2025-04-23
尋晚同朋友嚟到呢間人氣居酒屋,一入到去見到裝潢充滿日式風格,枱之間有段距離隱私度唔錯,整體環境舒適,令人好想大吃一餐🤣今次叫呢度最出名嘅蟹味噌甲羅燒🔥鍾意食蟹嘅人千祈唔好錯過!勁咸香鮮味爆表🥹涼拌海蜇🦑清新開胃,口感爽彈細膩,配上青瓜絲帶有唔同嘅咀嚼感。鮟鱇魚肝🐟魚肝味道濃郁,質地細膩滑順,入口即化,散發濃厚肝臟香氣。魚生沙律🥗色彩鮮艷,配合各種魚生清爽平衡,魚肉新鮮爽脆,蔬菜清脆,搭配柚子醋醬汁更上一層樓。呑拿魚赤身🍣新鮮軟滑,肉質細嫩,呢度赤身嘅油脂感覺比外面餐廳多,令人諗起中拖羅嘅口感,有赤身嘅外表,中拖羅嘅肉質,一舉兩得🤭浜燒活貝盛合🦪呢個根本係海鮮盛宴,有2隻大生蠔、2隻活鮑魚、2隻大扇貝、數粒大蜆。店員會主動問我哋要否幫助燒烤,上爐烤前仲見到鮑魚郁緊,超級新鮮!😱每款食材口感都非常鮮嫩彈牙,仲有海水嘅味道,食落生熟程度恰到好處,而且店員會落一味粉等調味,令海鮮有各種唔同嘅味道,有提鮮之用。九蟹味噌甲羅燒🦀香濃美味,蟹肉鮮嫩多汁,噌醬濃稠香甜,融合在口中帶來滿滿滿足感。鱈魚子親子丼🍱大滿足!鱈魚子咸香,三文魚鮮嫩,與飯粒完美融合,帶來豐富口感。野菜蕎麥麵🍜蕎麥麵口感綿密,椰菜
涼拌海蜇🦑
清新開胃,口感爽彈細膩,配上青瓜絲帶有唔同嘅咀嚼感。
鮟鱇魚肝🐟
魚肝味道濃郁,質地細膩滑順,入口即化,散發濃厚肝臟香氣。
魚生沙律🥗
呑拿魚赤身🍣
浜燒活貝盛合🦪
九蟹味噌甲羅燒🦀
鱈魚子親子丼🍱
野菜蕎麥麵🍜
蕎麥麵口感綿密,椰菜同菇菌清甜,結合出健康而豐富嘅天然味道。
環境 🤩🤩🤩🤩🤩
食物 🤩🤩🤩🤩🤩