2008-08-08 25 浏览
見到openrice著數優惠有食滿$200可用COUPON$100 咪同男友o黎試下囉我地叫左牛舌, 烤雜肉開始上左幾碟前菜, 都唔好味o既, 有碟炸野乾爭爭, not good la之後果2碟肉到左喇, 其實可能係個女侍應太好心不停幫我地燒肉, 我地都講左唔洗, 一陣佢又再來, 一堆肉咁擺落我地個碟度, 好快咁就食完呢一餐喇..食得唔開心囉最後有西瓜同糖水(紅組水-勁甜)但奇怪係通常都會跟埋飯同湯, 但呢度無囉, 白飯係要另外比錢呢餐食左3百幾蚊(已減$100COUPON)...價錢可以接受o既總結呢一餐真係麻麻地, 我覺得金羅寶好味好多
我地叫左牛舌, 烤雜肉
最後有西瓜同糖水(紅組水-勁甜)

總結呢一餐真係麻麻地, 我覺得金羅寶好味好多
2008-07-17 13 浏览
went there solely because of the $100 coupon...Food taste very nice and service was so so, guess they don't have enough staff. 前菜 tasted good and nicely presented. Ordered a noodles, barbecue beef and seafood pancakes. Total $341. I.e. $241 after discounted. Would visit again...

I.e. $241 after discounted.

Would visit again...
2008-07-06 8 浏览
上個月26号,去Lane Crawdord 買完嘢,肚餓就諗起上次嚟食日本嘢見到樓上有間韓食,試吓啦!嚟到都9点幾,得幾張枱有人.....都好呀,唔駛咁大煙...前菜8堞 - 各有特式牛肋骨(有汁) - 幾ok wor, 有肉汁牛肋骨(無調味) - 原汁原味,点佢d醬, 好食雜錦生菜 - 幾新鮮,有紫蘇葉,西生菜,garlic, chili, 用它包住d肉食無咁"溜"牛尾汁煮 - 好似牛肋骨..內有籮白, 個汁好入味但就覺d肉鞋d總括嚟講,價錢合理,食物有水準,可以一試. 只係發覺有d蚊滋仔飛飛吓~~
前菜8堞 - 各有特式

牛肋骨(有汁) - 幾ok wor, 有肉汁

牛肋骨(無調味) - 原汁原味,点佢d醬, 好食

2008-06-18 3 浏览
其實我食過2次夜晚 + 一次lunch.當然夜晚食貴好多啦! 想試下0既不妨lunch試下啦, d set 唔貴.我最like:1) 牛肋骨2) 個菜沙律 (個汁好味)3) 生蟹個紅"早"水都好好飲喎我成日都好想去食, 係要同銀包爭扎0者~~
其實我食過2次夜晚 + 一次lunch.
我最like:
1) 牛肋骨
2) 個菜沙律 (個汁好味)
3) 生蟹

個紅"早"水都好好飲喎

我成日都好想去食, 係要同銀包爭扎0者~~
2008-05-02 25 浏览
我又係有coupon,咁岩我男友亞哥生日.所以我地就去一試喇!雖然係平日,但我都係覺得book位好d,一打去係講韓文既,好彩佢識英文,咁我地就book左5人.我地7點半去到,個場唔係好多人,不過環境舒適好坐,我地點左以下食物:豬肉泡菜煎餅--幾好味,不過我個人覺得略咸,佢地就覺得ok,自製牛肉麵鍋--有一大個鍋盛水放在枱中間的爐處,一水滾就有人來放湯料,牛肉,最後放麵煮,佢會幫你分好晒,服務幾好,個湯好濃好好味,d牛肉老得滯好似牛肉乾,d麵都好食,不過二百幾蚊黎講份量太少.海鮮石頭鍋飯--有一大隻蝦嚮面,其他全部都係細細粒蜆,好快痴晒底,好難起,味道都幾好,當我地正想睇下重有咩食好叫,個待應就已經擺低生果,無問過我地囉,呢野就唔係咁好lu~後尾叫多個炸醬麵,想睇下係咪真係好似茶煲亞四食到咁好味,不過黎到佢地都覺得可以接受,唔係好好味,佢地話可能食飽左,所以先咁認為,而我就覺得凍左個味好食d,又易入口d,唔係好差,總括:其實價錢幾貴,全部野食都起碼一百蚊一個,個牛肉鍋二百幾,唔係好抵,加埋coupon都要五百蚊埋單,最唔好就係開頭都好好招呼,到你既野黎齊左,就茶都唔幫你加,攪到扣晒分,希
總括:其實價錢幾貴,全部野食都起碼一百蚊一個,個牛肉鍋二百幾,唔係好抵,加埋coupon都要五百蚊埋單,最唔好就係開頭都好好招呼,到你既野黎齊左,就茶都唔幫你加,攪到扣晒分,希望可以改善啦!
  • 豬肉泡菜煎餅
2008-04-03 7 浏览
第一次黎呢間食韓國菜有好多lunch set, 最後叫左牛排骨湯配飯前菜+牛排骨湯+白飯+西瓜+紅'早'水牛排骨原來係牛仔骨一d都唔惹味好失望紅'早'水超甜又有怪味, 差!好彩d前菜都幾好食, 又多款式(6個人有2set, 1set有6,7款)
第一次黎呢間食韓國菜
有好多lunch set, 最後叫左牛排骨湯配飯

前菜+牛排骨湯+白飯+西瓜+紅'早'水
牛排骨原來係牛仔骨
一d都唔惹味
好失望
紅'早'水超甜又有怪味, 差!

2007-12-30 3 浏览
韓式炒年糕奇怪用石頭上,汁頗辣亦甜,太多汁,像湯.年糕本身不錯,還有一些魚片似的生果- 蜜瓜片紅棗茶午市免加一
韓式炒年糕

生果- 蜜瓜片
紅棗茶

午市免加一
2007-12-05 1 浏览
一晚奉獻禮+4晚佈道會,其中2晚在citysuper foodcourt食,其外2晚更是咬三文治/麥記包渡過;最後一晚結束時間較早,終於可以舒服地吃頓晚餐了!收到傳單,想一想都好久沒吃過韓菜了,一行三人便來到黃金廣場上的味家。 同場有不少人在吃韓燒,然而抽風系統有效令人不覺油煙味,環境方面是幾企理舒適。我們沒有吃韓燒套餐,而選擇散叫餐牌食物: 前菜-有八碟那麼多,細佬嘩了一聲出來;我也心想:兩個人來也給這麼多嗎?味道方面,對韓式前菜沒特別見地,但覺泡菜那味還算不錯。 韓式沙律-新鮮的生菜片加上酸酸辣辣的醬汁,做法簡單,卻是十分的惹味又開胃,是我最喜歡的一味! 泡菜豬肉薄餅-吃來有點似酒樓的中式煎餅,不過加上泡菜更有咬口,配上特調醬汁是幾惹味,只是有點咸。份量比想像中要大,幸好有細佬在,不然都吃不完~ 雜錦石頭窩飯-很有水準的一窩飯,飯粒軟硬程度剛好,味道濃淡適中,配料中加入魔芋口感更特別。可能也與侍應在適當時間攪拌、分飯有關! 辣牛肉蔬菜拌麵-其實是涼拌米線,滑滑的米線加上辣辣的醬汁其實很開胃,當中加入雪梨絲、青瓜絲、蘿蔔絲更添滋味,只是我已經太飽。 最後店方還會送上水果及紅棗茶,是個

最後店方還會送上水果及紅棗茶,是個很好的ending。全店最古怪是侍應,一來就磯哩咕嚕的說韓文,搞到我們幾個韓文白痴呆了好一會才懂反應。

整體而來都是幾滿意滿足的一頓飯,龍埋了單,謝謝!
(非会员)
2007-11-28 21 浏览
又係因為見到OPENRICE 有食滿200蚊平100蚊優惠終於同男朋友食一次晚飯叫左個380 2人套餐有烤牛肉同豬肉有雜菜沙律....石頭飯...生果盤(其實都係2片橙+一小舊哈蜜瓜)...仲有加了薑的紅棗糖水嘩~前菜有成8碟咁多 個人覺得比較淡味依~原來職員大部份都係正宗韓國人點餐要講英文....新開張有8折...不過用100蚊優惠就無8折....埋單318蚊....味道一般(....因為淡味)不過待應的確很用心服待燒烤這個環節不須自己親手去燒餐牌最後個頁係LUNCH SET星期一至五唔洗加一有湯有生果....都係49蚊有機會都會試下.....
又係因為見到OPENRICE 有食滿200蚊平100蚊優惠

終於同男朋友食一次晚飯

叫左個380 2人套餐

有烤牛肉同豬肉

嘩~前菜有成8碟咁多

個人覺得比較淡味

依~原來職員大部份都係正宗韓國人
點餐要講英文....

新開張有8折...
不過用100蚊優惠就無8折....

埋單318蚊....

味道一般(....因為淡味)
不過待應的確很用心服待
燒烤這個環節不須自己親手去燒

餐牌最後個頁係LUNCH SET
星期一至五唔洗加一
有湯有生果....都係49蚊
有機會都會試下.....

(非会员)
2007-11-03 5 浏览
尋晚同老公係銅鑼灣搵緊食咩..經過黃金廣場樓下有人派coupon價值$100 (食滿$200可用)見咁抵就決定試下. 因趕時間關係,冇叫燒烤餐. 最後叫左個石頭鍋飯,炒粉絲,泡菜豬肉薄餅.叫完先發覺全部都係飽肚野.Anyway,講返d野食.佢地有9個前菜,每款都有特色,唔行貨,食得出有用心去整,其中一個沙律有d fusion (用左romaine lettuce 同埋和風沙律油).老公話個泡菜好正,我食左一件之後就俾佢K.O.哂,冇得食.石頭鍋飯味道一般,始終食唔返O係韓國個味道.炒粉絲不錯,唔油膩.泡菜豬肉薄餅用鐵板上,夠熱夠香脆.佢地最特別係會幫你撈個石頭飯,又幫你切埋同分埋個薄餅!!最後仲有生果同糖水(凍玉桂紅棗茶)幾特別. 埋單先係$305,用埋COUPON,只需$205.又食又拎. 下次要再試佢地個$380 既2人燒烤套餐先.