2014-07-12
今日喺呢頭做完野~所以就近搵個地方醫醫肚~呢期心儀拉麵,一心諗住睇下附近有冇收穫!咁啱路經此地~就決定入去一試~入到去餐廳,十個客人都冇~真係有少少担心~服務員熱情地帶我到一個卡位張枱好大~枱櫈間放得好迫,我呢D米之連人坐得有少少困難 V_V 但眼見任何坐位都係咁,所以唯有忍耐一下...真係不明白做客人點解要做成咁~第一次黎呢到食野~唔知佢有咩招牌,所以望完又望~服務員見我病發~(選擇性困難症)所以過黎幫我一把,係咁咦介紹左兩個招牌貨比我~我就決定要佢其中一個~叉燒地獄拉麵同炒雜菜餐~叉燒地獄拉麵 - 日式叉燒薄薄一片的睡在拉麵中~地獄湯底我以為係辣的~誰知呢到的地獄真係太清純了~其他配料都係份量少少的放在碗中.感覺一D都唔豐富..之後再加點六味粉以作調味...拉麵本身唔係煮得太硬~水準之作~炒雜菜 - 上枱仲好熱, 感受到係即炒的~而且炒得好過火,淋到不得了~蔬菜本身質素差左少少好似菜頭菜尾~雜菜真係唔知用乜野炒~油到不得了~要用拉麵d湯黎沖沖佢先入到口總括黎講..算係見識過佢的出品~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
第一次黎呢到食野~唔知佢有咩招牌,所以望完又望~
我就決定要佢其中一個~叉燒地獄拉麵同炒雜菜餐~
题外话/补充资料:
店舖本身冇洗手間設備~要解手的話就要去商場的洗手間...行遠一D!!