魚厚實嘅肉質,爽口彈牙嘅口感,配上特製醬汁,濃郁嘅鮮味慢慢溢出嚟。以上就係我喺呢度所食嘅食物,我揀咗放題D套餐,真係物超所值。
呢間一定要出一下食評,因為真係覺得好好食!
黑毛和牛4款⏪️
特選拌生牛肉⏪️
灸燒特選拌生牛肉⏪️
灸燒牛外橫膈膜⏪️
生牛肉刺身⏪️
原隻魷魚筒⏪️

老豆未試過食燒肉放題,今日我帶佢嚟試一試呢間我想試好耐嘅燒肉餐廳。睇到社交媒體好多人推薦呢間位於佐敦嘅和牛燒肉一郎。每個人都話好抵食。我就拉咗老豆一齊嚟,反正佢都未食過,就一齊嚟享受美食。我哋揀咗放題SET D,仲有優惠價,令我好滿意。肉類🥩🔘黑毛和牛4款款款都係頂級牛肉,入口即化,滿口都充滿咗牛肉嘅肉汁。🔘薄灸蔥花牛舌從未食過咁長嘅牛脷,好有口感,有少少鹹味,滿足到牛脷控嘅我。🔘M9薄灸牛里脊肉油脂分布均勻,燒嘅時候成片牛肉燒熟嘅程度一致,口感極佳,我哋食到停唔到口。海鮮 🐟🔘原隻魷魚筒肉質富有彈性,無論味道定口感都令人著迷。🔘青口肉厚肥美,鮮嫩美味,仲帶有嚼勁,味道真係好美妙。🔘海蝦肉質緊實彈性,味道鹹中帶甜,食起嚟非常鮮美。整體嚟講佢哋嘅牛肉同海鮮都唔錯,食得出係頂級食材,真係值得嚟食。

肉類🥩
🔘黑毛和牛4款
款款都係頂級牛肉,入口即化,滿口都充滿咗牛肉嘅肉汁。

🔘薄灸蔥花牛舌

🔘M9薄灸牛里脊肉

海鮮 🐟
🔘原隻魷魚筒
肉質富有彈性,無論味道定口感都令人著迷。
🔘青口
肉厚肥美,鮮嫩美味,仲帶有嚼勁,味道真係好美妙。
🔘海蝦
肉質緊實彈性,味道鹹中帶甜,食起嚟非常鮮美。

2024-07-30 721 浏览
主打高質和牛任食就係和牛燒肉一郎嘅日式燒肉放題任食日式燒肉放題套餐🍖每款肉質都係精挑細選,真材實料,燒出嚟嘅味道簡直係一種享受!燒肉嘅口感煙韌又多汁,配上各式各樣嘅調味,每一口都滿足到我😉**2色蔥花牛舌(鹽味)**🥩牛舌薄切,鹽味調味,配上蔥花,入口爽脆,味道鮮美,令人直呼過癮🤤極上夏多布里昂🥩呢款肉質好軟滑,脂肪分佈均勻,入口唔油膩,絕對係燒肉中嘅極品。**牛舌(鹽味)**🥩鹽味牛舌係另一個必試之選,薄切牛舌燒至微焦,口感爽脆,味道一流。甲羅燒🦀甲羅燒係我哋嘅特色之一,蟹肉鮮甜,配上特製醬汁,燒出嚟嘅味道真係無得頂。黑毛和牛六款🐄包括肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋條,每款都係極品,燒出嚟嘅味道鮮美多汁,絕對滿足到你嘅味蕾。雪糕🍨最後嚟個雪糕作為甜品,清涼解渴,係完美嘅結尾。無論係開胃小食定係飽肚嘅主食,都可以滿足你😃燒至金黃香脆嘅小食係絕對醒口,同埋仲會令你食慾大增👌特別嘅就係日式燒肉放題😋每款燒肉都係用心製作,保證新鮮美味,讓你一試難忘。一試即知道,「和牛燒肉一郎」有最靚和牛嘅日式燒肉放題🥳。
主打高質和牛任食就係和牛燒肉一郎嘅日式燒肉放題

任食日式燒肉放題套餐🍖

**2色蔥花牛舌(鹽味)**🥩

極上夏多布里昂🥩

**牛舌(鹽味)**🥩

甲羅燒🦀

黑毛和牛六款🐄

雪糕🍨
最後嚟個雪糕作為甜品,清涼解渴,係完美嘅結尾。

無論係開胃小食定係飽肚嘅主食,都可以滿足你😃
燒至金黃香脆嘅小食係絕對醒口,同埋仲會令你食慾大增👌

特別嘅就係日式燒肉放題😋
每款燒肉都係用心製作,保證新鮮美味,讓你一試難忘。

一試即知道,「和牛燒肉一郎」有最靚和牛嘅日式燒肉放題🥳。

2024-07-16 2846 浏览
放題燒肉店,價錢選擇都多元化,留意不同價錢任食時間都有別,工作人員會按時提醒今天我和朋友們試了$288 那一個,每人加$8 便可以無限量飲梅酒、日本清酒坐低後,第一時間叫咗五碟牛肉,牛肉味道一般,口感亦都一般,和牛角的爭很遠基於任食,所以我們都點了其他食物,燒烤的肉,其中香腸算可以,其他包括雞髀肉、香腸、生蠔、豬腩肉等等,都是麻麻棉花糖賣相都幾可愛個拉麵簡直唔合格,冇味,麵好林唯一可以一讚的就是那個肉醬紫菜飯飲品選擇與其他任食火鍋店爭幾遠,甜品還可以,但沒有試,沙律都可以

棉花糖賣相都幾可愛

個拉麵簡直唔合格,冇味,麵好林

唯一可以一讚的就是那個肉醬紫菜飯

朋友生日訂了枱1:00,我們2人準時到場,當時全場無人,氣氛怪怪地...好像還未營業似的,好尷尬。職員態度ok,坐底馬上叫了第一轉肉,很快已經送到,但雪是未溶好,還硬的。我見店是12:00開門,book 1:00雪還未溶好有點失望,另外爐的火已經調到最大也有點細。扇貝好食(不過燒太耐都食唔到好多)。蝦跟蠔是霉的,完全食唔到,無再叫。冷盤波菜冰的,也是未溶好雪,而且有雪味,腸胃差小心食用。韓國湯好飲牛肉來講解凍及細火有影響,不能作準,但味道可接受。甜品區款式不多,雪糕/雪條可以,布甸/蛋糕取完後就會發現,沒有匙羹我見有個放餐具的兜,但入面是吉的,自助區完全無職員,費事問自製棉花糖機壞了。用餐體驗,叫個基本餐都咁,點敢再試更貴的餐,臨走仲見有人催單要讚是食完無咩燒肉味在身,個爐唔出煙。

扇貝好食
(不過燒太耐都食唔到好多)。
蝦跟蠔是霉的
,完全食唔到,無再叫。
冷盤波菜冰的,也是未溶好雪,而且有雪味,腸胃差小心食用。
韓國湯好飲

牛肉來講解凍及細火有影響,不能作準,但味道可接受。

我見有個放餐具的兜,但入面是吉的,自助區完全無職員,費事問

自製棉花糖機壞了。

要讚是食完無咩燒肉味在身,個爐唔出煙。
2024-06-08
午餐
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
在尋覓高品質燒肉的旅程中,我有幸發現了一個真正的璀璨明珠——和牛燒肉一郎。這家店以其精選的和牛與匠心獨運的燒烤技藝,成功地在眾多燒肉店中脫穎而出,讓每一位顧客都能品味到最純正、最豐富的和牛風味。一踏入和牛燒肉一郎,便能感受到其獨特的氛圍。店內裝潢典雅而現代,柔和的燈光與木質裝飾營造出溫馨舒適的用餐環境,讓人不自覺地放松下來,專心期待即將到來的美食盛宴。說到主角——和牛烤肉,和牛燒肉一郎絕對是業內的翘楚。他們嚴選高級和牛,每一塊肉都肥瘦相間,形成了獨特的雪花紋理,這是和牛品質的象征,也是口感的保證。在經過大厨精準掌握的火候與時間烘烤后,烤肉的香味四溢,令人垂涎欲滴。第一口入口,嫩滑的肉質在舌尖瞬間融化,肥而不膩的油脂在口中散發出淡淡的醇香。每一塊烤肉都富含肉汁,每一口都讓人感受到和牛的鮮美與豐富層次,仿佛是在舌尖上跳動的交響樂。不論是單純品嚐原味,或是搭配店家特調的調味料,都能體會到和牛的無窮魅力。除了烤肉,和牛燒肉一郎的配菜和蘸料也讓人贊不絕口。新鮮的蔬菜與獨特的調味汁,不僅能中和肉的油脂,更是提升了整體的口感。特別是他們的燒肉蘸醬,酸甜適中,點綴了和牛的醇厚,形成了一種絕妙的味覺平衡

除了烤肉,和牛燒肉一郎的配菜和蘸料也讓人贊不絕口。新鮮的蔬菜與獨特的調味汁,不僅能中和肉的油脂,更是提升了整體的口感。特別是他們的燒肉蘸醬,酸甜適中,點綴了和牛的醇厚,形成了一種絕妙的味覺平衡。

服務方面,和牛燒肉一郎的員工充滿熱情且專業,他們會根據顧客的需求,提供烤肉建議和配酒搭配,讓人感到無比的賓至如歸。這種全方位的體驗,讓美食之旅更加完美。

總的來說,和牛燒肉一郎以其優質的食材、精湛的烤肉技藝和周到的服務,打造了一個無可挑剔的烤肉體驗。如果你是燒肉愛好者,或是正在尋找一次特別的美食之旅,絕對不能錯過這家店。在和牛燒肉一郎,你將會體驗到何為真正的烤肉藝術,一次又一次地重溫那令人難忘的美味瞬間。
2024-06-04
2024-05-23 1348 浏览
星期日下午去用餐食燒肉放題,經理服務好好,餐桌好闊落,而且有提供圍裙。一般要加$8先有得得任飲梅酒、清酒及啤酒,但只要早一日買coupon就免費任飲,而且要叫waiter送嚟。主要用餐就用QR code落單,好方便,肉類主要用”新幹線”自動送餐,有時有啲啲漏單情況,但可以接受。除咗牛肉類,仲有豬、雞 海鮮、蔬菜等。自助區有凍飲、熱飲(有capsule咖啡機)、雪糕雪條、沙律等等。整體嚟講係滿意嘅體驗,原本覺得100分鐘唔係好夠時間,但最終後係好飽的😋

特選薄炙牛里脊肉
牛肉角切 (一口牛)
2024-05-19
牛肉角切 (一口牛)
  • 和牛里脊肉
2024-05-13 1012 浏览
已經唔係第一次幫襯 又呢間佐敦分店開張到到而家一直都有去 呢間餐廳俾我嘅印象一直都係食物質素同價錢性價比高,服務態度就唔好太大要求啦因為一般食放題都唔會有特別貼心嘅服務態度今晚 個 Spotlight 係店員佢令我覺得香港嘅飲食業係有希望 簡直為港人爭光 感覺到全程佢係真心真意去做Service 以身作則去感染其他同事 已經好耐未試過喺香港食一餐飯食得咁舒服 除咗牛肉之外,特別推介佢個黑松露燒扇貝 同埋Siu 生蠔

除咗牛肉之外,特別推介佢個黑松露燒扇貝 同埋Siu 生蠔
2024-05-09
庆祝纪念
生日
2024-04-26 1219 浏览
事原當日老婆加班,咁啱我響網上見到仲有時間可以BOOK就選咗呢間,一入場富麗堂皇,日式裝修,服務態度一流,職員從頭笑到尾,就算最後埋單等咗好耐都唔覺掃興,野食方面有返同價位一樣嘅水準,只係甜品方便老婆覺得仲有好大進步空間,我自己就覺得甜品一般,我地點得最多係佢地嘅牛肉,肉味都重嘅,當然唔好拎深圳d現切牛牛黎比,牛牛肉質軟綿綿,我個人除咗牛牛都幾中意果度d羊羊,口感都係軟綿綿,總睇黎講值得推薦去食,前提係保持到質量的話,以上為個人感受👍🏻
2024-04-19
2024-04-19 1137 浏览
坊間放題餐廳多的是,但想找間食物款式多又質素高的,的確不易!同事推介和牛燒肉一郎高質,於是約了閨密一戰!當晚選擇了Course D,牛魔王大愛!可無限暢吃日本黑毛和牛、特選美國牛12款、特選澳洲牛12款、嚴選美國牛3款、牛肉刺身3款、生牛肉壽司2款,超級豐富。每款牛肉也相當高質,肉質鮮嫩牛肉味濃厚,燒肉控真的不能錯過,這餐和牛盛宴的確令人非常幸福!至於其他食品,海鮮也非常新鮮,魷魚、青口、帆立貝,更食不停口!放題還包括各款飲品、甜品、雪糕任食!雪糕雪條口味超級多,日本明治款式,滿載著童年回憶❤️總括來說,各款食物質素高,我同閨密都相當滿意!和牛燒肉一郎 📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

同事推介和牛燒肉一郎高質,於是約了閨密一戰!

放題還包括各款飲品、甜品、雪糕任食!
雪糕雪條口味超級多,日本明治款式,滿載著童年回憶❤️

總括來說,各款食物質素高,我同閨密都相當滿意!

和牛燒肉一郎
📍佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
一郎獨有的「和牛識別番號」追蹤🐂採用的日本和牛都有專屬和牛証明書⭐️大家搜尋到食緊嘅和牛嘅詳細資料🤓有保證👍🏼❗️限定3周年驚喜優惠❗️登記成為<和牛燒肉一郎>會員,於推廣期內到全線<和牛燒肉一郎>惠顧晚市燒肉放題 A-F 套餐,即可享四人同行一人免費優惠👏🏼(優惠期由即日至至30/4)我就食左Set D 日本黑毛和牛6款放題+任飲梅酒、清酒、啤酒($673/位)和牛都有豐富油脂,食落嫩口吾韌有特色牛肉美食,如生牛肉他他及生牛肉壽司海鮮及主食都有多款選擇👍🏼燒蝦新鮮彈牙❤️甜品最開心有Meiji 波子汽水味雪條食

❗️限定3周年驚喜優惠❗️
(優惠期由即日至至30/4)

我就食左Set D 日本黑毛和牛6款放題
+任飲梅酒、清酒、啤酒($673/位)
和牛都有豐富油脂,食落嫩口吾韌
有特色牛肉美食,如生牛肉他他及生牛肉壽司

海鮮及主食都有多款選擇👍🏼燒蝦新鮮彈牙❤️
甜品最開心有Meiji 波子汽水味雪條食
2024-04-15 607 浏览
朋友聚會之前試過一次覺得不錯,今次再嘗試一次,餐廳做緊優惠買三送一,434人人均消費420左右,食物中上質素,服務一流,雖然間唔中停爐,但是經理安心說大家不用擔心會為大家補時,這經理是我近年在香港消費最好服務的一個
2024-04-11 899 浏览
今日同朋友收工嚟食和牛放題本身其實對佢嘅期望都好大,因為幾年前啱啱開嘅時候食過佢嘅D餐嗰時我記得加原因都要八百幾蚊。今次見到佢有肉之日最靚嘅F套餐加埋一都淨係需要$630於是就book嚟試一試。講咗結果先係有啲失望嘅! ! !佢啲肉嘅品質其實唔算差普遍都有A4至A5.但係無論切嘅厚度同大細都同冇得比兩年幾前食嘅時候每$1肉嘅厚度絕對係充足食落去係有肉感。但係今次最貴嘅F套餐標榜嘅和牛西冷同肉眼薄到完全食唔到應該有嘅口感,另外有啲懷疑佢用嘅部位究竟係唔係西冷同埋肉眼。一次性頭盤就做得不錯的,和牛牛柳係非常之軟滑好味。但頭盤以後嘅肉以燒肉嚟講係絕對唔合格。其次就係110分鐘嘅放題上肉嘅速度都好有問題同樣價位嘅牛X喺上肉方面絕對係快佢好多倍以上當然我係對比返同樣$600嘅價位啦。成晚最搞笑嘅就係當餐廳諗住播歌嘅時候唔知邊位同事咁緊火喺度睇鹹片搞到播晒出嚟仲有日文字配音😳我男人老狗就話冇所謂啫,見到隔離啲家長全部黑晒面😅希望餐廳下次可以小心啲。
今日同朋友收工嚟食和牛放題

當然我係對比返同樣$600嘅價位啦。
頭盤一次性嘅和牛牛柳
頭盤和牛
其他頭盤
之後好薄嘅牛,燒肉嚟講絕對唔合格,令我懷疑唔知係唔係西冷同肉眼
比較正常嘅和牛薄切
Refill咗唔知幾次嘅和牛西冷,肉眼
當日和牛
2024-03-31
頭盤一次性嘅和牛牛柳
頭盤和牛
其他頭盤
呢間日式燒肉店之前生日有選點黎慶祝過,因為不但只環境闊落,仲係卡座式,好岩聚餐慶祝!不過個次係食F餐,真係無得彈,今次食過翻尋味,咁岩又見到做緊優惠活動,一於再黎試下佢其他餐咩料子!🈹而家有「3周年驚喜優惠」,有買四送一優惠!由2024年3月1日至3月31日,只要登記做<和牛燒肉一郎>會員,於推廣期惠顧晚市燒肉放題 A-F 套餐,可享四人同行一人免費優惠!-——————————————🐂◖D餐日本黒毛和牛6 款放題◗ $673/肉類🥩真係肉食獸既天下,又有日本和牛,仲有澳洲、美國精選既肉類,真係瘋狂落order,日本和牛肥瘦紋絡真係均勻剔透,食落口真係幾乎溶化,而且新鮮現切,食落又鮮,又有濃郁既牛味湧現出來,真係一絕!果真係盛大既肉宴!/海鮮🦑海鮮款式都不少,有魷魚🦑、帆立貝、廣東蠔、青口等等,不得不說呢個帆立貝同廣島蠔,帆立貝有幾種味道選擇,新鮮大粒,食落非常嫩,另外廣東蠔🦪非常鮮甜,而且隻隻都幾大粒,個肚好飽滿,睇得出洗得幾乾淨,食左好多粒!!!大推!/主食🍜除左食肉同海鮮,一定會有粉麵飯既存在!選擇都吾少,有凍有熱,凍有韓式冷麵,熱有牛肉飯,任君選擇,而且味道絕對

-——————————————
🐂◖D餐日本黒毛和牛6 款放題◗ $673

/肉類🥩

/海鮮🦑

/主食🍜
除左食肉同海鮮,一定會有粉麵飯既存在!選擇都吾少,有凍有熱,凍有韓式冷麵,熱有牛肉飯,任君選擇,而且味道絕對吾差,可以一試!

/一品料理🍘
如果食肉食多左,不妨叫啲炸物、沙律🥗手卷、炸蠔等等換一換口味,食完再戰肉類同海鮮!🤣

/甜品🍦
店內自助區有各款明治雪糕🍦同埋雪條,小蛋糕,味道都不錯,最完野最尾食下做結尾,正!

/飲品🥤
飲品自助區有各款鋁罐裝飲料,有啲款式吾係出面常見既,幾好飲,可以試下,一邊食肉飲番啖野飲,比較解膩,如果吾中意飲料,店內仲有咖啡機同茶包可以選擇,一定有岩你既口味!

🌟Encore指數:8.8/10
2024-03-28 577 浏览
和牛燒肉一郎最近推出3 周年驚喜優惠 ,由 2024 年 3 月 1 日至 3 月 31 日,只要登記成為和牛燒肉一郎會員 ,於推廣期內到全線和牛燒肉一郎 惠顧晚市燒肉放題 A-F 套餐 ,即可享四人同行一人免費優惠 !和牛燒肉一郎獨有「和牛識別番號」,嚴選豐富脂肪、多汁鮮味嘅和牛品種,更以全港首創嘅「燒肉新幹線」智能送餐。燒肉放題套餐S2【 $288 無限任食80品】呢個套餐有齊澳洲、美國嘅特選牛 (AUS) :牛肋肉、牛里脊肉、牛肉角切、M9薄炙牛里脊肉等,特別推介口感一流嘅極上厚切牛舌同埋熟成壺漬牛肋肉!除咗牛之外,仲有日本豬肋肉、日本豬里脊肉、豬頸肉、厚切火腿肉、香腸以及海鮮,一定要試鮮甜嘅廣島蠔肉同埋惹味嘅多春魚!想飲酒嘅只需加$8就可以任飲清酒、梅酒同埋啤酒,飲飽食醉無難度。

燒肉放題套餐S2【 $288 無限任食80品】