2019-06-25 43 浏览
🔺飲品($48)-飲品裝置設計有特色,叫了荔枝石榴梳打,有針管讓顧客將荔枝糖漿打進梳打內,又可以玩又可以根據自己的甜度慢慢加,另外有些飲品用古玩花瓶裝普,是打卡位。🔺吃吧招牌拼盤($132)-有5款食物,每款各有兩份,包括煙三文魚、黑松露春蛋、蘋果鵝肝醬酥、車厘茄車打芝士串及牛油果沙律。味道不過不失,不突出。🔺黑松露煙火腿芝士多士($78)-令人欲罷不能,芝士非常香,溶在多士內。🔺芝士白油煮海蜆($84)-必食,拉絲的海蜆你吃過未,芝士濃郁包圍著每隻海蜆,好像保護他們免被人類傷害他們,可惜他們遇上我。😌
🔺飲品($48)
🔺吃吧招牌拼盤($132)
🔺黑松露煙火腿芝士多士($78)
-令人欲罷不能,芝士非常香,溶在多士內。
🔺芝士白油煮海蜆($84)
2019-06-24
很久不見的好朋友生日,梗係要搵間坐得舒適又可以慢慢傾計的地方邊吃邊聚眾。最後揀呢間試下,預先網上訂座,所以準時入席。這裡的氣氛清靜舒適,只是坐的位置是高bar枱,加上前面一道牆阻住放腳的位置。memu上可選的食物款式不太多,甜品也只有朱古力蛋糕和朱古力雪糕。我們點了‘蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片’,‘墨西哥烤雞餅’,‘煙燻西班牙Iberico 豬扒’,‘熱情果簿荷橙梳打’和啤酒粟米片不太喜歡,因為太硬,沙律的味道怪怪的。烤雞餅不錯,不過要熱吃。豬扒最好味,豬有豬味。整體可以,環境食物不錯,價錢可接受。希望選擇可多點。
最後揀呢間試下,預先網上訂座,所以準時入席。
整體可以,環境食物不錯,價錢可接受。希望選擇可多點。
蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片
墨西哥烤雞餅
煙燻西班牙Iberico 豬扒
熱情果簿荷橙梳打
煙燻西班牙Iberico 豬扒
  • 煙燻西班牙伊比利亞豬扒
2019-06-23 32 浏览
位於油麻地旺角 ,交通十分方便,可以說是地點一流。食物方向,有驚喜,質素廷高,火炎豬手又食得又睇得,大家要準備好相機;慢煮牛肉都要一提,值得一試。另外,佢地嘅手工啤酒十分出色,很多味到可以選擇,唔會太苦,容易入口。
位於油麻地旺角 ,交通十分方便,可以說是地點一流。
2019-06-21
  • 德國咸豬手
2019-06-23 60 浏览
朋友話带我去Chiba試吓,我當然說好啦,它的位置在旺角舆油麻地之間,上楼上,環境不錯,雖然有点迫但整潔,配合柔和燈光,氣氛不錯。墨西哥烤雞餅,亦脆亦軟嘅薄餅包住雞肉,看似冇乜特別,但一攞起,一絲絲嘅芝士,非常吸引,雖然冇乜醬汁,但係芝士連雞軟軟嘅口感,好 值得推介另一款是香草蕃茄辣肉腸薄餅,賣相不錯,薄薄嘅餅底,鋪滿溶化嘅芝士,中間夾住番茄和辣肉腸,咬落去脆口,味道不錯,因為係pizza,期望芝士可以多些,口感仲豐富。烤西班牙豬肋骨有3件加薯條,味道偏濃,肉質正常,相比其他菜式,它变反而冇乜特別。西班牙魷魚海鮮飯,嘩!估吾隻魷魚有手掌咁大,有咬口,而且不韌,還有一隻巨型青口和蝦,飯也不錯,味道剛好,不會太咸,抵食,值得試,真係好大盤。環境不錯,雖然人多時會有少少嘈,但食物質數和份量都好,它們還有很多種不同味的啤酒,4人每人平均$160,高質素食店。

• 墨西哥烤雞餅
  • 西班牙魷魚海鮮飯
2019-06-23 38 浏览
#吃吧放工同朋友相約在旺角,因為上次佢食左「吃吧」覺得好食,想同我再食多次。上到去即使8點幾9點都依然好多人,💭等左一陣間終於入得啦~佢吸引在有各款特色啤酒🍺同特別飲料🍸,再加上食物質素高而不貴,🤩係令人印象幾深刻既。飲品:#chibaSpecialFrink #吃吧特式飲料 $65紅酒杯裝住各種水果 蘋果🍎🍏提子🍇火龍果檸檬青檸etc配上吃吧自家制葡萄梳打。店員會親自係你面前倒葡萄梳打,都係一種視覺享受。🤓葡萄梳打酸味較重加上大量氣泡,好有刺激感,爽呀!🥳加埋水果既氣味,就係酸酸甜甜帶果香,好岩夏更飲。第一次見餐廳有自家制梳打,感覺新奇又有趣。#熱情果接骨木花茶 $56又係勁有創意既signature飲品,用花樽裝住飲品上面仲有假花作裝飾💐。熱情果同接骨木花好夾。一開始會怕太甜,但又唔會喎。🌿對比市面一般飲料呢個係微甜至半糖咁上下。🍵茶清幽,係我杯茶。食物:#墨西哥烤雞餅 $86份量多大份。🥠餅皮夾滿芝士雞肉,🧀一拉開就拉絲。上面有乳酪mix洋蔥碎同蕃茄粒既topping,夾埋一齊食可添層次。🍳仲用鐵鑊上保持溫度。#慢煮甜酒會和牛面頰 $188牛肉有大約5-7片,🐮牛味唔算重但腍身帶
#吃吧

上到去即使8點幾9點都依然好多人,💭等左一陣間終於入得啦~

飲品:

#熱情果接骨木花茶 $56

食物:

#墨西哥烤雞餅 $86

#慢煮甜酒會和牛面頰 $188
牛肉有大約5-7片,🐮牛味唔算重但腍身帶甜酒味,🥔底下有香滑薯蓉。

#煙燻西班牙伊比利亞豬扒 $188
有用蓋蓋住上,😂但打開蓋見唔到煙,唔係好食到煙熏味。一塊大豬扒預先砌開左一舊舊,🐷豬扒肉質比較實,有啲位帶少少脂肪唔會乾,都幾好食,同樣配🥔香滑薯蓉。

2019-06-21 53 浏览
主菜飯同意粉都ok好咪的,但薯條可能我地麻麻地陣芝士味,所以我呢個大肚婆幫班姊妹們清晒。服務態度是很好的,職員都很貼心!知道我地慶祝生日,幫手拎蛋糕等等!如果d食物大碟d就更好!
2019-06-19 1495 浏览
🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️唔知有無人有同感成日出到街都唔知食乜,係咁㩒IG睇下有乜,見到哩間樓上cafe好多好評,所以一於去試下……-☆ 德國咸豬手 HKD$228店員誠意推介叫哩款,果然無介紹錯!上碟後淋上油再用火槍燒一燒,熊熊烈火十分澎湃😲😛 之後店員會幫手切開一舊舊,很貼心💕 燒過後既豬手皮好香脆,有少少似食緊燒豬皮咁👍肉質鮮嫩有彈性,肉醃過所以鹹鹹地,唔洗沾醬食都已經好夠味,加上份量超多,性價比極高。-☆ 軟殼蟹肉醬千層麵 HKD$148軟殼蟹好大隻,炸得好香口,擺左一陣子都無變腍👍 肉醬用左牛肉喺整,個人覺得用牛肉係零舍好味,蕃茄醬唔會好酸,味道啱啱好。而千層麵焗得十分軟腍,配上開胃醬汁,食完一啖又一啖🤗🤤-☆ 黑松露,煙火腿,芝士多士 HKD$78食到黑松露味嘅,但再濃啲會開心啲。配料除煙火腿及芝士外,仲有我至愛既菇菇🤩 醬汁似少少酸忌廉味,每一啖都爆多菇菇,加上芝士超級拉絲,口感同視覺都十分豐富👍👍-☆ 斑蘭朱古力 HKD$56好靚既一杯飲品,上面有色彩繽紛既珠珠同綿花糖,即刻相機食先🤣 好香斑蘭味,朱古力亦唔太甜,女士們飲完一定會好開心🤗💕 另外朋友叫左杯熱情果薄荷香橙梳
🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️唔知有無人有同感
☆ 德國咸豬手 HKD$228

☆ 軟殼蟹肉醬千層麵 HKD$148

☆ 黑松露,煙火腿,芝士多士 HKD$78
黑松露,煙火腿,芝士多士

☆ 斑蘭朱古力 HKD$56
斑蘭朱古力

好靚既一杯飲品,上面有色彩繽紛既珠珠同綿花糖,即刻相機食先🤣 好香斑蘭味,朱古力亦唔太甜,女士們飲完一定會好開心🤗💕 另外朋友叫左杯熱情果薄荷香橙梳打,好揼本用咗半個熱情果,味道酸酸地並帶微微薄荷香味,亦是一個不錯之選擇。
總括而言,係一間不錯值得回妨既小店。不論食物或外觀都做得很用心,絕對值得支持👏👏

2019-06-16
黑松露,煙火腿,芝士多士
斑蘭朱古力
  • 黑松露、煙火腿、芝士多士
2019-06-14 117 浏览
近期幫襯了一間高質樓上西餐廳,地方雖然唔算好大,但裝修型格,打卡一流。黑松露、煙火腿、芝士多士 ($78)多士內有滿滿既芝士,芝士味道香濃,還可以拉絲,入面還有煙火腿和香菇塊,非常惹味 !芝士白酒煮海蜆 ($84)海蜆好鮮甜, 又大隻,超多芝士,芝士味道香濃,白酒味都好出,個汁好味到,俾我用麵包全部點晒來食🍖德國咸豬手 ($228)豬手上枱既時,店員會為德國咸豬手點火,有呢個表演真係值回票價。待我們拍完片,影好相,店員就幫我會拿豬手去切件,服務非常好。德國咸豬手外皮脆卜卜,熱辣辣,豬手唔會太乾,非常惹味,而且還份量十足,另外,這道菜還有配菜:香草腸和薯蓉,非常滿足。店內還有很多不同味道既手功啤酒🍻,當然我都唔執輸,都揀一款來試下。最後揀咗, Whisky味既手工蘋果酒 ($64) - 製作方法是把蘋果酒放入曾經釀造威士忌的木桶釀製超過六個月,有威士忌的橡木香氣之餘也不失蘋果酒的果香。酒精含量:6.9% ABV#支持小店 #旺角 #上樓CAFE #地方細細好啱朋友傾計

黑松露、煙火腿、芝士多士 ($78)

芝士白酒煮海蜆 ($84)

🍖德國咸豬手 ($228)

最後揀咗, Whisky味既手工蘋果酒 ($64)

#支持小店 #旺角 #上樓CAFE #地方細細好啱朋友傾計
芝士白酒煮海蜆
Whisky味既手工蘋果酒
芝士白酒煮海蜆
德國咸豬手
旺角出名多cafe應該係人都知,所以今次就同朋友trytry依間食評都幾好既cafe😚.吃吧招牌拼盤 $138一上碟果陣噴晒煙,當然要瘋狂呃like😍 好有分子料理既感覺,好fushion😚 樣樣食落都好有surprise 蟹肉牛油果:用清新既牛油果包住滿滿既蟹肉,上面仲有青蘋果片配少許海葡萄做配搭👀 有種好fresh既感覺👍🏻鵝肝酥盒:上面有陣酸味同鵝肝汁,食落更加開胃,而且仲加佐d酥盒咬落去好鬆脆,再慢慢滲出陣陣鵝肝味,果然鵝肝都係要配脆卜卜既野食☺️水牛芝士蕃茄:原粒既水牛芝士超級邪惡😙 再配埋清新既蕃茄仔 估唔到又幾夾黑魚子鳥蛋:黑魚子感覺比較上少見,都幾香,配埋鳥蛋感覺幾特別忌廉煙三文魚:感覺好似食緊三文魚沙律都幾fresh.芝士白酒煮海硯 $84個汁超抵讚!!超好味會上引😍 重重既拉絲芝士味有邊個抵抗到🙈 我地直程後面薯條都點依個汁😂 海硯粒粒都好大隻沾滿個sauces 食落口除佐有海硯既鮮甜味仲好juicy 簡直係正👍🏻.烤西班牙豬肋骨 $188原來會配埋薯條仲夾雜住地薯條 脆卜卜望到都好開胃😍 豬肋骨有surprise~ 整得好林好鬆軟 超易咬岩晒我d懶人😆 而且配埋佢個
吃吧招牌拼盤 $138
吃吧招牌拼盤

忌廉煙三文魚:感覺好似食緊三文魚沙律都幾fresh
芝士白酒煮海硯 $84

烤西班牙豬肋骨 $188
烤西班牙豬肋骨

原來會配埋薯條仲夾雜住地薯條 脆卜卜望到都好開胃😍 豬肋骨有surprise~ 整得好林好鬆軟 超易咬岩晒我d懶人😆 而且配埋佢個秘制醬汁真係好惹味😚
軟殼蟹肉醬千層麵 $148
軟殼蟹肉醬千層麵

千層麵已經夠邪惡仲要黎多件軟殼蟹 想人流口水咩🤤 可以見到佢整到千層麵既效果 之餘仲舖滿肉醬 食落好juicy😍 而且軟殼蟹仲要啖啖肉 一啖蟹一啖千層麵 超幸福~
慢煮甜酒燴和牛面頰 $188
慢煮甜酒燴和牛面頰

已經燴到好林~食落口可以話入口即溶之😍 而且一啲都唔un食落好軟嫩 雖然有滿滿既醬汁但依然可以食到牛既味道😚 再慢埋個薯蓉簡直無得輸😆
熱情果接木花茶

飲品方面全部都整得好有特色,我特別推介熱情果接木花茶👍🏻 一黎到已經勁吸睛,真係用個花瓶插住朵花😂 所以飲落除佐有熱情果既酸味仲有啖啖都花香味~ 另外就係Chiba special drink 🍸原來係放滿佐各種水果加梳打 類似雜果賓治咁👻 會由員工親自調製再慢慢好似氣泡咁噴返d梳打入杯野飲 感覺都幾清新同特別 大家可以試下😚

Chiba special drink

總結,餐廳環境氣氛都幾好,好適合gathering😍 而且店員都好nice,我地一坐底已經有推介我地可以嗌乜👍🏻 食物特別之餘質素都相當唔錯~ 性價比黎講都算幾高🙆🏼
慢煮甜酒燴和牛面頰
熱情果接木花茶
Chiba special drink
  • 熱情果接骨木花茶
  • 芝士白酒煮海蜆
2019-06-11 1360 浏览
旺角cafe多如繁星!今次同朋友揀左呢間風評不錯的吃吧!建議要訂坐呢。環境燈光柔和,被安排坐的bar枱,好像自修室的間隔,有大量裝飾用品,打卡不錯喔。看見出餐的地方擺滿型狀特別的類似蝦片的東西,一問之下原來是店家自製的粟米片,這麼特別當然要試一試!蟹肉牛油果沙律配墨西哥粟米片($96)跟一般出面吃到的完全不一樣哦,是用兩塊大大的粟米片包着牛油果及蟹肉,粟米片要卜開,有一點硬,牛油果要配上蟹肉食,味道才加倍好吃。-喜歡吃牛的朋友點的慢煮甜酒燴和牛面頰($188),和牛面頰很淋,煮得非常入味濃郁,吃久了覺得口味有點重,跟朋友分享吃剛剛好!另外點的一道西班牙魷魚海鮮飯($188),我好滿意海鮮嘅選擇同分量!面頭有一隻大大的燒魷魚,正!海鮮飯醬汁頗多,飯粒偏濕,味道重,也適合重口味人士!-飲品方面,我很喜歡Chiba’s special home mage soda ($65),是店家用果汁做base,然後自已撞氣做新鮮soda在你面前倒落杯的,裏面還有很多生果波波,賣相精緻漂亮。熱情果接木骨花茶($56),用花瓶做杯,面頭還有假花做裝飾,影相效果不錯,希望清潔方面也是做得足夠的😆。

2019-06-09 1778 浏览
朋友約我星期五放工後一齊食飯,輕鬆一下,佢揀左呢間位於旺角彌敦道的樓上西餐廳:「Chiba吃吧」。晚上八點幾已經坐滿客人了,真受歡迎啊!菜單上都係以西式食物爲主,種類都幾多元化,價錢適中唔算貴墨西哥烤雞餅呢個Quesadilla真係好足料,又薄又香脆的外皮內裡包住大量芝士同雞肉絲,餡料滿滿的,芝味四溢!配埋酸忌廉同番茄沙沙,感覺清新,減低左膩感露筍、煙三文魚、大啡菇意大利飯黑漆漆的賣相好特別,外型好似日式花之戀,用油潤的煙三文魚包裹着意大利飯Risotto醬汁濃稠度適中,飯粒有咬口,亦充滿着黑松露、雜菌同露筍的香氣,味道同口感層次都好豐富!大啡菇都非常juicy呢慢煮甜酒燴和牛面頰肉賣相精緻,廚師好用心地堆疊起和牛面頰肉,形成一座小山丘。和牛面頰肉肥瘦適中,肉質香軟,入口有膠質,帶有濃郁牛肉味,非常好食!底下仲有香滑牛油薯蓉墊底,美味又飽肚凍檸檬茶檸檬酸甜清新,冰凍又解渴玄米茶茶香濃,入口好舒服,有助解膩

菜單上都係以西式食物爲主,種類都幾多元化,價錢適中唔算貴

墨西哥烤雞餅

露筍、煙三文魚、大啡菇意大利飯

大啡菇都非常juicy呢

慢煮甜酒燴和牛面頰肉

凍檸檬茶

檸檬酸甜清新,冰凍又解渴

玄米茶

茶香濃,入口好舒服,有助解膩
2019-06-09 36 浏览
✌🏻✌🏻吃吧 Chiba✌🏻✌🏻.無論大時大節朋友聚餐情侶約會,Chiba一定係好地方 從環境同食物都花了唔少心思 好欣賞👏🏼..❤❤❤❤❤墨西哥烤雞餅 $68必叫‼️食完之後每一次黎一定要食😋 塊餅皮外脆內軟 脆得來好煙韌 裏面餡料有雞肉半溶芝士 餡料算多 每一塊都要搽上酸奶油同蕃茄粒 味道會昇華一級 識食一定咁食..❤❤❤❤❤燒西班牙豬肋骨 $188一嚟就嚇親😢估唔到會配埋薯條😝太好啦👍🏽仲要係鴛鴦薯條😋薯條雖然幼身但炸得非常脆口👍🏽最愛番薯條☺好甜 份量十足豬肋骨 肉質非常鬆軟同嫩滑,易入口 最鍾意佢呢醬料好酸甜 好開胃 同豬肋骨非常之夾 不得了😋..❤❤❤❤❤軟殼蟹肉醬千層麵(牛)$148食完千層麵 留下好印象👏🏼千層麵口感彈牙 再配埋酸甜肉醬 簡直一流😋 而佢嘅軟殼蟹 香脆可口 新鮮即炸小心熱親..🍹🍹🍹🍹荔枝石榴梳打 $48 .🥂🥂🥂🥂🥂Florid (比利時🇷🇴樹莓啤酒 $62難得有時間放鬆下 當然叫杯酒飲下啦!Florid 🇷🇴外面好少見呢隻牌子啤酒 🤔🤔必飲‼️真係好好飲🥂係酸甜下次再試其他味❤好味程度:😍😍😍😍5😍為滿分吃吧 (旺角)旺角彌敦道566-568號僑建大廈2
✌🏻✌🏻吃吧 Chiba✌🏻✌🏻
❤❤❤❤❤墨西哥烤雞餅 $68
❤❤❤❤❤燒西班牙豬肋骨 $188
❤❤❤❤❤軟殼蟹肉醬千層麵(牛)$148
食完千層麵 留下好印象👏🏼
🍹🍹🍹🍹荔枝石榴梳打 $48 .
🥂🥂🥂🥂🥂Florid (比利時🇷🇴樹莓啤酒 $62
必飲‼️真係好好飲🥂係酸甜
下次再試其他味❤

好味程度:😍😍😍😍
5😍為滿分

吃吧 (旺角)
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室
2019-06-07 1590 浏览
朋友見到ig有人推介依間樓上西餐廳 見到啲野食好吸引咁 一於去食喇🙈 去到個環境都唔錯 都有啲打卡位 最吸引我嘅係酒吧位上而啲手工啤 勁多款😍好想試哂佢🤤.Menu 啲選擇都好多 搞到我地心大心細 唔知簡咩食好🤣好多想再食呀.吃吧招牌拼盤分別有蟹肉牛油果 鵝肝酥盒 水牛芝士番茄 黑魚子鳥蛋 仲有忌廉煙三文魚上菜個下真係好有仙氣呀 成碟野都擺得好好睇再加上啲煙霧 真係岩哂打卡🤤 而且仲好吸睛🙈 味道方面好清新開胃 岩哂開餐前輕食打打個底🤤.西班牙魷魚海鮮飯真係出乎意料之外 因為本身得地以為佢係切好哂一舊舊魷魚同埋其他海鮮一齊整個意大利飯 但估唔到佢個魷魚係原條舖係飯面嫁🙈而且仲要好大條🙈 入而仲有啲蝦 帶子 青口等等嘅海鮮 材料好豐富呀 魷魚都燒過 幾香口 個飯好香嘅蕃茄同香草味 酸酸地好開胃 飯嘅質地偏濕 但唔好會好冧身 好正呀個飯👍🏻.烤西班牙豬肋骨叫左個細嘅 但都好大份好足料 有成4條豬肋骨咁多 仲要條條都有我一隻手咁嘅長度咁大條 豬肋骨好入味 肉味濃仲有啲肉汁 食落又唔會覺得好油膩 岩岩好 肉質鬆軟 好容易切開 啲醬汁同啲肉好夾 高質 間離仲有盤薯條 唔好睇依盤薯條好似平平無奇咁
吃吧招牌拼盤
西班牙魷魚海鮮飯
烤西班牙豬肋骨
間離仲有盤薯條 唔好睇依盤薯條好似平平無奇咁 內有乾坤 有兩種薯條🤤 一種係我地平時依個種 另一種就係蕃薯薯條 兩隻薯條都炸得岩岩好 而且好脆身 兩種唔同味嘅薯條食落真係唔錯 各有各嘅風味 蕃薯薯條甜甜地幾好食 唔洗點蕃茄食都得🤤
佢依到咁多款手工啤 真係令我地花多眼亂
最後簡左兩款 分別係百香果味啤酒同夢想依款啤酒
百香果味啤酒
好香嘅百香果 飲落每啖都充滿住百香果嘅味道 完全唔似飲緊啤酒 個味好清新 唔會覺得好酸 甜甜地
Lionrock夢想
個樽身好大個夢想依兩個字 正好令我覺得人要有夢想先唔會係條咸魚 會為自己嘅夢想奮鬥
飲落去都幾驚喜 有淡淡嘅桂花香 唔錯
兩款啤酒都好易入口而且都好岩女仔飲呀👍🏻下次要再黎食多次同飲下其他嘅手工啤

• 烤西班牙豬肋骨
  • 西班牙魷魚海鮮飯
  • 吃吧招牌拼盤
環境同食物啤酒都唔錯第一次黎而間餐廳,見d人評價都唔錯,所以就選左而間餐廳同朋友慶祝生日。佢有好多種類嘅啤酒選擇,朋友選左黑啤,佢幾鍾意個啤酒,我就選左熱情果,味道好易入口,岩哂平時少飲酒嘅我。我地淨係點左一樣野,因為我食飽左黎,點左個軟殼蟹千層麵,味道都唔錯,份量算多,岩哂細食嘅我地2個。而到環境都唔錯,岩fd黎食下野傾下計吹下水係一個幾好選擇。下次再黎試下佢其他野食同啤酒,因為佢啤酒實在太多款啦。
環境同食物啤酒都唔錯
2019-05-26
庆祝纪念
生日
  • 軟殼蟹肉醬千層麵
2019-06-05 63 浏览
Chiba ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ 辣番茄汁海鮮意粉$138香辣嘅蕃茄汁調校得啱啱好非常開胃。海鮮種類好多有青口魷魚蝦 意粉質感偏稔 。慢煮甜酒燴和牛面頰$188呢個部位非常軟 入口即溶 ☺️ 甜酒味道都非常突出 同牛肉好夾 🥰薯蓉都好滑 👏黑松露煙火腿芝士多士$78黑松露遍滿係芝士入面🐷好香好惹味 !多士夠脆火腿份量夠多。熱情果接骨木花茶$56水蜜桃荔枝茶$56水果茶花瓶造型非常可愛 味道清新 不會過甜❤️尤其喜愛水蜜桃荔枝 味道非常像真!⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ #monstergirlshk_旺角地址 旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室Room 2, 2/F, Kiu Kin Building, 566-568 Nathan Road, Mong Kok港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘電話號碼61277112
Chiba

辣番茄汁海鮮意粉$138

慢煮甜酒燴和牛面頰$188

黑松露煙火腿芝士多士$78
黑松露遍滿係芝士入面🐷好香好惹味 !多士夠脆火腿份量夠多。

熱情果接骨木花茶$56
水蜜桃荔枝茶$56