1K
2007-03-08 6 浏览
2月某日大夥兒去試試,食物可說是一眼睇晒,BBQ、不是不停供應的魚生和壽司、冷盤、甜品、生果,算是最特別的都是朱古力噴泉及火焰雪糕.BBQ方面的牛扒,ORDER 6成熟,但變成的像9成熟,像吃橡膠似的,而所送的龍蝦湯又較鹹,渴後很口渴...另洗手間好似在下2層,很不方面...
2006-12-28 6 浏览
裝修後第1次嚟.26號都係收返假期價錢,無特別加價.改咗名叫grill cafe...以為有多d唔同既扒食,但原來係bbq,好失望.行埋去有waiter幫你落order,整好再送返你張枱度.野食有:西冷,牛柳,豬扒,幾款唔同既香腸,雞亦,蠔,羊扒,扇貝等等.都係d bbq野,無特別.d 牛order咗幾次叫7成熟,但每次都係差不多全熟,有講等於無講...(d牛size正常,食幾塊都飽晒,仲點試其他野喎)講返d自助餐:熱盤:即炸天婦羅(淨係得蔬菜),海鮮焗飯,燒味,薯仔,咖哩蔬菜.(全部都唔吸引,無食)冷盤:蝦,蟹,龍蝦仔,螺.味道ok.甜品:朱古力噴泉,生果(木瓜,菠蘿,哈蜜瓜),cake,細細杯既朱古力慕斯,旦糕仔咁,最唔掂係ice-cream,竟然係一杯杯既雀巢雪糕(mango同芝麻).湯同salad都好普通.雖然d野refill得快,service好,但係...話明係食自助餐(唔係去bbq),梗係有d要求喇.相信以後唔會再去~~
裝修後第1次嚟.26號都係收返假期價錢,無特別加價.
講返d自助餐:
冷盤:蝦,蟹,龍蝦仔,螺.味道ok.

相信以後唔會再去~~
2006-11-15 1 浏览
星期六晚上我們一行四人食自助餐,這裡的食品不多,但各種食品都不錯,最另我開心的是今天每人有一只大閘蟹,今天送的蟹真很肥美有很多蟹羔,好好味.而4送1位計都幾值得去.
2006-10-21 0 浏览
同事話呢度lunch相當抵食, 所以我都嚟試吓﹗Lunch都幾多選擇, 可以$60食自助salad bar同dessert (飽同湯都係任食), 又或是任何set lunch + $28都可以享受埋個salad bar同dessert。但由於食唔到咁多, 所以我都係叫咗個sandwish set ($52), 包同餡都係任揀, 我揀咗個麥包(健康d), 餡就要咗西冷扒+龍脷柳, 仲要有餐湯同餐飲, 食完個餐都飽到暈, 無可以可以食埋沙律同甜品囉。我個麥包好鬆軟, 好香, 但原來同事食0個個香草包仲正, 下次一定要揀香草包,西冷扒同龍脷柳都唔錯, 下次再試埋其他款。見同事拎返黎0既沙律菜都幾多款, 亦新鮮, 甜品都唔少選擇, 有機會先再試埋啦﹗服務好好, 餐飲竟然有得叫熱檸蜜, 係俾d盒裝蜜糖自己沖, 幾得意~
同事話呢度lunch相當抵食, 所以我都嚟試吓﹗

2006-10-12 2 浏览
因為有每4位,其中1位免費,所以昨晚一行4人到此試試。以此價錢而論是值得推介的。刺身:三文魚、劍魚及吞拿魚,有鮮味,好好味。凍食:扇貝,龍蝦仔,帶子(未食過,其他人話唔好味),其他有d咩唔記得啦沙律:d蔬菜好新鮮,有好多醬揀,值得試sushi:普通貨式,不吃也罷。可以試下玉子豆腐,賣相cute,唔好點豉油,會好咸。鐵板燒:牛柳、西冷牛扒、羊扒、龍利柳、銀雪魚、三文魚、豬扒、肉眼扒、雞扒、大蝦、三種腸。牛柳及羊扒最好味,七成熟配黑椒汁最好味,好多汁,怕辣的話不要點黑椒汁;西冷牛扒無咩牛味;龍利柳配香草汁都不錯;銀雪魚較為淡味,加鹽會好味d;三文魚“鞋”咗d,肉眼扒ok 啦,都有肉汁;豬扒、雞扒、大蝦及腸因為怕飽都沒有試過。每位都有送蒜蓉焗大蝦,正,啖啖肉,不過蒜蓉唔夠香,不過好多羔,要檢查清楚有冇蝦羔留喺蝦頭內。芝士焗帶子:可能本身較為鍾意蒜蓉蒸的關係,覺得普通咗d熟食:選擇不多,焗田螺最好味,焗意粉、焗飯、粟米普通;蔬菜天婦羅都好味。燒羊仔扒未試過。朱古力噴泉:只有生果~~單調咗d生果:西瓜、木瓜、密瓜、哈密瓜、西梅、火龍果、芒果、奇異果……幾多款式,好甜。甜品:普通貨色,只試過dar

刺身:三文魚、劍魚及吞拿魚,有鮮味,好好味。
沙律:d蔬菜好新鮮,有好多醬揀,值得試
芝士焗帶子:可能本身較為鍾意蒜蓉蒸的關係,覺得普通咗d
朱古力噴泉:只有生果~~單調咗d
甜品:普通貨色,只試過dark朱古力蛋糕,好味。日式芝士蛋糕,普通。有個類似白朱古力的甜品,好味。至正係竟然有即席示範火焰雪山做法~~得~,第一次見,都好好味。仲有雀巢豆腐雪糕,好好味,唔太甜有豆味,好鍾意。
(非会员)
2006-10-01 6 浏览
今日同女友, 品嘗呢個午餐, $52午餐+ $28 自助甜品沙津, 扒三文治任選兩樣, 有三文魚, 銀雪魚, 漢堡扒豬扒,牛扒等, 沙津同甜品款式不算多, 但全部新鮮精美,伙計有禮貌, $176 兩位超值。下次會試晚餐!

下次會試晚餐!
2006-09-08 0 浏览
我一行12人終於再試裝修後的南洋酒店自助餐, 抱往希望比未裝修前更好心態試試!冷麵: 沒有特別, 可以不吃什錦壽司: 同吉之島/百佳一樣, 可以不吃凍龍蝦仔, 翡翠螺: 好味, 還不段供應, 推介三文魚: 我個個都話好味, 重好新鮮凍帶子, 青口: 未食過燒烤西冷牛扒, 肉眼扒, 牛柳: 鍾意食牛朋友就不能錯過, 7成熟就好, 又淋又有肉汁, 全熟就UN烤雞扒: 雞1隻, 唔怕飽就order 啦!銀雪魚, 龍利柳: 銀雪魚比較淡味, 我有人鍾意又有人唔鍾意烤羊扒: 個個都話唔好味大蝦: 一般啦燒牛肉: 好有牛味, 不過熟, 不過我鍾意半隻芝士焗龍蝦: 每位有半隻龍蝦, 好味, 不過有大有細焗蠔: 又係每位有1隻, OK la!自選意粉: 有長通粉和墨魚汁意粉, 以下汁選擇, 忌廉汁, 肉醬汁, 番茄汁, 白汁, 黑椒汁. 火腿, 洋蔥, 蘑菇, 煙肉, 弄出來也很香很好味, 沙律: 薯仔沙律, 菠蘿雞肉沙律, 螺絲粉沙律, 香港人喜愛的口味焗田螺, 焗豬扒飯: 唔怕飽就食啦! 朋友都話好味栗子凍批: 終於講甜品啦! 我未食過咁好味, 勁食2大件, 我朋友個個都話好味藍啤梨芝士餅: 好

冷麵: 沒有特別, 可以不吃
什錦壽司: 同吉之島/百佳一樣, 可以不吃
凍龍蝦仔, 翡翠螺: 好味, 還不段供應, 推介
三文魚: 我個個都話好味, 重好新鮮
凍帶子, 青口: 未食過
烤雞扒: 雞1隻, 唔怕飽就order 啦!
烤羊扒: 個個都話唔好味
大蝦: 一般啦
燒牛肉: 好有牛味, 不過熟, 不過我鍾意
半隻芝士焗龍蝦: 每位有半隻龍蝦, 好味, 不過有大有細
焗蠔: 又係每位有1隻, OK la!
焗田螺, 焗豬扒飯: 唔怕飽就食啦! 朋友都話好味
藍啤梨芝士餅: 好味, 勁食2大件, 唔太甜
法式焦糖燉蛋: 好香, 不過太甜
生果: 車厘子, 蜜梨, 西瓜, 哈密瓜, 菠蘿, 蜜瓜, 木瓜, 勁好味, 又甜
朱古力噴泉: 有生果和綿花糖, 太飽, 未食過

現在有3個成人全價, 第四位免費優惠
總括講, 好滿意, 鍾意食肉就更正, 更食. 有機會再食多次
2006-02-17 0 浏览
來過幾次,都是覺得這間相信只是兩星級酒店的出品物超所值!先來個飲品,有啤酒汽水果汁任揀。自助晚餐,有日本野有海鮮有熱葷有冷盤更有不可或缺的甜品,款式足夠。壽司和刺身當然不是頂級,卻也算新鮮好味;熱葷及冷盤的選擇未算得十分多,但基本的幾味仍有供應;海鮮就是不錯,種類比起四五星級酒店還要多,品質倶佳;至於甜品,更是這酒店的賣點。Cheese Cake、朱古力mosse、果撻、布丁、焦糖燉蛋、雪糕、雪條、雪米滋、水果等等,一應倶全。雪糕雪條雖不是大牌子,但亦不會遜色。Cheese Cake更為出色,有香濃芝士味,而且軟滑,容易入口,是我最愛。我每次都要吃最少三件才肯收手。餐後當然亦少不了咖啡或茶作終結。埋單兩人都只是三百中,不會昂貴。總之,想去酒店食平野食正野,這是不錯選擇。
來過幾次,都是覺得這間相信只是兩星級酒店的出品物超所值!
先來個飲品,有啤酒汽水果汁任揀。
自助晚餐,有日本野有海鮮有熱葷有冷盤更有不可或缺的甜品,款式足夠。壽司刺身當然不是頂級,卻也算新鮮好味;熱葷及冷盤的選擇未算得十分多,但基本的幾味仍有供應;海鮮就是不錯,種類比起四五星級酒店還要多,品質倶佳;至於甜品,更是這酒店的賣點。Cheese Cake、朱古力mosse、果撻、布丁、焦糖燉蛋、雪糕、雪條、雪米滋、水果等等,一應倶全。雪糕雪條雖不是大牌子,但亦不會遜色。Cheese Cake更為出色,有香濃芝士味,而且軟滑,容易入口,是我最愛。我每次都要吃最少三件才肯收手。
餐後當然亦少不了咖啡或茶作終結。
2006-02-03 5 浏览
南洋酒店,一家你都唔知佢係邊到o既酒店,座落係人地騎樓對面,靜中帶旺,用謄o既時候不但可以見到對面阿嬋晾衫,甚至可以睇到阿珠女成家開飯添。其實呢家唔知連一粒半星都有冇o既酒店,都有自助餐,仲有半自助餐。您可以叫個set lunch 或者自助壽司刺身,兩者都包自助沙律,加$10可食埋甜品,有coupon 者更加唔洗添!o依?咁樣睇黎,會唔會食壽司抵D呢?您可以咁講o既,不過一分錢就一分貨,簡單D講,都只不過係魚生刺身唔新鮮,冷盤無乜選擇之o麻。但係沙律就令人有驚喜,荔枝大蝦沙律感覺清新,唔係話求其撈埋一碟。冷凍海鮮有小龍蝦、基圍蝦&翡翠螺,嘩講真,都唔少o野喎!而且仲新鮮過D刺身。甜品方面,我諗真係要rap出黎先至可以形容得到心裡面份喜悅。必試麵包布丁,超香蛋味;焦糖燉蛋都有,不過無咁香同凍o左;cheese cake 有雲石、朱古力mosse&蛋糕、合桃批等等等等。唯一失望o既係無提拉米蘇同New York Cheese Cake。雪糕當然唔少得,最搞笑o既竟然有雀巢紅豆雪條!抄落D仲發掘到細蓮花杯、mini cone同雪米滋!講真,$58加一淨食甜品,都值回票價。抵食!
講真,$58加一淨食甜品,都值回票價。
抵食!