吉野家

吉野家

(已結業)
Yoshinoya
吉野家 (已結業)
魚旦粥
都叫唔錯
魚旦粥
2014-08-08
关注
放工未食野 朗豪坊foodcourt又一如以往咁多人 而吉野家咁岩又有位 於是就求其係吉野家食叫左蟹子三文魚飯加新出既關東煮 望上去顏色吸引 三文魚同蟹子分開分佈係飯既表面 食落去 有少少腥味 但係味道還可以 飯略嫌太軟 抱著試下味既心態食關東煮 竟然幾好味 十蚊黎講都算唔錯架喇查看更多
chunggggg
標準
chunggggg
2014-03-12
关注
今日又泥朗豪坊原本諗住睇戲 但仍未夠鐘睇戲 但大良既男朋友又叫肚餓 唯有快快脆食個tea醫醫肚拉。其實我真系覺得呢間吉野家太細 細到根本無位 細到根本坐得好逼 次次要行入去坐都系非常艱辛既一件事!下午茶時間就有下午茶餐 其實我就吾太肚餓 所以男朋友叫左2碗我都比左d佢食吉野家系悶 例牌牛肉同雞扒 但系我覺得呢d都算大眾化口味 好似McDonald甘 如果您想醫醫肚 又想平又想好食又想味道比較有保証就系呢類餐廳喇!起碼呢度既食物系比較標準化 份份食物都系一色一樣甘制 全部已經系預備好哂直接賣出泥 而吾系即叫即整 所謂即叫即整亦系機器整 所以就會比較穩陣 而且我覺得味道吾錯阿!又系我好中意既溫泉玉子 次次撈飯我都會食到好滋味 加上珍珠米口感系比白米有d吾同 好味。查看更多
Sali
無難度可言
Sali
2011-09-29
关注
前後去左兩次吉野家,我覺得要寫寫。因為朗豪分店位子有限,所以都是等有位子才可以點餐,之後由店員幫忙送餐到位置上。幸好我每次去都不用等位。一個人食飯的好處!咖哩牛肉套餐 約hk$35 (咖哩牛肉飯+麵豉湯/汽水)咖哩味不太辣,偏向日本咖哩的味道。配上牛肉,不俗。特盛牛肉飯套餐 約hk$35 (特盛牛肉飯+汽水)牛肉配上洋蔥,再加上辣椒乾。真的十分好味...吉野家廚房屬無火煮食,所有既飯都均是預先包裝好。再運到分店,再用熱水燙熱,所以基本上,無難度可言。要評就評服務態度!!店員都十分細心,我每次都要求辣椒乾及牛肉汁。店員都十分有耐心幫忙。店內地方淺窄,很多大陸遊客,不知規定,不懂看告示牌的人多的是,但錯不在店員。請大家多體諒店員吧~查看更多
美之天使
飲品的錯
美之天使
2011-05-16
关注
做完瑜珈見肚餓,係朗豪坊搵野食,行下行下見到新開左間吉野家係度,攪到我突然好掛住佢個牛肉飯添!細牛肉飯+牛肉汁牛肉好滑,洋蔥好冧好入味,牛肉汁好甜,啲飯軟熟,珍珠米係好食啲嘅~洋甘菊蜜太過甜,同牛肉飯一啲都唔夾,係敗筆!而且啲洋甘菊一粒粒浮晒係面,睇落都好唔吸引~成個下午茶餐加埋特飲都係20蚊有找,仲要食珍珠米我覺得好抵!查看更多
我肚餓
試試吧
我肚餓
2010-11-08
关注
朋友食完火鍋話好食,第二日就立刻約同事收工去食一人火鍋.朋友話南瓜湯同粉絲好食,所以我叫了,同事就試濃湯,烏冬.哈~呢間唔錯喎,有侍應幫你拿埋到檯,不過地方很迫.份量好足夠喎,有菜,牛肉,栗,冬菇,豆腐等,牛肉新鮮,可點芝麻醬.粉絲但牙,哈~最估唔到係加湯,加回南瓜湯.我一定會再食查看更多
火鍋
煙花~
三重芝士牛肉飯返黎啦~~~~~~~
煙花~
2010-09-15
关注
之前試過TEA TIME食三重牛肉飯已經覺得好正,今次再返黎所以再食XD三重芝士牛肉飯雖然比下午茶貴成10蚊有多,但一次半次無咩所謂啦牛肉依舊,芝士卻為牛肉加添一份另類味道,好多人會覺得牛肉飯+芝士好似好怪WOW。但我自己食落就好鐘意,牛肉加芝士兩者唔會互相搶走大家O既味,反而我覺得肉味會更出。不過佢賣O既時間好短.....9月中又無了鐵版牛肉(其實唔記得佢叫咩名了)見未試過就試下,如果佢D 牛肉都幾多下,但隻蛋都幾痴底,D 油一無左就痴實個底。牛肉熟左後加左3/2佢比O既汁去炒D 牛肉,最尾再加埋D 飯炒到個底。炒左D 飯個底有小小"蕉"果陣就熄火個飯加埋D 汁出奇地好食,可能我覺得食有"蕉"O既飯啦,但牛肉加左果D 汁就太咸了,影響左無肉味,仲要飲野先掂,下次再有機會食的話應該會更好查看更多
~妖狐藏馬~
偷工減料
~妖狐藏馬~
2010-07-21
关注
今朝一早去左朗豪坊買戲飛之後行上去睇下有咩食之前隱約記得依間分店冇早餐叫左個牛肉面 加左2蚊飲可樂個湯底 淡到好似水咁-0-後尾加多碗牛肉汁落去先正常番-_-個面底 就轉左做公仔牌果隻麻油面-0-唔再系出前一丁啦!!!! 包麻油都出賣左佢啦(影唔到) D牛肉又少 搵笨-_-兩隻字:失望-_- 下次都系食番牛肉飯算-_-查看更多
食塵超人
牛肉飯同雞飯
食塵超人
2010-05-19
关注
今日lunch同同學落左去朗豪坊食吉野家..唔知係咪我既錯覺..個牛肉飯感覺上愈黎愈小咁...我個fd 都話個學生餐好似縮左水...但係都要成24蚊...下次都係去茶餐廳食好過...查看更多
微風''
牛肉飯百食不厭
微風''
2010-05-18
关注
自從發現左原來唔著校服,但只要有學生証,都可以買到學生餐我就周不時LUNCH都會食(食埋呢個SUMMER HOLIDAY就冇啦 )黎到呢間食...有D迫...不過牛肉飯仍然好好味我地4個人入面有3個都叫左牛肉飯,加埋牛肉汁..好正!查看更多
sorrel
試過一次就夠
sorrel
2010-04-14
关注
自從吉野家出左百變牛丼就一直好期待佢既玉子牛丼係日本試過加蛋既牛丼之後真係一試難忘等左成個月終於等到佢出!!lunch即刻去朗豪坊試咦...點解張promo banner變左溫泉玉子..張相亦由生蛋變左熟蛋既..?不過唔理照試啦朗豪坊分店環境依舊唔好,舖面太細太逼啦不過職員會幫你拎埋飯呢點值得一讚個飯味道係ok..都係鐘意生蛋多d..但加一隻半生熟蛋就比普通牛飯貴多5蚊真係唔太抵之後都同朋友講呢個飯..試一次就夠可能下午茶時$19.9食感覺會抵d查看更多
ophelia710
冇味既米粉
ophelia710
2010-02-08
关注
本來有野要買的,但冇帶會員卡,都係留番下次先!!轉場行街之前e下肚仔先!!成日食越南野,所以今日換下口味!!而且得我一個人食(男友唔肚餓),就食e度喇e間吉野家好細間,所以唔洗自己拎野食!!感覺上有d怪,因為平時拎慣左!!!要左個雞米+奶茶杯奶茶好正,好重奶味,不過就欠缺茶味!!!男友唔中意飲咁奶味既野,所以我自己飲曬,正牙米粉同雞係分開上既,所以米粉咩味都冇!!!粉質似福牌的,但冇味的第一次食!!!食果陣掂反e雞汁咁就差唔多,如果唔係一半都食唔到!!餐飲轉奶茶都係加$2,好抵查看更多
蜜柑寶寶
恐怖粟米湯底!!!
蜜柑寶寶
2009-12-25
关注
今日,我同青檸要考試,我地去到個centre都有點緊張,我用了兩日時間溫書,我其實覺得自己今次好勁,因為我個人,無論是什麼測驗,什麼考試,唔會咁大膽咁遲先來溫書的,所以,呢兩日,我真係博哂老命去溫結果,發現d題目比我地想像中深,因為exercise book比我地個d係淺d,青檸都話,今次他真的輕敵了,考完出來,他都覺得自己錯了幾題,and me? 我以快過青檸的時間,完成d questions haha,勁!最後,收到SMS confirm we all passssss!!!之後,因我地要約第二個試,所以去了Mongkok, 發現日子唔岩,he was very disappointed之後,我地去吉野家食tea,今次想try下個corn湯底,點知就出事,完全唔係溫,係醬,好傑!圯超級terrible,"溜"到飛起,仲衰過金寶d corn soup,原本真係想叫過碗,實在太難食,我又唔想waste money, at last, I used that 牛汁沖走d味,之後先食,算是可以解決。大家千祈唔好食that corn底that one!!青檸,我知道你是最好的,我不會再試新野,以後對你一心一意!查看更多
Colma
個shabushabu比起美心0個個好好多
Colma
2009-10-02
关注
試左佢新出既shabu shabu, $48 ja, 但有一盒牛肉(5-6大塊~), 一大碗烏冬, 0係個碢入面已經有好多什菜、豆卜同有舊好好食既年糕~~老實講, 由於前日先食完美心個shabushabu, 0個個真係流到...相比起吉野家呢個食完滿足感好多, 因為個湯底好味, 個肥牛亦好大塊好新鮮, 我同朋友叫左兩個碢, 叫完先覺得蠢左, 因為你叫一個碢, 可以再加$15 左右多多一客牛肉, 加多$9就可以多多個烏冬, 係就係少左入面0個0的菜, 但由於佢會不停同你加湯 (注意, 真係湯黎ga, 唔係水~~~~) 所以加多0的料都可以繼續煮~~總括黎講咁既價錢, 雖然迫左少少, 但真係好好味!!查看更多
mark li
補中
mark li
2009-09-03
关注
食完個鐵板沒有飽的感覺, 唯有轉而去吉野家食多個細碗飯套餐補中之前只係食過牛肉飯同燒雞飯, 今次試一試佢個蟹子三文魚飯餐, 廿七蚊一客, 有一杯16安士可樂送!比起鐵板餐, 這個細碗飯當然無咁有趣啦, 珍珠米上舖上了很多的蟹子同三文魚肉, 其實味道係唔錯的, 吃的時候把三文魚肉同蟹子撈埋一齊食, 都有啖啖肉的感覺份量其實同鐵板飯差唔多, 但係如果想食飽一點, 一份大碗的相信會比較夠飽查看更多
蔡拿
好味牛肉shabu shabu!
蔡拿
2008-12-24
关注
第一次食吉野家的牛肉shabu shabu.材料非常健康,以蔬菜為主. eg.冬菇,秀珍菇,娃娃菜,芋絲,豆腐,金菇湯底有清湯同濃湯揀.我就揀左濃湯.濃湯的味道並唔濃,帶點清甜.有d似早餐烏冬的湯底.同d材料都配合得幾好.而因為有烏冬同飯,絕對飽肚!!烏冬煙煙韌韌,又吸收了濃湯的精華.正!到主角---肥牛出場!!因為佢係卷埋o既關係,初初以為得好少......點知一夾起,原來係好長的!雖然得5塊,但分量都ok.重點係肥牛同芝麻醫非常之match.肥牛即時變得惹味!!肥牛+芝麻醫=超好味所以最好就加多一客肥牛!同朋友share又得,自己食晒又得!最後同朋友share左一客雞串.......味道平凡,無咩特別有d似食緊牛肉乾~服務方面: d樓面姐姐服務好好,主動同你加湯同熄爐.又好快拎走d蓋.查看更多
平靚正shabu shabu