2024-01-08
吃扒旺角豉油街108號地舖屋企人生日今日專登出咗嚟旺角鋸扒慶祝,上網見到呢間扒房好多人推薦,而且環境一流餐廳裝修佈置好有feel, 感覺到係一間有質素既西式扒房,所以已經即刻訂位啦,我地大約7點半黎到已經full晒啦,而餐廳既位置非常方便喺旺角豉油街,唔怪之得吸引到咁多人嚟幫襯熱熔芝士紐西蘭牛柳真係第一次聽鐵板扒配熱熔芝士,當然要試下啦,估唔到又出奇地好食wo, 香濃嘅芝士滲入牛柳入面,原來都幾夾西冷牛扒我地揀左5成熟,感覺岩岩好,唔會太熟肉質依然保持鮮嫩,再加埋我最鐘意既黑椒汁,真係好惹味火焰忌廉芝士青口呢款青口就最有驚喜,濃郁既忌廉汁離遠已經聞到好香,再加入少少白酒造成火焰既效果真係無得頂呀最後當然要食埋甜品先夠啦,我地揀左心太軟,餐廳係即叫即整既,熱辣辣既流心朱古力拼埋凍冰冰既雪球一齊食就最match啦,非常滿足
旺角豉油街108號地舖
熱熔芝士紐西蘭牛柳