2025-03-18 423 浏览
今天中午,我和朋友到北角電氣道,去咗一間名叫「印度野」嘅餐廳食午餐。餐廳環境唔錯,氣氛輕鬆,仲有好香嘅咖喱味飄出嚟。我哋叫咗幾樣菜,首先係香烤蒜蓉包,外脆內軟,搭配咖喱真係一流。之後就嚟咗巨型咖喱角,餡料豐富,味道正。燒牛舌就更加唔使講,肉質鮮嫩,令人食完仲想再叫多一份。最特別嘅係奶油咖喱軟殼蟹,蟹身包裹住濃郁嘅奶油咖喱,真係好味到爆!而奶油咖喱吉列蠔亦都係一絕,口感滑順,配上香料熱奶茶,仲有清新嘅芒果乳酪,真係一餐好滿足。總的嚟講,「印度野」絕對值得一試,無論係食物定係環境,都令人感到開心。

2025-03-15 341 浏览
在公司附近開了這間印度野,係因為食日式餐廳而經過,經過三次,終於鼓起勇氣入去一試,第一次試它的香料咖喱,帶酸味,軟殼蟹一整小隻唔錯,所以再試第二次,今次試奶油咖喱炸蝦加小食咖喱角。咖喱角厚皮大大隻,入面有咖喱薯仔和豆,夾得味道很好,真係一試難忘。奶油咖喱帶甜,用來送飯很是美味,炸蝦是超市預製的炸蝦,可以。正宗印度食物,真係好好味,會繼續支持這類小店。

正宗印度食物,真係好好味,會繼續支持這類小店。
2025-03-12 210 浏览
新開將試新嘢,印度菜幾特別,有兩款咖喱香料咖哩羊幾好食配咗一杯芒果乳酪成件事都好夾牛舌都好好,價錢合理薄餅係自己整有誠意嘅支持小店下次可以再試Yeahhhhhh!
新開將試新嘢,
印度菜幾特別,
有兩款咖喱
香料咖哩羊幾好食

配咗一杯芒果乳酪
成件事都好夾
牛舌都好好,價錢合理
薄餅係自己整

有誠意嘅

支持小店

下次可以再試

Yeahhhhhh!