2019-09-17 81 浏览
夜晚7點半黎到餐廳已經全場爆滿😗😗等左4 5個字 終於有位🤩🤩即刻睇下餐牌先😙吉列牛定食🐮🍱 ($148)黎到吉列牛 當然唔可以唔叫依個餐廳王牌🤪個定食有 大大塊吉列牛🐮熱辣辣白飯🍚麵豉湯 小前菜麻醬豆腐同蕃茄仔🍅另外有點牛既汁同甜甜地既芥末醬🤣即刻要燒燒佢🤪🤪好香好香啊🥳個皮頌係keep到脆😙肉質幾腍 但唔會係好肥既肉🐮咖喱雞肉忌廉烏冬🐓 ($78)依個忌廉烏冬可以揀 雞 / 牛😗因為有吉列牛 所以依個要左雞啦🤣個人真係好鐘意食烏冬🤪🤪忌廉同個咖喱意外地好夾🤩咖喱唔辣 但好香咖喱味😙牛油蜜糖單骨雞翼🍯🐓 ($65)蜜糖甜得黎又唔會漏🤪個人覺得唧少少檸檬汁🍋頌好食🥳🥳酸酸甜甜又脆口🤩秘製蛋卷🧀🥚 ($68)依個蛋卷中間夾滿芝士🧀🧀🤤平時食蛋卷好易食濟🤢但依個絕對唔會😙同個芥末醬又幾夾喎🤪🤪Passion Punch ($38)好鐘意熱情果😍岩曬夏日熱辣辣🌞🤣🤣
夜晚7點半黎到餐廳
已經全場爆滿😗😗
等左4 5個字 終於有位🤩🤩

即刻睇下餐牌先😙

吉列牛定食🐮🍱 ($148)
黎到吉列牛 當然唔可以唔叫依個餐廳王牌🤪

即刻要燒燒佢🤪🤪
好香好香啊🥳
個皮頌係keep到脆😙
肉質幾腍 但唔會係好肥既肉🐮

咖喱雞肉忌廉烏冬🐓 ($78)
依個忌廉烏冬可以揀 雞 / 牛😗
因為有吉列牛 所以依個要左雞啦🤣
個人真係好鐘意食烏冬🤪🤪
忌廉同個咖喱意外地好夾🤩
咖喱唔辣 但好香咖喱味😙

牛油蜜糖單骨雞翼🍯🐓 ($65)
蜜糖甜得黎又唔會漏🤪
個人覺得唧少少檸檬汁🍋頌好食🥳🥳
酸酸甜甜又脆口🤩

秘製蛋卷🧀🥚 ($68)
依個蛋卷中間夾滿芝士🧀🧀🤤
平時食蛋卷好易食濟🤢
但依個絕對唔會😙
同個芥末醬又幾夾喎🤪🤪

Passion Punch ($38)
好鐘意熱情果😍
岩曬夏日熱辣辣🌞🤣🤣
2019-09-15 59 浏览
同朋友book左尼間,睇落好似唔錯。去到要過半數先有得入,職員好好人,解釋好清楚。然後我地等齊人就坐低,原來要自助scan QRcode落單....咁高科技又麻煩,如果冇得掃,咁係唔係唔洗落單。。。個餐牌....D字細到我睇得好辛苦。建議整大d,令人睇得舒服d。我地叫左set餐吉列牛肉自己燒(算多塊),很好吃啊湯好飲,凍豆腐還可以。這碗是推薦的忌廉咖哩烏冬,看落去很特別。真係成碗都係cream,之後撈一撈,就有咖哩烏冬,睇落已經流口水。食一口試試味。哇,唔錯啊。好好食。烏冬口感軟硬剛好,彈牙。有咖哩味,和忌廉好夾。真係好好食啊。大愛。應該會再光顧。Ps.環境很嘈,不建議在這裡聊天,想聊天就找別處,這裡只有食物好。因為開放式廚房,所以食完,身上的衣服會有陣味。。。
同朋友book左尼間,睇落好似唔錯。

去到要過半數先有得入,職員好好人,解釋好清楚。

我地叫左set餐

吉列牛肉自己燒(算多塊),很好吃啊
湯好飲,凍豆腐還可以。

真係好好食啊。大愛。

應該會再光顧。

因為開放式廚房,所以食完,身上的衣服會有陣味。。。
2019-09-03
  • 咖哩忌廉烏冬
2019-09-15 56 浏览
去親旺角都會試下新餐廳 呢日lunch就黎咗呢間吉列牛專門店 weekend 食飯時間無人唔使等位🤣個間隔裝修都幾舒服睇吓Menu先👇🏻我哋見呢個和牛定食幾特別同埋睇相好多嘢食所以就叫咗一個和牛定食相片同實物總係有啲差距🤔🤔🤔個定食有啲前菜 有豆腐 沙律菜 兩粒蕃茄仔 日本麵豉湯 同埋和牛最特別嘅係佢用呢一個爐即刻烤熱黎食 又幾特別牛嘅份量唔多 所以好快食晒 個日本麵豉湯有啲鹹我哋仲叫咗個小食 味增蟹殼配紫菜飯團味道好有驚喜 濃郁嘅蟹膏配上紫菜飯團一流整體來講食物質素中上 餐廳環境都唔錯但係餐具🍴有啲污糟 以份量黎講價錢偏貴

個間隔裝修都幾舒服

最特別嘅係佢用呢一個爐即刻烤熱黎食 又幾特別

牛嘅份量唔多 所以好快食晒 個日本麵豉湯有啲鹹

我哋仲叫咗個小食 味增蟹殼配紫菜飯團
味道好有驚喜 濃郁嘅蟹膏配上紫菜飯團一流

今次食的是好好好邪惡,聞名已久的忌廉烏冬,今次終於搵到機會食!是日去到726 ROAD的17樓,一間叫吉列牛忌廉烏冬專門店,人流非常多,一出升降機就見到好多人,好熱鬧!仲見到好多報導有關吉烈牛同忌廉烏冬!同埋大家以為吉列牛忌廉烏冬是日本野,原來佢系韓國野來的哈哈是日同朋友點左咖哩忌廉烏冬(牛肉)吉列牛定食同埋牛油蜜糖單骨雞翼咖哩忌廉烏冬(牛肉)面頭係一層厚厚嘅忌廉,內裡一夾上來,就係充滿咖喱香嘅烏冬。烏冬好彈牙好煙韌,口感好好,食落咖喱都好重好香,唔會太搶,另外加上牛肉,忌廉烏冬一齊食,真的而邪惡指數上升~吉列牛定食吉列牛定食,包埋飯素飯,味噌湯,蕃茄仔,同芝麻醬豆腐牛嘅份量比我想像中多,吉列牛炸到不會過熟,另外職員會比埋一個爐俾我哋自行放牛肉上去燒,加熱再煎,到自己適合嘅生熟度牛肉食落冇咁韌,肉味都比較突出牛油蜜糖單骨雞翼牛油蜜糖單骨雞翼嘅味道甜甜地,有少少牛油味,食到雞翼帶甜,即叫即炸所以熱辣辣真的好脆口,
同埋大家以為吉列牛忌廉烏冬是日本野,原來佢系韓國野來的哈哈

是日同朋友點左
咖哩忌廉烏冬(牛肉)
吉列牛定食同埋牛油蜜糖單骨雞翼

咖哩忌廉烏冬(牛肉)
面頭係一層厚厚嘅忌廉,

吉列牛定食
吉列牛定食,包埋飯素飯,味噌湯,蕃茄仔,同芝麻醬豆腐
牛嘅份量比我想像中多,吉列牛炸到不會過熟,
牛肉食落冇咁韌,肉味都比較突出

牛油蜜糖單骨雞翼

2019-09-11
咖哩烏冬好吃 但態度級差 吃飯吃的全身汗 員工照手機看頭髮整理髮型 打破碗的 空調像沒開一樣 風扇只有一台 本來要去銅鑼灣店 因為今天回台的飛機 所以選近一些的 .....真的蠻後悔的 下次應該不會再來光顧了 花錢受罪呀 牛肉沒有什麼牛肉味 外面皮太油膩
2019-09-12
2019-09-11 37 浏览
之前係日本食過韓式吉列牛, 一直都心思思想再食, 今日同朋友係旺角搵餐廳果陣見到就衝去食去到已經好多人食緊, 我地叫左2個main 同1個side吉列牛定食 ($148)有凍豆腐同蕃茄仔做前菜, 仲有1碗麵豉湯同白飯牛扒炸完切好上枱, 將d牛肉放係個爐到煎到想要既熟成度, 再煎埋邊邊會更脆!好香牛味, 味道都唔錯! 咖哩忌廉雞肉烏冬 ($78)見到枱枱都叫, 我地都叫返碗黎試下咖哩雞肉烏冬上面鋪滿左好多忌廉, 一開始就咁食, 咖哩味唔會辣然後我地就撈晒成碗忌廉同d麵, 撈完之後更好食, 食落勁creamy, 完全唔覺有辣味, 好有驚喜!!!Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼 ($65)好香既牛油味, 同蜜糖好夾, 完全唔會覺得滯! 好好食! 仲要係單骨, 食落好方便!
去到已經好多人食緊, 我地叫左2個main 同1個side

吉列牛定食 ($148)
有凍豆腐同蕃茄仔做前菜, 仲有1碗麵豉湯同白飯
好香牛味, 味道都唔錯!

咖哩忌廉雞肉烏冬 ($78)
見到枱枱都叫, 我地都叫返碗黎試下

Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼 ($65)
2019-09-10 115 浏览
係旺角地鐵站個邊已經食到厭左, 轉下新場, 行遠少少去旺角東站望下, 發現有一棟全棟都好多野食既726號大廈於是揀左呢間fusion 餐廳.一睇個menu 就見到好多人推介既吉列牛set, 仲有餐廳名既忌廉烏冬, 諗住黎到緊係咩都要試哂佢, 所以叫左個第2個set (包2罐汽水架!)再加個小食 味噌蟹蓋配紫菜飯糰 ($58) 同野飲 Passion Fruit ($38)要注意既係點菜係經手機掃 QR CODE 落單, 價錢已經包左10%服務費! 出餐仲好快添!! 野飲先到~ 個熱情果味唔會太"死"甜 (如果鐘意飲熱情果既朋友仔應該會明)另外有檸檬調一調味好開胃!之後個Set 就到左啦! 其實都唔使點講解, 將D牛放上去石燒, 燒到幾成熟完全由自己決定(不過要提點一下受熱面, 始終都係靠中間位置. 同一時間唔好放太多塊上去燒)總結, 吉列牛真係好好食, 而且佢個set 有湯有配菜有飯有唔同醬料,相比起個忌廉咖哩烏冬就無咁抵食... 但係志在試哂兩大招牌菜麻 其實第一眼睇見個忌廉烏冬, 仲以為會濟到反肚,點知其實撈勻左其實個咖哩味好出, 好Juicy, 一D都無油膩感另外仲有個小食  味
發現有一棟全棟都好多野食既726號大廈
於是揀左呢間fusion 餐廳.

一睇個menu 就見到好多人推介既吉列牛set,
仲有餐廳名既忌廉烏冬,

Passion Fruit

另外有檸檬調一調味好開胃!

吉列牛定食+咖哩忌廉(牛)烏冬Set

相比起個忌廉咖哩烏冬就無咁抵食...
但係志在試哂兩大招牌菜麻

其實第一眼睇見個忌廉烏冬, 仲以為會濟到反肚,

味噌蟹蓋配紫菜飯糰

另外仲有個小食  味噌蟹蓋配紫菜飯糰
本來仲以為點解咁少蟹膏蟹肉, 其實分落又真係好夠, 仲有D可以配埋吉列牛食

已經攪拌好既味道我個人就好喜歡啦!
2019-09-07
Passion Fruit
味噌蟹蓋配紫菜飯糰
2019-09-09 53 浏览
自從知道韓國出咗吉列牛忌廉烏冬我就好想試不過一直都無人有勇氣同我一齊挑戰😂今日終於搵咗個勇士陪我一入到去餐廳環境好光猛裝修舒服💟吉列牛定食啲吉列牛本身已經炸到三成熟會安排個鐵板畀你喺隔離自己燒鍾意燒到幾成熟都ok😘牛肉好香 冇筋 又夠滑最正嘅係炸過變到好香口 入面又好滑好嫩真心超好食又juicy🥶🥶因為我鍾意食生生地 所以放咗一陣就即刻食塊板傳熱好快 一定要小心唔好煮到過熱其他配菜唔係重點 不過塊豆腐好好味又滑💟咖哩忌廉牛肉烏冬唔怕死叫咗嗰個咖哩忌廉烏冬一上到嚟成隻碗都係忌廉撈埋啲咖哩一齊食超香超滑個感覺勁邪惡 濃沃嘅忌廉溝咖哩 令我成個人都覺得好滿足🙊真係好變態🙊烏冬好味煙煙韌韌 加埋煮到好淋嘅牛肉 必叫!💟牛油蜜糖單骨雞翼勁貼心 單骨雞翼畀相關雞翼易食好多外皮炸到脆一脆蛋炸粉唔算多感覺上冇咁邪惡😍不過出面點咗牛油蜜糖好甜 好開胃忍唔住食曬成兜不過價錢比另外兩個主食貴咗少少🥺
自從知道韓國出咗吉列牛忌廉烏冬
一上到嚟成隻碗都係忌廉
撈埋啲咖哩一齊食超香超滑
個感覺勁邪惡 濃沃嘅忌廉溝咖哩 令我成個人都覺得好滿足🙊
真係好變態🙊
烏冬好味煙煙韌韌 加埋煮到好淋嘅牛肉 必叫!
💟牛油蜜糖單骨雞翼
忍唔住食曬成兜
不過價錢比另外兩個主食
貴咗少少🥺
2019-09-09 47 浏览
咸蛋薯條咸蛋幾年麵成為香港人嘅愛好😍皆因原來加咗蛋黃有好多食物都會變得更惹味!但必須趁熱食呀,唔係會覺得無咁脆身.咖哩忌廉牛肉烏冬全都係忌廉個刻我只係係到諗會否肥太多了🙈但一食發現咖哩同忌廉出奇地夾,變得非常開胃🤣係咁食!唔食牛嘅朋友轉雞都可以啊.美式頂級牛里脊牛里脊肉質非常結實,加上在鐵石上加熱後非常多汁!根據自己愛好,好似我鍾意生生哋就唔好煎咁耐.芝士加上大啡菇好驚喜,成件事更加飽肚🥰

咸蛋薯條

咖哩忌廉牛肉烏冬

美式頂級牛里脊

2019-09-09 34 浏览
今日lunch同埋同事去食飯,又唔想買圍行,於是去左彌敦道726號個橦大廈搵食,貪嗰度多選擇,最後就㨂左17樓嘅吉列牛忌廉烏冬專門店.坐喺窗邊卡位,好開揚同光猛,令人覺凡好舒服.呢度lunch有唔套餐選擇.我地三個人,兩個牛肉茶漬飯,一個鰻魚茶漬飯,套餐嘅飯係可以轉烏冬,適合唔鐘意食飯既朋友仔.套餐有幾款唔同既湯選擇,可以自選喜好既味道.主菜方面牛肉既質素唔錯,幾入味唔太膩.鰻魚既醬汁味道適中.主菜配返漬飯味道岩岩好,份量方面亦都唔小.係lunch唔錯既選擇
2019-09-07 119 浏览
在旺角無咁旺的一角,有一棟新大廈層層新餐廳,太太帶我去方試試,我們選了17樓的牛牛 - 吉列牛忌廉烏冬專門店。用手機 QR code 點菜,介面幾易用。吉列牛定食,$148,一人鐵板燒,牛不硬,吉列唔夠份,不完美,可接受。蕃茄濃湯黑豚肉,涮涮鍋,$98,加烏冬$15。一人鍋,火力不夠,燒了10分鐘湯還未滾,結果要請侍應小姐把鍋拿去廚房加熱。黑豚肉有點硬,不入味。烏冬可以。晚餐沒有附送飲品,有點可惜,單叫汽水$20,幾貴。埋單二人$287,可以接受。

用手機 QR code 點菜,介面幾易用。
晚餐沒有附送飲品,有點可惜,單叫汽水$20,幾貴。

埋單二人$287,可以接受。
蕃茄濃湯黑豚肉涮涮鍋
2019-09-06
吉列牛定食
✨✨It's a perfect match!👍Cream and Curry✨✨旺角明明有好多食肆,但有時嚟到旺角就係唔知食咩好,上網見到有人介紹忌廉烏冬,自己又未試過,決定過來一試!厚厚的一層忌廉在烏冬上面,下面是香濃的咖喱牛肉烏冬。第一次吃忌廉烏冬,估唔到忌廉同烏冬係可以咁夾架!😆😆😆原本以為忌廉舖得厚厚的會很膩,但配搭咖喱烏冬一起吃好像有中和的作用,完全沒有違和感。咖哩是典型日式口味,甜甜的不辣。這裡還有另一款招牌吉列牛,下次來一定要試試!😆

咖哩烏冬
咖哩烏冬
  • 咖哩忌廉烏冬
2019-09-06 87 浏览
今日同朋友去呢度食飯,原本放工已經非常肚餓,照道理應該可以食晒一碗飯。但係個飯非常多油,汁亦唔夠多,牛肉都唔講了。食咗小半碗真係再都食唔落去,我估我食多幾啖都會嘔出黎,絕對唔會黎食第二次。服務態度都唔好得去邊,上黎呢度食真係俾錢買氣受🙂 如果店家真係有心做生意,好心你改善下你班員工嘅服務態度,我地食餐飯又冇整啲乜麻煩出黎,憑乜要俾你啲員工西口西面,你唔當我地係客,都唔好指意會有更多人黎食野,錢又俾左,飯冇食餐好。
今次係我第三次嚟幫襯 第一次同朋友食,覺得都幾好食,所以第二次就帶埋男朋友上去再食多次但係到咗今次,侍應態度嚴重影響我對佢地嘅整體觀感因為我自己本身唔太舒服,加上比較怕凍,而帶位員工安排左門口對正兩把風扇嘅位比我地坐,因此我地問左可否調入去近廚房個一排嘅位置坐我地叫左一個吉列牛+炒麵set,再加一份小食一位帶眼鏡嘅男侍應係上小食個陣完全冇發出任何聲嘅情況下,就咁劈低份小食就轉身走人,當時已經有少許無言,唔明白係咪出句聲都唔得,你唔出聲我點知你要上菜,就咁由我膊頭同頭之間,伸隻手出嚟揼低份食物但都未算最過份,最過份嘅係佢送份吉列牛同啲飯呀醬料個set野個時,佢拎住有成3/4張檯咁大個tray,同樣地唔出聲就咁對埋嚟,一野撞落我膊頭佢當下係有講「唔好意思」嘅,但係講完又係轉身走,當時又唔係忙,完全唔明白咁樣係算咩態度,但要收加一服務費,真心咁嘅態度,想問一句,你憑咩收加一呀?有一刻都有諗過其實係咪我怪錯個員工,可能佢係真係啞嘅,但我發現佢又唔係啵,佢同啲同事又有講有笑㗎喎已經唔係求你有幾好嘅service,但出句聲啫,係咪咁難呀?經過事次經歷後,真係唔會再嚟幫襯。
今次係我第三次嚟幫襯

但係到咗今次,侍應態度嚴重影響我對佢地嘅整體觀感

我地叫左一個吉列牛+炒麵set,再加一份小食

經過事次經歷後,真係唔會再嚟幫襯。

2019-09-04
2019-09-04 59 浏览
大家好 我係為食女孩。 今日黎到呢間韓式吉列牛忌廉烏冬專門店。 店舖既位置其實都需要時間去揾,不過係google 小姐既帶領之下,都順利黎到。 先講下環境,樓底目測高過米八。韓國野真係韓國野,餐廳同韓仔都係以高取勝。旺角呢個地方,聽到都覺得迫。 但呢道地方都幾大,有時行行下街唔想再迫都可以上黎坐下。職員服務都唔錯。我哋叫咗吉列牛,牛肉見到有好多,起碼有10件以上。而且係一個定食,又有湯,又有芝麻醬豆腐同蕃茄作為前菜,而且飯加上飯素,10分飽肚。另外要大讚嘅係忌廉咖喱雞肉烏冬,加上忌廉嘅烏冬好滑,好濕潤,而且唔會好辣,但夠惹味。最後仲有小食,蜂蜜牛油單骨雞翼,味道好特別,而且幾香口。

最後仲有小食,蜂蜜牛油單骨雞翼,味道好特別,而且幾香口。