2010-06-14
上Open rice睇食評時睇島對上位食評家講哩間係工業大廈既餐廳,睇相+食評好似好好食咁,橫掂係附近番工就決定搵日去試下係未真係咁好食星期6放半晝同d同事諗住e埋肚先番屋企,但天口咁慶又唔想行咁遠路,諗起哩間餐廳係附近所以就提議去食,本來諗住試下個蟹子雲吞麵又撞唔岩時候黎所以就試下新野,我同幾個同事都叫左3款唔同既餐食,可以大家share一齊食丫嘛我試左個紅酒磨菇煙肉意粉,一黎就好香紅酒味,d汁又岩岩好唔會好稀,食食下又食島d香草味,25蚊既餐質素都可以咁高真係抵食,另外3個同事一個同我一樣,一個叫左個沙拉骨,另一個叫左豆豉鯪魚生菜個沙拉骨唔錯,d骨唔會話好un.都ok大件下,唔錯好食。而個豆豉鯪魚生菜雖然普普通通冇咩特別但都ok!總括黎講果到裝潢好簡約好光猛,而我同d同事都鍾情於紅酒意粉,因為真係好好食 由落order.等.到上菜都好快手好有效率,$25一餐加埋凍飲都係$27價錢唔係貴,接受島不過同上一位食評家一樣如果可以改善下個電視機就好因為收得真係麻麻,再唔係其實熄左佢都唔錯呀,靜靜地可以傾下計幾好