2016-06-06 621 浏览
行過葵芳又好想食手卷啦!今次行上一層樓,去卷之屋先近期海膽熱潮,就叫個海膽手卷啦!下面張相見到有幾多海膽,就係個手卷有幾多海膽!海膽唔算新鮮,有啲腥,仲有少少苦味!食咗兩啖之後,就冇晒海膽,下面全部都係飯!啲飯係熱嘅,令到紫菜林晒一嚿嚿,認真麻麻!但價錢就算平嘅,只係$25 ,只能夠話一分錢一分貨!星期一七點,人流唔多,但個同事好似唔想做咁,服務一般
行過葵芳又好想食手卷啦!今次行上一層樓,去卷之屋先

近期海膽熱潮,就叫個海膽手卷啦!

但價錢就算平嘅,只係$25 ,只能夠話一分錢一分貨!

星期一七點,人流唔多,但個同事好似唔想做咁,服務一般
海膽手卷
5 分钟 (外卖自取)
2016-05-31 526 浏览
係隔離等緊手抓餅既時候見到有人食反卷好似幾好味(一眼就比大人睇得出我係因為上面D沙律醬所以被吸引到)似乎係葵涌廣場所有既食店都係以選擇多為主反卷加手卷加埋都有差唔多有30多款海膽手卷都有D吸引 可惜大人唔食生野咁都係原定計劃食反卷吉列魚柳反卷 ($16/4件)顧名思義 飯包住材料-吉列魚柳其實我如果想食反卷同醬係應該買6件但去到落單又唔知點解叫左吉列魚柳壽司飯感覺會係凍既 但食落口 「熱既」因為味道同預計既有誤差 所以有小小失望好彩入面配既係吉列魚柳 如果係魚生感覺有點兒....所以以沙律醬為目標黎講 都叫做止到渴既
係隔離等緊手抓餅既時候見到有人食反卷好似幾好味
(一眼就比大人睇得出我係因為上面D沙律醬所以被吸引到)
似乎係葵涌廣場所有既食店都係以選擇多為主
反卷加手卷加埋都有差唔多有30多款
海膽手卷都有D吸引 可惜大人唔食生野
咁都係原定計劃食反卷
吉列魚柳反卷
吉列魚柳反卷 ($16/4件)
顧名思義 飯包住材料-吉列魚柳
其實我如果想食反卷同醬係應該買6件
但去到落單又唔知點解叫左吉列魚柳
壽司飯感覺會係凍既 但食落口 「熱既」
因為味道同預計既有誤差 所以有小小失望
好彩入面配既係吉列魚柳 如果係魚生感覺有點兒....
所以以沙律醬為目標黎講 都叫做止到渴既
2016-05-30
2 分钟 (外卖自取)
2016-05-28 458 浏览
是日來到葵涌廣場,試吃出名抵吃的手卷,站在店前心思思的我,想吃反卷又想吃手卷,最後揀左帶子手卷,不消兩分鐘就出貨吃下去感覺就是,普普通通罷了,帶子很明顯是由雪櫃剛那出來,冰凍的,但飯卻是暖暖的,很不夾呢😓而且帶子只是在表面上,就圖片上看的是多少就多少,吃完,下面的就只有飯,豉油到不了,所以除了頭那段,到很期那段也是乾吃和硬吃罷了下次再試試反卷,至少每舊也有料,可能有不同感覺

下次再試試反卷,至少每舊也有料,可能有不同感覺
2016-04-26 653 浏览
今日放假經過葵涌廣場,見到平時爆人嘅卷之屋唔洗排隊,即刻過去嗌番個最愛嘅軟殻蟹手卷,男友就嗌左個帆立貝手卷我食嘅軟殻蟹手卷,軟殻蟹仲微熱,紫菜都脆口,唔似一般壽司鋪咁梅哂。一啖咬落,軟殻蟹加埋沙律醬好夠味!而且軟殻蟹份量唔少,食到底都仲有料!20蚊抵食!再講男友嘅帆立貝,三大粒帆立貝好甜! 男友仲加左wasabi豉油,的確有一陣wasabi味,好特別!反而男友嫌帆立貝好似就咁「浪」上啲飯到,隨時跌落黎,焗住食左啖啖帆立貝先再食壽司飯,食到尾段變飯筒!都係20蚊,但相比下軟殻蟹較抵食!不過總括黎講,手卷質素未有下跌,希望得以保持!另外wasabi豉油幾特別,反而成為亮點!
2016-04-12 625 浏览
呢間我十一點幾黎 終於唔洗排隊可以試下 我叫左個海膽手卷 可能佢岩岩開鋪我就過黎 d飯係熱既 岩岩整起 不過都煙煙unun 幾好食 海膽好凍 好新鮮 好冇海水味 仲好夠多 由頭食到尾都仲有海膽 好足料 紫菜都好脆好香 店員都好有禮貌 手腳好快 我即刻食 佢都會比紙巾我拎住 好細心
2016-03-14 626 浏览
帆立貝手卷 $20 (7.9/10)鰻魚手卷 $18有兩塊鮮甜帆立貝係入面 擺係偏上面既位置 所以有一半左右係無料既 但講抵食 真係無法認同更多 因為普通壽司店 單件帆立貝壽司都$16左右 不過下半部極dry 但要一讚佢既豉油 有分原味同芥辣 芥辣個隻嗆到後腦勺(講笑) 不過堅攻鼻 但又令人好想再加多啲 下次要係依間食三文魚 感覺會均勻啲 同埋目測極大塊又厚!
帆立貝手卷 $20 (7.9/10)
鰻魚手卷 $18
2016-02-27 577 浏览
可能係我閒日去去到竟然完全無人等叫左一個帆立貝手卷,一個三文魚手卷同埋一份三文魚反卷師傅仲好好人話不如我食完一個佢先再俾第二個我唔洗我攞到成手都係野帆立貝手卷(唔記得影)好好食食到底都仲有帆立貝架!啲帆立貝唔算好腥~而三文魚手卷有超大舊三文魚係度架!!三文魚反卷比我預期中更好食啲三文魚都仲都係好大舊架~沙律醬同三文魚都好夾建議落多啲豉油落芥末豉油仲正!!
可能係我閒日去去到竟然完全無人等

叫左一個帆立貝手卷,一個三文魚手卷同埋一份三文魚反卷

帆立貝手卷(唔記得影)好好食食到底都仲有帆立貝架!
啲帆立貝唔算好腥~
而三文魚手卷有超大舊三文魚係度架!!
三文魚反卷比我預期中更好食

啲三文魚都仲都係好大舊架~
沙律醬同三文魚都好夾
三文魚反卷
建議落多啲豉油
落芥末豉油仲正!!
2016-02-25
午餐
三文魚反卷
  • 帆立貝手卷
2016-02-20 461 浏览
是晚收工後要去葵芳等朋友好肚餓就走左去買手卷食因為之前已經記得依間野網上有人推介去到差不多六點,都好多人等緊!大約等左10分鐘就有喇佢會問你要唔要WASABI,佢會幫你點埋入面,唔夠可以自己加!帆立貝有兩舊,好大舊下,好鮮甜,仲要食到底都仲有!紫菜好脆,不過飯帶醋味,溫度岩岩好!帆立貝唔腥好好味,成個手卷19蚊真係好抵!大家係附近經過又想食下日本野可以試依間
是晚收工後要去葵芳等朋友
好肚餓就走左去買手卷食
因為之前已經記得依間野網上有人推介
去到差不多六點,都好多人等緊!
大約等左10分鐘就有喇
帆立貝有兩舊,好大舊下,好鮮甜,仲要食到底都仲有!
紫菜好脆,不過飯帶醋味,溫度岩岩好!
10 分钟 (外卖自取)
2016-01-30 518 浏览
葵芳廣場簡直係美食天堂,又平又正😎呢個即叫即整嘅三文魚手卷,睇落好鮮味!三文魚亦都好肥美,好厚😗又唔會好腥!長度足足有手卷嘅2/3!!! 飯黎講都算多,壽司仲暖暖地,好好味;)簡單地落咗啲豉油落去調味!不過建議可以落多少少豉油就更好
葵芳廣場簡直係美食天堂,又平又正😎

2016-01-28 630 浏览
三文魚手卷 ($15)又食啦又食啦葵廣必食手卷 開不少新鋪亦無損它的魅力平日去到人很多 同之前一樣好快手甚至錢都未俾就卷好厚切三文魚立在飯粒中 暖暖的飯唔會冷冰冰的乾澀三文魚非常肥沃鮮美 啖啖魚生可能仲多過飯粒仲有小小的三文魚在內 沾些豉油更有醬油鹹香食過幾次都滿意又滿足鰻魚手卷 ($19)鰻魚反而不太鮮甜 不過也不貴還是三文魚好吃!
三文魚手卷 ($15)
又食啦又食啦葵廣必食手卷 開不少新鋪亦無損它的魅力

平日去到人很多 同之前一樣好快手甚至錢都未俾就卷好

厚切三文魚立在飯粒中 暖暖的飯唔會冷冰冰的乾澀

三文魚非常肥沃鮮美 啖啖魚生可能仲多過飯粒

仲有小小的三文魚在內 沾些豉油更有醬油鹹香

食過幾次都滿意又滿足

鰻魚手卷 ($19)
鰻魚反而不太鮮甜 不過也不貴

還是三文魚好吃!
2016-01-17 489 浏览
呢間手卷一直係葵涌廣場人氣之選!特別係三文魚手卷!舊三文魚又厚又肥美!食到底都仲有!塊紫菜好脆!超抵食!另外食過蟹子沙律同甜蝦手卷!蟹子沙律好爽口但甜蝦就只有面個3,4條甜蝦!好快食完仲有一大舊白飯未食!所以都係建議食三文魚手卷!冇得輸!
蟹子沙律手卷
蟹子沙律手卷
2016-01-12 473 浏览
葵芳廣場簡直係美食天堂,又平又正😎

2016-01-10 424 浏览
因為睇到FB嘅介紹而被誘惑,因為去葵芳睇戲嘅關係,所以就決定去葵涌卷之屋食大大件夾抵食嘅手卷。去到真係超多人堆埋響度,不過其實佢包嘅速度好快,所以等咗唔洗5分鐘已經有得食嚕! 嘩嘩嘩嘩嘩! 朋友仔食嘅係超~肥美三文魚腩手卷。咁大塊都係$21,真係抵到爛!公主我食嘅係同價嘅帆立貝手卷,相對肥美三文腩,又真係細舊咗啲,差咁啲不過都算係咁,叫做都幾大舊同甜嘅。另外,佢個豉油有分普通豉油同芥末豉油。可能個三文魚腩同帆立貝太油同冼水,啲芥末豉油流晒落啲飯度,搞到刺身無豉油味,但食到尾就好辣好攻鼻。如果諗到計改善就perfect池!總括而言,肥美三文魚腩都真係大件夾抵食,下次一定要食番幾件先得。

嘩嘩嘩嘩嘩!

不過都算係咁,叫做都幾大舊同甜嘅。

如果諗到計改善就perfect池!

2016-01-09
2015-12-25 500 浏览
葵芳商場除了很多買衣服的小店,在每一場還有很多美食小店,價錢都是很便宜5-40元左右,這次朋友帶我去吃卷之屋的手卷,很多年輕人在排隊買,現場即叫即做,有很多款式,例如炸豬排卷,三文魚,鰻魚,等等這次我買了三文魚手卷,價錢好像是18-20元左右,賣相我給5分,十分美味可口,尤其是十分大條的三文魚露出飯面,外層則有一片脆脆的紫菜卷著,一口咬下去十分滿足。不過我覺得手卷里的飯的質素可以改善,黏性不够,比较像家里普通的米飯有點醋味這樣而且,跟壽司店米飯大不相同,所以很扣分,有點不太喜歡,可能是只有當天有這樣的問題而已啦~
葵芳商場除了很多買衣服的小店,在每一場還有很多美食小店,
價錢都是很便宜5-40元左右,
這次朋友帶我去吃卷之屋的手卷,
這次我買了三文魚手卷,價錢好像是18-20元左右,

三文魚手卷
题外话/补充资料: 外觀很可口,米飯質素可改善
2015-12-09
2015-12-17 595 浏览
一路係fb都見人大推葵廣食呢間手卷店其實佢個location係偏偏地 要行到最corner位先到我地左個吞拿魚沙律手卷食,三文魚手卷,帶子手卷由於我私心中意食吞拿魚沙律 所以爆like佢只係$13 食好full 吞拿魚沙律卷三文魚手卷個三文魚都幾鮮味 又大件至於帶子手卷 我會覺得有d腥如果怕腥既朋友最好吾好揀呢隻 整體黎講 價錢夠平 份量又大而且order完1分鐘就有得食  cp值好高但美中不足就係d飯吾凍 而且無醋酸味
一路係fb都見人大推葵廣食呢間手卷店
我地左個吞拿魚沙律手卷食,三文魚手卷,帶子手卷
由於我私心中意食吞拿魚沙律 所以爆like佢

只係$13 食好full 吞拿魚沙律卷
三文魚手卷個三文魚都幾鮮味 又大件
至於帶子手卷 我會覺得有d腥
如果怕腥既朋友最好吾好揀呢隻

整體黎講 價錢夠平 份量又大
而且order完1分鐘就有得食  cp值好高
但美中不足就係d飯吾凍 而且無醋酸味

5 分钟 (外卖自取)