4天前 12 浏览
這次去旺角朋友家,直接衝到旺角分店的「喲喲鹿鳴布丁燒」,之前在葵涌廣場就有不少食客對他們的布丁讚不絕口,這次來到旺角,一定要買個幾款當伴手禮。椰爺布丁燒: 這款布丁燒使用新鮮椰青製作,椰子的香氣濃郁,口感滑順;布丁的底部有一層焦糖,讓整體味道更加清新,帶有淡淡的椰香。回魂布丁燒: 這款布丁燒的咖啡味道濃郁,適合平時喜愛咖啡的人士。布丁的口感柔滑,咖啡的香氣與甜味相得益彰,很適合立馬來杯冰美式。抹茶布丁燒: 對於抹茶控來說,這款抹茶布丁燒絕對是必試的選擇。抹茶的香氣濃郁,布丁的口感細膩,甜度適中,讓人能夠充分體驗到抹茶的獨特風味,十分滿足。雲呢拿布丁燒: 這款經典的雲呢拿布丁燒,口感柔滑,香甜可口。雲呢拿的香氣清新,讓人感受到一種簡單而純粹的美味,適合每一位熱愛雲呢拿的食客。忘憂唂布丁燒: 這款朱古力口味的布丁燒是朱古力愛好者的最愛,濃郁的朱古力味道與布丁的滑順口感相結合,讓人一口接一口,無法抗拒。每一口都能感受到朱古力的香甜,令人心情愉悅。

椰爺布丁燒:

回魂布丁燒:

抹茶布丁燒:

雲呢拿布丁燒:

忘憂唂布丁燒:

• 回魂布丁燒
3天前 0 浏览
最近有同事離職,買咗呦呦鹿鳴布丁燒,因為好好食同個造型好靚,印象深刻,今日路過銅鑼灣決定買返屋企當 tea。呢間店由一對夫婦開,佢哋特意去台灣學咗手藝,專做創意口味布丁燒。我今次咗佢哋嘅北海道3.7牛乳味,用咗北海道富良野生乳,真係有濃濃牛奶香味,食落去好香滑。之後又揀咗招牌椰爺布丁燒,蛋味香濃嘅布丁燒有淡淡椰青味,仲有椰肉,感覺幾好。佢哋嘅布丁燒係每日新鮮出爐,用焦糖、布丁漿同芝士蛋糕粉糊,放入模具,再用水浴法焗一個鐘。常溫可以擺兩個鐘,如果要過夜就放雪櫃。

2024-09-08
用餐时段
下午茶
  • 北海道3.7牛乳布丁燒
2024-09-11 0 浏览
最近係開學週,阿媽就買咗甜品請👧🏻食👧🏻由細到大都好鍾意食布丁,所以一見到個袋已經好興奮急不及待即刻食🫶🏻👧🏻推介:特選3.7牛乳🥛布丁燒🍮香濃滑滑嘅3.7牛乳,再加埋底部嘅焦糖做成布丁燒,味道好夾👧🏻話唔想平均分,好彩都分咗兩啖俾媽媽🤤🤤👩🏻👨🏻心水:雲呢拿🍦布丁燒🍮雲呢拿口味有啲似食蛋糕嘅感覺,好啱大人細路食配埋焦糖真係好正,👧🏻都係咁叫我俾多啲焦糖佢啊😆😆佢哋嘅布丁燒全部都係$38
最近係開學週,阿媽就買咗甜品請👧🏻食

👧🏻推介:特選3.7牛乳🥛布丁燒🍮

👩🏻👨🏻心水:雲呢拿🍦布丁燒🍮
佢哋嘅布丁燒全部都係$38
他們家的布丁燒一定要帶回家吃或和朋友一起吃 一起挑戰把布丁🍮ling 到盤子上✨招牌椰爺布丁燒聽說 這是最受歡迎的一份 中間還藏了椰子🥥Jelly QQ帶彈性上下有滑流有軟綿也有QQ 口感豐富 但又不甜膩 是份長輩或不愛甜的人 都可以接受的布丁🍮甜品✨Baileys 布丁燒面層是蛋糕面 下面是bulubulu 滑身的布丁🍮把他們反轉到盤子上 最底的焦糖醬流一下 就到蛋糕層蛋糕🍰吸滿焦糖 上面再淋上一層BAILEYS 再和焦糖混正一起吃蛋糕層吸滿汁後 更軟綿 甜甜滑流 又帶點酒味~ 亦不膩呦呦鹿鳴布丁燒 由葵廣起家 現在於旺角、尖沙咀、銅鑼灣 都有分店了 真的很方便!!(而且也真的滿方便的 都在地鐵站🚉幾步路的位置)下次經過也帶一份回家吧~~PS呦呦鹿嗚推出的散水餅系列 到@deerliciouspudding 撳鏈結預訂/查詢訂制版布丁燒散水餅 還是跟同事開心告別的禮物提案/好介紹🤫
他們家的布丁燒一定要帶回家吃

面層是蛋糕面 下面是bulubulu 滑身的布丁🍮
把他們反轉到盤子上 最底的焦糖醬流一下 就到蛋糕層
蛋糕層吸滿汁後 更軟綿 甜甜滑流 又帶點酒味~ 亦不膩

呦呦鹿鳴布丁燒 由葵廣起家
現在於旺角、尖沙咀、銅鑼灣 都有分店了 真的很方便!!
(而且也真的滿方便的 都在地鐵站🚉幾步路的位置)

下次經過也帶一份回家吧~~

PS呦呦鹿嗚推出的散水餅系列
還是跟同事開心告別的禮物提案/好介紹🤫
2024-07-10
$36 (宵夜)
招牌椰爺布丁燒
2024-09-05 29 浏览
行旺角Top商場,超方便地鐵站一上嚟,就見到呢間布丁燒,即刻忍唔住買來試吓,佢仲有好多口味揀呀,我哋試咗招牌椰爺🥥布丁燒,朋友就食開心果味。兩隻都好好食呀。佢仲有好多款口味我都想試例如茉莉茶,焙茶味,日本富良野牛奶布甸我都想試下,另外如果想送禮,六個布丁呢就可以有一個禮盒,佢嗰個禮盒好靚好特別。用來做散水餅都一流。
朋友就食開心果味。
兩隻都好好食呀。

2024-08-31 23 浏览
呦呦鹿鳴布丁既布丁燒超級受歡迎,之前去葵涌廣場已經食過,而家有四家分店,今日嚟咗旺角分店。而家推出咗散水餅系列,揀咗椰青味既椰爺布丁燒同朱古力味既忘憂唂布丁燒,賣相吸引之餘,布甸上面仲印有好可愛嘅圖案同字眼,好似朱古力味係印咗有緣再聚,仲有其他口味有Byebye 你條尾同老闆萬歲🤭 嚟緊準備轉新環境嘅你,一定要買呢啲可愛嘅散水餅俾同事🤭 布丁掉轉倒出嚟享用,喺碟上面彈吓彈吓,仲要見到層層分明同埋焦糖布丁醬,望落仲吸引🤤朱古力味係帶有少少苦澀香既朱古力,香濃唔會太甜膩,食開黑朱古力既應該會鍾意。椰青味超級有驚喜果然係佢地熱門口味淡淡清香,又唔會遮蓋奶香味,超級推薦!而且size 都好適中,一人一件岩岩好!

椰青味超級有驚喜果然係佢地熱門口味
淡淡清香,又唔會遮蓋奶香味,超級推薦!

而且size 都好適中,一人一件岩岩好!
外卖自取
忘憂唂布丁燒
每年嘅三、四月都會收到好多同事搵到更好嘅出路,離開公司😂自己都試過收到呢一間布丁燒嘅散水餅🍮當時食就覺得好好味,所以記得咗呢款嘅布丁燒😍正題係公司附近商場竟然開咗呢間布丁燒專門店,原來叫「呦呦鹿鳴布丁燒」🍮😂唔太識讀字?店員就介紹我哋一定要叫椰爺布丁燒🍮😋我哋拎返公司度試吓嘅時候,真係夠晒清新、椰汁味濃,一打開仲有焦糖溶,好正!而另一個同事就揀咗依家時興嘅嘅開心果味,呢個開心果布丁燒都好吸引,我哋試完之後覺得開心果味好濃,重重果仁味,再加上焦糖同埋蛋味濃嘅布丁,真係Perfect match🍮💓當時發現原來佢哋有Handmade蛋糕,Lisboy生日會就再來問咗店員有冇得買制成品🤤點知原來要兩至三日訂製🥹同埋佢哋嘅布丁燒都係每日新鮮製作,冇得即時試了,唯有買布到燒再用自己創意砌下🎂😂

2024-08-21 59 浏览
今日行開旺角TOP,見到有一間布丁燒,發現D布丁好靚,問開店員先知呦呦鹿鳴布丁燒由一對專誠去台灣學藝的夫婦開設,主打創意口味布丁燒,特色布丁燒還天天新鮮出爐。我地就試左開心果布丁燒同椰爺布丁燒,兩者都極出色,圖案好得意-開心果布丁燒 $38布丁燒幼滑細嫩,開心果味超級濃郁,配埋軟綿綿嘅蛋糕,口感一流,一次過有三種嘅口感,三種嘅味道。加埋最面嗰層嘅焦糖布甸入口即溶,好食到不得了-椰爺布丁燒 $38一樣都係有三層,淡淡既椰香味慢慢喺口腔散發出嚟椰子嘅布甸有得咬番埋軟綿綿嘅蛋糕,好正

-開心果布丁燒 $38

-椰爺布丁燒 $38
2024-08-17
  • 開心果布丁燒
2024-08-18 24 浏览
甜品迷必食嘅人氣 🦌呦呦鹿鳴布丁燒🍮布丁燒並非一般的布丁🍮而是由焦糖、雞蛋布丁同芝士蛋糕三層組成每一層都花足心思特色布丁燒天天新鮮出爐而布丁燒🍮熱門推介🥥椰爺布丁燒(新鮮椰青)☕️回魂布丁燒(鍾意飲咖啡可以一試)🍵抹茶布丁燒(抹茶控必試)🍦雲呢拿布丁燒(雲呢拿)🍫忘憂唂布丁燒(朱古力)今次我揀咗抹茶布丁燒 🍮同椰爺布丁燒🥥椰爺布丁燒係用果欄買回來的泰國椰青再添加椰肉增加口感製造味道清爽 😋椰子清香突出布丁則口感嫩滑充滿焦糖香🍵抹茶布丁燒 用上若竹抹茶粉抹茶味濃不苦澀👍🏻抹茶迷要必試😋每份布丁燒🍮都會印有可愛小鹿造型印章如訂購散水餅更會印有貼地盞鬼字眼「後會有期」、「老闆萬歲」、「BYE BYE你條尾」等 ……十分有創意🤗
甜品迷必食嘅人氣 🦌呦呦鹿鳴布丁燒🍮
布丁燒並非一般的布丁🍮
而是由焦糖、雞蛋布丁同芝士蛋糕三層組成
每一層都花足心思
特色布丁燒天天新鮮出爐

而布丁燒🍮熱門推介
🥥椰爺布丁燒(新鮮椰青)
☕️回魂布丁燒(鍾意飲咖啡可以一試)
🍵抹茶布丁燒(抹茶控必試)
🍦雲呢拿布丁燒(雲呢拿)
🍫忘憂唂布丁燒(朱古力)

今次我揀咗抹茶布丁燒 🍮同椰爺布丁燒

呦呦鹿鳴布丁燒
2024-03-24
呦呦鹿鳴布丁燒
2024-08-16 42 浏览
🤩今日出開旺角一於睇吓邊度買散水餅好☝🏻就見到呢間位於T.O.P商場的呦呦鹿鳴布丁燒,佢哋主打布丁燒天天新鮮出爐,把焦糖、布丁醬、芝士蛋糕粉糊放入模具中,以水浴法焗制一小時而成!味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️布丁燒的賣相可愛充滿鹿仔圖案😍焦糖漿滿瀉出嚟,賣相好吸引🤩、充滿焦糖蛋香味,入口嫩滑,布甸迷真係唔好錯過啊🩵!!強烈推介!!🔆椰爺布丁燒(椰青味)🔆忘憂唂布丁燒(朱古力味)呦呦鹿鳴推出的散水餅系列,價錢優惠可到 @deerliciouspudding 查詢!跟同事開心告別的禮物好介紹!

味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

!!強烈推介!!
🔆椰爺布丁燒(椰青味)
🔆忘憂唂布丁燒(朱古力味)

呦呦鹿鳴推出的散水餅系列,價錢優惠
可到 @deerliciouspudding 查詢!
跟同事開心告別的禮物好介紹!
2024-08-11
2024-08-13 20 浏览
去TOP商場食野,經過幾得意就買來試下。個咖啡味布丁燒又幾好食,咖啡味好濃,布丁都幾滑,買4x有少少貴。不過一次半次就算啦。間店仲有其他特別的味道例如椰汁都值得試下。
/由葵廣第一家分店已經開始光顧直至現在,現在已有三家分店了。🌙咖啡布丁燒 $38🍮這個真的有意外到!咖啡味真的很濃郁絕對正中我紅心!加上焦糖甜度是剛剛好的~咁耐冇食水準依然keep住😆每個布丁燒都有不同的圖案佢地都提供預訂客制化散水餅會根據客人而製作不同圖案的布丁燒🌙椰爺布丁燒 $38🍮採用了泰國新鮮椰青淡淡既椰子🥥同焦糖都幾夾中間會有小小椰子肉味道係比較新鮮特別~入口依然順滑濕潤難怪一直是店家招牌🥰店家仲推出咗散水餅系列,如需訂製的話可以到 @deerliciouspudding 查詢🤪咁可愛又好食既布丁,除咗可以散水餅之外都可以平時買返去同屋企人同事開心share🤩🤩/⚜️呦呦鹿鳴布丁燒 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place MTR樓Kiosk K01-02營業時間:13:30-21:30.葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓Top世界3069-T5-T6號舖尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 7尖沙咀港鐵尖東站ETS 14號舖銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖

由葵廣第一家分店已經開始光顧直至現在,現在已有三家分店了。

🌙咖啡布丁燒 $38🍮

這個真的有意外到!
咖啡味真的很濃郁
絕對正中我紅心!
加上焦糖
甜度是剛剛好的~
咁耐冇食

🌙椰爺布丁燒 $38🍮

採用了泰國新鮮椰青
淡淡既椰子🥥同焦糖都幾夾
中間會有小小椰子肉
味道係比較新鮮特別~
入口依然順滑濕潤
難怪一直是店家招牌🥰

⚜️呦呦鹿鳴布丁燒 (旺角)

營業時間:
13:30-21:30
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 7
尖沙咀港鐵尖東站ETS 14號舖
銅鑼灣禮頓道134號希雲大廈地舖

2024-08-03
  • 回魂布丁燒
2024-07-13 73 浏览
收工經過旺角,見到呦呦鹿鳴布丁燒🍮主打創意口味,又俾個店員sell咗下,忍唔住買咗兩個熱門推介試下🙈椰爺布丁燒第一次食椰青味布丁,中間食到椰肉,布甸好滑😋焦糖醬又唔會太甜🍬蛋糕鬆軟,吸咗少少糖漿入口即化忘憂唂布丁燒個名改得好得意,其實係朱古力味🍫朱古力好香好濃,又唔係甜到膩嗰種除咗以上兩款仲有好多口味,蛋糕上面仲印有唔同字句,我最鐘意"走先啦係咁先啦"😂😂好啱做散水餅,依家仲配埋紙碟仔同匙羹,派俾人好方便👍mark定以後轉工用先😝

2024-06-27
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
2024-07-12 66 浏览
⭐️山浪奶茶 @mtwaves 與呦呦鹿鳴布丁燒@deerliciouspudding 聯乘推出的 #港式奶茶布丁燒 #茶走 🍮🍮可以係旺角/尖東站新店購買/預訂😍⋄「港式奶茶布丁燒。茶走」係同山浪奶茶的特殊合作,創作出獨特口味,奶味香濃滑溜溜😋😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 布丁燒 ✦🌴🥥招牌椰青椰爺布丁燒🍮($38)用上新鮮椰青製作嘅布丁燒充滿椰香味道,布甸滑溜溜,好味道😍⋄✦ 奶茶 ✦🍼☕️山浪手工港式奶茶($38)由2019年得獎奶茶師監製嘅山浪奶茶,揀左亞萊泰漩口味,香草少甜,係派對之選嘅泰式奶茶👍🏻😋====—====—====—====—.📌店名:呦呦鹿鳴布丁燒 (旺角)’📍地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place MTR層K01-02號舖

====—====—====—====—
✦ 布丁燒 ✦
🌴🥥招牌椰青椰爺布丁燒🍮($38)

用上新鮮椰青製作嘅布丁燒充滿椰香味道,布甸滑溜溜,好味道😍

✦ 奶茶 ✦
🍼☕️山浪手工港式奶茶($38)

====—====—====—====—
📌店名:呦呦鹿鳴布丁燒 (旺角)’
2024-07-12
旺角逛街遇上《呦呦鹿鳴布丁燒》,自家製特色布甸燒,天天新鮮出爐,最鐘意食布丁既Alex見到又點會唔試下呢!😅即刻買兩個試試,上面印有「百毒不侵」及「BYE BYE你條尾」的攪笑文字印花及可愛的小鹿公仔圖案 ,真有趣😂人氣No. 1「回魂布丁燒」,原來是咖啡口味,重要係特濃版添!食完包你真係回到魂🤣。最上層是焦糖,中間是特濃咖啡布丁,而最底層是芝士蛋糕。而椰爺布丁燒,新鮮椰青製作,確實非常清甜。😋