2022-09-02
給生活一點甜~ 🍮 🍮 🍮大概最鐘意食嘅布甸都系來自日本~ 每次我去日本都會去超市買布甸食~ 而布甸燒真系冇試過~ 今次去左由一對專誠去台灣學藝嘅夫婦開嘅有創意口味布丁燒:焦糖+雞蛋布丁+芝士蛋糕~叫呦呦鹿鳴布丁燒~🍮 🍮 🍮回魂布丁燒聽到個名都覺得好有趣~ 所以就揀咗佢~ 原來回魂嘅意思系咖啡味,即系食完提神咁解~香濃嘅焦糖加咖啡,入口有布甸嘅香滑,加埋芝士蛋糕嘅口感,食到有個幸福嘅感覺~🍮 🍮 🍮北海道富良野特選3.7牛乳布丁燒再滑溜多一啲嘅牛乳布丁燒,有濃濃嘅牛奶香味,再襯埋芝士蛋糕嘅質地,啱曬牛奶控~ 🍮 🍮 🍮咁好食,難怪我一邊食一邊見到好多人買~ 而家仲出左散水餅系列 ~如果想揀個有心思嘅散水餅,可以預訂訂製版布丁燒散水餅,可以去@deerliciouspudding撳鏈結預訂/查詢~🍮 🍮 🍮食完咁正嘅甜品,心情真系超級好~ 要繼續尋找更多生活中的一點甜💪🏻🍮 🍮 🍮📍呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding。旺角T.O.P商場MTR/樓層K01-02。葵芳葵富路7號葵湧廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號鋪。銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地鋪➿ ➿ ➿#
🍮 🍮 🍮
大概最鐘意食嘅布甸都系來自日本~
每次我去日本都會去超市買布甸食~
而布甸燒真系冇試過~
叫呦呦鹿鳴布丁燒~
回魂布丁燒
聽到個名都覺得好有趣~
所以就揀咗佢~
原來回魂嘅意思系咖啡味,
即系食完提神咁解~
香濃嘅焦糖加咖啡,
入口有布甸嘅香滑,
加埋芝士蛋糕嘅口感,
食到有個幸福嘅感覺~
北海道富良野特選3.7牛乳布丁燒
再滑溜多一啲嘅牛乳布丁燒,
有濃濃嘅牛奶香味,
再襯埋芝士蛋糕嘅質地,
啱曬牛奶控~
🍮 🍮 🍮
咁好食,難怪我一邊食一邊見到好多人買~
而家仲出左散水餅系列 ~
如果想揀個有心思嘅散水餅,
可以預訂訂製版布丁燒散水餅,
食完咁正嘅甜品,
心情真系超級好~
要繼續尋找更多生活中的一點甜💪🏻
📍呦呦鹿鳴布丁燒 @deerliciouspudding
。旺角T.O.P商場MTR/樓層K01-02
。銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地鋪
➿ ➿ ➿
#呦呦鹿鳴 #布丁燒 #葵廣掃街 #散水餅 #旺角美食 #創意散水餅