Mott 32 is a sophisticated and stylish restaurant that beautifully blends contemporary design with traditional Chinese cuisine. Located in the heart of Central, it offers a unique dining experience. The menu at Mott 32 showcases a modern interpretation of Chinese dishes. One dish that stands out is the Apple Wood Roasted Peking Duck, which is carved tableside and served with delicate pancakes, hoisin sauce, and scallions. The crispy skin and tender meat of the duck create a harmonious combination of flavors. Additionally, the restaurant's dim sum selection is superb, with options like the truffle siu mai and the black pepper Iberico pork puff. Mott 32's elegant ambiance, attentive service, and innovative culinary creations make it a top choice for a memorable dining experience.
Mott 32 is a worthy addition to the city’s dining scene. cosy, chinoiserie theme. We’ve swooned at their signature apple-wood roasted Peking duck is evenly-distributed fat made each bite soft. I love another signature dish, the bbq Iberico pork is so soft and nearly melt-in-mouth.🤤The smoked black cod is definitely here impress- a ta-da entrance of swirling applewood smoke in a tangy and addictive sauce.🍎🔥Their cocktail menu does not disappoint either, my recommendations being the reinvented Joe

Their cocktail menu does not disappoint either, my recommendations being the reinvented Joe's Elixir, Hanami, and Forbidden Rose.🍸

Our meal ended with Bamboo Green Forest- a light and refreshing dessert; and the sesame chocolate tart, I was absolutely enamored by the filling with crunchy pine nuts and sesame. It was mildly sweet and silky.

Exceptional services, great with visiting family, a business meeting, or date night.
Hanami
Signature Apple Wood Roasted Peking Duck
Signature Smoked Cod
Triple Cooked Black Angus Short Rib
Wok-Fried Kale, Dried Shrimp, Minced Pork, Shrimp Paste
Sesame Chocolate Tart, Lime & Sea Salt, Pine Nuts
Barbecue Iberica Pork, Yellow Mountain Honey
Alaskan Crabmeat Fried Rice, Flying Fish Roe
2023-09-24
  • Lime & Sea Salt
  • Pine Nuts
  • Barbecue Iberica Pork
2023-09-05 3588 浏览
打完風食咗幾日住家飯想食餐好嘅中餐kekeke嚟到中環試咗卅二公館(≧v≦)見到門口有個招牌跟住走入stan chart個building🏦然後有staff會幫你對booking跟住要再落扶手電梯,欣賞住旁邊嘅瀑布再之後見到燈光好暗嘅樓梯但冇staff/箭嘴指引再落多兩層樓梯終於再有staff但又要由頭對多次booking本豬仲以為第一堆staff會叫mic落下面啲staff溝通呢度稍稍扣咗啲分(╯3╰)✧ 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣($80兩粒)鐘意食truffle嘅本豬第一次試,覺得好特別鵪鶉蛋黃仲要係流心🥚(但覺得咁樣反而水水地喺條脷上散開咗,食唔出平時熟鵪鶉蛋黃嘅香味)✧ 野菌素春卷($75 六小件)雖然朋友話出面嘅春卷都會包蘿蔔/紅蘿蔔絲外嘅各種材料🍄但本豬第一次食菇春卷覺得好特別呀Presentation方面都好靚醬料方面係豉油加醋,幾開胃~✧ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒($380)成餐飯最喜歡嘅咸點⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾雖然冇預訂到叉燒🐖,但menu寫住每日限定所以我哋膽粗粗問下好彩真係仲有!半肥瘦叉燒入口唔油膩但又唔會鞋熠熠外層好甜亦都唔會燒到黑晒絕對係會想食完一嚿再食一
打完風食咗幾日住家飯想食餐好嘅中餐kekeke
嚟到中環試咗卅二公館(≧v≦)

然後有staff會幫你對booking
跟住要再落扶手電梯,欣賞住旁邊嘅瀑布
再之後見到燈光好暗嘅樓梯但冇staff/箭嘴指引
再落多兩層樓梯終於再有staff
但又要由頭對多次booking
本豬仲以為第一堆staff會叫mic落下面啲staff溝通
呢度稍稍扣咗啲分(╯3╰)

✧ 黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣($80兩粒)
鐘意食truffle嘅本豬第一次試,覺得好特別
黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣
✧ 野菌素春卷($75 六小件)
雖然朋友話出面嘅春卷都會包蘿蔔/紅蘿蔔絲外嘅各種材料🍄
但本豬第一次食菇春卷覺得好特別呀
Presentation方面都好靚
醬料方面係豉油加醋,幾開胃~
野菌素春卷
✧ 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒($380)
成餐飯最喜歡嘅咸點⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾
好彩真係仲有!
半肥瘦叉燒入口唔油膩但又唔會鞋熠熠
外層好甜亦都唔會燒到黑晒
絕對係會想食完一嚿再食一嚿
蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒
✧ 羊肚菌素燒豆腐($200)
豆腐烹調略嫌普通,但份量多補返數
冇記錯大概有8-10嚿架
羊肚菌好重菇味好爽
另外伴碟仲有4個西蘭花🥦
羊肚菌素燒豆腐
✧ 42天飼養北京片皮鴨($980)
是靚晚嘅主角!🦆
喺book枱嘅時候會提你預訂片皮鴨
入座後要起碼30分鐘先會上
但佢嚟嘅timing係當我哋已經有叉燒同豆腐啱啱上咗
兩個人對住呢3道菜同時食真係有啲呆
呢個位唔會怪餐廳做錯但覺得可以再細心啲

首先講下個好靚好fancy嘅醬
一路都好奇究竟個漩渦形係點整出嚟🌀
原來係喺碟甜醬上面,用花生醬同芝麻醬畫十字🍽️
然後好快咁打圈chok
但有啲sad嘅係侍應姐姐完全冇介紹就直接整完再放隻羹上去🥣
令我哋拎得部機出嚟想拍片/影個完整pattern都冇機會lu
另一個好fancy嘅係用嚟抹手嘅熱毛巾🧻
首先俾隻細碟我哋然後放粒好似薄荷糖咁嘅白色圓柱體
然後侍應哥哥就倒咗啲熱水落隻碟🚰
本豬之前睇過youtube啲片知係咩就好敏捷咁拎電話想拍低白毛巾漲高嘅過程啦
但又已經完咗ヽ(。>д<)p
勁sad..明明其他高級餐廳會介紹下做咩仲會提你準備影相拍片

講返正題 — duck duck 先
俾我地見完佢全相之後就拎返入廚房片
第一碟拎嚟嘅係最脆嘅淨鴨皮
雖然有黃糖解膩
但本豬同朋友較覺得冇咩用( ・᷄ὢ・᷅ )
第二三碟就係鴨胸同鴨脾
42天飼養北京片皮鴨
餅皮方面就冇批評🫓
好簿亦都喺蒸籠入面keep 到warm
提下大家雖然望落好似有三層
但其實得兩層,最下層係warmer嚟

題外話嚟之前有望過openrice menu
原來佢唔經唔覺由600幾加到900幾
唔知再下次食會唔會變4位數呢💸

✧ 上湯杞子浸時菜($140)
食完以上嘅嘢朋友仲覺得可以食下菜🥬
於是我哋就揀咗呢個冇配菜/肉嘅淨莧菜
好味但係同時都好普通,覺得同茶樓食到嘅唔差幾遠
上湯杞子浸時菜
✧ 雪糕龍鬚糖($130)
好特別嘅甜點!~\(≧▽≦)/~
字面上係咪以為佢係幾粒龍鬚糖加一殼雪糕呢?
但其實係心思嘢嚟~
切開俾大家望下其實係龍鬚糖🍬包住朱古力外殼🍫再包住雪糕🍨,仲有啲開心果碎🌰
簡直係一次滿足4個願望💓
雪糕龍鬚糖
✧ 冰花燉官燕($360)
話說menu上面有好幾款燕窩🪹
呢款係唯一一個甜嘅
而冰花其實係融咗嘅冰糖
呢方面要讚下餐廳單獨上冰花🍶
客人可以自己調節想幾甜/走甜
燕窩份量都好足料個碗都係滿嘅
冰花燉官燕
✧ 白毫銀針($128)
嚟到高級中餐館決定要試啲平時飲唔到嘅茶🍵
學術豬:白毫呢個名係因為好多茸毛披喺葉上面,銀針就係因為茶葉形狀細長如針;味道方面就係清嘅白茶類
講人話嘅豬:類似茉莉味但偏苦
同普通茶樓唔同,餐廳會俾一壺熱水、一個杯裝住茶葉、一個杯for沖好嘅茶
當你要添茶嘅時候佢會俾過一壺熱水嚟而唔係一壺泡好嘅茶
所以本豬食呢餐飯都幾忙(´ε` )
白毫銀針
總結返卅二公館服務認真麻麻
仲要主角鴨仔唔係好啱我
但係啲餐點又好特別值得一試
所以建議大家諗下鐘唔鐘認食肥嘅鴨同埋介唔介意影唔切相~
2023-09-03
黑豚肉松露鵪鶉蛋燒賣
野菌素春卷
羊肚菌素燒豆腐
上湯杞子浸時菜
冰花燉官燕
白毫銀針
2023-09-01 1709 浏览
今日屋企長輩生日 佢哋又鍾意食中菜 但係我又想帶佢哋試下食啲特別啲嘅嘢蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒呢款叉燒好似好犀利咁 要預訂先有得食 咁就抱住呢個一試嘅心態黎食啦🤔叉燒好厚切好juicy 肥瘦平均 口感好正😚 唔怪得知個個都推介😌大家都一定要嚟試吓!燈影牛肉本身冇諗住嗌呢個小食 不過見到侍應都推介咁就都試吓啦😬 牛肉乾真係好薄好似紙咁 唔係誇張 牛肉乾直程透光添💡口感脆卜卜同埋甜甜地嘅 好香口 真係會食到停唔到口🤤

本身冇諗住嗌呢個小食 不過見到侍應都推介咁就都試吓啦😬
牛肉乾真係好薄好似紙咁 唔係誇張 牛肉乾直程透光添💡
口感脆卜卜同埋甜甜地嘅 好香口 真係會食到停唔到口🤤
卅二公館 (中環)🧡 42天飼養北京片皮鴨 $980鴨皮非常肥,好睇個人喜歡,佢點糖食喱位好有記憶點。🧡 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 $350叉燒唔中意咁肥喱個就岩岩好,不過我覺得未夠香🧡口水雞 $180好嫩滑,辣油剛好🧡柚子拍青瓜$105好清爽,好開胃,加埋柚子嘅甜味幾好🧡魚香茄子煲 $170聞落好咸香,不過食落就無乜咸魚味,但我幾鍾意,唔會過份咸🧡原味鮮肉小籠包 6件 $144豬肉味唔算好濃 剛好🧡陳年黑醋咕嚕肉 $235豬肉都係好嫩,不過不失的一味🧡煙熏黑鱈魚 $290幾特別,喱個我都幾中意 魚好滑🧡椒鹽魷魚粟米芯$155如果人多叫喱個都ok 一人一舊 唔係就食完喱個都幾飽🧡上海雜菌蔥油拌麵 $195無乜蔥味🧡蟹肉阿拉斯加飛魚子炒飯 $260炒得好香一間超滿意嘅中菜, 服務好,環境坐得舒服。食物相當滿意,去前都幾有期望,都無失非常重要🧡環境 4/5💛食物4/5💚推薦 4/5🤍性價比 3/5
卅二公館 (中環)

🧡 42天飼養北京片皮鴨 $980

鴨皮非常肥,好睇個人喜歡,佢點糖食喱位好有記憶點。

🧡 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 $350

叉燒唔中意咁肥喱個就岩岩好,不過我覺得未夠香

🧡口水雞 $180

好嫩滑,辣油剛好

🧡柚子拍青瓜$105

好清爽,好開胃,加埋柚子嘅甜味幾好

🧡魚香茄子煲 $170

聞落好咸香,不過食落就無乜咸魚味,但我幾鍾意,唔會過份咸

🧡原味鮮肉小籠包 6件 $144

豬肉味唔算好濃 剛好

🧡陳年黑醋咕嚕肉 $235

豬肉都係好嫩,不過不失的一味

🧡煙熏黑鱈魚 $290

幾特別,喱個我都幾中意 魚好滑

🧡椒鹽魷魚粟米芯$155

如果人多叫喱個都ok 一人一舊
唔係就食完喱個都幾飽

🧡上海雜菌蔥油拌麵 $195

無乜蔥味

🧡蟹肉阿拉斯加飛魚子炒飯 $260

炒得好香

一間超滿意嘅中菜, 服務好,環境坐得舒服。
食物相當滿意,去前都幾有期望,都無失非常重要

🧡環境 4/5
💛食物4/5
💚推薦 4/5
🤍性價比 3/5
2023-07-21 1608 浏览
42天飼養北京片皮鴨(蘋果木燒)Apple Wood Roasted 42 Days Peking Duck “Signature Mott 32 cut” 💰750 🌟3/5-蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 Barbecue Pluma Iberico Pork, Yellow Mountain Honey 💰350 🌟4.5/5😋表面燒得好香,食落同傳統叉燒有少少唔同,肉身偏軟,肥瘦比例都十分好。-黑魚子翡翠帶子餃 Scallop Dumplings, Spinach, Prawn, Caviar 💰95 🌟3/5-原味鮮肉小籠包 Traditional Iberico Pork Shanghainese Soup Dumplings 💰95 🌟2/5😥皮偏厚-椒鹽鮮鮑魚仔 Whole Crispy Abalone, Salt & Pepper 💰280 🌟4/5😋本身其實唔太鍾意食鮑魚,但呢一道餸意外地肉質細嫩,食起上黎鮑肉軟滑,外脆內軟。-新鮮本地炸子鷄 Crispy Fresh Yellow Chicken 💰380 (半隻)🌟 3/5-醬烤三弄和牛肋骨 Crispy Triple
42天飼養北京片皮鴨(蘋果木燒)
黑魚子翡翠帶子餃
原味鮮肉小籠包
😥皮偏厚
椒鹽鮮鮑魚仔
新鮮本地炸子鷄
醬烤三弄和牛肋骨
Crispy Triple-Cooked Wagyu Beef Short Rib 💰595
(唔食牛 比唔到評價)
上湯小白菜
Baby Cabbage with Chicken Soup 🌟3/5
膶腸鴨鬆生菜包
Preserved Duck Liver Sausage, Minced Duck, Lettuce Cup 💰160 🌟3/5
食物:7.5/10
環境:8/10
服務:8/10
2023-06-21 2034 浏览
慕名來到卅二公館,餐廳開在銀行地庫, 門口富麗堂皇, 經過一條長樓梯已經不停打卡影相。這裏的裝潢十分別緻,融合了中華文化的室內設計,入到餐廳裏面更加是別有洞天, 每一個位置都設計得很獨特,以珠算盤、毛筆、維多利亞燈飾等來裝潢,中間的大花瓶裝飾特別吸引,獨特又有魅力。 我們點了幾道出名的菜式,第一道就是蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒。頂級的西班牙黑毛豬肉質鮮嫩多汁,搭配蜜汁醬汁,口感甜中帶著微微的鹹味,非常開胃美味。接著是蒜香胡椒蝦球煲。新鮮的蝦球搭配了蒜香和胡椒的調味,口感香氣四溢,蝦球十分彈牙爽脆,令人吃得很開心。之後是陳年黑醋咕嚕肉。咕嚕肉使用了優質的豬肉,搭配陳年黑醋的酸甜口感,肉質鮮嫩入味,是一道非常下飯的好菜。然後是香印提子海鮮焗飯。這道菜式是一道豐富的海鮮飯菜,使用了新鮮的海鮮和提子,搭配了香印風味的調味料,焗製後飯粒鬆軟,海鮮鮮美,非常美味。最後,我們點了椰汁馬蹄卷作飯後甜品。椰汁和馬蹄很夾,入口甜而爽脆。飯後有很多打卡位,裝修極像六十年代的銀行商行,非常獨特。值得前往一試。
飯後有很多打卡位,裝修極像六十年代的銀行商行,非常獨特。
值得前往一試。
今日朋友生日聚会去了这家#mott32 菜是以粵菜為主,同時融合北京菜和川菜風味。曾經入圍過2019和2020年的亞洲top 100餐廳。最喜歡椒鹽鮑魚,大大只的鮑魚加上普通大排檔的椒鹽煮法,口感上乘又接地氣,不過鮑魚如果切一下花刀可能會比較好咬一點。其次是西班牙黑毛豬叉燒,肥瘦相間,口感鬆軟。只是腐乳的味道稍微重了一點。龍蝦燴飯和黑醋咕嚕肉也都不錯,咕嚕肉的肥肉有點多,影響口感。北京片皮鴨太搶手沒有預定到有點遺憾,希望有機會再嘗試。餐廳裝潢和服務都很好,亞洲TOP100餐廳的美譽應該有它們一半功勞吧。
北京片皮鴨太搶手沒有預定到有點遺憾,希望有機會再嘗試。
2023-06-09
2023-06-08 1764 浏览
聽聞此店常滿又謝絕walk-in, 兒子訂枱,當然滿心歡喜去品嘗.餐廳西式裝修, 暗暗的, 客人可以從大玻璃看到廚房同廚師. 服務員非常殷勤,總有一兩個係附近招呼你😊挑剔嘅老公同女兒,對食物讚不絕口. 前菜有燈影牛肉, 應該是手工菜、流心鵪𪂹燒賣有心思;西班牙黑毛豬叉燒,肉質鬆軟 小燶邊剛好;辣子雞丁, 雞丁比較大片;牛肋骨, 👍好味, 肉質好比牛扒嘅medium cook, 加上醬汁好合拍北京填鴨, 刀工一流,將鴨分部位分碟上, 皮脆又薄,薄餅新鮮, 雖然用蘋果木燒,不知為何欠香氣鴨鬆炒飯 , 見到一粒粒飯, 味道ok服務員態度係最加分👍讓客人可以舒服開懷享受一餐. 希望好快再訂到枱試其他菜式.
前菜有燈影牛肉, 應該是手工菜、流心鵪𪂹燒賣有心思;
西班牙黑毛豬叉燒,肉質鬆軟 小燶邊剛好;
辣子雞丁, 雞丁比較大片;
鴨鬆炒飯 , 見到一粒粒飯, 味道ok
服務員態度係最加分👍讓客人可以舒服開懷享受一餐.
希望好快再訂到枱試其他菜式.

黑豚肉叉燒
黑豚肉叉燒
流心鵪春蛋燒賣
辣子雞丁
北京填鴨
// 𝙍𝙚𝙞𝙢𝙖𝙜𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜 𝘿𝙞𝙢 𝙎𝙪𝙢 𝘾𝙪𝙞𝙨𝙞𝙣𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜 𝙋𝙡𝙖𝙣𝙩-𝙗𝙖𝙨𝙚𝙙 𝙁𝙤𝙤𝙙 𝙄𝙣𝙣𝙤𝙫𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝘽𝙧𝙖𝙣𝙙 - 𝙋𝙡𝙖𝙣𝙩 𝙎𝙞𝙛𝙪™ 𝙭 𝙈𝙤𝙩𝙩 32 🥢 //-Hong Kong plant-based food innovation brand, 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐢𝐟𝐮™, celebrates the roots of its quest to forge exceptional plant-based Chinese cuisine by joining hands with renowned restaurant with the new “𝐑𝐞𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞 𝐃𝐢𝐦 𝐒𝐮𝐦 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐢𝐟𝐮™” partnership. Spanning culinary fusion and classic Cantonese, 𝐌𝐨𝐭𝐭 𝟑𝟐 showcase the beauty of plant-based dim sum, embracing the low-fat Plant Sifu™ Mince and G
Hong Kong plant-based food innovation brand, 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐢𝐟𝐮™, celebrates the roots of its quest to forge exceptional plant-based Chinese cuisine by joining hands with renowned restaurant with the new “𝐑𝐞𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞 𝐃𝐢𝐦 𝐒𝐮𝐦 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐢𝐟𝐮™” partnership. Spanning culinary fusion and classic Cantonese, 𝐌𝐨𝐭𝐭 𝟑𝟐 showcase the beauty of plant-based dim sum, embracing the low-fat Plant Sifu™ Mince and Ground pork with patented food technology – 𝐀𝐑𝐎𝐌𝐀𝐗™.
In 𝐌𝐨𝐭𝐭 𝟑𝟐, a world-class Chinese restaurant known for its exquisite traditional Chinese dishes with a Western twist, luxurious dim sum dishes recreated with plant-based ingredients by Plant Sifu™.
☞ 𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 “𝐏𝐨𝐫𝐤” 𝐒𝐡𝐚𝐧𝐠𝐡𝐚𝐢𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐩 𝐃𝐮𝐦𝐩𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬 - 𝐇𝐊$𝟖𝟓/𝟒 𝐩𝐜𝐬
☞ 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐏𝐚𝐩𝐞𝐫 “𝐏𝐨𝐫𝐤” 𝐂𝐡𝐞𝐮𝐧𝐠 𝐅𝐮𝐧 - 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟎
☞ 𝐌𝐨𝐫𝐞𝐥 “𝐏𝐨𝐫𝐤” 𝐒𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐢 - 𝐇𝐊$𝟖𝟎/𝟒𝐩𝐜𝐬
☞ 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐢𝐨𝐧 “𝐇𝐚𝐦” 𝐑𝐨𝐥𝐥 - 𝐇𝐊$𝟕𝟓/𝟑𝐩𝐜𝐬
All are delectably recreated with 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐒𝐢𝐟𝐮™’𝐬 𝐩𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐞𝐝 𝐀𝐑𝐎𝐌𝐀𝐗™ 𝐤𝐨𝐧𝐣𝐚𝐜 𝐭𝐞𝐜𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐲, using plant ingredients to emulate pork fat and power plant-based meat to attain next-level texture, juiciness, aroma, and cookability.
ᴍᴇ-ᴘᴊ-ʀᴘ-ᴏʟ-sᴄɴ
2023-04-11 2370 浏览
🥇令家燕媽媽吃到流下感動熱淚既叉燒荷包蛋飯我哋未必試到,但Mott 32卅二公館既黑毛豬叉燒絕對係視覺味覺大滿足! ⏩蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($295)一整條叉燒, 都係用左西班牙半肥半瘦好飽滿既黑毛豬整既叉燒,配上少許蜜汁溢到碟面,賣相的確銷魂!⏩醬燒明蝦球 ($280)食落蝦肉爽脆得黎,彈牙程度亦都好誇張,個掛汁酸酸地但又唔會搶左個蝦既鮮味。蝦球炒得好好,係必試item!⏩陳年黑醋咕嚕肉 ($225)隔住個mon都諗返起佢陣酸甜酸甜既陳年黑醋味,同個咕嚕肉好夾。比起一般茶樓炒處理咕嚕肉外皮更加出色,食落唔係成口炸漿而係好酥脆薄貼既外皮,成個搭配都一百分!⏩鮑魚北京鴨絲春卷 ($75/3件)可惜預訂不到佢哋既signature片皮鴨 (用蘋果木燒的,朋友話四個人都食得晒因為太好味),於是試咗有少少鴨絲頂吓癮既鮑魚北京鴨絲春卷嚟試。一般般,不過不失啦!⏩仲有試左小籠包,飛魚子炒飯,4款茶,全部餸菜都基本上above average! 🌟注意: 當時一星期前打電話預約都未能訂到片皮鴨,所以想食既記得再提早啲預訂!

⏩蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($295)

⏩醬燒明蝦球 ($280)

⏩陳年黑醋咕嚕肉 ($225)

⏩鮑魚北京鴨絲春卷 ($75/3件)

用餐时段
  • 醬燒明蝦球
  • 陳年黑醋咕嚕肉
2023-04-07 1838 浏览
冇諗過一間標榜自己係fine dining嘅高級中菜廳竟然會有咁差嘅服務侍應西口西面 好似完全唔想同你講嘢咁擺低嘢食係方式係茶記style 用佢手上準備上菜嗰碟去推開其他已經喺枱上面嘅碟 求其擺低就算碟餸食咗三成都冇 問都唔問就突然收起去轉落細碟 又係求其擺番低就行開明明一早book咗四位 但係坐低之後竟然有唔同嘅侍應幾次走過嚟想收起我哋未嚟嘅朋友嘅餐具 以為我哋得兩個人食嘢食就不過不失 冇乜特別 唔係太對得住個價錢加埋咁嘅服務 絕對唔值得試

侍應西口西面 好似完全唔想同你講嘢咁

嘢食就不過不失 冇乜特別 唔係太對得住個價錢
加埋咁嘅服務 絕對唔值得試
2023-03-06 2032 浏览
《主菜篇》💰北京片皮鴨 (蘋果木燒) $890片皮鴨係公館既著名菜色,所以必定要點返隻!呢個菜式係需要預訂⚠️打去book位個陣就要記得同佢講要一隻。不過,令人可惜既係,味道同出面既其實差唔多🥹冇乜令人驚喜既地方🥹係薄餅皮比較薄,連埋鴨肉一齊食會有點煙韌感覺。不過另外會有碟係淨係鴨皮,呢個就超好食!!!鴨皮食落好鬆化,好香鴨油味🤤💰蜜汁頂級西班牙 黑毛豬叉燒 $350呢個又係佢地著名菜色之一,都係要book位個陣就需要預訂⚠️。中意食半肥瘦叉燒既人就岩晒!因為佢件件都係半肥瘦叉燒,一咬落口就半溶狀態🤤而且表皮烤得好焦脆,口感好正!不過我覺得呢碟菜式偏甜,蜜汁過多,遮蓋左黑毛豬叉燒既味道🥹💰醬烤三弄和牛肋骨 $595‼️全晚叫既咁多個菜式中係最好食🤩‼️唔知點解OpenRice冇人推介🤣牛肉既油花較多,食落好淋好嫩。牛肉味都好濃郁,醬汁甜甜地,唔會比醬搶左牛香味,好出色!🥰💰紅燒迷你乳鴿 $98/隻呢隻bb鴿都好出色🤩烤得岩岩好,外皮香脆,鴿肉都好嫩🥰💰蝦籽福果河蝦白蘆筍 $350呢個菜唔會太重口味,細細粒既河蝦好鮮甜,白蘆筍好爽脆,食落好冇負擔感,好喜歡🥰💰南乳一字排 $280呢碟就普普通通,
《主菜篇》

💰北京片皮鴨 (蘋果木燒) $890

💰蜜汁頂級西班牙 黑毛豬叉燒 $350

💰醬烤三弄和牛肋骨 $595

💰紅燒迷你乳鴿 $98/隻
呢隻bb鴿都好出色🤩烤得岩岩好,外皮香脆,鴿肉都好嫩🥰

💰蝦籽福果河蝦白蘆筍 $350

💰南乳一字排 $280
呢碟就普普通通,味道都係偏甜,冇乜南乳香味。

💰羊肚菌素燒豆腐 $200
豆腐好滑😍😍中意食豆腐既朋友可以一試!

2023-03-01 1503 浏览
✴️椒鹽鮮魷粟米芯-有穫氣的椒鹽鮮魷 同時椒鹽粟米芯口感都相當特別👍🏻✴️西班牙黑豚肉根馬拉盞椒絲椰菜苗-好惹味既椰菜苗 好有咬口 菜吸收哂肉汁 好好味✴️蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒-必點之作 半肥瘦叉燒 肉質好嫩 外皮燒得剛剛好 有少少脆邊 蜜汁又唔會太甜 直頭係我心目中既招牌菜❤️✴️片皮鴨-餐廳既食法係先食左淨脂肪既鴨皮 第一次食感覺好新鮮 但係個人覺得太油膩 唔愛好🤨同埋唔知係咪太大冷氣 熱辣辣既包皮落到碟會即刻凍左 令到成件事係凍住黎食 好扣分🥲然後我地試下唔包皮淨係食鴨 件鴨會變返熱食 仲係好好味的😂扁皮鴨既兩味 我地揀左椒鹽烹調 十分惹味 當日圍檯 二食比一食更受歡迎😂另外有個小表演 店員會用轉碟形式去調配食鴨既醬汁 好Amazing🥰✴️魚湯四寶泡飯-魚湯好鮮甜 好夠濃湯 飯裡面加左脆脆 令口感再度昇華 飯既軟硬度剛好 呢排凍凍地食返個熱湯飯 真係好暖胃 推薦你地都要試下❤️ 餐廳利用柔和燈光 令到環境氣氛好有情調 加上食物質素優質 每道菜都各有特色 可以食到好多特別既菜式 而且店員服務態度貼心周到 門口的打卡位別具心思 極力推薦大家過黎試下 無論係紀念日定普通飯聚 都非常適合❤️❤️
✴️椒鹽鮮魷粟米芯

魚湯四寶泡飯
椒鹽鮮魷粟米芯
  • 中式北京烤鴨絲沙律
2023-02-27 906 浏览
第二次食呢一間餐廳 由於都係冇得walk-in 所以都要做咗一個月預約 上網預約就得㗎啦,比較方便,到時會有職員打嚟同你確認座位我就喺之前預約咗一隻燒鵝,同埋佢最出名嘅叉燒前菜叫咗一個粟米椒鹽魷魚,炸得幾好食,入口唔會話太油膩,可以推介,送酒一流。份量中等,都幾抵食至於主角嘅叉燒 真係冇得挑剔 入口鬆化 係一定要叫嘅食物之一 燒鵝,我哋叫咗片皮兩食,佢有好多唔同嘅醬俾你點,質素都係比出邊片皮鴨好食 至於鵝鬆都做得唔錯,食得出廚師嘅質素最後叫咗一個炒菜,食到平時好少食紫色椰菜,調味唔會好鹹,喺出邊都好少見到有咁樣嘅配搭。今次太飽,下次試埋佢啲點心服務質素一流,期待下次光顧
上網預約就得㗎啦,比較方便,到時會有職員打嚟同你確認座位
我就喺之前預約咗一隻燒鵝,同埋佢最出名嘅叉燒

至於鵝鬆都做得唔錯,食得出廚師嘅質素

今次太飽,下次試埋佢啲點心

服務質素一流,期待下次光顧

叉燒
椒鹽粟米芯魷魚