2022-09-18 29 浏览
蟹柳壽司,味道鮮甜,口感爽脆,味覺口感頂級享受。玉子壽司,鬆軟柔嫩的多汁口感,口味上也能吃到濃厚的蛋香。熟蝦壽司,肉質鮮嫩肥美,蝦肉彈牙沒有多餘的纖維,鮮味極突出,吃到最後還帶陣陣甜味。中華沙律軍艦,脆爽,有嚼勁。 酸酸甜甜老少皆宜。吞拿魚赤身壽司,脂肪比例比拖羅較少,質感較腍,魚味最濃。三文魚子壽司,入口爽滑,一咬即破,魚油滲進口中,濃郁的醬油味滲出點點甜香,完全沒有腥味。三色花之戀,包含海膽花之戀,魚子花之戀同埋蟹子花之戀。
蟹柳壽司,味道鮮甜,口感爽脆,味覺口感頂級享受。
玉子壽司,鬆軟柔嫩的多汁口感,口味上也能吃到濃厚的蛋香。
中華沙律軍艦,脆爽,有嚼勁。 酸酸甜甜老少皆宜。
吞拿魚赤身壽司,脂肪比例比拖羅較少,質感較腍,魚味最濃。
三色花之戀,包含海膽花之戀,魚子花之戀同埋蟹子花之戀。
ok
2022-09-17 36 浏览
之前食過大埔個間,今日返工想食外賣,所以叫fd幫我拎外賣,呢度係大圍積運街海福花園商場地下31-C1地舖,位置有dd kick,外賣裏便仲包埋冰袋。咁就叫左個千之味人氣壽司拼盤仲有火炙芝士帶子壽司入面有火炙黑椒三文魚,火炙芝士三文魚,火炙三文魚腩同埋三色花之卷③真係好鍾意食火炙,燒完之之後嘅半溶芝士夾住燒完嘅半熟三文魚,三文魚嘅油脂滲喺飯裡面,真係好正,再叫埋火炙艺士帶子,帶子都大粒,配搭芝士,好好食
2022-09-17 31 浏览
呢一間壽司咁多分店就知道來頭唔小🤣我已經食過好幾次🤣所以好想分享比大家知 🤣我同啲朋友開party或者普通食壽司都會諗起呢一間舖頭,因為好多地方都有佢嘅蹤影,以每一間都係好食唔會hea🤣我最鍾意佢裝壽司唔係用普通膠袋,係用冰袋今晚啲壽司就冇咁容易變味或者壞啦 😛火炙海膽壽司 $53 (4件)呢個海膽個樣都話你知好飽滿,最緊要冇怪味好難得㗎!🤣🤣🤣🤣三色花卷 $75 x 2花卷加咗沙律醬左裏面有三文魚好夾好好味😺辣味三文魚卷 $81鍾意食三文魚嘅你都要要有唔同嘅食法啦,而呢一個又唔會好辣但係都食到有三文魚嘅鮮味 🥳
呢一間壽司咁多分店就知道來頭唔小🤣
我已經食過好幾次🤣所以好想分享比大家知 🤣

火炙海膽壽司 $53 (4件)
呢個海膽個樣都話你知好飽滿,最緊要冇怪味好難得㗎!
🤣🤣🤣🤣

三色花卷 $75 x 2

花卷加咗沙律醬左裏面有三文魚好夾好好味😺

辣味三文魚卷 $81
🥳
2022-09-15 34 浏览
分店地址:大圍積運街海寶花園商場地下31C地舖大圍嘅朋友,真係可以試吓呢間店。佢啲柯打一單接一單,都好多人食㗎喎。呢間舖位於大圍站G出口附近,就在強記燒鵝後方近福兆閣。相信佢主要係做外賣,但仍然好多人幫襯。我就同老公揀咗兩個雞扒定食同一個灸燒壽司餐。其中一個雞扒定食買黎第二日午餐食。每個套餐都包一罐飲品。好抵食!雞扒定食份量大,有幾塊雞扒,好大塊!雞扒完全無雪味,肉質嫩滑,而且個汁好味,甜甜地,好惹味。另外仲有辣味螺肉同粟米沙律,螺肉辣辣地,爽脆彈牙,好開胃。第二個雞扒定食隔咗一晚,叮翻熱嚟食,一樣咁好食😍😍火炙壽司餐有10件壽司,每件嘅配料都唔同,火炙燒嘅味好香,我最鍾意三文魚、魷魚、吞拿魚同北寄貝,每款食材都好新鮮,壽司飯軟度適中,好正!
分店地址:大圍積運街海寶花園商場地下31C地舖

。每個套餐都包一罐飲品。好抵食!

雞扒定食

火炙壽司
2022-09-08
2022-09-14 22 浏览
‼️最緊要嘅嘢要講咗先,唔好相信嗰Google Map,佢會帶咗你去歐洲咁遠😂 佢正正係巴士站(海福花園)嗰邊,好近地鐵站!再講白啲就係東逸地產行入去,隧道入口/天橋底😂 希望幫到大家💗📍火炙壽司併盤係我嘅最愛,因為我覺得呢度啲火炙最好食😋 嗌一個併盤就有8種選擇,唔洗煩🤓 併盤有火炙芝士三文魚、火炙三文魚、火炙黑椒三文魚、火炙三文魚腩、火炙芝士帶子、火炙芝士鰻魚、火炙左口魚、火炙芝士熟蝦🤪📍我最愛係三文魚系列🥳🥳 因為佢啲三文魚燒一燒之後有入後即溶嘅感覺😋 仲有帶子,佢好厚身,絕對唔會食空氣😂 最後就係左口魚🤓 都好正💗
‼️最緊要嘅嘢要講咗先,唔好相信嗰Google

2022-09-13 20 浏览
今日下晝朋友仔嚟咗屋企玩,佢嚟之前係樓下買咗兩盒千之味壽司上嚟開餐,估唔到除咗我識食,朋友仔都幾識食,知道千之味壽司係好嘢嚟,晏晝食完壽司都覺得唔夠喉,所以決定今晚再食過。🥰叫咗好多款壽司,有玉子壽司、帶子壽司、墨魚壽司、左口魚壽司、八爪魚壽司、北極貝壽司、三文魚壽司、特大赤蝦壽司、芥辣八爪軍艦、三色花之卷、海膽花之卷、炸蝦卷同軟殼蟹卷,唔講以為自己開緊大食會。🤣三色花之卷同海膽花之卷被炸蝦卷同軟殼蟹卷圍住,見到即刻流晒口水 🤤 壽司擺盤都幾有心思。自己最鐘意食炸蝦卷同軟殼蟹卷,因為兩款都炸得非常之香口 😋 而朋友就最鐘意食帶子壽司同特大赤蝦壽司,所以呢幾款都叫得比較多。
2022-09-13 17 浏览
今日去咗住係大圍嘅朋友仔屋企玩,喺佢屋企樓下就有千之味壽司店 🍣 作為千之味嘅粉絲,所以就二話不說外賣咗兩盒去朋友屋企開餐,而家買外賣仲有可樂送添。😍叫咗幾款自己超級鍾意食嘅壽司,有墨魚壽司、帶子壽司、三文魚壽司、八爪魚壽司同特大赤蝦壽司。當中帶子壽司同特大赤蝦壽司自己每次都一定會點,因為實在非常高質,所以都叫咗好多件 🤤 帶子超級大粒同厚肉,食過真係返唔到轉頭,而特大赤蝦亦都係大大隻,口感非常之爽口。

2022-09-10 20 浏览
本身鍾意食壽司,最近疫情又嚴重左,唯有減少堂食,放工後去了大圍千之味刺身壽司專門店買外賣,比較安全。這裡有多款壽司,刺身,前菜,小食等選擇,令人眼花撩亂。這裡款式選擇多,我就直接選千之人氣壽司拼盤A。當中包括鰻魚,蟹棒,吉列炸蝦卷,玉子和腐皮,份量也不少。壽司夠新鮮,當中最愛吉列炸蝦卷和蟹棒壽司。另選了軟殼蟹反卷和蟹柳壽司。壽司面放滿蟹籽,而內裡係軟殼蟹,蟹籽卜卜脆,與軟殼蟹好夾,令人食不停口。前菜拼盤,包括中華沙律,芝蔴八爪魚和辣味螺肉。份量不少,鍾意與壽司配搭一齊食,味道調教不錯。

這裡有多款壽司刺身,前菜,小食等選擇,令人眼花撩亂。

這裡款式選擇多,我就直接選千之人氣壽司拼盤A。

當中包括鰻魚,蟹棒,吉列炸蝦卷,玉子和腐皮,份量也不少。

壽司夠新鮮,當中最愛吉列炸蝦卷和蟹棒壽司

另選了軟殼蟹反卷和蟹柳壽司

前菜拼盤,包括中華沙律,芝蔴八爪魚和辣味螺肉。

份量不少,鍾意與壽司配搭一齊食,味道調教不錯。

外卖自取
適逢我家少爺生日,佢勁鍾意食壽司,今年特別少少唔買傳統款式蛋糕🎂揀咗🍣壽司蛋糕同佢慶祝。一打開佢好驚喜呀,我自己都覺得好靚。第一次品嚐刺身整成一個蛋糕。店員好貼心,仲跟埋靚靚蠟燭同生日牌✨壽司蛋糕🍣🎂因為人唔多,揀咗個兩人份量就剛剛好三文魚份量好澎湃,籠罩着整個蛋糕✨蟹柳壽司簡簡單單嘅蟹柳都好好味✨黃瓜小卷黃瓜爽口又甜甜地,用嚟做小卷,一件一啖,正以後生日蛋糕唔洗一定要食Cream Cake喇

適逢我家少爺生日,佢勁鍾意食壽司
今年特別少少唔買傳統款式蛋糕🎂

揀咗🍣壽司蛋糕同佢慶祝。

一打開佢好驚喜呀,我自己都覺得好靚。

第一次品嚐刺身整成一個蛋糕。

店員好貼心,仲跟埋靚靚蠟燭同生日牌

壽司蛋糕🍣🎂

因為人唔多,揀咗個兩人份量就剛剛好
三文魚份量好澎湃,籠罩着整個蛋糕

✨蟹柳壽司
簡簡單單嘅蟹柳都好好味

✨黃瓜小卷
黃瓜爽口又甜甜地,用嚟做小卷,一件一啖,正

以後生日蛋糕唔洗一定要食Cream Cake喇
2022-08-31
用餐时段
庆祝纪念
生日
2022-08-30 8 浏览
🥮千の味刺身壽司專門店🥮📍:大圍積運街海福花園商場地下31-C1地舖⏰:11:00am-10:00pm平時食開呢間壽司既我 竟然見到佢地出月餅😍所以買反屋企比屋企人試吓 一盒有兩款口味 流心奶黄酥皮月餅同伯爵茶奶黃酥皮月餅🥮都系香港製造🇭🇰一盒有六件兔仔造型嘅月餅 都系獨立包裝 包裝精美有心思 裏面仲有張祝福卡 送禮一流🙌🏻流心奶黃味好香酥皮牛油味 味道唔算濃郁 不過好幼滑 整體黎講唔會過甜 而且唔叮都有流心效果👍🏻伯爵茶奶皇味口感結實 未食已經聞到陣陣既茶香🍃呢個配搭幾有新鮮感 出邊見唔到有得食 鍾意伯爵茶可以試吓!佢地除左期間限定既月餅之外 仲有唔同款式嘅套餐 有學生餐、午市套餐 價錢都比較平 呢間主要係做外賣 壽司都係即叫即做😋製作需時!🔸保存方法🔸收貨後建議放入雪櫃保存❄️焗爐:先用180°C 預熱約3-5分鐘 將月餅放入焗爐 焗大約8分鐘 微波爐:用高火加熱15-30秒左右
🥮千の味刺身壽司專門店🥮

收貨後建議放入雪櫃保存❄️
微波爐:用高火加熱15-30秒左右

2022-08-28
2022-08-28 20 浏览
千之味今年出咗酥皮月餅分別有流心奶黃酥皮月餅(3件)伯爵茶奶黃酥皮月餅(3件)原價$258(6個裝)VIP有9折原價$256💓而家 $232💓可以網上預訂👇🏻今次試新嘢,酥皮月餅,我鐘意兔仔外型好可愛,小小嘅兔仔入面係流心奶黃,奶黃唔係太甜👍,另一款伯爵茶奶黃,食落茶香味多一點,因為月餅細細個,咁就唔會食唔晒,泡定一壺靚茶,好好享受。
千之味今年出咗酥皮月餅
分別有
流心奶黃酥皮月餅(3件)
伯爵茶奶黃酥皮月餅(3件)
原價
$258(6個裝)
VIP有9折
原價$256💓而家 $232💓
可以網上預訂👇🏻
2022-08-25 28 浏览
今日經開大圍見到呢間壽司外賣店,之前食過覺得幾好,天氣又好熱,唔想食熱野,所以買黎做lunch真係好主意😆見有lunch set 包飲品,款式又多。所以揀咗雙色魚生飯同埋吞拿魚蓉飯,另外叫咗幾款壽司。雙色魚生飯係三文魚加炙燒三文魚。三文魚好大塊又厚,仲好肥美添😋而炙燒迫咗啲魚油出嚟,所以好香魚油味👍🏻吞拿魚蓉飯鋪滿一層好厚嘅吞拿魚蓉,食落口好creamy、好軟淋淋, 又好香嘅油脂😋左口魚壽司真係入口即溶,好香油脂。特大赤蝦壽司嘅蝦好鮮甜,肉質好爽。三文魚腩真係好肥美,而劍魚腩同油甘魚壽司都好新鮮又光澤,充滿香油味😋

雙色魚生飯

特大赤蝦壽司
左口魚壽司
雙色魚生飯
特大赤蝦壽司
左口魚壽司
2022-08-23 19 浏览
做完嘢系大圍收工,老公仲未收工,佢叫我買定外賣反屋企等佢,四周圍行吓見到間外賣壽司店,大熱天時,食壽司最啱🍣🍣🍣🍣千の味刺身壽司專門店 價錢相當合理, 15 件壽司拼盤A $258海膽、三文魚、油甘魚、白新與、甜蝦、赤蝦、吞拿魚、帶子、墨魚、左口魚、三文魚子、吞拿魚蓉、龍蝦沙律、辣味三文魚🍣平均一件大概$17左右,性價比高,非常新鮮。海膽壽司入口即溶,味道濃郁,這麼優惠的價錢有那麼高的質素😍😍😍😍😍這裏有我最愛吃的辣味三文魚,自家製的醬汁配新鮮肥美的三文魚腩,不吃不可🤤🤤🤤🤤🤤除了有刺身之外,仲有小朋友的最愛,粟米沙律軍艦、中華沙律軍艦、吞拿魚沙律軍艦、玉子壽司、鰻魚壽司,千之味可以買到大人細路都啱食的壽司🍣粟米蟹子沙律$42大大盒沙律,是四人份量的👍👍👍👍在餐廳門口等候外賣的時候,見到原來$300就可以送貨👍👍👍👍👍能夠直送到你屋企,打風落雨最啱。
千の味刺身壽司專門店
價錢相當合理, 15 件壽司拼盤A $258
平均一件大概$17左右,性價比高,非常新鮮。
粟米蟹子沙律$42
大大盒沙律,是四人份量的👍👍👍👍
2022-08-22
2022-08-22 12 浏览
今日同朋友聚會傾起食乜好第一時間諗起千之味外賣買夠300就免外送費壽司一如既往保持到質素人氣壽司拼盤A好推薦呢個拼盤有鰻魚、玉子、蟹柳、炸蝦卷炸蝦卷好酥脆,蝦肉都大粒我鍾意食玉子,甜甜既雞蛋味火灸丼 超大2隻蝦啖啖肉勁軟糯火灸左口魚,油脂感十足仲有我喜愛既三文魚,好厚切燒得好甘香雙色三文魚丼呢個火炙三文魚同新鮮三文魚丼飯每次都會叫,cp值爆燈每樣都有3大片好厚切,鍾意食三文魚一定要叫火炙壽司冷麵餐夏日炎炎想食冷面清爽下有清瓜絲,蟹柳絲同蟹子搭配上芝麻醬,撈埋一齊食好味壽司都有5件,我要左火灸火灸迫晒魚油出黎夠晒香👍🏻

今日同朋友聚會
傾起食乜好
第一時間諗起千之味外賣
買夠300就免外送費
壽司一如既往保持到質素

人氣壽司拼盤A
好推薦呢個拼盤
有鰻魚、玉子、蟹柳、炸蝦卷
炸蝦卷好酥脆,蝦肉都大粒
我鍾意食玉子,甜甜既雞蛋味

火灸丼
超大2隻蝦
啖啖肉勁軟糯
火灸左口魚,油脂感十足
仲有我喜愛既三文魚,好厚切燒得好甘香
雙色三文魚丼
呢個火炙三文魚同新鮮三文魚丼飯
每次都會叫,cp值爆燈
每樣都有3大片
好厚切,鍾意食三文魚一定要叫

火炙壽司冷麵餐
夏日炎炎想食冷面清爽下
有清瓜絲,蟹柳絲同蟹子
搭配上芝麻醬,撈埋一齊食好味
壽司都有5件,我要左火灸
  • 雙色三文魚丼
  • 火灸丼
  • 人氣壽司拼盤A
2022-08-17 15 浏览
今日有朋友去屋企食飯,費事煮,上次試過千滋味嘅壽司同定食,好有水準,佢有好多分店,今日放工就去咗大圍呢間外賣壽司度叫外賣。大圍分店喺火車站附近,行幾分鐘就到,好方便我叫咗三個火炙壽司餐,每個餐有10件壽司,有不同款式嘅壽司,包括:熟蝦、鰻魚、吞拿魚、北寄貝、三文魚、玉子燒,每款壽司都有好香嘅火炙燒味,好好味,配上啲軟熟嘅壽司飯,讚。另外每個套餐仲跟一罐飲品,有好多選擇,我選咗可樂同烏龍茶朋友食完都讚,外賣壽司有咁嘅質素,真係好唔錯👍🏼👍🏼

朋友食完都讚,外賣壽司有咁嘅質素,真係好唔錯👍🏼👍🏼
2022-08-16