吃茶三千 (K11 Musea)

CHICHA San Chen (K11 Musea)
2K
nte.eats
🧋吃茶三千 CHICHA San Chen 🍇
nte.eats
2025-09-17
关注
limited to 150 cups daily, directly from Taiwan ⁉️ viral Michelin-star quality boba @chichasanchen.hk debuts the new Grape Series 🍵 freshly brewed to order 🍃delicate fruity and floral notes with a sweet-tart refreshing finish 🍇台灣直送限量150杯⁉️人氣米其林星級品質手搖茶飲店 @chichasanchen.hk 推出「葡萄系列」 🍵 現烘現萃 🍃清甜果香 配料豐富 清爽解膩 🍇🍵 ⽔仙葡韻纖菓冰茶(少甜少冰) HKD$44osmanthus oolong + grape pulp + konjac jelly 茶底自選 ⽔仙桂花 溫潤花香 葡萄果粒清甜果香 纖玉菓子 口感嫩彈 酸甜清爽🧋國皇珍珠奶茶(少甜少冰) HKD$38bubble milk tea鳯眉紅茶 茶香回甘 尾韻醇厚順滑厚奶 國皇珍珠 煙韌彈牙📍 @k11musea 尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓411號舖 (various locations) 🇭🇰*查看更多
swifties123
夏日限定 - 葡萄系列🍇🫖
swifties123
2025-09-19
关注
原來而家喺K11 Musea都飲到吃茶三千,店內裝潢散發住文青氣息,仲有少量座位可以坐低慢慢嘆👍,最近佢哋推出咗夏日限定嘅「葡萄系列」💚,等我去試吓先~水仙葡韻纖果冰茶 ($44)茶底有三款,揀左水仙桂花茶🌸,入口有淡淡清新花香,而且富有層次感~裡面有去核、甜中帶酸嘅青葡萄果粒💚🍇,同Q彈嘅纖玉菓子😍,清新消暑又解渴,非常適合炎熱天氣下飲~🏖️國王珍珠奶茶 ($37)🧋茶底好香🫖,奶茶入口香滑又濃郁,揀咗無糖,配上Q彈嘅珍珠,對我黎講係最合適嘅甜度👍。呢款珍珠奶茶係我飲過嘅珍珠奶茶中最好飲嘅,每次想飲都會黎encore!😍查看更多
+ 3
rachelwong28
清涼葡萄🍇
rachelwong28
2025-09-18
关注
臨打風嘅天氣也太焗了吧🤒難怪Musea分店咁多人🧋大家都入來商場避暑,要一人一杯手搖消暑🧊🧊🧊我都唔執書,買完即刻過西九同朋友Chill👭🏻/水仙葡韻纖菓冰茶/今期嘅新品係同「葡萄」相關嘅🍇我咁鍾意提子,就叫左其中呢款。茶底一共三款:松針綠茶、王露青茶同埋我揀嘅呢個-水仙桂花,好清香,好消暑🪷入面仲加左葡萄果粒同埋纖玉菓子,唔係以往食珍珠嘅彈牙感,但口感依然讚讚的,好適合夏天🌞/寶島經典水果茶/朋友揀嘅呢杯都好好飲😍味道酸酸甜甜,仲有百香果同蘋果🍎呢杯我要繼續encore,呢個天氣無杯酸酸甜甜嘅係手我搞唔掂😂查看更多
水果茶
minyuyu888
水仙桂花蜜加果子
minyuyu888
2025-08-13
关注
吃茶三千喺尖沙咀K11 Musea嘅分店環境幾舒服,座位主要係一條直排長椅配固定小桌,另外出面仲有個休息區。不過見到好多客人飲完唔執走垃圾,垃圾堆到好似垃圾山咁。店內使用專業嘅LION現萃茶機,保證茶底新鮮香濃,為飲品靈魂所在。客人通常唔需要等太耐就可以拎到飲品,整體環境係舒適而且有秩序嘅.水仙桂花蜜,主要係用水仙桂花純茶配百香花蜜調配,散發出淡淡嘅桂花香,入口口感清爽帶有果香,再加果子,非常適合夏日飲用。查看更多
fattyKate
大推茶飲 飲得精明
fattyKate
2025-05-15
关注
夏日炎炎 堅係要整返杯廢水吃茶三千必然係首選☘️以量身打造的萃茶機來萃取茶飲有六款鮮萃茶:🔅松針綠茶🔅水仙桂花🔅玉露青茶🔅鳳眉紅茶🔅凍頂烏龍🔅決明子紅烏龍台灣鳳梨🍍當造既季節整返杯新野🍀鳳來雪霜金鑽鳳梨湯+香醇鮮奶+慕絲+香酥脆餅🍀寶島經典水果茶黑眉紅茶+水果百匯水果味道平衡好好👍唔會太重果糖重點係 飲完 會有陣陣茶香🈯️列明參與分店旺角618店南昌V walk店荃灣CityWalk店沙田科學園店新浦崗Mikiki店尖沙咀 K11 Musea店銅鑼灣希慎廣場店查看更多
國王珍珠奶茶
寶島經典水果茶
YolandaAu-Yeung
茶飲店天花板
YolandaAu-Yeung
2025-05-14
关注
🏆榮獲2019至2024「食品界米其林,風味絕佳星級認證」🎖️ 茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,茶飲值得等待,靚茶底茶味香濃甘醇。國王珍珠奶茶招牌必試!茶味香濃但不帶苦澀,餘韻芳香四溢,散佈每個味蕾,配上皇家厚奶,入口順滑,珍珠口感Q彈,味帶黑糖香。自選配搭鳳眉紅茶+ 皇家厚奶 + 仙草鳳眉紅茶屬於重烘焙茶種,口感醇厚,甘甜特久,伴隨着奶香的韻味,配上仙草,口感QQ,整體感覺清爽,非常適合炎炎夏日飲用吃茶三千 (K11 Musea)📍尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 4樓41查看更多
Flying_piggy
尖沙咀 人氣茶飲❤️❤️
Flying_piggy
2025-05-07
关注
今日嚟到K11 musea 行街,去到4樓見到呢一間吃茶三千,見到有小紅書同follow ig 同打卡有8折優惠 tag埋吃茶三千社交媒體,仲有$10電子現金券,梗係同朋友一齊買番杯飲啦! 我地一人叫咗一杯。我地嗌咗經典嘅寶島水果茶同新推出嘅鳳來蜜冰茶。見到杯鳳來蜜冰茶好吸引,有台灣嘅金鑽梨湯,水仙桂花,百花香蜜仲有咬口嘅果子,甜度今次揀咗冰少甜少冰~都幾fresh 鳳梨味香甜!另外寶島經典水果茶,紅茶底加上新鮮水果,呢杯甜度固定,飲落水果味好清新,水果味都幾突出,都幾好飲!😊$10優惠下次用😆😆😆😆下次有得平飲,正呀!係下面呢幾間鋪頭,旺角618店,南昌V walk店 荃灣CityWalk店 沙田科學園店 新浦崗Mikiki店 尖沙咀K11 Musea店 銅鑼灣希慎廣場店- 都有得玩打卡挑戰有優惠!等我下次去第間先!查看更多
bigmouth_foodiehk
【尖沙咀K11 Musea】吃茶三千夏日手搖飲品全攻略
bigmouth_foodiehk
2025-05-07
关注
最近天氣熱到似盛夏,喺K11 Musea睇戲前發現呢間台灣超有名嘅「吃茶三千」。作為台灣精品茶飲代表,佢哋以「現萃茶」技術聞名,每杯茶都係即點即萃,保證茶香新鮮。今次專登試吓兩款夏日必飲,仲有獨家點餐貼士同隱藏食法! 🍊 鮮果百匯|果香爆炸嘅消暑神器茶底選用獲獎鳳眉紅茶,帶天然蜜香,再加入新鮮香橙片+百香果肉,果肉量多到每啖都咬到。第一啖先感受到橙嘅鮮甜,跟住百香果嘅微酸慢慢滲出,尾段係紅茶嘅醇厚回甘。冰量建議「少冰」,如果唔係飲到尾段會變淡。 🧋熔岩黑糖波霸鮮奶|黑糖控必試珍珠用古法黑糖每日新鮮炒製,熬煮90分鐘至外脆內Q ,珍珠咬落去外層有焦糖脆感,內裡超煙韌。鮮奶濃滑得嚟唔膩,黑糖嘅焦香同奶香平衡得剛好。飲前記得搖勻15下! 吃茶三千將台灣茶藝昇華成精品級手搖,由茶底到配料都誠意十足。夏天想飲杯高質解渴,呢間絕對係首選!而家仲推出咗期間限定嘅雙層旋轉杯,仲唔快啲叫埋朋友一齊嚟試吓!查看更多
fafa418
🔆新出金鑽鳳梨系列🍍
fafa418
2025-05-06
关注
新出咗3款金鑽鳳梨系列🍍🍍🍍諗起台灣3至7月係金鑽鳳梨當造期~朋友仔好鐘意鳳梨,二話不說要試~揀左冇奶既鳳來蜜冰茶🍯有金鑽鳳梨既特質🤗甜美少酸~配左水仙桂花,清新開胃~適合夏天飲🔆仲有細嫩鳳梨果肉同纖玉果子😌🔸鳳來厚奶 🍍金鑽鳳梨湯+玉露青茶+皇家厚奶🔸鳳來雪霜 🍍金鑽鳳梨湯+香醇鮮奶+慕絲+香酥脆餅🔸鳳來蜜冰茶 🍍金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉果子fafafoodie 就冇朋友仔咁快揀好想要咩🤣有選擇困難症🫣職員見我諗咗咁耐,就開始介紹吓唔同茶款🥰仲俾咗啲原茶葉我聞下再揀🍃呢個服務即刻令成個體驗提升左😊最後揀左店員推介既決明子紅烏龍+奶蓋慕絲+仙草凍~ 濃郁茶香加滑溜仙草加綿密奶蓋😙佢既奶蓋唔係平時既芝士奶蓋😉冇芝士味架,係重奶香的值得一題佢以前既透明膠杯轉左做旋轉木馬雙層外賣杯🎠第一次見咁得意既手搖杯設計🤩真係可以旋轉架#吃茶三千#fafafoodie_尖沙咀查看更多
yi12302001
尖沙咀區現萃茶葉手搖店
yi12302001
2025-05-05
关注
❣︎吃茶三千❣︎呢個品牌已經有二十幾年茶飲專研經驗👍🏻以高品質飲品打嚮知名度,分店遍佈世界🌍各地👍🏻而茶底亦係嚴選萃茶機現萃茶葉而成,非常值得一試同等待。復活節期間仲出咗旋轉杯😍個杯可以轉出唔同圖案,十分可愛。❣︎國王珍珠奶茶❣︎$37鳳眉紅茶➕皇家厚奶➕國王珍珠珍珠每日用慢火熬煮90分鐘,超Q彈軟淋,入口咬開仲有陣陣香甜😋👍🏻奶茶順滑,茶奶比例岩岩好,唔會太甜。❣︎玉露青檸❣︎$33玉露青檸➕青檸原汁夏天🌞必飲之選👍🏻口感清爽,玉露茶甘醇,酸酸甜甜非常解渴。查看更多
bunniebeenie
飯後一點甜
bunniebeenie
2025-05-05
关注
今日同朋友喺k11 musea食完飯,但係又唔想食甜品喎,於是就諗起可以一齊上4樓度飲杯吃茶三千,呢度好處就係有好多座位,可以慢慢坐喺度同朋友傾偈!發覺最近新出咗啲鳳梨飲品,本身我都勁愛鳳梨,於是就一定要嗌啦,問完店員之後佢話最推介就係鳳來厚奶,果然冇推介錯,青茶夠香,同埋皇家厚奶超級夾,金鑽鳳梨湯極多完全冇加糖,甜美全部都係鳳梨本身嘅甜!朋友就叫咗熔岩黑糖波霸鮮奶,佢今次要咗熱飲,都話唔會太甜,相當出色,奶味夠滑,茶味都夠香濃。查看更多
+ 6
bbmm_smiie
尖沙咀高質茶飲
bbmm_smiie
2025-05-03
关注
今日去尖沙咀K11 MUSEA睇戲,戲院個樓層見到有手搖飲品店就去買杯飲品。我點了「鳳來蜜冰茶」,成份有金鑽鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+ 纖玉果子,選了半糖,喜歡佢有蜂蜜潤吓喉,桂花味清香,加上鳳梨微酸開胃,十分清新。另外點了「鮮萃研磨茶」,可以自選茶底,選了「決明子紅烏龍+皇家厚奶+熱帶椰果」,決明子明目,烏龍茶味甘香醇厚,因為選了少甜,令茶味更突出,加上椰果更加有嚼口。店員用了隻期間限定的旋轉木馬杯盛裝,好fancy!佢有部萃茶機現萃茶葉,茶係現場即調,茶味香濃突出,所以茶飲值得等待。現場有座位可以坐底慢慢享用。查看更多
wingyinviola
必試台灣直送鳳梨新品
wingyinviola
2025-05-01
关注
【吃茶三千】黎左香港幾年都係好hit、而且都算係我心目中top 3茶飲店。今次見有新出金鑽鳳梨系列當然就試下啦。金鑽鳳梨系列有3杯新飲品,分別係鳳來厚奶、鳳來雪霜同鳳來蜜冰茶,每日限量台灣直送150杯。鳳來蜜冰茶:用左金鑽鳳梨湯、招牌水仙桂花茶、百花香蜜同纖玉果子。鳳梨味香甜、搭配水仙桂花茶同百花香蜜非常清新、另外加左纖玉果子有口感。非常適合夏天、好清爽。寶島經典水果茶:茶底用左鳳眉紅茶,加上百香果、橙、蘋果等多種新鮮水果,酸酸甜甜,特別清爽!最近復活節,香港地區限定仲出左復活節主題雙層杯旋轉木馬紙杯、非常有童趣。查看更多
Monkey.Hungry
期間限定旋轉馬杯
Monkey.Hungry
2025-05-01
关注
松針綠茶 + 百花香蜜 + 椰果松針茶葉 不論飲落去同聞落去都有淡淡茉莉花味 飲落去都唔會有回甘味 Feel Fresh加咗百花香蜜 有小小滋潤嘅感覺椰果份量一啲都唔吝嗇 飲到都未食完決明子紅烏龍 + 奶蓋 + 纖肉果子原來決明子係中藥 有明目功效飲落去一啲都冇中藥嘅苦味反而有可可嘅香味 奶蓋係餐廳每日新鮮打製兩杯茶都係用萃茶機即萃茶葉可以令到每杯茶嘅味道都接近一樣保持到新鮮感 減低茶嘅苦澀味而家仲有期間限定嘅旋轉木馬杯有三隻馬仔陪你一齊嘆返杯靚茶Chill下查看更多
+ 1
chocolateball
可愛雙層旋轉杯
chocolateball
2025-04-28
关注
復活節假係k11 musea 經過吃茶三千,見到出左好可愛既雙層旋轉杯,就叫左二杯黎飲下😆 雙層旋轉杯轉出旋轉木馬圖案,非常夢幻,靚到唔捨得掉。鮮果百匯天氣熱就會想飲冰凍水果茶,呢款鮮果百匯係新品,茶底是用萃茶機現萃茶葉而成,所以紅茶茶底好香,值得等待。加上鮮橙及百香果,非常fresh!青檸芬朵西青檸的酸味與鮮牛奶的柔滑結合,帶來一種清新的感覺。這種獨特的組合飲落到乳酪的味道,意外地呈現出一種奇妙的口感,讓人忍不住想再來一杯。查看更多