2008-04-16 35 浏览
2008/4/16早餐早前經過,見到早餐也賣起烏冬麵來,今日趁有時間就去試一試。配牛肉好像較好,萬一湯底淡也有牛肉汁補上。說要等幾分鐘,即叫即煮又幾好咁。見到樣子幾豐富,有海苔﹑嗚門卷和獅子狗做配菜,十六元抵俾既;堆牛肉藕斷絲連似的,每口也要扯開它們,味道都幾濃郁,配埋算是煙UN還是未煮得淋的烏冬,是非常的好吃。湯底不飲尤自可,一飲才知原來很鹹的,但連烏冬一起吃時,真的不覺。飲埋杯用綠茶粉沖的綠茶,順道去一去口腔中的油膩味,清新哂。
2008/4/16早餐

早前經過,見到早餐也賣起烏冬麵來,今日趁有時間就去試一試。

要到新墟一趟,要快快趣就去吉野家食午餐。免得在買餐後沒有位子坐,事先用雜誌放在四人檯上。回來後見到有一位男生悠閒地翻著雜誌=.=”,見其他檯也有人坐了,不能轉,就問他多少人﹖他答二人,那我就安心坐下。超級雞飯套餐(即是有湯﹑前菜﹑飲品及甜品:泡菜不辣,淨吃當前菜;撈飯吃當配菜;由野菜汁及燒汁撈到濕漉漉,特別醒胃,皆因我很喜歡的。雞肉有點鞋;野菜豐富;麵豉湯是用粉沖成,‘骨’一聲飲下;喜之朗JELLY,又幾好食。________________________________________________在此要說說同檯兩位17歲男生的‘惡行’:全程嘻嘻哈哈(說話大聲﹑常說在他們角度是鹹濕的笑話)<好鬼煩>;玩電話(看相﹑看片,車輪轉問對方電話中有沒有“鹹片”睇)<問一次咁得囉,半個鐘已經問左十幾廿次>;周不時望我,然後二人咬下耳仔﹑打下眼色﹑嘻笑(不是我靚,而是我肥﹗)<咁多年了,現在我也不明白,那些自以為是的花靚仔,逢搭檯/坐公車遇到我這樣的肥女生的話,就會同朋友細聲講﹑大聲笑,‘肥’是好好笑嗎﹖>想靜靜地吃個午飯也不能!!!他們極度討厭!
要到新墟一趟,要快快趣就去吉野家食午餐。

在此要說說同檯兩位17歲男生的‘惡行’:

想靜靜地吃個午飯也不能!!!他們極度討厭!
2007-04-13 14 浏览
我同我老公都好鍾意去個野吉野家食野,下午茶好抵食呀,十四蚊一碗飯又有野飲播...好開心...服務態度又好喎...有一次我杯野冇飲,等凍,之後個丫嬸唔知杯野係我既,就琴左個蓋佢,之後我話杯野我架...之後佢都即刻講唔好意思呀...我比過杯你呀...我唔係貪著數既人...但係咁既服務態度世間難求喇...你就算唔比個杯我我都唔會怪佢,佢真係幾好禮貌...之後牛肉飯又好味,又抵食喎,你搵唔到位個丫嬸幫你搵埋...哈哈...速度幾快,野食既熱度都幾好,次次食完一碗都想再食多一碗架...所以我得閒冇事都會幫襯佢...
我同我老公都好鍾意去個野吉野家食野,下午茶好抵食
呀,十四蚊一碗飯又有野飲播...好開心...服務態度又
好喎...有一次我杯野冇飲,等凍,之後個丫嬸唔知杯野係
我既,就琴左個蓋佢,之後我話杯野我架...之後佢都即刻
講唔好意思呀...我比過杯你呀...我唔係貪著數既人...
但係咁既服務態度世間難求喇...你就算唔比個杯我我都
唔會怪佢,佢真係幾好禮貌...之後牛肉飯又好味,又抵食
喎,你搵唔到位個丫嬸幫你搵埋...哈哈...速度幾快,野
食既熱度都幾好,次次食完一碗都想再食多一碗架...
所以我得閒冇事都會幫襯佢...
2006-01-27 13 浏览
下午茶好抵啊>V<!!仲好好味..我每次刀食雞扒飯!GOOD ~
下午茶好抵啊>V<!!
仲好好味..
我每次刀食雞扒飯!GOOD ~
2006-01-09 4 浏览
經過吉野家次數就多,但係一次都未曾食過。尋日就嚟咗食下午茶。我叫咗個煎雞米粉,米粉同雞肉係分開上。米粉熱辣辣,配菜好多汁,味道OK。而雞味道同一般餐廳無咩分別,但唔知係唔係尋日比較凍,啲雞唔多熱,連暖都談不上。我諗牛肉飯會好味啲。
2005-09-01 7 浏览
可能岩岩食完個甜品.. 所以見到都行入(元朗分店)去食.. 但係o尼間係我之前同媽b 行街行行下入去試既其中1間好食味,, 又好味.. 好抵咼!! 我同媽b 1人選左煎雞飯同海苔珍菌泡飯..雖然係食左好內.. 搞到已經吾記得個感覺既好食度去到邊.. 但係我仲記得係少油.. 健康.. 1碗細都係13蚊.. 抵!!! 足夠我食拉.. 加上係珍珠飯.. 好味!!
2005-08-17 32 浏览
琴晚去O左BUY 外賣。要o左海苔珍菌泡飯set , 有麵豉湯呀, 我like ga!! 都好好味, 不過salty o左d~個海苔珍菌泡飯still 好食, 好多菌! 正! 而且最正係d 飯!! 係好彈牙o既珍珠米, 浸住湯都唔會一pat pat !! 好好味!!收銀哥哥仲好有禮貌tim!$20 ja! 好抵!
琴晚去O左BUY 外賣。

收銀哥哥仲好有禮貌tim!

$20 ja! 好抵!
2005-07-27 9 浏览
我都o係元朗o個間食過ga, 其實我都feel 幾好食ga, 因為我又like 海苔, 又like 珍菌, 而且d 味都唔錯ar, 加埋d 七味粉仲好味~而且o個時( 一年b4) d service 都ok ga~
2005-04-18 5 浏览
間間吉野家水準都差不多唔怕會失望加上又唔貴又好味難怪我日日幫襯。
間間吉野家水準都差不多
唔怕會失望
加上又唔貴又好味
難怪我日日幫襯。
2004-12-25 4 浏览
上星期日嚐試去吉野家食lunch , 叫o左牛肉飯+ 凍奶茶, d 牛肉好薄同幾好味, d 飯係珍珠米嚟o嫁, 不過唔知係米日本出品o勒, 好食. 杯奶茶幾有茶味, 唔錯啦! 有下次囉^.^
2004-08-05 16 浏览
多數食tea set~~感覺上好似好抵咁~haha!但係早幾日食發覺d牛肉少左幾,不過d飯入面又多左d汁,味就好味左,但係餸就好似少左好多咁,不過$13,想點ar?p.s.題外話,e家3:48a.m.,editor仲upload 緊新o既食評(因為我見到arm arm打完就即刻upload左la),真勤力ar ,thanks!
多數食tea set~~感覺上好似好抵咁~haha!

2004-05-26 5 浏览
太多魚子了....而且那魚子色素太多..不敢吃...
太多魚子了....而且那魚子色素太多..不敢吃...
2004-05-26 3 浏览
一路都係食佢o既牛肉飯用煎雞飯,同埋吉野家出門選擇唔多,但係有時須係寧願貴精不貴多今日就試左海苔雜菌泡飯,大大碗,都算係咁,清清地,唔想食肉o既時候一個唔錯o既選擇~有好多菇(秀真菇,鮮冬菇...)係上面,不過d湯如果可以好味d(有味得黎唔濃)就仲正~~值得試試ger最緊佢出左個三文魚子飯唔知得唔得呢~~
最緊佢出左個三文魚子飯唔知得唔得呢~~
2004-05-04 42 浏览
好多菇,有冬菇,秀珍菇,金菇等等,愛菇一族不防一試,因為佢有好多菇,but d 飯就少d啦,少過牛肉飯d飯三份一到.仲有食o個時小心,唔好睇佢好似冇乜煙,其實好熱ga~~個人覺得加o左七味粉更加好食,當然大家都要試o下乜都唔落o既鮮味先啦~$12--早餐
$12--早餐
2004-04-24 14 浏览
味道唔錯,又有d配茱(甘旬,椰茱花)都幾健康~但係d汁太少...不過一碗細o既都係$12, 抵~
味道唔錯,又有d配茱(甘旬,椰茱花)都幾健康~
但係d汁太少...
不過一碗細o既都係$12, 抵~