海鮮控衝一波!呢間火鍋放題環境乾淨企理,自助配菜飲品區超齊全,最正係有個超狂任撈海鮮專區,想點撈就點撈,選擇多到眼花撩亂!🍲 我哋今次試咗鴛鴦鍋:🥥椰子雞湯底:椰香滿分,雞湯清甜,好飲到一滴都唔捨得剩!鮮甜加上椰子香氣,層次豐富。🦀 海鮮專區:蟹、九節蝦、沙白、美國蜆、鮑魚、貴妃蚌全部肥美新鮮,想食幾多撈幾多,仲有店員幫沖洗,無敵貼心。海鮮不停補貨,真係食到你開心為止!🥩肉迷必食:澳洲M5和牛、羊肉、美國豬梅肉片任加,肉質嫩滑,無限追加,食到唔想停!自選區︰小食及特色美食應有盡有,仲有新鮮田雞,好鮮嫩!而且仲有燒榴槤、小龍蝦、蟹粥等等,好味食到不停ENCORE~環境舒適,食材新鮮,荃灣火鍋放題必試之選🔥

🍲 我哋今次試咗鴛鴦鍋:

自選區︰

環境舒適,食材新鮮,荃灣火鍋放題必試之選🔥
  • 海鮮
  • 甜品
  • 烤榴槤
香港人鍾意食海鮮,我同老公都唔例外🤭今日帶埋佢一齊去食人氣 【即撈】海鮮火鍋放題😊個場勁大環境光猛座位闊落舒適,餐廳晚市四點半開始,入坐前已經有人排隊🤭😆因為優惠時段七點半前離座平啲架!多款即撈鮮活海鮮,有蝦有蟹有鮑魚田螺貝殼類⋯⋯扎扎跳勁新鮮!餐廳自助撈海鮮區域會不停補貨無限量任撈任煮😲😲用個桶仔裝住撈咗嘅海鮮,有專人會幫你劏好清洗乾淨,轉頭再返去攞!放題店應有的都有,熟食區、飲品、Häagen-Dazs雪糕、火鍋配料、菜、丸⋯一應俱全,烤榴槤好正👍🏻麻辣小龍蝦都有👏🏻仲可以QR code落單,有乳鴿、木瓜桃膠燉鮮奶🤤蒲燒鰻魚、羊架、燒生蠔🦪鵝肝多士都有!肉類有羊肉片、美國牛肩胛、豬梅肉片、澳洲M5和牛,湯底都有九款選擇,店員個個都好醒目,執枱收吉碟🍽️好快👍🏻

2025-05-28 1123 浏览
🦐第一次自己去撈扎扎跳嘅海鮮返埋位即刻煮😍呢度有好大個海鮮區✅海鮮火鍋任食💯海鮮補得快🦞好OK呀🥳🔥湯底我哋揀左香濃嘅椰子鷄🐔味道好清甜❤️QR code有好多肉類選擇✅有澳洲M5和牛、美國牛肩胛片🥩牛肉好大塊又夠新鮮💯油花分布平均👍正呀🥳🦀海鮮區有好多款式😍有翡翠螺、花甲、南蟹花蟹、鮑魚、白鱔、大頭蝦、九節蝦、基圍蝦、美國蜆、花螺、馬刀貝同埋沙白✅我哋咁鍾意食海鮮就係勁滿足😌撈完嘅海鮮會先比海鮮區職員幫手洗乾淨先👍佢比個牌我哋❤️大約5分鐘出去攞番就可以返埋位打邊爐喇🔥🥬自助區都超多野食✅蔬菜、熱盤、生啤、啤酒、各式飲品、甜品都好有選擇😋鍾意飲啤酒就更加開心呀🍻最欣賞係有少少鯇魚片、蘭花蚌、田雞腿、象拔蚌片、帆立貝、海螺片、水魷魚同埋花膠呀💯大滿足

2025-05-26 1030 浏览
去咗千海水產食海鮮火鍋放題,真係不得了!環境舒適乾淨,水池裡放滿各種生猛海鮮,例如鮑魚、蟹、大頭蝦、花甲等,隨時補貨,實現海鮮自由!🐚🦞😍海鮮新鮮 🍤✨花甲:大隻冇沙,味道鮮甜,令人驚喜!🌊大頭蝦:膏肉質鮮嫩,彈牙🦐鮑魚:口感爽,唔會好難咬湯底選擇 🍲龍蝦頭鍋:原隻龍蝦湯做湯底,配野菌,非常鮮甜🦞海鮮濃湯鍋:湯底本身有兩隻大頭蝦,湯色金黃,融合多種海鮮精華🥰🥰肉類選擇 🍖澳洲M5和牛、美國牛肩胛片、澳洲羊肉片、美國豬梅肉片等等,豬牛羊任君選擇😋😋身為肉食者嘅我最推薦就係澳洲M5和牛,肉質細膩鮮嫩多汁!🥩熱食多樣 🍗🍤有鵝肝多士、燒乳鴿王、川味燒鮮蠔、燒羊架等,超多選擇,每樣都想試!🍽️😋甜品和飲品 🍰🥤手作甜品:各種自家製甜品和糖水,務必唔好錯過!🍮個人最推薦海燕窩椰汁燉木瓜😍超級寶身,完全唔會有罪惡感。飲品:飲品選擇多樣,亦有手搖珍珠奶茶同唔同嘅酒,實有一款啱🫶🏻現場店員仲會即時清洗同處理海鮮,乾淨衛生。總之,千海水產的海鮮火鍋放題,環境好、選擇多,真係值得一試!如果你係海鮮迷,記得帶埋神隊友一齊食盡佢!🥳

海鮮新鮮 🍤✨
花甲:大隻冇沙,味道鮮甜,令人驚喜!🌊
大頭蝦:膏肉質鮮嫩,彈牙🦐
鮑魚:口感爽,唔會好難咬

湯底選擇 🍲
龍蝦頭鍋:原隻龍蝦湯做湯底,配野菌,非常鮮甜🦞

肉類選擇 🍖

熱食多樣 🍗🍤

甜品和飲品 🍰🥤
手作甜品:各種自家製甜品糖水,務必唔好錯過!🍮個人最推薦海燕窩椰汁燉木瓜😍超級寶身,完全唔會有罪惡感。

這間火鍋店一出的時候就已經大排長龍了,想著等一段時間再吃人流會少一點,但就算現在的平日晚上8時多門口也有人在排隊,人數還不少,真的很利害!不過看到他提供的食物種類,真的性價比超高呢!晚市火鍋放題2小時45分時段(358元/人)這裡的主打一定是這裡的活海鮮池,差不多有十多個池,而且全部都是新鮮海鮮,補貨也很快,基本上不會出現沒有海鮮的情況,主打一定是這裡的蟹蝦,都是鮮活的質素,在街市買也要不少錢了,但這裡可以任吃,特別是蟹的尺寸真的挺大的,肉質特別飽滿,吃起來鮮甜十足。蝦建議吃大頭蝦,挺多有膏的,口感爽滑。其他還有鮑魚,海螺,蜆等。重點這裡更會幫你清潔一下海鮮,這就更人性化一點,吃起來不會弄髒湯底了。而下單的地方也有挺多熟吃可以點的,選擇都很豐富,有我最愛的燒乳鴿,入口即溶的鵝肝多士,大大隻燒蠔,嫩滑的鰻魚,很多人喜歡的芝麻雞翼等等,都非常滿足!當然肉也有啦,直接吃到澳洲的M5和牛,油花不錯,牛肉味挺濃的。外面自取的地方還有超多火鍋配料可選,比較少見的田雞腿也有,真的挺驚喜的。還有很多人喜歡的烤榴槤也有,榴槤味香濃,肉很多。點心,小食,冷盤,生果一大堆!不過驚喜的還是甜品,竟然有日本限定
晚市火鍋放題2小時45分時段(358元/人)

不過驚喜的還是甜品,竟然有日本限定的Häagen-Dazs雪糕任食,正常版的Häagen-Dazs也有,多款雪糕都有,還有芋圓仙草,楊枝甘露等甜品都非常吸引!
2025-05-14
2025-05-24 1099 浏览
近排同朋友食即撈海鮮火鍋放題好有驚喜,大型海鮮池好吸引。海鮮可自助任撈,簡直係海鮮控嘅天堂吖。湯底選擇多,有辣有唔辣;我地㨂咗清甜椰子雞鍋,即刻試吓啖湯先,好清甜滋潤。海鮮類:可體驗自撈海鮮嘅樂趣,撈起想食嘅海鮮之後,店員會幫忙清洗乾淨。海鮮有鮑魚、蟹🦀、基圍蝦、大頭蝦、貝殼類、花甲、螺、蜆等大頭蝦、基圍蝦勁生猛,食落好鮮甜,肉質紮實鮮嫩;蜆肉飽滿無沙;三點蟹蟹膏飽滿,食落好有鮮味。火鍋肉類:澳洲M5和牛、美國牛肩胛片、澳洲羊肉片、美國豬梅肉片等 。澳洲M5和牛嫩滑juciy,encore咗幾round,美國牛肩胛片脂妨比例均勻,軟嫩牛味濃郁。炸物:王牌燒乳鴿王、醬爆糍粑、芝麻雞翼、脆皮鮮奶卷等 。王牌燒乳鴿王必點,皮脆肉嫰,香脆可口。燒物:燒物好多選擇,有鐵板鵝肝多士、燒香草羊胺、西京燒比目魚、川味燒生蠔、蒲燒鰻魚等。其中鐵板鵝肝多士勁好食,鵝肝入口即化,多士鬆脆香口。自助區熟食:選擇好多,有麻辣雞腎、藤椒魚皮、小籠包、燒賣、烤榴槤、香辣鳳爪等自助火鍋配料:勁多選擇,牛柏葉、花膠、脆鯇魚片、鵝腸、帆立布、炸芋頭、珍寶蝦棒等雪糕都好多選擇,有Movenpick、Haagen-Dazs、

海鮮類:

火鍋肉類:

炸物:

燒物:

自助區熟食:

自助火鍋配料:

雪糕都好多選擇,有Movenpick、Haagen-Dazs、韓國Melona雪條等,食埋雪糕勁滿足,食到捧住個肚走。
2025-05-22 1005 浏览
「千海水產」嘅海鮮火鍋放題,真係海鮮放題嘅天花板,今次都係揀咗荃灣分店,九龍灣嗰間仲未試過,希望下次可以去睇睇~荃灣呢間店舖好大,一嚟到店員已經好快安排我哋入座,我哋就開始揀湯底,選咗金湯花膠雞鍋,聽聞呢個湯底味道好濃郁,真係唔錯!之後,開始揀火鍋材料,餐廳自助撈海鮮區域會不停補貨無限量任撈任煮,揀海鮮。蜆、蝦、蟹,每樣都有幾款選擇,真係好豐富!例如蝦有基圍蝦、大頭蝦、九節蝦,仲有鮑魚,好新鮮!揀好海鮮之後,就交畀店員,佢會幫你清洗乾淨,方便又衛生。活鮑魚真係好大,口感彈牙,食落去好清甜!大頭蝦顏色靚,肉又厚,食一口就覺得好滿足。至於三點蟹,鮮甜得不得了~我哋仲點咗;鹽燒牛舌、燒乳鴿王、羊肉片、美國牛肩胛片、澳洲M5和牛、火鍋用蠔、鵝肝多士、川味燒鮮蠔、蒲燒鰻魚、燒香草羊鞍等等~仲有好多火鍋配料,例如新鮮蔬菜、各種丸類、田雞、象拔蚌片、雞子、花膠、脆鯇魚片、響鈴、炸魚皮、鵝腸,數到都數唔完,真係想試晒!此外,呢度仲有大量飲品、酒類、啤酒、清酒、多款甜品、多款雪糕,真係應有盡有!下次再想食海鮮,一定要再嚟呢度!

數到都數唔完,真係想試晒!

下次再想食海鮮,一定要再嚟呢度!

2025-05-22 660 浏览
自撈生猛海鮮放題🔥 💥原來呢間係大喜屋集團旗下嘅放題店!難怪燒榴槤同鵝肝多士咁高質~中午時段仲可以食足3個鐘,抵到爛! 🦞**海鮮自撈區** 一入門口就見到個超大海鮮池!自己撈鮑魚、大頭蝦、三點蟹,上枱時仲識郁㗎😱 店員會幫手洗乾淨 俾個牌仔你再返去拎✨回本必食▪️爆膏三點蟹|蟹膏多到漏 ▪️生猛大頭蝦|肉質爽彈▪️肥美馬刀貝|一咬爆鮮汁 ▪️任夾鮑魚|爽口到停唔到▫️澳洲M5和牛|油花好靚▫️鐵板鵝肝多士|入口即化×香脆多士=邪惡組合 🍲我哋叫咗花膠雞湯 淥完啲海鮮之後充滿着精華🍢隱藏MVP✔️燒乳鴿王✔️烤榴槤✔️日本特別版Haagen-Dazs麻糬雪糕|📌**小貼士** 1️⃣ 去撈定海鮮等專人洗嘅時候可以去自助區度拎咗嘢食先返去拎返啲海鮮2️⃣ 留肚食燒物!甜品 鵝肝多士要encore3️⃣ 飲品區有生啤任斟,手搖飲品同鴨屎檸檬茶

自撈生猛海鮮放題🔥

💥原來呢間係大喜屋集團旗下嘅放題店!

🦞**海鮮自撈區**

📌**小貼士**
2️⃣ 留肚食燒物!甜品 鵝肝多士要encore
3️⃣ 飲品區有生啤任斟,手搖飲品同鴨屎檸檬茶
2025-05-22 685 浏览
媽媽係海鮮迷,經常去荃灣楊屋道買海鮮一起食,見到荃灣廣場新開左千海水產海鮮火鍋放題,有得任撈任食新鮮海鮮,即刻帶媽媽去食!🥰🥰✨海鮮類🦐🦀🐟一入到餐廳就見到海鮮區,有大量海鮮任撈任食,鮑魚、花蟹、大頭蝦、九節蝦、基圍蝦、花甲、馬刀貝、花螺、白蜆等等,全部都好生猛,都會不停補貨,揀完海鮮之後比中間職員,就會比個號碼牌你,等佢哋洗完之後就可以拿啦~ 佢哋好快手,唔洗十分鐘就拿得😍海鮮全部都好新鮮,鮑魚彈牙,馬刀貝肉質肥嫩,口感滑順,大頭蝦好多膏,花螺鮮甜爽口😋😋✨自助區自助區有大量選擇,好多都好高質!火鍋配料除左常見果d丸、青菜,仲有蘭花蚌、鵝腸、帆立貝、田鷄、脆魚片、海螺片等等🤪前菜有好多沙律選擇,都有好受歡迎既燒榴槤,小龍蝦、蝦餃、燒賣、小籠包,Haagen-Dazs、Movenpick等等,超級豐富🤩✨QR code落單美食QR code可以落單揀湯底,我地揀左花膠雞,仲有澳洲M5和牛及美國牛肩胛片、鴨肝多士、皇牌燒乳鴿王、羊架、燒牛舌、生蠔、芝麻雞翼、海燕窩椰汁燉木瓜,好味!🤤🤤

✨海鮮類🦐🦀🐟

✨自助區

✨QR code落單美食
2025-05-20 404 浏览
又去「千海水產」食即撈海鮮🦞火鍋🍲放題,一定要試試,餐廳🍴位於荃灣廣場,交通方便,環境夠哂寬敞,空間感十足💖自助撈海鮮區千海水產最吸引嘅地方就係佢哋嘅自助撈海鮮區,入口就有一個8米長的魚缸,有多款活海鮮,包括花蟹🦀、鮑魚、羅氏蝦🦐等,客人可以任意撈,交畀店員清洗後即煮。每一款海鮮都非常新鮮,特別係花蟹,蟹肉鮮甜、大頭蝦大大隻好彈牙。自助撈海鮮區域仲會不停補貨添💖火鍋配料除咗海鮮,店內仲有超過百款火鍋配料,包括美國牛肩胛片、澳洲M5和牛🐮、豬梅肉片🐷等。必食之選有澳洲M5和牛,肉質嫩滑,咬落柔軟甘甜!自助吧仲有廣島蠔🦪、帆立貝、珍寶蟹棒,超多選擇💖熟食/甜品另提供多款熟食,例如鵝肝多士、川味燒鮮蠔、鹽燒牛舌等等,味道都相當出色。特別推薦榴槤炸彈,外脆內軟,榴槤味道濃郁!仲可以任食Häagen-Dazs雪糕🍦、任飲手工生啤🍻同日本清酒🍶

💖自助撈海鮮區

💖火鍋配料

💖熟食/甜品
2025-05-20 603 浏览
荃灣🚇嘅千海水產海鮮火鍋放題絕對係🌊海鮮控嘅天堂,入面地方超大,🤩重點係自助區有個好大嘅海鮮自撈區,👏而且會不停補貨!今日最驚喜係有超鮮甜肥美嘅馬刀貝🤤,肉厚爆汁!仲有花蟹、藍蟹、三點蟹、白蟹🦀,全部係鮮活嘅。蝦控必掃大頭蝦、九節蝦、基圍蝦🦐,蝦肉爽彈呀!貝類沙白、花甲、白蜆😍堆到成座山,全部都任你食!火鍋🍲湯底勁多款式可以揀,加錢💰仲可以要埋雙拼,一濃一清,啱晒配合唔同嘅👍火鍋食材。牛肉主打🇦🇺澳洲M5和牛,油花靚得來又有🐂牛味,真係幾正😋。點心區🥢有幾款特色蝦餃🍤,色彩豐富又好味👏。熟食方面仲有🔥燒生蠔,肥美飽滿又🦪鮮味。自助💪火鍋配料區都好大好豐富🤩。飲品🧃超多選擇,而且仲有👌三款唔同嘅生啤🍺添。甜品櫃有勁多唔同嘅🍮甜品,雪櫃竟然有日本版 Haagen-Dazs 雪糕🍨,生果仲有新鮮士多啤梨🍓任食,真係大癲!

點心區🥢有幾款特色蝦餃🍤,色彩豐富又好味👏。

熟食方面仲有🔥燒生蠔,肥美飽滿又🦪鮮味。

自助💪火鍋配料區都好大好豐富🤩。

飲品🧃超多選擇,而且仲有👌三款唔同嘅生啤🍺添。

十二點鐘嚟到啲人多到不得了仲要排隊入場冇訂位嘅仲要等,開頭都喺度諗打邊爐咁早應該冇人先約朋友咁早食,真係好少見到火鍋店咁早會爆場,本身我食得少嘢但係我都可以食足三個鐘,嘢食質素真係幾好,海鮮好新鮮如果死咗嗰啲海鮮我見到啲員工不斷咁拎返起佢,又不斷咁放啲新鮮嘅落水池到所以真係好新鮮,怪唔知得會爆場,食物種類好多都係一個價錢包,例如雞子菜嘅種類好多地方都係要加錢先食到,呢間菜嘅種類都係用啲貴價菜所以食到我停唔到,熟食鵝肝多士我都食咗六件,我可以食足3個鐘太誇張囉!呢間野質素唔差值得推介。

2025-05-16 703 浏览
原來趕客好簡單,訂金唔願退,收錢又識收,追幾次都退唔到,職員態度極差覆回已退,最終叫我自己去門口問。訂檯落訂後說明訂檯只保留5分鐘,我問正常都有10-15分鐘啦,完全唔回應。驚死你過鐘,仲有五分鐘先夠鐘,個侍應居然講都唔講直接將食物連煲一齊收走,咁就可以做到準時交檯,我真係第一次遇到。 真心講:食物唔差,我地九個人只食到一隻臭鮑魚,其他都算新鮮,不過唔想再受氣,永無下次!好想奉勸佢一句:生意唔係做一次就夠
好想奉勸佢一句:生意唔係做一次就夠
2025-05-16
庆祝纪念
生日
荃灣廣場最近開咗一間千海水產海鮮火鍋放題店,餐廳雖然開咗冇耐,但都已經好受人歡迎。佢哋呢度最特別嘅係可以即刻打撈海鮮再煮食,自助撈海鮮區域會不停補貨,無限量供應,所以雖然今日係閒日,但都已經好多人。熟食方面,餐廳有提供芝麻雞翼,鐵板鵝肝多士,蝦餃,燒賣等等。芝麻雞翼雞翼外皮炸得好香脆,調味恰當,仲有少少芝麻香味添。鐵板鵝肝多士鵝肝入口肥美,有好香嘅鵝油香味。牛肉方面,質素大部份都唔錯,主要以美國牛同埋澳洲牛為主。即撈海鮮方面,有鮑魚,貝類,蝦類,蟹類等等,選擇非常多。整體嚟講,海鮮非常之新鮮,加上呢個火鍋非常有噱頭,唔怪之得咁多人嚟。#香港美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #香港放題探店 #香港放題店 #香港好去处 #香港推荐食品

芝麻雞翼
雞翼外皮炸得好香脆,調味恰當,仲有少少芝麻香味添。

鐵板鵝肝多士
鵝肝入口肥美,有好香嘅鵝油香味。

牛肉方面,質素大部份都唔錯,主要以美國牛同埋澳洲牛為主。

即撈海鮮方面,有鮑魚,貝類,蝦類,蟹類等等,選擇非常多。

2025-05-14 339 浏览
爆旺場既海鮮放題!!! 佔地超過千呎每張枱有一定間隔 坐得勁適服 夠曬寬敞而且入到去空間感好好,設計奢華明亮感覺唔似去左放題而係酒店既自助餐咁有烤榴連同士多啤梨🍓任食😍😍😍-就算只係出面既自助區熟食同打邊爐既菜款式都特別多,撈海鮮區係即衝!蟹!蜆!連鱔都有得食 而且隻隻蟹、蝦所有海鮮都好新鮮一夾起蟹腳就郁不停最緊要大件多肉有多膏我最鐘意食蟹 新鮮度簡直爆錶而且唔係好細隻個種 打邊爐熟左鮮甜味濃一個人食三隻成餐都回曬本仲未計其他野食而且好旺枱枱坐滿,未有人走已經再人排隊重點係餐廳自助撈海鮮區域會不停補貨無限量任撈任煮💞 唔去食係無可能🤔
爆旺場既海鮮放題!!! 佔地超過千呎
每張枱有一定間隔 坐得勁適服 夠曬寬敞
而且入到去空間感好好,設計奢華明亮
感覺唔似去左放題而係酒店既自助餐
有烤榴連同士多啤梨🍓任食😍😍😍
就算只係出面既自助區熟食同打邊爐既菜
款式都特別多,撈海鮮區係即衝!
蟹!蜆!連鱔都有得食
而且隻隻蟹、蝦所有海鮮都好新鮮
一夾起蟹腳就郁不停
最緊要大件多肉有多膏
我最鐘意食蟹 新鮮度簡直爆錶
而且唔係好細隻個種
打邊爐熟左鮮甜味濃
一個人食三隻成餐都回曬本仲未計其他野食
而且好旺枱枱坐滿,未有人走已經再人排隊