2021-11-07 119 浏览
舖仔細細裝修行簡約風,但睇到牆上有好靚靚嘅手繪漫畫,好有心思。而且所有甜品都價錢合理,即叫即製。見店舖推薦心太軟就叫左個黎試下。百利甜酒朱古力心太軟$55個心太軟焗得太美妙了,一切開流心嘅朱古力醬滾動四溢,鬆軟棉滑嘅蛋糕帶有些少冧酒香吾會太甜,食落好fulfilling 好滿足!一啖心太軟蛋榚配上一口曲奇雪榚冰火交溶之感實在太微妙,食埋碟邊嘅水果十分滿足🥰芒燒仙草 $47(芒果+三色椰果+芋圓+芒果雪榚)賣相非常吸精漂亮我以為好甜,仙草比例剛好食落平衡番個甜度,芋圓好QQ配上我最愛嘅果肉和雪榚非常消暑👍🏻總體而言價錢合理好食,由於我地午餐食得太飽,下次一定要試佢地個麻糬窩夫套餐或燉品價錢超抵👍🏻

百利甜酒朱古力心太軟$55

芒燒仙草 $47(芒果+三色椰果+芋圓+芒果雪榚)

2021-11-03 94 浏览
琴晚同朋友去完屯門一間Cafe之後就嚟咗元朗呢間here dessert甜品舖食甜品。舖頭裝修比較樸素,不過老闆喺鏡牆上面畫咗啲火影忍者嘅角色,又幾得意。睇一睇個Menu,一嚟就比佢個麻薯窩夫吸引住,又貪心想試心太軟,於是就揀咗佢嘅綠茶麻薯窩夫配朱古力心太軟,再揀咗芝麻味同綠茶味雪糕,而我朋友就揀咗椰汁西米露燉蛋白。好快佢個椰汁西米露椰皇燉蛋白就上到嚟,椰汁味好香,蛋白好滑,果然椰汁同西米露係絕配,好味!可能因為麻薯窩夫要慢慢撈完粉漿再焗,心太軟又要焗,所以等嘅時間比較耐。但上到嚟,賣相又真係好好睇喎。本身有啲擔心食完飯食唔哂,但佢好貼心,每樣野份量唔會太多,令眼闊肚窄嘅我哋都能夠試到唔同味得嚟又唔浪費食物,太好了。不一會兒,清盤!

不一會兒,清盤!

2021-10-30 108 浏览
難得入元朗,同朋友食完生日飯後,仲想食下甜品hea 多陣朋友比較熟元朗,推介左呢一間甜品店- 原點店舖雖然細細地,但入到去好多自己畫嘅裝飾,好特別🤓甚至可以係個板到寫自己店舖今日嘅推介呢度只係Menu嘅一小部份,會見到都有賣小食,例如魚蛋燒賣咁。天氣漸凍,佢都出埋個冬季限定-椰皇燉蛋白,見到張相都覺得暖😍 下次再凍啲嗌呢個先由於我同朋友兩個人晚餐實在食得太飽,所以我同朋友兩個人最後只嗌咗一個甜品shareOrdered左麻糬窩夫同埋呢間鋪最出名嘅朱古力心太軟✌🏼 一上碟已經覺得:嘩咁靚嘅!呢個真係好啱兩個人share可以揀窩夫同埋兩款雪糕嘅口味,個完美窩夫加埋自己鍾意嘅雪糕食真係好正,最鍾意甜品嗰種一熱一凍嘅口感。個朱古力心太軟好正!比得上之前出邊酒店食過嗰啲心太軟,切開入邊真係半融嘅狀態,中間入面個朱古力漿嘅狀態真係整同拿捏得非常好👍 如果棉花糖再多幾粒就好兩個人share只要$85,簡單又好味,會再幫襯
難得入元朗,同朋友食完生日飯後,仲想食下甜品hea 多陣
朋友比較熟元朗,推介左呢一間甜品店- 原點

兩個人share只要$85,簡單又好味,會再幫襯
放假又係周圍搵食嘅好時機,元朗真係好多美食,食完午餐緊係要去食埋甜品啦。呢間甜品店選擇都好多,樣樣都想試唔知揀咩好,最後揀左以下2個甜品。益力多冰山黎到十月天氣仲係咁熱,真係要點返個冰山消暑。我地點左益力多口味,感覺非常清新,仲要加埋芋圓,仙草同椰果幾樣配料,口感豐富。麻糬窩夫 x 心太軟一見到麻糬窩夫 x 心太軟即刻心心眼,有心太軟之餘仲有窩夫,仲要係有麻薯,再加多2個雪糕球,真係一次滿足晒3個願望。心太軟焗得剛剛好,外層脆,內層軟,一切開啲朱古力係咁湧出嚟,朱古力甜度剛好,不會太甜。另外,麻糬窩夫煙煙韌韌,好有咬口,滋味十足。呢個甜品真係好正,值得回頭💛

益力多冰山

麻糬窩夫 x 心太軟
2021-10-20 59 浏览
🍱麻薯窩夫配心太軟套餐 $85🧇原味麻薯窩夫窩夫入面有好多麻糬 食落外脆內軟重好煙韌 豐富番口感層次 再配埋雪糕好正~🤎朱古力心太軟香脆的朱古力蛋糕入面有暖立立既朱古力漿 一切就好似瀑布瀉出嚟 冬天食最岩😋🍵抹茶雪糕💚薄荷朱古力雪糕差$25可以轉套餐配兩杯嘢飲或者補差價飲特飲🧡楊枝甘露沙冰 $40濃郁芒果🥭搭配上酸甜柚子 梛奶味好重 令到口感香甜濃郁😍 如果有多啲西米就更好啦📍原點 (元朗)元朗馬田路20-30B號安寧大廈地下4號舖
🍱麻薯窩夫配心太軟套餐 $85

🧇原味麻薯窩夫

🤎朱古力心太軟

🍵抹茶雪糕💚薄荷朱古力雪糕

差$25可以轉套餐配兩杯嘢飲或者補差價飲特飲

🧡楊枝甘露沙冰 $40

📍原點 (元朗)
元朗馬田路20-30B號安寧大廈地下4號舖
2021-10-20 63 浏览
今日和老婆一起行街,又到下午茶時間,當然在附近搵嘢食,老婆想食甜品,就選擇他細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食芒果小丸子加雲呢拿雪糕,食一口西米露加芒果10分好味,芒果香甜,加上西米露一齊食,不得了,另外這個雲呢拿雪糕甜味剛好抹茶心太軟加紅豆抹茶雪糕,至於心太軟仲係微暖的,用佢啲抹茶醬嘉鴻酒一齊食, 10分好味,己有口感抹茶味香濃,而且甜度適中楊枝甘露燒仙草,這個燒仙草材料10分豐富,、小丸子及芋圓,再配合楊枝甘露,食一口芋圓煙韌,各種口感不同,但非常好味材料10分豐富有芒果肉,仙草,每一樣都是我很喜歡的芒果窩夫加忌廉曲奇雪糕,賣相非常吸引,側邊仲有雪糕同埋生果半碟,上面淋有朱古力醬同糖粉食落口窩夫外皮好脆,裏面有芒果酸酸甜甜,另外窩夫表面煙煙韌韌嘅口感,十分好味
細看餐牌有很多選擇,每一樣我都很想食
材料10分豐富有芒果肉,仙草,每一樣都是我很喜歡的
2021-10-11 89 浏览
去元朗食甜品唔好再食B仔涼粉啦😂呢間係B仔對面🙌🏻中西式嘅甜品都有😼大家一定要支持吓!裝修簡約 白色配雲石紋設計🤍🧇烘面棉花糖配原味窩夫💲6️⃣0️⃣見好多人都嗌呢個❕原來係係Top3️⃣熱賣🤪窩夫係即叫即整 熱熱地 外脆內軟😋仲有少少朱古力醬係上面🍫抹茶控嘅我哋梗係揀咗抹茶味雪糕啦🍦撈窩夫埋嚟食都真係幾好食🤤我哋配料仲揀咗棉花糖🥰都幾特別 好少見.我哋呢排都幾鍾意食棉花糖🤫💕一咬落去原來入面仲有麻糬tim🤤不過棉花糖同麻糬份量就略嫌少左d😖
去元朗食甜品唔好再食B仔涼粉啦😂
呢間係B仔對面🙌🏻中西式嘅甜品都有😼
大家一定要支持吓!
裝修簡約 白色配雲石紋設計🤍

🧇烘面棉花糖配原味窩夫💲6️⃣0️⃣
見好多人都嗌呢個❕原來係係Top3️⃣熱賣🤪
窩夫係即叫即整 熱熱地 外脆內軟😋
仲有少少朱古力醬係上面🍫
抹茶控嘅我哋梗係揀咗抹茶味雪糕啦🍦
撈窩夫埋嚟食都真係幾好食🤤
我哋配料仲揀咗棉花糖🥰都幾特別 好少見.
我哋呢排都幾鍾意食棉花糖🤫💕
一咬落去原來入面仲有麻糬tim🤤
不過棉花糖同麻糬份量就略嫌少左d😖
2021-10-08 185 浏览
元朗一間超高汁嘅甜品店。地點唔太遠但唔太近。輕鐡站行5分鐘左右去到。自己再google 下。平日夜晚,都full,哂。要等位。menu 精簡百利甜酒朱古力心太軟配綠茶雪糕bailey 味好夠,同朱古力係perfect match.心太軟,流心,好食。打卡一流。麻糬窩夫 朱古力味嘅窩夫有bailey choclate 嘅醬再加朱古力雪糕要等15分鐘左右麻糬窩夫最近好hit, 好多地方都有。試過幾間,依間都算係top 3之內。足料,bailey 味夠香。強烈推介比大家
元朗一間超高汁嘅甜品店。

平日夜晚,都full,哂。
要等位。

menu 精簡

百利甜酒朱古力心太軟

百利甜酒朱古力心太軟配綠茶雪糕
心太軟,流心,好食。打卡一流。

朱古力味嘅窩夫
有bailey choclate 嘅醬
再加朱古力雪糕

要等15分鐘左右
麻糬窩夫最近好hit, 好多地方都有。
試過幾間,依間都算係top 3之內。
足料,bailey 味夠香。

強烈推介比大家
2021-10-07
$50 (宵夜)
百利甜酒朱古力心太軟
  • 朱古力心太軟
  • 百利甜酒麻糬窩夫
2021-10-04 54 浏览
係元朗做完一日野,太攰了,當然要食下甜品慰勞慰勞下自己啦~見到個menu第一頁就有個窩夫x 心太軟x雪糕既set,$85又唔算貴又大份,一於試下啦麻糬窩夫口味2件味道有原味、朱古力或綠茶切開窩夫,見到粒粒麻糬,煙煙韌韌咁,好滋味,正(我好鐘意食麻糬><) 朱古力心太軟 一切開就見到朱古力流哂出黎~ 外層微脆,內裡鬆軟,朱古力味香濃,甜度適中,帶有少少酒味,正~雪糕 大有好多口味,例如:朱古力、cookies、綠茶、芒果等等,見到叫左咁多朱古力味,立即叫番cookies、綠茶轉一轉味道先~綠茶味好正,好濃又唔會好甜,必點~~
係元朗做完一日野,太攰了,當然要食下甜品慰勞慰勞下自己啦~

麻糬窩夫口味2件
味道有原味、朱古力或綠茶

朱古力心太軟
一切開就見到朱古力流哂出黎~

雪糕
綠茶味好正,好濃又唔會好甜,必點~~
2021-10-03 38 浏览
夜晚係元朗食完晚飯,就去左食甜品,係openrice見到啲相幾靚同評價唔錯所以入左呢間。餐牌都有唔少款式揀,除左一啲特色甜品仲有中式糖水🤓。同朋友一人叫左一個甜品,兩款都好唔錯❣️麻糬窩夫x心太軟🧇 $85成個擺盤一黎到真係嘩一聲,冇諗過會咁靚,淨係望住心情已經好開心🥳窩夫可以揀原味/朱古力抹茶,心太軟就可以揀朱古力或者抹茶。想要咩味自己配搭。另外仲可以配兩球雪糕。我就揀左薄荷朱古力同曲奇。麻糬窩夫烘到外脆內軟,夾埋啲雪糕一齊食好正。心太軟一切開就流心,朱古力味超濃,而且甜度適中,大推🌟仲有啲生果係旁邊擺盤,夠colourful👍🏻❣️士多啤梨冰山🍓配芋圓、鮮果$60本身想叫牛奶冰山,不過冇晒,所以揀左士多啤梨。士多啤梨冰一絲絲,夠凍,士多啤梨味唔太濃,可以自選一款醬汁,有煉奶/芒果/蜂蜜焦糖等等。士多啤梨冰本身就配左芋圓同生果,如果想食其他仲可以加$3-$8加其他材料舖頭啲牆都畫左呢期hit爆嘅鬼滅之刃做裝飾,真係畫得好靚好似,店主好有心思。店舖而家已經係C類,可以開到12點。下次會再黎試下佢個香蕉船🍌

同朋友一人叫左一個甜品,兩款都好唔錯

❣️麻糬窩夫x心太軟🧇 $85

麻糬窩夫心太軟

❣️士多啤梨冰山🍓配芋圓、鮮果$60

士多啤梨冰山

麻糬窩夫心太軟
士多啤梨冰山
2021-09-28 52 浏览
呢間甜品店係我成日食開嘅車仔麵隔離,之前都有留意佢,今日同朋友跑完步佢撩話入去試下,見裏面都幾多人,應該都好食就入去食下牆身有兩塊板用marker畫咗鬼滅,畫得都幾靚,要讚下由於跑完步就費事食得太邪惡就叫咗呢個麻糬窩夫x心太軟套餐包埋兩球雪糕我哋揀咗原味窩夫同埋朱古力味心太軟,雪糕就要芒果同埋曲奇口味由於係即叫即製而且都幾多人所以都等咗一陣,不過好嘢食係值得等待嘅同埋熱辣辣仲啱我哋,反正跑完步都要冷卻下上碟嘅時候,賣相非常吸引,窩夫有兩件,心太軟一大個,側邊仲有雪糕同埋生果伴碟,上面淋有朱古力醬同糖霜粉,吸睛!麻糬窩夫我哋都係第一次食,佢個粉教得好好,外皮好脆,裏面麻糬有種煙煙韌韌嘅口感,比起內面都係麵粉傳統窩夫冇咁飽滯又多咗重口感,好味!再配埋雪糕同埋生果一齊食,滋味十足,食種甜味匯雜。至於心太軟,內面流心朱古力仲係微暖,用佢啲朱古力醬點生果食,或者夾雪糕食都好味!呢個價錢($85)好實惠,本身仲可以加$25配兩杯飲品,不過我哋就做完運動,費事食得太邪惡,下次一定再嚟幫襯!

牆身有兩塊板用marker畫咗鬼滅,畫得都幾靚,要讚下

做完運動,費事食得太邪惡,下次一定再嚟幫襯!
2021-09-28 32 浏览
最近心情麻麻,個日經過見到有間新嘅甜品店門面幾吸引,就決定入去食啲happy food😋我揀左套餐麻糬窩夫X心太軟,等左一陣就已經有得食,大概十分鐘以內,製作時間比想像中快。首先食咗最快熔嘅兩球雪糕先,我揀左曲奇味同是日精選紅豆味,雪糕幾大球而且香滑,紅豆味香濃,中間仲有粒粒紅豆,反而曲奇味就比較普通🤣跟住試吓綠茶味心太軟,一切開啲綠茶汁即刻流出黎,係一個成功嘅心太軟👍🏻再食下個蛋糕,質感幾軟身又唔會好甜,點埋啲流心綠茶汁一齊食唔錯😇最後就係個朱古力窩夫,咬落去外脆內軟,最驚喜係入面有麻糬,真係好夾!$85有多重享受,真係性價比高,最重要係食完甜品我心情即刻靚晒,大家有機會都可以去食下🙃

2021-09-20 81 浏览
下午茶去食個甜品慰勞下個胃先,見到麻糬窩夫 X 心太軟嘅set好似唔錯,$85有窩夫、心太軟同埋雪糕,一於試吓💪🏻🧇 綠茶窩夫2件有得揀原味、朱古力、綠茶。窩夫口感軟糯,切開見到粒粒麻糬,煙煙韌韌好滋味~🍵 抹茶心太軟 一切開就見到流心效果🥰 外層微脆,內裡鬆軟,幾有咬口。抹茶味香濃,甜度適中~🍦 雪糕 有好多口味可以揀,我哋揀咗最特別嘅豆腐同紅豆味,唔會溶得快,方便打卡👍🏻 豆腐味十足,食到粒粒紅豆~甜品無得輸🥰

🧇 綠茶窩夫2件

🍵 抹茶心太軟

🍦 雪糕

甜品無得輸🥰
2021-09-17 68 浏览
💓麻糬窩夫x心太軟💯不以為意什麼“麻糬”窩夫?諗住窩夫就落order啦,一向都好鍾意。食咗,e? 口感好好呀,內鬆多軟,裏面又Q彈不黏,咁樣食窩夫我第一次,平時係食格仔餅脆口果啲。所以好驚喜😃加上個set可以揀三種口味既麻糬窩夫,實有一款口味啱哂你!心太軟都做得好,一cut就有濃濃既朱古力流出黎😋😋(你又可揀抹茶心太軟)。雪糕方面有兩球,我哋揀至愛既芒果同豆腐,好、好、好味!🍨見menu仲有唔少吸引既dessert,下下次再黎。餐廳內都坐得舒服㗎☕
💓麻糬窩夫x心太軟💯

加上個set可以揀三種口味既麻糬窩夫,實有一款口味啱哂你!

🥛牛乳燒仙草💵38🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 鍾意食紅豆煙韌口感嘅食貨們,一定要黎Here 試試🤪本人勁愛食啲奶類🥛、煙韌既甜品,依碗入面有仙草、小丸子、紅豆同芋圓😋甜度岩岩好,唔會話極甜,因為紅豆本身都有甜味,所以牛乳都唔會話好甜😚好岩夏天食,食啲流質性又有咬口既甜品🤪份量好多,食完勁飽🤣☀️整體而言,$38對我黎講係普遍既價錢,其實都好大碗,而且好足料,食完會令人有種心情好愉快🌸既感覺,可能所有既材料我都岩食🤣

🥛牛乳燒仙草💵38
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀