2022-04-16 885 浏览
Lamb Curry with Naan羊肉咖喱Chicken Curry with Roti 雞肉咖喱咖喱真喺有驚喜,平時出面食咖喱,乜嘢肉都好d咖喱汁都喺一樣。呢道嘅羊肉咖喱濃味d,又辣d;雞肉咖喱淡味d,甜d,椰香味重d。Pani Poori 香料酥炸球

Lamb Curry with Naan羊肉咖喱

Chicken Curry with Roti 雞肉咖喱

Pani Poori 香料酥炸球

呢排成日都想食吓印度菜呢日嚟到佐敦呢邊發覺原來都幾多東南亞同印度嘢食網上見到呢間評價好似唔錯店舖比較細裡面坐嘅全部係香港人😆估唔到香港人都幾鍾意食印度菜!聽聞仲係前酒店廚師主理而老細同員工都係印度人開頭以為獨沽一味印度菜估唔到會混合埋泰菜 星馬菜式嘅元素價錢亦好親民!Pani Poori 香料酥炸球呢種Pani Poori係印度常見嘅街頭小食係一粒炸橢圓形嘅酥炸小麥粉球中間係空地 加入薯蓉同洋蔥最重點係再倒入酸湯汁抱住戰戰兢兢嘅心情食又幾好食喎😳酥炸球脆卜卜醬汁味道唔錯 酸酸鹹鹹咁裡面有薯仔蓉同洋蔥令成個酥炸球冇咁寡就咁食都幾好味!Tandoori Chicken Tikka 無骨印度燒雞印度菜經典菜式唔少得鐵板燒雞啦!我呢啲懶人梗係食無骨版本😎燒雞醃得好入味好有印度香料味道唔算太過辣雞肉係鐵板上保持熱辣辣肉質雖然未至於好嫩滑但一啲都唔乾 帶啲肉汁真係唔錯!Butter Chicken唔係太食到辣真係好推介!好香蕃茄味 甜甜酸酸帶微辣咖喱香而且雞肉份量都好多已經煮到好腍肉質軟嫩 唔洗點咬無論送飯或者配Naan食都一流!Garlic Naan 蒜香烤餅食咖喱當然要叫埋Naan😜蒜香味好濃
呢排成日都想食吓印度菜
呢日嚟到佐敦呢邊
發覺原來都幾多東南亞同印度嘢食
網上見到呢間評價好似唔錯

店舖比較細
裡面坐嘅全部係香港人😆
估唔到香港人都幾鍾意食印度菜!

聽聞仲係前酒店廚師主理

又幾好食喎😳酥炸球脆卜卜
醬汁味道唔錯 酸酸鹹鹹咁
裡面有薯仔蓉同洋蔥
令成個酥炸球冇咁寡
就咁食都幾好味!

Tandoori Chicken Tikka

Tandoori Chicken Tikka 無骨印度燒雞

印度菜經典菜式唔少得鐵板燒雞啦!
我呢啲懶人梗係食無骨版本😎

肉質雖然未至於好嫩滑
但一啲都唔乾 帶啲肉汁
真係唔錯!

Butter Chicken

唔係太食到辣真係好推介!
好香蕃茄味 甜甜酸酸
帶微辣咖喱香

而且雞肉份量都好多
已經煮到好腍
肉質軟嫩 唔洗點咬
無論送飯或者配Naan食都一流!

Garlic Naan 蒜香烤餅

2086 浏览
Pani  Poori
Tandoori Chicken Tikka
2021-12-18 717 浏览
近日睇完印度野食既影片 就好想食下試下印度菜。呢間可以講得係價錢比較便宜既餐廳。但野食就好好食 我一個女仔。就叫左好幾樣野食。送既印度酥餅好鬆軟呀。點個咖哩好好食。個羊肉又入味 又夠晒淋。正。然後 再叫多個蒜蓉烤餅。好香蒜蓉味道 條金倉魚烤得好香。佢落左好多香料落去。好入味。烤得脆身。但又有魚既肉汁 魚既邊邊位 魚骨係脆架,都食得。佢分別比左個檸檬我擠汁落去。同有薄荷醬比我點魚肉食。味道好鬼夾
然後 再叫多個蒜蓉烤餅。好香蒜蓉味道

咖哩羊肉套餐
送既酥餅
蒜蓉烤餅
烤金倉魚薯條
2021-12-18
咖哩羊肉套餐
2021-12-17 688 浏览
想不到......想不到......我喜歡吃印度餐😍未食前,聞說五顏六色,見到都不想食;聞說辛辣無比,入口都食不下;聞說......要知真相,唯有狠狠一試。菜名全都忘記了,那就直接講:串燒雞、咖喱雞、鐵板雞,雞肉都是非常嫩滑,巧juice 😍;酥餅、烤餅、蒜蓉餅,都是香脆煙韌,不油膩,正!大蝦(忘記影相)鮮味、惹味......2個午餐(羊咖喱+雞咖喱、2份酥餅、湯、2罐可樂)+圓波波+咖喱角+烤雞+串燒+大蝦+特大脆餅+芝蔴脆片+2支啤酒+芒果沙冰......四位自稱不太肚餓的女士,不停點、不停食😊😊搞不懂......搞不懂......我想已愛上印度餐了❤️
想不到......想不到......我喜歡吃印度餐😍

要知真相,唯有狠狠一試。

四位自稱不太肚餓的女士,不停點、不停食😊😊

搞不懂......搞不懂......我想已愛上印度餐了❤️

2021-10-30 762 浏览
讚1.菜式好味,香料味教出,燒雞上檯好香噴噴,又入味,燒魚係少有既有肉汁,唔會乾晒咁,香料味都好入晒去,咖喱唔係一味死辣,蒜蓉薄餅既蒜同葱香好突出2.老闆好好傾彈1.環境係逼狹左啲既

2.老闆好好傾

1.環境係逼狹左啲既
2021-10-26 508 浏览
咖喱汁呈深黃色,微辣,少少咸,香料味適中,最好食既其中一個咖喱汁。牛脷煮得淋,食落唔痴牙,有薯仔跟。個人很鍾意呢個咖喱配牛脷既味道。午餐跟湯及凍飲唔使加錢。位置唔就腳但午餐居然滿座。
2021-10-10 1399 浏览
睇到飲食男女介紹而bookmark咗好耐嘅印度餐廳,最近終於去咗試下。餐廳唔算大間只有大概六張枱,但都算坐得舒服。餐牌上選擇好多,一般印度菜嘅菜式都有齊。落單後店員就奉上一份胡椒脆餅。胡椒脆餅脆卜卜,好香胡椒味帶微辣,配埋薄荷乳酪醬幾好味,好快就食晒Pani Puri係印度街頭小食,將薄荷酸湯汁倒入空心油炸球入面,香脆油炸球配埋內餡薯蓉口感豐富。每間餐廳嘅湯汁都有自己風格,有部分會做到好酸好辣,而呢間係走清淡路線。每次食印度菜必點嘅Tandoori Chicken,今次嗌咗無骨嘅版本 - Tandoori Chicken Tikka。雞肉醃得非常入味,口感嫩滑香料味道濃郁帶少少辣味由於唔想食得太辣,所以咖喱揀咗Butter Chicken。咖喱香料味同蕃茄味好平衡,而且雞肉份量多,兩個人share好夠食。咖喱汁整得夠杰身,配Naan蘸嚟食令人非常滿足食完一塊Plain Naan後覺得好味唔夠喉,所以又點多一塊Garlic Naan,比起原味更惹味飲品方面就嗌咗Mango Lassi,芒果乳酪好味得嚟唔會太甜,但就稍嫌唔夠杰身。如果整得杰身到飲管可直豎喺杯中就更好。呢間由前酒店廚師主理嘅

Pani  Puri

Tandoori  Chicken  Tikka

香料味道濃郁帶少少辣味

Garlic  Naan

咖喱汁整得夠杰身,配Naan蘸嚟食令人非常滿足

Mango  Lassi

呢間由前酒店廚師主理嘅印度餐廳的確好有水準,食物好味而且價錢合理。下次諗起想食印度菜一定會再嚟幫襯!
Pani  Puri
Tandoori  Chicken  Tikka
Garlic  Naan
Mango  Lassi
2021-10-07 535 浏览
4個人午餐叫了以下食物1.無骨烤雞2.咖哩羊連湯及naanbread3.咖哩牛脷連湯及naan bread4.雞沙爹5串5.黃薑飯6.芒果乳酪特飲兩杯7.印度奶茶一杯食物整體足料美味,兩款咖哩調味都是不同的,不是一個咖哩汁走天涯,牛脷和羊肉都炆得夠淋好味,無骨烤雞香口帶肉汁不死乾。相比之下雞沙爹就普通水平,吃完香辣食物來個芒果特飲剛好,侍應哥哥細心服務,整餐是食得開心😃埋買450 人均110
4個人午餐叫了以下食物
6.芒果乳酪特飲兩杯
7.印度奶茶一杯
埋買450 人均110
2021-10-06
  • 咖哩羊肉,咖哩牛脷,無骨烤雞
這間印度菜鄭重推薦,實在太好味了! 廚師在酒店做了那麼多年自己開店,很用心做,五星级酒店的味道,價錢是普通餐㕔的價錢。飯店打理得井井有條,服務很好。我們試了印度燒鷄 Tandoori Chicken, 味道香濃,太好味忘記了拍照配了原味及蒜蓉烤餅,香脆及煙韌很平衡。還有印度芝士波菜,有點像極濃的忌廉波菜,香料味加菜味很鮮甜。🥇🏆

2021-06-16
2021-06-14 1219 浏览
周五晚傾盆大雨,一早約齊人去佐敦人氣印度餐廳食印度菜。 印度餐廳裏面全部都係香港客人,只有老闆同伙計係印度人,咁你就知道呢度啲食物有幾正啦 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 我哋四個女子,由7:30食到人哋閂門,三個 round 一共叫咗十款食物認真瘋狂 😜🤪😜🤪胡椒餅係送嘅,胡椒味香好薄脆,上枱時熱辣辣 Pani Poori $35 炸脆外皮本身沒有什麼味道,裡面裝滿紫洋蔥及雜菜碎,加上少辣的酸汁,係一個餐前嘅開胃小菜,差不多每一台都有叫,有趣 +好味。Tandoori Chicken Tikka $95又係 signature 每枱都有嘅天多利烤雞。香辣不乾身,唔可以話雞肉嫩滑,但入口仍然 juicy 。Tandoori Pomfret $128 是晚唯一過百元嘅菜式,比起什麼明爐烏頭,呢個真係抵食,魚新鮮,燒得啱啱好,不會有太燶食唔到嘅地方。 同雞一樣,因為燒嘅關係魚嘅肉汁全部被鎖在裏面。割得好乾淨,冇殘餘內臟,冇腥味。Garlic Naam $25 當然係預備用嚟點咖喱,點知 curry 未到已經 KO 一碟,唯有 encore 啦 🤣🤣🤣🤣Lamb Masala $98沒有羊羶味只有 Mas

胡椒餅
係送嘅,胡椒味香好薄脆,上枱時熱辣辣

Pani Poori $35

Tandoori Chicken Tikka $95
又係 signature 每枱都有嘅天多利烤雞。
香辣不乾身,唔可以話雞肉嫩滑,但入口仍然 juicy 。

Tandoori Pomfret $128

Garlic Naam $25

Lamb Masala $98
沒有羊羶味只有 Masala curry 味,羊肉鬆軟,滑兼且有𡁻口但不是韌,個人覺得比牛更好味👍🏼

Beef Curry $85
比羊辣一點,牛肉不嚡,千萬不要錯過碟內的薯仔,四邊沾滿咖喱,煮得淋一放入口立即溶化 😋

Butter Chicken $95

Chicken Biryani $75

除了香濃咖喱味外,另一個口感就係滑,我再將汁加在 Chicken Biryani 一齊食,令味道更豐富,因為印度米較乾身,加少少一齊去食,雖然食法唔正宗,但係我覺得好好味呀 😚

我哋仲有叫 Vegetarian Samosas $38 ,Kale with Garlic $52 由於一上枱已經掃清,所以都影唔到相啦 😂

Mango Lassi $38
呢一款都係餐廳嘅熱門飲品,唔算太甜有濃濃嘅芒果味,飲一啖可以清一清口腔嘅香料味道,不過不失。

友人叫了一杯 House Red Wine 🍷 $45 味道大路,普通貨色不要有期望。

Lime soda $18 抵飲,係餐廳飲罐可樂都唔止$20啦!

每位連小費$250 有找。

我唔係印度人,我唔知道呢啲是否正宗印度味道,但可以肯定係佢哋嘅食物係啱港人口味,辣味及香料味冇 over,價錢實惠,質素又好,而且招呼有禮,其實佢哋已經有好多港人捧場客,是晚更是座無虛席,所以如有興趣一定要訂枱。

2021-06-11
  • Pani  Poori  $35
  • Lamb  Masala  $98
  • Tandoori  Pomfret  $128
  • Butter  chicken  $95
2021-05-23 1394 浏览
細細一間鋪,竟藏著大大的驚喜第一道:炸脆餅脆餅配上酸酸辣辣(少少辣味)醬汁,非常開胃清爽第二道:無骨印度烤雞 (強烈推薦)肉質滑夠扎實,唔柴;醃製時汁完全入到雞肉裡面,咬時每一口都有香料味第三道:全條印度烤魚(頗為驚喜)食前有少少擔心魚肉會烤到老同硬,食第一啖擔心完全無了。雖然魚不是貴價魚,但肉質唔錯,仍有水份,都多肉,有少少細骨。第四道:烤餅加maslas椰菜花薯仔烤餅表面都酥脆,下面可能係麵粉關係,較硬;可以食到麵粉香味,合格maalas椰菜花薯仔味道層次豐富,廚師加了芫荽同青椒,配合印度香料。味完全入到椰菜花同薯仔裡面。用老公嘅話形容:就算中環嘅印度餐廳都好似賣緊快餐,呢間真係印度菜啊。飲品首推mango lassi,有乳酪酸酸的味道,個人覺得甜左少少(ps兩個人飲左三杯)總結,一定會帶屋企人再光顧
細細一間鋪,竟藏著大大的驚喜

第一道:炸脆餅
脆餅配上酸酸辣辣(少少辣味)醬汁,非常開胃清爽

炸脆餅

第二道:無骨印度烤雞 (強烈推薦)

第三道:全條印度烤魚(頗為驚喜)

第四道:烤餅加maslas椰菜花薯仔

總結,一定會帶屋企人再光顧

炸脆餅
2021-04-20 1491 浏览
好耐之前食過同區另一出名印度菜發現貴左好多,就試下再尋覓另一間估唔到又有驚喜喎舖頭細細,全場爆滿,好彩有最後一張枱叫左最愛butter chicken 鍾意佢香料味夠濃,雞都嫩滑入味食到啜哂手指芝士菠菜,打到好creamy,亦係每次印度菜必點要俾like嘅係啲包叫左egg roti ,garlic naan兩個都超大份,呢個價真心抵第一次覺得咖哩份量唔夠多俾我點包食但個人喜歡chewy d嘅口感雖然呢兩個都好食下次想多啲人試多幾款
好耐之前食過同區另一出名印度菜
發現貴左好多,就試下再尋覓另一間
估唔到又有驚喜喎

舖頭細細,全場爆滿,好彩有最後一張枱
叫左最愛butter chicken
鍾意佢香料味夠濃,雞都嫩滑入味
食到啜哂手指

芝士菠菜,打到好creamy,
亦係每次印度菜必點

要俾like嘅係啲包
叫左egg roti ,garlic naan
兩個都超大份,呢個價真心抵
第一次覺得咖哩份量唔夠多俾我點包食
但個人喜歡chewy d嘅口感
雖然呢兩個都好食

下次想多啲人試多幾款
Garlic naan
Garlic naan
2021-04-12 1283 浏览
印度餐廳入邊全部食客都係香港人?🧐禮拜六晚六點鐘,冇諗到佐敦呢間印度菜已經全部滿座。全因為老細Anand係地道印度大廚,正宗風味自然贏盡掌聲😍🍗無骨印度燒雞 95呢個一定係每檯必點!燒雞以鐵盤上,捧到出嚟仲煎緊出煙🔥新鮮熱辣,肉質嫩滑,無骨更可大大啖盡情食。🥘咖喱羊肉$128 油酥餅22 傳統烤餅20羊肉落得好足料~羊肉鮮嫩厚肉,香濃嘅咖喱層次豐富,搭配埋鎮店之寶--油酥餅,我自己都可以食哂一盤😙油酥餅食落透薄之餘,香酥可口,微微奶香更是醉人。傳統烤餅嘅質感比油酥餅厚實,更加堅韌有嚼勁。🐟全條印度烤魚128驚豔之作,皮脆肉香,唔會乾身之餘,魚肉嫩滑,搭配埋清香檸檬汁,必定係食魚愛好者之最愛,可見廚師功底十足。🍞Dosa King薄餅外皮脆口,入口更是軟糯。撕開一片片薄片,食落似班戟,搭配埋三種唔同風味嘅醬汁,更是滋味。🥖炸脆餅38 入邊係洋蔥,香料同埋薯仔粒,加埋清新嘅薄荷汁,一大啖咬落去,爆汁之餘,口感層次豐富。☕️印度奶茶 25 芒果乳酪 椰子乳酪Lassi 40奶茶香滑,而且可以飲得出印度香料嘅獨特香味,入口回甘。乳酪香甜可口,搭配埋熱情芒果同埋香濃椰子,解渴之餘,更加順滑。🍌炸香

🍗無骨印度燒雞 95

🥘咖喱羊肉$128 油酥餅22 傳統烤餅20

🐟全條印度烤魚128

🍞Dosa King薄餅

🥖炸脆餅38

☕️印度奶茶 25 芒果乳酪 椰子乳酪Lassi 40

🍌炸香蕉38
即叫即炸,甜蜜朱古力醬同什果粒淋面,更添印度特色。

老闆熱情又窩心,不時由廚房出嚟,親自送上菜式,仲同熟客打招呼👨🏻‍🍳唔單止可以食到地道風味,更係人情味小店。

印度筷子
📍佐敦
2021-04-11 753 浏览
餐廳人情味濃,食物好食,性價比高。4人同行晚餐,賣單唔洗$350。叫左蒜香烤餅、芝士烤餅、兩碟咖哩:牛油雞、牛、朱古力香蕉烤餅。雞好滑、牛粒都係牛腩,好味,下次會試埋Chicken Tikka,其他枱有叫,真係好香。其實餐牌只係寫香蕉烤餅,我地膽粗粗問可否加朱古力,真係可以,而且完全唔馬虎,朱古力加熱淋上面,加埋花生碎,建議餐廳直頭另加為菜式另友人生日,餐廳職員除左幫手送蛋糕出黎,仲播埋生日歌,小小餐廳,意想不到。
餐廳人情味濃,食物好食,性價比高。

4人同行晚餐,賣單唔洗$350。

2021-03-07 839 浏览
Chicken Tikka 出奇地juicy ,Samosa都好香,Naan bread 即時焗制,好香好新鮮😋。餐牌內除咗有傳統嘅印度美食之外,亦都有馬拉同埋泰國菜嘅菜式,以迎合香港人嘅口味。值得推介嘅小店👍🏼
2021-03-07