2020-06-21 1035 浏览
這家君蘭, 在地鐵站附近的, 其實這麼多年都是經過的多, 甚少幫襯. 看到優惠, 買滿$28, 蛋糕可減$8, 就試了一下他們的芝士蛋糕.原來他們還有一隻是特濃芝士蛋糕, 但我最後還是買了原味.芝士蛋糕賣相好吸引, 軟綿绵的, 未食已經令人好有期望. 可惜吃下一口, 卻露出了真身了!香味欠奉, 芝士味極淡, 蛋糕上半偏乾, 不夠濕潤, 頗失望的!反而蛋味偏重.雖然店面較細, 但都有2位員工, 收銀那位幾有耐性, 態度友善, 耐心解答問題, 值得加分.

2020-06-18
外卖自取
$22 (早餐)
2019-08-10 605 浏览
真係數唔出幾多無幫襯過君蘭餅店la,因為主要出出入入既動線都無佢既分店,咁啱今日路經,又見到呢款mini cheese cake仲有貨,心大心細走左,最後都行返轉頭,買走佢,哈哈!呢款cheese cake幾年無食,今次再食返味道口感依舊。軟綿綿既口感,濃濃幼滑既芝士香味,真係要成個KO先滿足到第二個甜品胃🤪其實,君蘭除左呢款平平地既cotton cheese cake,仲有一款木糠布丁/蛋糕都好值得大家試下,都係香濃奶味、軟綿綿勁cotton candy既口感架!

外卖自取
成日都會係火車站見到呢個餅店 細個好中意食佢個提子車輪條😂😂 今次係去撘東鐵時又見到 心痕又想食甜野 就心思思咁揀左件咖啡條 貪佢細細件 價錢仲好親民添😍😍😍😍咖啡蛋糕上面有幾舊咖啡味的cream 食落好重奶味 都幾濟 但下面個咖啡蛋糕就好驚喜 吾甜但好有咖啡香🤪🤪🤪🤪 好快就俾我食曬成條😚😚😚 下次要再試下其他西餅先😝😝😝😝推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

下次要再試下其他西餅先😝😝😝😝

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2017-10-17 767 浏览
平時食開君蘭就食芝士蛋糕多🤥,皆因佢d芝士蛋糕做到好soft 有甜而不膩既感覺👍今次去試下個雞批,wa居然有驚喜,先講佢外皮啦,真心好酥個隻,咬落去好鬆化(食到d酥皮周圍都係🤤) 要彈既位就係佢個餡,咖哩偏甜仲帶點辣,雞肉唔夠多,味道都唔夠突出😢 呢方面要下點功夫啊!
  • 咖哩雞批
2016-12-29 634 浏览
從少就很愛吃腸仔包自從之前連鎖店的腸仔包有問題之後就沒吃過直至今天天氣那麼冷又餓又冷行出火車站的麵包店內第一眼就望到腸仔包所以再買下來這裡全部包都獨立包裝方便拿走邊等車邊吃雖然包不是熱烘烘包沒有因為天氣冷已變硬包底用錫紙黏住方便撕走當吃完整個包,這個時候車就到時間剛剛好
從少就很愛吃腸仔包
雖然包不是熱烘烘
包沒有因為天氣冷已變硬
包底用錫紙黏住
方便撕走
當吃完整個包,這個時候車就到
時間剛剛好
2016-12-29
用餐时段
早餐
2016-09-23 497 浏览
上火車前走入君蘭,想食糯米糍,就買咗呢盒雙色糯米糍。$17蚊有6粒,十分抵食白色:紅豆蓉黃色:花生餡兩隻色嘅皮都幾煙煙un un,有咬口紅豆蓉頗甜,花生就好香口它嘅餡料好充足,每啖都食到料我懷疑係人手包,粒粒嘅埋口都好似有分別,而且大細不一,夠哂誠意
上火車前走入君蘭,想食糯米糍,就買咗呢盒雙色糯米糍。
$17蚊有6粒,十分抵食

白色:紅豆蓉
黃色:花生餡

兩隻色嘅皮都幾煙煙un un,有咬口

紅豆蓉頗甜,花生就好香口

它嘅餡料好充足,每啖都食到料

2016-09-19
$17 (宵夜)
  • 糯米糍
雖常常經過君蘭,卻甚少買它的麵包或蛋糕,反而今次朋友突然開會前買了個日式芝士蛋糕給我們分享...難得的驚喜😂😂賣相十分普通,一點也不吸引,本來想會是日本輕芝士的那種芝味不重的,但食落有點驚喜。蛋糕質地綿密鬆軟,口感濕潤而芝士味都算濃,不會過甜,吃完也不會有膩滯感。可暫時頂下「芝士癮」之抵食抵玩之選!

可暫時頂下「芝士癮」之抵食抵玩之選!
日式芝士蛋糕
2013-04-09 467 浏览
不要以為宅女差不多天天出文, 想必會日日大魚大肉,其實有時我一天只會吃一餐, 或者一餐只會簡單吃個麵包就算.這天剛好路經這家麵包店, 見肚子有點餓還沒吃飯, 打算買個麵包草草了事.雙重菠蘿包 (HKD$6.5)誰說菠蘿包無菠蘿? 這個菠蘿包入面除了一堆吉士, 真的有一片菠蘿的!不過包皮不脆, 整個麵包都很濕, 中間的麵包好薄不太軟熟,吃完好像一陣風一樣.不夠飽唯有再買多件芝士蛋糕 (HKD$8.5)說是日式的芝士蛋糕, 不過有點乾, 但聞起來仍帶點芝士香味的.整體水準很勉強, 但又不算十分差.
不要以為宅女差不多天天出文, 想必會日日大魚大肉,
其實有時我一天只會吃一餐, 或者一餐只會簡單吃個麵包就算.
雙重菠蘿包 (HKD$6.5)
不過包皮不脆, 整個麵包都很濕, 中間的麵包好薄不太軟熟,
吃完好像一陣風一樣.

不夠飽唯有再買多件芝士蛋糕 (HKD$8.5)

整體水準很勉強, 但又不算十分差.
2013-02-28 238 浏览
呀!!係熱辣辣ge葡撻呀!!我個人認為君蘭ge葡撻賣相都選係幾靚仔,個皮唔油啦(好重要),而且又厚身,中間好滑!但如果味道可以濃d就更好啦~另外之前仲買過cheese cake ge幾好味,雖然日式cheese cake係唔重cheese味但佢個texture係唔錯, 濕濕地幾易入口 ;D
呀!!係熱辣辣ge葡撻呀!!
但如果味道可以濃d就更好啦~

另外之前仲買過cheese cake ge
2013-02-22
2012-02-17 187 浏览
與友人慶祝生日,有朋友買來了「君蘭餅店」的「藍莓什果蛋糕」在席上享用,作為這夜晚飯後的加料甜品。之前從不曾吃過這間餅店的蛋糕,想不到原來質素都不錯,這最基本的什果蛋糕款式,自己其實已經很久不曾吃過,這次吃後,那簡單而熟悉的甜美味道再度於味蕾上舞動,讓這天原來已經極為豐富的晚餐變得更加豐富。這天的慶生晚餐,幾位朋友嘻嘻哈哈的度過了一個晚上,除了豐盛的晚餐外,還有一個甜蜜的結束,真好!

這天的慶生晚餐,幾位朋友嘻嘻哈哈的度過了一個晚上
,除了豐盛的晚餐外,還有一個甜蜜的結束,真好

等候时间
2 分钟 (外卖自取)
2009-04-24 147 浏览
搜索中记忆里的生日蛋糕真的呀小学都有初中高中都在读书中度过大学几个生日醉过美过但没有蛋糕过研究生了请同学们一起吃面有人贴心的从君兰带回一个蜂蜜芝士蛋糕永不相忘——————————————————果壳苏三饕餮走四方 餐厅名称 香港君兰饼店 餐厅地址 九龙塘港鐵站K-14號舖 交通 九龙塘地铁站有两家,都在东铁线那边,往罗湖和尖东的各有一家。 营业时间 07:00am-11:00pm 就餐时间 2008 年 11 月 5 日 13 时第几次用餐 第 N 次 可否刷卡、八達通 現金,八达通 共几人用餐 5人 总花费 32元 如何知道该餐厅 在港铁站来来回回,总是看到 用餐目的 生日甜点 菜名价格 蜂蜜芝士蛋糕32元 西点 3.6元评价 蜂蜜芝士蛋糕味道淡淡的,6寸,六个人一人一块,不腻正好。 西点普遍3.6元一个,其他的圣安娜、东海堂、美心都涨到四元时,它还是3.6元。味道普通咯,我有阵子每个礼拜吃一个。 环境如何 店里很挤啊,绿色风格,东西摆得还挺乱的,种类倒是不少 服务如何 服务态度不太好,普通话不好,时间晚一点——九十点时,很不耐烦哦。 卫生间如何 没有卫生间。 餐厅特色 随处可见的
搜索中

餐厅地址 九龙塘港鐵站K-14號舖
营业时间 07:00am-11:00pm
就餐时间 2008 年 11 月 5 日 13 时
第几次用餐 第 N 次
可否刷卡、八達通 現金,八达通
共几人用餐 5人
总花费 32元
如何知道该餐厅 在港铁站来来回回,总是看到
用餐目的 生日甜点
菜名价格 蜂蜜芝士蛋糕32元 西点 3.6元
卫生间如何 没有卫生间。
餐厅特色 随处可见的香港典型面包店。
用餐后的感觉和建议 这样的店太多了,常常有特价,有时很超值,但是一想到热量,我就望而却步了。
蜂蜜cheese蛋糕
2008-11-05
庆祝纪念
生日
蜂蜜cheese蛋糕
2009-04-04 126 浏览
拜山完回家, 經過9龍塘店的這間君蘭,見到暖爐滿滿的排著酥皮蛋撻, 雞批, 叉燒酥, 葡撻...葡撻只售$5 ~爸爸知道我喜歡吃, 就掏腰包出$$, 1人1個~買時1打開暖爐, 的確有股熱力撲來, 拿上手摸到錫紙底都覺得是"熱"的, 吃入口卻頂多是暖=[葡撻外形比較高身, 圓面積較細, 表面的焦糖似乎不夠多=3=甜度適中, 但蛋的部份奶味太重了,,,!爸爸說覺得似吃燉蛋﹏=
拜山完回家, 經過9龍塘店的這間君蘭,
見到暖爐滿滿的排著酥皮蛋撻, 雞批, 叉燒酥, 葡撻...
葡撻只售$5 ~
爸爸知道我喜歡吃, 就掏腰包出$$, 1人1個~

買時1打開暖爐, 的確有股熱力撲來,
拿上手摸到錫紙底都覺得是"熱"的,
吃入口卻頂多是暖=[

甜度適中, 但蛋的部份奶味太重了,,,!
爸爸說覺得似吃燉蛋﹏=
2009-04-04
$5 (其他)
2008-10-05 141 浏览
今日要幫朋友仔慶生日原本諗住係又一城d cake shop 買蛋糕點知太早gei 關係....全部都未開.....最後, 係臨上火車之前, 俾我地發現左君蘭gei 存在~~蜂蜜芝士蛋糕, 真係好正!! 好thick, 好rich!蜂蜜味無乜... 但咁gei 價錢, 仲想點??cake gei size 細細, 食飽飽之後食真係剛剛好!!
今日要幫朋友仔慶生日
原本諗住係又一城d cake shop 買蛋糕
點知太早gei 關係....
全部都未開.....
最後, 係臨上火車之前, 俾我地發現左君蘭gei 存在~~

2008-04-28 139 浏览
四月廿六日(六)行完又一城o念住過九龍城行下兼搵下美食,途經火車站老婆話君蘭餅店的蛋糕聽同事講幾好食,於是就買左兩件黎試下~兩件唔同既朱古力款式感覺上都係無咩特別之處,同平時美心等$4件既質素相約,但款式相對地較小。其中有一款美心無既芝士蛋糕件,可能先係招牌,見到佢其中一格窗放晒尼種蛋糕~ 好似預計會好多人買咁~
四月廿六日(六)