2022-12-17 37 浏览
今日同朋友係旺角行街,由於我是一個紫色控,被這間餐廳外牆紫色叫「吃扒」吸引著,於是入去試一試。我同朋友各自叫了一個鐵板晚餐。20CM吉列豬扒:由於我哋唔想d汁令到豬扒係鐵板上令豬扒淋晒,所以要求店主用碟上。這道菜一來到,我們即嘩然!豬扒比我們手還要大差不多一倍,炸到金黃色外皮卜卜脆,肉質柔嫩,肉味濃,絕對是抵食之選。熱溶芝士紐西蘭牛柳:牛柳是牛肉中最美味的一個部分,口感很美味。待應把火燒到半融芝士淋滿牛柳上,視覺效果非常顯著,加上牛柳五成熟在鐵板上加熱,恰到好處。

2022-12-12
2022-12-16 37 浏览
📍吃扒旺角豉油街108地舖 🦔⸒⸒20cm吉列豬扒 $118係小編見過最大塊嘅吉列豬扒😂 實物睇應該長過20cm😂 店員話鐵板有機會令到豬扒冇咁脆 所以轉左碟上~豬扒肉質唔鞋 中間都幾厚身🤓 食落外脆內軟配蒜蓉醬汁食唔錯 薯菜份量適中 一個人食夠晒飽🤣+$25 轉餐 包餐湯、餐包、甜品同飲品 小編揀咗羅宋湯、甜品就係雪糕 另外+$15轉雪糕紅豆冰特飲紅豆冰飲落去甜甜地 下面仲有紅豆粒慢煮美國西冷牛扒 $228呢一個係生酮款 牛扒食落去軟淋 配洋蔥汁唔錯西冷牛扒下面有酸忌廉椰菜花 小編幾鍾意食🤓食落去酸酸甜甜 椰菜花都脆香焗番薯條配雪糕 $68第一次食呢樣甜品 平時小編好鍾意食番薯條呢個食落去偏甜 上面嘅棉花糖拉絲 再配雪糕一齊食 口感特別🔖 @chiba.108
📍吃扒
旺角豉油街108地舖 🦔⸒⸒

20cm吉列豬扒 $118
係小編見過最大塊嘅吉列豬扒😂 實物睇應該長過20cm😂
店員話鐵板有機會令到豬扒冇咁脆 所以轉左碟上~
豬扒肉質唔鞋 中間都幾厚身🤓 食落外脆內軟

第一次食呢樣甜品 平時小編好鍾意食番薯條
呢個食落去偏甜 上面嘅棉花糖拉絲 再配雪糕一齊食 口感特別

🔖 @chiba.108
2022-12-13 38 浏览
旺角寶光戲院附近嘅餐廳真係車輪轉咁 今次發現左一間新開嘅懷舊主題扒房 裡面裝修好7 80年代嘅感覺 而且價格相宜 另外得切食物比生酮人士 可以有多個選擇😎 香煎挪威比目魚柳🐟 ($148)呢款屬於生酮系列 魚柳煎得好香 味道相對比較淡 下面配左大量椰菜花 感覺好健康寶雲蘇羊架🐑 ($168)羊架總共有3大件 以呢個價錢嚟講非常抵食 我哋叫咗5成熟 剛剛好一啲都唔靭 比較適合兩個人share食煙三文魚牛油果水牛芝士沙律🥑🥗 ($82)通常出面食沙律 只係得好少芝士 而呢間餐廳就非常慷慨 計時愛好者應該會非常鍾意 另外再配上一個牛油果同三文魚 其實淨係食呢個都已經夠飽朱古力心太軟🍫 ($58)雖然已經好飽但係都仲係好想食甜品 心太軟熱辣辣上枱 配埋一個雲呢拿雪糕 雪糕面灑咗一啲七彩朱古力碎 好懷舊嘅感覺

香煎挪威比目魚柳🐟 ($148)

寶雲蘇羊架🐑 ($168)

煙三文魚牛油果水牛芝士沙律🥑🥗 ($82)

朱古力心太軟🍫 ($58)
2022-12-11 53 浏览
一直都好鐘意食港式鐵板扒餐,好多老字號港式扒房我都食過晒,今次就試吓新餐廳,紫色外牆勁搶眼,裝修充滿復古風,好有格調😍吃扒什扒 $174什扒份量超多,包括煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉同牛仔腸,一個人真係食唔晒,而且扒嘅質素都唔錯,最緊要係個鐵板夠熱,蒜蓉汁淋落去嘅時候炸炸聲,蒜香味更加濃郁🤤20cm吉列豬扒 $118 熱熔芝士 +$18塊豬扒真係大過我塊面,而且吉列豬扒配埋芝士真係一流,兩種味道都配合得好好,食落啖啖肉得嚟又唔會好滯,除咗芝士之外,佢本身個餐都包咗一款醬汁,所以叫左黑椒汁試下,配吉列豬扒都幾好食,淡淡嘅黑椒味唔會搶左豬肉嘅味道😙+$25 轉套餐,跟餐包、餐湯、甜品同飲品,餐湯係羅宋湯同豬骨湯,羅宋湯唔會太酸,調味啱啱好,豬骨湯就夠清甜,對比起平時得白湯同紅湯飲嘅扒房係幾特別😆

吃扒什扒 $174

20cm吉列豬扒 $118 熱熔芝士 +$18

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。吃扒.超強熱熔芝士鐵板扒。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤  與好友久不吃扒扒一於去旺角吃扒因為抵食、懷舊,仲有芝味香濃的款式 喜歡這間紫色調的吃扒小房子好有特色,而入內更有一種懷舊的感覺燈光有情調菜單有傳統老香港的味道這是一家吃鐵板為主的餐廳有昔日老香港的味兒  先上羅宋湯與餐包入口毫是濃香的番茄味,足料的西湯很有兒時吃鐵板的味道暖的餐包香軟,最愛配熱湯來吃好滋味   20CM吉列豬扒 (配蒜汁)超巨大的吉列扒扒令人非常驚喜吉豬切開勁厚身外層皮薄勁香脆內裡肉質非常多汁吃得出不含鬆肉粉是久違了的香口滋味是一個水準高高的的吉豬 我們選了配薯菜(另亦可選意粉、飯)配以茄汁、香蒜汁又更是惹味夠晒大量的薯條令人吃不停口熱熔芝士紐西蘭牛柳 (配紅酒汁) 是此店名物牛柳熱辣辣的上台店員以火焰芝士醬淋上去熱熔芝士醬滿滿的流出極度誘人   既是有得睇,有得食,有得拉芝好多客人都目不轉睛的看著感覺好正!  切開厚厚的牛柳內裡是7成熟的粉紅混合芝

雜感女生   好味日記

˚*吃扒.超強熱熔芝士鐵板扒*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

與好友久不吃扒扒

一於去旺角吃扒

因為抵食、懷舊,仲有芝味香濃的款式

喜歡這間紫色調的吃扒小房子

好有特色,而入內更有一種懷舊的感覺

燈光有情調

菜單有傳統老香港的味道

這是一家吃鐵板為主的餐廳

有昔日老香港的味兒

先上羅宋湯與餐包

入口毫是濃香的番茄味,足料的西湯

很有兒時吃鐵板的味道

暖的餐包香軟,最愛配熱湯來吃

好滋味

20CM吉列豬扒 (配蒜汁)

超巨大的吉列扒扒

令人非常驚喜
吉豬切開勁厚身

外層皮薄勁香脆

內裡肉質非常多汁

吃得出不含鬆肉粉

是久違了的香口滋味

是一個水準高高的的吉豬

我們選了配薯菜(另亦可選意粉、飯)

配以茄汁、香蒜汁又更是惹味

夠晒大量的薯條令人吃不停口
熱熔芝士紐西蘭牛柳 (配紅酒汁)

是此店名物

牛柳熱辣辣的上台

店員以火焰芝士醬淋上去

熱熔芝士醬滿滿的流出

極度誘人

既是有得睇,有得食,有得拉芝

好多客人都目不轉睛的看著

感覺好正!

切開厚厚的牛柳

內裡是7成熟的粉紅

混合芝士醬放入口

飽滿的牛肉香,軟滑的肉質,充斥整個咀巴

美好的肉質,全是牛柳天然的味道

芝士的溫柔包裹,散發出和諧的口感

咀嚼的每一啖都是牛柳的香氣

上層又是雲尼拿雪糕

再吃芝麻雪糕

我都覺得很好吃

2022-12-10 156 浏览
#𝓜𝓚 懷舊扒房就食得多,新式扒房又裝修得靚呢間旺角獨有,紫色嘅外觀令到成間鋪少女感好重。入面啲水晶吊燈同懷舊枱令到個人去返50,60年代。晚飯時間外面排隊等位數眾多,人氣十分高。今次試左-1-120cm吉列豬扒 HKD118 (+$25 轉為套餐 跟餐包,餐湯,甜品及 一杯飲品)呢度嘅吉列豬扒出名好長,由於朋友好鍾意食,所以試下,揀咗配意粉加黑椒汁。一上枱俾吉列豬扒個長度嚇親,超級大塊,性價比超高,而且食入口唔會炸到好乾,豬扒有一定嘅厚度,基本上兩個人都唔會食得晒,鍾意食吉列豬扒既你一定要叫呢款。2-熱熔芝士紐西蘭牛柳 HKD188個牛柳揀咗七成熟配燒汁,牛柳一上枱待應叫我哋唔好食住,因為會加埋啲熱熔芝士,芝士會即刻幫你淋上去,配埋個牛柳食真係好正,牛柳好重牛味而且好林,七成熟啱啱好,唔會太韌,薯菜方面揀咗薯條,配埋啲芝士一齊食超級滿足🫶🏻3-煙三文魚牛油果水牛芝士沙律🥗HKD 82由於食得太多肉想叫下啲菜,就叫咗個沙律試吓,賣相好精緻,而且三款唔同水牛芝士加埋個味道好夾,牛油果都係原個上,三文魚份量都好多,超新鮮👍🏾餐飲方面叫咗兩杯凍咖啡,如果特飲+$15,另外如果加套餐就包埋例
#𝓜𝓚

今次試左-
餐湯同餐包
120cm吉列豬扒

2-熱熔芝士紐西蘭牛柳 HKD188

3-煙三文魚牛油果水牛芝士沙律🥗HKD 82
煙三文魚牛油果水牛芝士沙律

甜品

餐飲方面叫咗兩杯凍咖啡,如果特飲+$15,另外如果加套餐就包埋例湯同餐包加甜品,聖誕節想同朋友嚟慶祝吓據下扒,可以試吓呢間新餐廳,另外如果生酮飲食嘅朋友,呢度都有啱你哋食嘅嘢,成間餐廳裝修都好有聖誕同復古氣氛,性價比又高,人均$200左右就食到豐富嘅聖誕大餐。❤️🎄

📍 吃扒 (旺角)
旺角豉油街108地舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafood#hongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted

2022-12-10
餐湯同餐包
120cm吉列豬扒
煙三文魚牛油果水牛芝士沙律
甜品
成日都會經過呢間喺旺角成間紫色嘅舖頭💜開頭仲以為係cafe🤨殊不知原來係間据扒嘅餐廳呢~🍴終於搵到機會夜晚入去食番個什扒餐!🤓◍「炸椰菜花配煙肉酸忌廉」🥦 $78估唔到呢度都有keto嘅小食!即刻叫咗個炸椰菜花試吓🤤食落有啲脆口 口感更豐富呢!🫶◍「20cm吉列豬扒」🐷 $118必試呢個有成20cm長嘅吉列豬!😵真實見到比睇相更大更澎湃 加埋熱溶芝士一齊食真係超邪惡😈◍「吃扒什扒」🥩 $174嚟得扒房又點可以唔試試呢度嘅扒😎叫什扒就最啱啦🤓可以試齊呢度嘅豬牛雞扒🤤全部都好高質素 食落肉質好好 大推!❤️📍吃扒 (旺角) #lala_foodie_mongkok 旺角豉油街108地舖

◍「炸椰菜花配煙肉酸忌廉」🥦 $78

◍「20cm吉列豬扒」🐷 $118

◍「吃扒什扒」🥩 $174

📍吃扒 (旺角) #lala_foodie_mongkok
2022-12-08 111 浏览
港式扒房買少見少,好多都係老店,喺旺角偏偏有間新開嘅港式扒房裝修好elegant,份量好elephant嚟得扒房當然要食牛扒,紐西蘭牛柳好大嚿,非常厚切,五成熟啱啱好呢個餐唔使加$18就有熱溶芝士,淋上牛柳超誘人為咗唔會太膩,仲可以揀多個汁中和吓黑椒汁唔會滯,仲好香口𠻹堡雲酥羊架有三大支,同樣係五成熟,極度嫩滑,仲有少少crunchy,配紅酒汁好match跟薯菜有好多薯條,蔬菜都好爽口意粉嘅話,用蒜蓉炒香都唔會齋轉餐有餐包、餐湯、甜品同嘢飲,餐包烘到好熱好綿,牛油即化。湯有羅宋湯同豬骨湯,啲餸多到可以叫「羅餸湯」甜品幾有驚喜,係好大球嘅芝麻雪糕,芝麻味好濃飲品加$15就可以轉特飲,西班牙咖啡同雪糕紅豆冰都有椰味雪糕喺上面,好大球紅豆冰唔會太甜,所以解到渴

裝修好elegant,份量好elephant

呢個餐唔使加$18就有熱溶芝士,淋上牛柳超誘人

熱熔芝士紐西蘭牛柳

為咗唔會太膩,仲可以揀多個汁中和吓

黑椒汁唔會滯,仲好香口𠻹

堡雲蘇羊架

跟薯菜有好多薯條,蔬菜都好爽口

意粉嘅話,用蒜蓉炒香都唔會齋

跟餐

甜品幾有驚喜,係好大球嘅芝麻雪糕,芝麻味好濃

西班牙咖啡

雪糕紅豆冰

紅豆冰唔會太甜,所以解到渴
2022-12-08
堡雲蘇羊架
跟餐
雪糕紅豆冰
  • 甜品
  • 餐湯餐包
2022-12-08 25 浏览
上網睇相已經覺得佢啲鐵板餐好吸引,今晚星期六終於過嚟試下。好彩6點嚟到,因為7點已經滿座了。鐵板餐就必食架喇,仲可以揀白飯、薯條或意粉。而加 $25 就可以跟埋餐,包餐湯、餐包、飲品同甜品。想試下特飲加$15就得喇~性價比好高。估唔到餐廳都有keto menu,啱晒生酮人士嚟!餐湯叫咗羅宋湯,估唔到咁多料。仲配上辣手嘅餐包同牛油,好美味。熱溶芝士紐西蘭牛柳 ($188)- 個熱溶芝士非常吸晴😍 廚師溝咗幾種芝士整成芝士醬汁,係個pan度燒到熱辣辣淋落嚟唔,睇到都流晒口水。紐西蘭牛柳仲係有兩舊,又厚又淋。我嗌咗5成熟,燒得啱啱好,好嫩滑。配埋芝士醬又唔覺得太漏,點埋薯條食更正。另牛牛扒仲可以跟醬汁,我揀咗紅酒汁,但相比起點熱溶芝士更好美。20cm吉列豬扒鐵板($118)- 嚟到真係嘩一聲,呢個價錢竟然有咁大塊豬扒,仲要係薄粉漿同厚身😱,仲一啲都唔鞋,好有驚喜。另外仲散嗌咗個buffalo wings ($78) - 一客有7件咁多😝啱晒我呢啲雞翼控。雞翼好入味但唔辣。甜品係雲呢拿雪糕~青檸鹹檸檬梳打 - 無糖健康嘅有氣飲品,啱晒減肥一族。話梅可樂 - 真係好好飲,酸酸甜甜好解渴,可惜無得
估唔到餐廳都有keto menu,啱晒生酮人士嚟!
甜品係雲呢拿雪糕~
青檸鹹檸檬梳打 - 無糖健康嘅有氣飲品,啱晒減肥一族。
話梅可樂 - 真係好好飲,酸酸甜甜好解渴,可惜無得轉zero。
2022-12-08 29 浏览
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】 吃扒 @【地區】#Dr_eat_旺角【類型】#Dr_eat_西式【價位】中低價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】鐵板扒餐,懷舊飲品【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】$158即歎到鐵板西冷牛扒,性價比高,仲有熱溶芝士────────────────────【環境/服務/衛生】。以懷舊為主題配上夢幻紫的主色調。如重返60年代嘅復古餐廳.【20CM 鐵板吉列豬扒配薯菜 $118】。招牌之一既20CM巨型吉列豬扒。重量指數爆燈! 。仲要百幾蚊就有交易,令人相當震撼。除左係足料20CM。目測有3CM既厚度,真係不容忽視。豬扒炸至金黃脆口,炸粉厚度恰到好處。咬落鬆脆富肉汁,肉腍香脆,肉味濃厚。淋上黑椒汁。仲有蒜蓉汁/洋葱汁/紅酒汁可揀。辛辣惹味之餘,層次感豐富.【鐵板西冷牛扒配意粉 $158】。西冷牛扒脂肪比例較高,油花豐盈。目測都有成2CM厚呢!。口感軟腍甘香,肉味香濃。今次揀左紅酒汁。淋上鐵板上,發出左「沙沙」聲。紅酒汁味道濃醇,更能帶出牛扒既香氣.【套餐 +$25/set】。識食一定加$25轉成套餐。有齊餐包,餐湯,甜品同飲品,超抵食。值得一

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳】 吃扒 @
【地區】#Dr_eat_旺角
【類型】#Dr_eat_西式
【價位】中低價位
【用餐時段】晚市
【餐廳主打】鐵板扒餐,懷舊飲品
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。以懷舊為主題配上夢幻紫的主色調
。如重返60年代嘅復古餐廳

【20CM 鐵板吉列豬扒配薯菜 $118】
。招牌之一既20CM巨型吉列豬扒
。重量指數爆燈!
。仲要百幾蚊就有交易,令人相當震撼
。除左係足料20CM
。目測有3CM既厚度,真係不容忽視
。豬扒炸至金黃脆口,炸粉厚度恰到好處
。咬落鬆脆富肉汁,肉腍香脆,肉味濃厚
。淋上黑椒汁
。仲有蒜蓉汁/洋葱汁/紅酒汁可揀
。辛辣惹味之餘,層次感豐富

【鐵板西冷牛扒配意粉 $158】
。西冷牛扒脂肪比例較高,油花豐盈
。目測都有成2CM厚呢!
。口感軟腍甘香,肉味香濃
。今次揀左紅酒汁
。淋上鐵板上,發出左「沙沙」聲
。紅酒汁味道濃醇,更能帶出牛扒既香氣

【套餐 +$25/set】
。識食一定加$25轉成套餐
。有齊餐包,餐湯,甜品同飲品,超抵食
。值得一讚,餐包暖笠笠上枱,搽上牛油,正呀
。餐湯有中湯及西湯可揀
。西湯是足料羅宋湯,辛辣開胃
。飲品方面包熱飲一杯,凍飲+$3, 特飲+$5
。食飽飽後便可以上雲尼拿雪糕作結啦~

【水牛城雞翼 $72】
。雞翼先炸至脆身
。再淋上水牛城雞翼嘅靈魂 - Buffalo醬汁
。雞翼外脆內嫩,味道香辣帶少少甜酸
。相信冇人可以抵抗到佢嘅誘惑

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角豉油街108地舖
【分店】N/A
【℡】63333000
【營業時間】星期一至日 11:30-22:00
2022-12-06 670 浏览
[ 吃扒 ]今日突然好想去鋸扒,上網見到呢間餐廳喺旺角,地點夠哂方便,而且裝修得好型格,外觀係紫色,內裡裝修好有老香港舊式情懷。叫咗2個鐵板晚餐 +$25 就有餐湯、牛油餐包🧈、甜品&飲品。✿ 20cm吉列豬扒 配意粉 $118一上枱真係被驚艷到,因為超大塊😂😂真係有成20cm咁大塊。切開超脆,炸粉唔會過厚,薄身脆口👍🏻再淋埋蒜茸汁上去,超滿足。意粉都食得出用咗蒜輕輕炒過,唔係白烚意粉。✿ 熱熔芝士紐西蘭牛柳 配薯菜 $188另一款來店必點嘅熱熔芝士牛柳,芝士控🧀🧀必點!店員喺上枱時會幫手即時淋芝士上面,仲好好咁慢慢倒俾我打卡🤣🤣芝士食得出喺混雜咗幾款芝士,唔會好膩😝😝牛柳都大大嚿,好足料,叫咗五成熟,個人覺得啱啱好。✿ 黑牛 特飲 +$15呢款茶餐廳懷舊特色飲品之一「黑牛」,呢到都有得飲🤤可樂再加上香濃嘅朱古力雪糕,喺最佳嘅配搭🥤🍨總結🫦鐘意食扒嘅朋友可以嚟試吓,可以令你尋獲老香港舊式情懷嘅感覺🍽熱溶芝士都係必試,食得又有得打卡🤤🤤✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿吃扒地址: 旺角豉油街108地舖電話: 63333000✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 吃扒 ]

電話: 63333000
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 熱熔芝士紐西蘭牛柳
  • 餐湯餐包
Sizzling Lunch🍴充滿童年回憶💕..旺角出名多餐廳食肆,呢日想來個經典吃扒,就去到一間滿有懷舊氣氛既西餐廳🍽。遠處望到餐廳已經被佢既粉紫色💜 外牆吸引😍,帶點夢幻少女心,但食物卻有被驚喜😳,份量十足,而且以平價扒餐來說,性價比算不錯呢,值得一試!🔸煙三文魚牛油果沙律 $68SMOKED SALMON, AVOCADO SALAD【Keto 之選】份量十足🥗,新鮮沙律菜加上熟透牛油果🥑 拌上yogurt sauce,2者健康亦帶有質感,而煙三文魚亦屬咸香鮮嫩貨色。套餐跟餐湯 & 飲品。【鐵板午餐 Sizzling Lunch🍴】🔸蔥油豬扒拼帆立貝 $68PORK CHOP WITH SCALLOPS🔸精選肉眼扒 $88RIBEYE STEAK主角2份扒餐都有驚喜🖤!可選配黑椒汁、蒜蓉汁、洋蔥汁、紅酒汁or +$18 熱熔芝士,當醬汁淋下,睇住扒板發出吱吱聲,感覺治癒。份量十足、味道調配入味,豬扒🐽 厚肉腍滑,沾上蔥油真的惹味,很香口呢!牛扒建議3 / 5成熟,利用鐵板餘溫再烤才不會過熟,2大塊很足料呢!套餐可選擇跟意粉/飯或薯菜。跟餐包,餐湯,甜品及飲品。呢lunch 大滿足

Sizzling Lunch🍴充滿童年回憶💕

🔸煙三文魚牛油果沙律 $68
SMOKED SALMON, AVOCADO SALAD

套餐跟餐湯 & 飲品。

【鐵板午餐 Sizzling Lunch🍴】
🔸蔥油豬扒拼帆立貝 $68
PORK CHOP WITH SCALLOPS

🔸精選肉眼扒 $88
RIBEYE STEAK

套餐可選擇跟意粉/飯或薯菜。

跟餐包,餐湯,甜品及飲品。呢lunch 大滿足🖤!
×××[吃扒 -Chiba]×××
©旺角豉油街108地舖
2022-12-04 104 浏览
係旺角呢條好多食店.可以話係一條食街.係最近開咗間懷舊扒房叫(吃扒)睇咗OpenRice.佢哋嘅食評.評分十分之高.所以今日慕名而來.嚟到門口.有一張長櫈及用紫色嘅門面裝飾.非常吸睛.係門口已經可以係打卡位.我哋囉咗籌坐咗係門口等排隊入座.等咗15分鐘才可以入去.餐廳內都係用紫色為主.古典優雅嘅裝修.燈光比較昏暗.餐牌用上深色及字體比較細.好難睇.睇得好辛苦.店家應該改善吓!今日點餐如下:1. 蔥油豬扒拼凡立貝 X1 $68元 配:餐飽/西湯/蒜蓉汁/意大利粉/雪糕/熱檸茶。2. 吃扒什扒(魚柳/豬扒/雞扒/牛仔腸)X1 $88元 配:餐飽/西湯/蒜蓉汁/飯/雪糕/熱咖啡。📌吃扒 (旺角)旺角豉油街108地舖
今日點餐如下:
1. 蔥油豬扒拼凡立貝 X1 $68元
配:餐飽/西湯/蒜蓉汁/意大利粉/雪糕/熱檸茶。
2. 吃扒什扒(魚柳/豬扒/雞扒/牛仔腸)X1 $88元
配:餐飽/西湯/蒜蓉汁/飯/雪糕/熱咖啡。

蔥油豬扒拼凡立貝
吃扒(什扒)
餐飽/餐湯
餐湯
餐飲/雪糕
雪糕
📌吃扒 (旺角)
2022-11-13
蔥油豬扒拼凡立貝
吃扒(什扒)
餐飽/餐湯
餐湯
細個最鍾意就係屋企人帶🐻去港式扒房鋸扒💕醬汁倒落鐵扒上嗞嗞聲音,冒起熱煙,再來一口牛扒,充滿住幸福回憶🥰近期旺角豉油街有間大熱扒房「吃扒」🌟喺傳統港式鐵板扒加入新式元素,令🐻回味童年美好之餘,又一新鋸扒體驗✨.餐廳紫色門面相當易認💟店內裝潢走復古懷舊風,喺昏黃燈光下好有種老扒房感覺😌餐廳主打各式鐵板餐,仲有多款懷舊飲品,價錢最貴都係$200左右,非常親民貼地😙.🍴熱熔芝士紐西蘭牛柳💰$188店員先分別來一份鐵板牛柳及醬汁,稍後就到重頭戲熱融芝士🔥以煎pan承載火焰芝士🧀慢慢倒落牛柳上🥩非常邪惡😈牛柳order咗五成熟,切開內裡嫩紅😍肉質相當軟腍,入口多汁且肉味濃郁😚芝士另添獨有鹹香,零舍滋味😋.🍴西冷牛扒💰$158西冷相當巨型,大到成塊鐵板咁😮店心溫馨提示拎紙巾擋住自己,然後將醬汁倒落鐵板上🔥嗞一聲,熱煙徐徐冒起😍黑椒汁下幾惹味,西冷肉味都好重,啖啖肉😆.所有鐵板都可加$25轉為套餐,包餐湯、餐包、餐飲、甜品✨.🔸餐湯、餐包羅餸湯差唔多成半碗都係料😆好濃郁蕃茄湯底,酸酸甜甜好開胃😙配埋傳統扒房餐包,好懷舊感覺😛.🍹話梅鹹檸七、露絲瑪莉紅茶梳打💰$15(特飲跟餐價)話梅鹹檸七話梅酸甜味好

🍴熱熔芝士紐西蘭牛柳
💰$188

🍴西冷牛扒
💰$158
西冷牛扒

所有鐵板都可加$25轉為套餐,包餐湯、餐包、餐飲、甜品
🔸餐湯、餐包

🍹話梅鹹檸七、露絲瑪莉紅茶梳打
💰$15(特飲跟餐價)
話梅鹹檸七話梅酸甜味好特出,好耐冇飲過😆 露絲瑪莉紅茶梳打味道非常清新,有淡淡rosemary香😌

🔸甜品
以雲呢拿雪糕球作結🍨

親民價錢高質體驗,怪唔之得咁多人食🤪閒日夜晚去都全場爆滿仲要等位😌下次嚟都係訂定枱先😝
西冷牛扒
2022-12-02 34 浏览
餐廳門面係以紫色為主,餐廳闊落, 係聚餐嘅好地方! Dinner set 晚餐可選擇意粉,薯菜,加25蚊轉為套餐! 跟餐包,餐湯,甜品及一杯飲品, 特飲加十五蚊餐包非常軟熟, 羅宋湯好夠味! 20cm吉列豬扒 吉列豬扒非常香脆,  肉質好juicy又好大份,真係有20cm長度!  薯條炸至金黃,  伴有西蘭花及紅蘿蔔,  食物質素好高👍🏻 吃扒雜扒 雜扒非常豐富, 有煎蛋, 牛扒, 雞扒, 豬扒, 煙肉 及牛仔腸! 煙肉肥瘦均勻 ,牛扒雖然有少少韌但都好有肉汁,雞扒肉質嫩滑,豬扒夠淋 👍🏻👍🏻👍🏻 松露雜菌白汁雞扒意粉 意粉係焗嘅, 有香噴噴嘅黑松露味,  意粉煙煙靭靭,雞扒都好大塊,唔會唔夠食! 食扒食到熱辣辣嘅時候, 配有一杯特飲紅豆冰, 上面充滿雪糕下面係軟淋淋嘅紅豆, 非常美味,好絕配! 價錢平民化,食物質素高,好抵食!
餐廳門面係以紫色為主,餐廳闊落, 係聚餐嘅好地方!

Dinner set
晚餐可選擇意粉,薯菜,加25蚊轉為套餐!
跟餐包,餐湯,甜品及一杯飲品, 特飲加十五蚊
餐包非常軟熟, 羅宋湯好夠味!

20cm吉列豬扒

吃扒雜扒

松露雜菌白汁雞扒意粉

價錢平民化,食物質素高,好抵食!