2020-10-17
今日去朋友北角屋企,玩到咁上下想食埋晚飯,但朋友始終覺得在家吃飯係最安心,而剛巧佢屋企附近有間唔錯嘅餐廳,所以我哋就去咗買外賣。特色椰香海南雞飯單看食物的賣相已經垂涎三尺!食入口時亦都充滿驚喜!海南雞雞肉夠滑嫩,點上餐廳秘製的醬汁,大大提升了味道的層次。而飯則較軟身,每一啖充滿椰香味。另外,飯配有蘿蔔絲等醒胃的伴菜,整體非常滋味!+拼招牌豬手飯豬手炆得夠淋,咬落時有質感!唔錯唔錯!食療拿杯湯-雪梨桂圓雞湯我覺得這個食療的湯水是一個偉大的發明,平日這麼忙碌,真係甚少可以自己煲到啖靚湯飲。雪梨桂圓雞湯可謂真材實料,相信湯水也沒有加味精,因為飲完沒有口渴的感覺。麻辣牛展香辣開胃的麻辣牛展,配有用麻辣香料調製而成的醬汁,味道香濃惹味,在辣之中透現麻與香,味道層次非常極之豐富,是麻辣愛好者必選的食物!餐廳整體食物水準不錯!而且外賣快靚正,覺得下次可以再Encore!
特色椰香海南雞飯
+拼招牌豬手飯
豬手炆得夠淋,咬落時有質感!唔錯唔錯!
食療拿杯湯-雪梨桂圓雞湯
麻辣牛展