今日同朋友嚟到呢間超有特色嘅主題餐廳,佢哋每個月都會有好多唔同主題嘅表演,今次同朋友一起來到參加咗佢地「Night Out in Vegas」,一入場就俾呢個氣氛震撼到!性感舞者著住閃令令服飾跳Jazz舞,仲會同觀眾互動。恍如來到拉斯維加斯般的視覺盛宴。門口有個仿拉斯維加斯賭場嘅佈景板,仲有道具籌碼俾你扮賭神影相!店內空間感十足,難得香港有咁大場地做表演。由侍應制服到餐具都係Vegas style,表演者還會落台同客人一齊互動。

2025-04-21
2025-05-05 6 浏览
近排真係太多人不想去玩,有時覺得留返喺香港其實更加少人,更加放鬆,前排朋友先約定我去銅鑼灣一間特色餐廳嗰度去玩,嚟咗之後真係覺得好特別,呢度主要都係食新興嘅fusion多國菜,經常都有特別表演,而且會定期搞唔同主題,等大家可以投入咁樣去玩同enjoy,呢個地方都唔細,有成8000尺,超級適合公司嚟搞team building,或者其實themed party都好啱,當然一般嚟慶祝生日或者搞bachelorette呢啲咁嘅特別嘢都係一流啦!今次我哋參加咗佢哋嘅香江繁花旗袍下午茶theme,之前睇繁花真係睇到中晒毒,所以一見到係呢個theme已經好興奮,嚟到嘅時候都好開心,因為大家都真係好投入,個個着晒旗袍好靚,有啲人連頭髮髮型都整埋,超認真!當然呢度嘅裝修佈置亦都一啲都冇馬虎啦,喺呢度食到好嘅嘢食,加埋又有嘢玩,真係覺得比起上大陸玩更加開心更加放鬆!

2025-05-02 3 浏览
十八夢每個星期五、六都有不同表演,今晚的主題是《細說當年》。一邊聽歌一邊食嘢,真係好RELAX!意想不到佢哋的食物都唔錯,味道真係令人驚喜!💫 Roasted Quail Legs & Padron Pepper烤法國鵪鶉髀 - 外皮香脆,肉質嫩滑,帶有微微煙熏味💫 Sautéed Clams Italian Parsley Sauce香草汁煮大蜆 - 蜆肉鮮甜,醬汁好味到我忍唔住飲光💫 Crab Meat Risotto南瓜蟹肉燴意大利飯 - 飯粒吸收咗南瓜的甜味,仲有海鮮的鮮味,黑魚子更為整道菜增添奢華感💫 78° Sous Vide Australia 'SHER' Wagyu Beef Cheek78°慢煮澳洲和牛臉頰肉 - 肉質柔軟多汁,搭配濃郁的肉汁,味道醇厚
一邊聽歌一邊食嘢,真係好RELAX!
意想不到佢哋的食物都唔錯,味道真係令人驚喜!
烤法國鵪鶉髀 - 外皮香脆,肉質嫩滑,帶有微微煙熏味
香草汁煮大蜆 - 蜆肉鮮甜,醬汁好味到我忍唔住飲光
💫 Crab Meat Risotto
2025-04-18
2025-05-01 3 浏览
食住飯睇show🧏🏻‍♀️ 餐廳主打西餐 希望結合懷舊情懷、音樂敍事及沉浸式體驗打造一場穿越時光嘅藝術盛宴 餐廳裝潢都似八九十年代嘅夜生活🤣 ====᪥ Mini SeaFood Platter 海鮮拼盤包括帶子、糖漬鮑魚、熟蝦、生蠔同花螺 海鮮唔錯的😌᪥ SOUSVIDE SUCKLING PIG乳豬配咗烤菠蘿 皮就唔太脆 可以配埋個醬食᪥ ABALONE RISOTTO鮑魚墨汁意大利飯~仲有啲粒粒米通增加口感 中西合璧的感覺
====

᪥ Mini SeaFood Platter
海鮮拼盤包括帶子、糖漬鮑魚、熟蝦、生蠔同花螺 海鮮唔錯的😌

᪥ SOUSVIDE SUCKLING PIG
乳豬配咗烤菠蘿 皮就唔太脆 可以配埋個醬食

᪥ ABALONE RISOTTO
鮑魚墨汁意大利飯~仲有啲粒粒米通增加口感 中西合璧的感覺
2025-05-01 0 浏览
Let’s get wet 💦😏🔥猛男x美女舞台show再次登陸Meta Stage終於有機會親身嚟睇啦 之前睇網上啲宣傳已經搞到我熱血沸騰沸沸🥵🥵 猛男們全部真材實料 一排排朱古力映入眼簾🤩🤩高強度加高難度動作 掀起全場氣氛仲可以同現場觀眾貼身互動大家喺強烈節拍音樂下玩得㷫烚烚😝😝另外終於有女仔出場啦 仲要係幾位靚女鋼管舞表演簡直係技驚四座 令人拍案叫絕婀娜多姿嘅身影伴隨着身體優美線條 與鋼管融為一體 舞者確實魅力非凡最難忘的一幕要數算餐廳內大玩水母間男女舞者非常投入 令人看得如痴如醉激烈的動作令水花四濺 觀眾隨時濕身加上激光煙火等效果 簡直震撼!🤪飲埋兩杯靚靚Cocktail仲有小食😋每一個moment都令我非常難忘 Meta Stage確實係一個藝術娛樂嘅好去處
Let’s get wet 💦😏🔥

Meta Stage確實係一個藝術娛樂嘅好去處

2025-03-28
宵夜
試食活動
今日諗住喺V Point 覓食,隨便揀左間餐廳🤣入到去睇menu,選擇都唔少😮仲有live music🎵 🥳有時仲會有啲特別嘅show朋友揀左個前菜,乾蕃茄蟹肉沙律 •黑魚子 •脆多士,賣相唔錯,魚子一啲都唔腥👍🏻松露及森林野菌忌廉湯,好rich好creamy ,濃濃嘅松露同菇味,正👍🏻M9澳洲和牛肋盖柳•燒薯•焦糖栗米醬•純牛汁,牛非常粉嫩,牛味很濃,脂肪唔會過多,醬汁唔會太鹹,本人很喜歡☺️南瓜蟹肉燴意大利飯•帶子•蝦肉及大蜆•黑魚子,很喜歡呢個熟度嘅Risotto ,唔會太過熟,料好多,加左南瓜同蟹肉,整體更鮮甜😋甜品嘅圖好吸引,好想叫但係可惜已經好飽🤣下次先

甜品嘅圖好吸引,好想叫但係可惜已經好飽🤣下次先
2025-04-30 0 浏览
來到happy Friday~第一次同朋友去睇猛男show ~當晚非常之興奮🥰因為可以同啲猛男近距離互動~好正呀😍呢場猛男表演真係太精彩了😘每位大隻猛男的肌肉線條令人驚嘆,展現出佢哋極致的力量同魅力😘最正環節就係啲靚女舞者,佢哋的鋼管舞表演更係驚艷無比,優雅又充滿力量!而最正的部分就係在水母間的表演,那種水波的效果配合舞者的動作,簡直讓人目不轉睛😜燈光映照下,整個場景如夢似幻,讓人仿佛置身於另一個世界🥳咁樣的視覺享受真的是無與倫比,讓我忍不住想一再回味😘入場仲包2份小食同2杯打卡嘅精美飲料 Chill下🙂呢次不僅是一場表演,更係一場視覺與感官的盛宴,讓我感受到舞蹈和力量的完美結合🥰鐘意睇猛男表演靚女們,就唔好錯過啦😚餐廳每月不定期會舉行猛男表演🤪快啲約埋一班女仔去啦🥰

入場仲包2份小食同2杯打卡嘅精美飲料 Chill下🙂

2025-03-28
宵夜
2025-04-30 0 浏览
前一排同咗friend子嚟呢間十八夢 都可以話係一試難忘啊!佢係一間餐廳 但又唔淨只係一間餐廳!!好嘢食太多人推介啦 今次我想介紹下佢哋嘅另一個特色~~問翻店員先知道原來佢哋係可以俾客人包場開會議 搞活動甚至開party㗎🎉佢哋成日都會有啲唔同嘅活動主題 玩味十足👅餐廳座位設計都好人性化 令我哋可以超近距離欣賞舞台表演之餘唔會話同其他人靠得太近好有壓迫感或者無私隱👍🏻講翻我哋睇到嘅Night Out in Vegas 係混合咗音樂 魔術 舞蹈同埋體操呢啲元素配合埋舞台同燈光效果嘅細膩度同埋準確度真係好似當日喺Las Vegas睇show嘅感覺😆😆
佢係一間餐廳 但又唔淨只係一間餐廳!!
好嘢食太多人推介啦 今次我想介紹下佢哋嘅另一個特色~~
佢哋成日都會有啲唔同嘅活動主題 玩味十足👅

餐廳座位設計都好人性化 令我哋可以超近距離欣賞舞台表演之餘
唔會話同其他人靠得太近好有壓迫感或者無私隱👍🏻
配合埋舞台同燈光效果嘅細膩度同埋準確度
真係好似當日喺Las Vegas睇show嘅感覺😆😆
2025-04-30 0 浏览
💁🏻‍♀️有咩開心得過一路食飯一路睇show?Meta Stages 定期推出唔同主題演出 我到訪當日嘅主題就係《經典音樂的熒幕故事》聽咗好多首經典扣人心弦嘅歌曲🎵一路品嚐美食 一路聽住耳熟能詳嘅歌 環境又夠晒氣氛 零捨chill~❣️香烤鵪鶉髀鵪鶉髀好嫩滑 外皮烤到好香口配埋啲青椒仔食 別有一番滋味❣️忌廉蘑菇湯睇見個色水就知有幾咁濃郁仲食到粒粒嘅蘑菇碎 好有口感❣️南瓜蟹肉燴意大利飯•帶子•蝦肉及大蜆•黑魚子意大利飯做得好正宗 口感帶有少少硬身南瓜味濃郁 帶子煎到半熟 唔會韌仲有大蜆同蝦肉都好大隻新鮮當然最矜貴就係配上咸香嘅黑魚子❣️ 68°風乾火腿捲銀鱈魚•磯煮青蘿白•醋漬芬奴根•粟米餅•明太子忌廉汁火腿帶鹹香 銀鱈魚滑溜帶油香兩種食材夾埋一齊原來咁匹配再點埋個明太子忌廉汁食 份外滋味不得不提 配埋啲食用花 擺盤好有心思
💁🏻‍♀️有咩開心得過一路食飯一路睇show?
Meta Stages 定期推出唔同主題演出
我到訪當日嘅主題就係《經典音樂的熒幕故事》
聽咗好多首經典扣人心弦嘅歌曲🎵
一路品嚐美食 一路聽住耳熟能詳嘅歌
環境又夠晒氣氛 零捨chill~

❣️香烤鵪鶉髀

火腿帶鹹香 銀鱈魚滑溜帶油香
兩種食材夾埋一齊原來咁匹配
再點埋個明太子忌廉汁食 份外滋味
不得不提 配埋啲食用花 擺盤好有心思

想食飯有D新意思,不妨去銅鑼灣V Point內嘅「Meta Stages 十八夢」,呢間法日料理餐廳好特別,結合藝術與音樂,每晚都有唔同嘅表演,除咗Live music之外,有時仲會有話劇、變裝皇后表演等唔同藝術活動,可以一邊欣賞表演,一邊享用美食,又可以支持一下本土藝術表演者,係一個非常新奇有趣嘅體驗!呢晚我哋揀咗「情人之樂章」嘅表演項目,表演7pm開始,我哋早咗少少喺門口等,時間一到,職員就會打開簾幕迎接入內。原來餐廳佔地甚廣,設有專業音響設備及無敵大舞台,食客可以坐喺絲絨沙發上,正面面對舞台,猶如坐喺百老匯劇場嘅包廂當中。先介紹下食物:Scallop Tartare ($198)帶子他他用柚子山葵油醋醃過,清新開胃,面頭放上慷慨嘅三文魚子及黑魚子,增添鮮味!烤鱈魚脆片都好香脆,以食用花作裝飾,賣相精緻。Crab Cocktail Toasts($158)呢個頭盤好浮誇,蟹肉慕斯上鋪上滿滿嘅黑魚子,放上香脆嘅多士上,一啖食到蟹肉嘅鮮味、黑魚子嘅爽脆及多士嘅脆口,口感豐富!Wagyu Beef Cheek($288)和牛面頰炆得好腍,入口鬆化,值得推薦!Halibut Fillet

先介紹下食物:
Scallop Tartare ($198)

Crab Cocktail Toasts($158)

Wagyu Beef Cheek($288)
和牛面頰炆得好腍,入口鬆化,值得推薦!

Halibut Fillet Spaghetti($208)
比目魚柳肉質嫩滑,炒意粉比較港式。

是晚嘅表演「情人之樂章」係情歌live band show,有色士風、keyboard同唱歌,氣氛好好。
試食活動
Meta Stages意思係講元宇宙內的舞台,十八夢定期都會有不同主題既show俾客人欣賞,邊食飯邊睇佢表演🎭/聽歌仔🎤,果然係奢華級嘅沉浸式享受😎。餐廳環境優美,很有外國高級餐廳的格調。除了用美食美食滿足了胃口,亦透過視覺享受去滿足心靈的需求。今次既表演主題係「經典粵語歌曲🎵」,唱得非常好聽。[小食]烤法國鵪鶉髀·西班牙帕特隆青椒🫑依個小食是非常高檔次,我第一次吃那麼多隻法國鵪鶉髀的這款小食,賣相放在一舊「石頭」🪨上,賣相100分。法國鵪鶉髀烤後,外皮少少脆邊;肉非常嫩滑,細細隻口感好好!青椒味道清新,配搭肉類味道👅非常配襯。[湯🥣]松露及森林野菌忌廉湯表面加了少少油將整個湯的味道提鮮了。配搭鹹香的松露蓉,忌廉湯好creamy同好好味,而且飲到一粒粒有口感既野菌粒。[主菜]M9澳洲和牛肋盖柳·燒薯·焦糖粟米醬·純牛汁賣相滿分💯,首先擺盤配上配菜及醬汁整個菜式非常精緻!配合台上唱歌,我認為是特別好食😋。M9澳洲和牛肋盖柳肉唔會煎至過熟,中間帶點紅保持油份,一d都唔乾。份量都幾多。烤鹹蛋黃保雲酥比目魚柳·黑豆麵豉醬燴意大利粉🍝意大利粉🍝用燴既製法,配上黑豆麵豉醬味道👅獨特,而且質感濕濕地

[小食]烤法國鵪鶉髀·西班牙帕特隆青椒🫑

[湯🥣]松露及森林野菌忌廉湯

[主菜]
M9澳洲和牛肋盖柳·燒薯·焦糖粟米醬·純牛汁

烤鹹蛋黃保雲酥比目魚柳·黑豆麵豉醬燴意大利粉🍝
意大利粉🍝用燴既製法,配上黑豆麵豉醬味道👅獨特,而且質感濕濕地幾滑身。而上面☝️的厚身比目魚柳,外皮香脆,配上烤鹹蛋黃醬的鹹鹹香香味道非常惹味。魚柳🐟肉入口即溶!
  • 鵪鶉髀西班牙青椒仔
  • 烤鹹蛋黃保雲酥比目魚柳·黑豆麵豉醬燴意大利粉
  • M9澳洲和牛肋盖柳
2025-04-28 0 浏览
銅鑼灣有間華麗舞台餐廳❤️一進入餐廳,已經被整個氛圍吸引左‼️呢間餐廳會有音樂劇舉辦,每個月尾仲有猛男show,正呀仲會舉辦不同主題嘅下午茶我已經約定朋友下次嚟睇猛男show啲食物質素好高質先嚟個Starter 「Seafood Platter」凍蝦好鮮甜,海螺肉質非常爽彈柔軟,而且師傅仲好細心咁清哂內臟❤️生蠔非常爽甜,肉質好飽滿「68°風乾火腿捲銀鱈魚」用風乾火腿包圍住銀鱈魚,火腿嘅咸香提升左銀鱈魚嘅味道整體味道好有驚喜「南瓜蟹肉燴意大利飯·帶子·蝦肉及大蜆·黑魚子」呢個risotto好好食南瓜同忌廉比例拿捏得好好,入口好有南瓜香,但又唔會好膩每一啖都有滿滿嘅蟹肉,多左份海鮮嘅鮮甜味,拌勻黑魚子食,味道更上一層樓

銅鑼灣有間華麗舞台餐廳❤️

一進入餐廳,已經被整個氛圍吸引左‼️
呢間餐廳會有音樂劇舉辦,每個月尾仲有猛男show,正呀

仲會舉辦不同主題嘅下午茶

我已經約定朋友下次嚟睇猛男show

啲食物質素好高質

先嚟個Starter 「Seafood Platter」
生蠔非常爽甜,肉質好飽滿

「68°風乾火腿捲銀鱈魚」
用風乾火腿包圍住銀鱈魚,火腿嘅咸香提升左銀鱈魚嘅味道

整體味道好有驚喜

「南瓜蟹肉燴意大利飯·帶子·蝦肉及大蜆·黑魚子」
呢個risotto好好食

南瓜同忌廉比例拿捏得好好,
入口好有南瓜香,但又唔會好膩

每一啖都有滿滿嘅蟹肉,多左份海鮮嘅鮮甜味,
拌勻黑魚子食,味道更上一層樓
2025-04-17
2025-04-27 0 浏览
👧🏻😋👅🍽✨Live Music Dinner -🪩 將餐飲同舞台結合既Meta Stages除左令食客更享受餐飯, 亦提供左一個平台俾一眾新晉音樂人分享自己既音樂🪩 逢星期五六都會有唔同主題既表演項目, 配合大型9m LED mon同溫和射燈強化舞台效果, 當晚欣賞左以《經典音樂的螢幕故事》作主題既表演, 揀左一首首有關感情既經典電影/電視劇主題曲-🎸 當晚歌單 🎤🎹甜蜜蜜•Little Something•一生中最愛•終身美麗•新不了情•小幸運•當年情有心人•祝君好•難兄難弟•一起走過的日子•歲月如歌•那些年•十分愛▪️Mini Seafood Platter (2位) $196🦪 餐廳既海鮮都係全球新鮮空運, mini platter有生蠔, 蝦, 海螺, 帶子; 款款新鮮, 擺盤有儀式感▫️香煎帶子•蝦湯燴米形意粉 $268🍝 米形意粉有咬口, 掛滿濃郁蝦湯, 帶子大粒鮮甜▪️風乾火腿捲銀鱈魚 $328🐠 用鹹香風乾火腿包住鮮甜銀鱈魚柳, 配上pickle好解膩
👧🏻😋👅🍽✨
Live Music Dinner

🎸 當晚歌單 🎤🎹

▫️香煎帶子•蝦湯燴米形意粉 $268
🍝 米形意粉有咬口, 掛滿濃郁蝦湯, 帶子大粒鮮甜

▪️風乾火腿捲銀鱈魚 $328

2025-04-27 3 浏览
呢間餐廳好夢幻既feeling,呢度不定期搞唔同既show,今次係live band音樂show會用吉他彈live band 唱一d懷舊歌,唔識d歌但欣賞彈吉他既歌手彈得好好聽。我地叫左一份海鮮拼盤,入面仲有兩隻法國生蠔,生蠔海水味濃郁同好creamy新鮮。帆立貝刺身,熟蝦同埋螺肉都好鮮味配埋檸檬汁更加提升海鮮既鮮味。主菜有西班牙燒乳豬,乳豬肉用左慢煮方式去煮食落外皮超香脆小乳豬肉嫩配埋伴碟小食焦糖菠蘿就更開胃。

1K
2025-04-26 0 浏览
📍 十八夢 {銅鑼灣}難得復活節假期連續四日,好多人都北上消費但係我依啲又唔想同人哋迫嘅人,當然留返喺香港啦!香港啲車又少咗,啲人又少咗,就等我充斥一下香港嘅經濟🤭🤭今日就嚟到銅鑼灣,呢度有現場表演睇之餘,仲可以食到我最鍾意嘅西餐,仲有靚牛扒食,不少得新鮮甜美嘅海鮮拼盤,今晚嘅主題係經典粵語懷舊金曲,唱返好多不同嘅回憶,有愛情友情,不禁令我腦海之中都有好多回憶出現返!不單止只有食飯,仲可以聽到歌曲🎵真係令人放鬆😎@十八夢 Meta Stages✨ Mini SeaFood Platter呢個海鮮拼盤入面有{四隻新鮮大海蝦、四隻飽滿即叫即開嘅生蠔、螺肉、帶子}螺肉上面有蟹籽,增添鹹香😙蝦肉鮮甜一啲都唔腥 冇雪藏味 爽口彈牙 唔會霉😙帶子鮮甜甘香 熟度適中 唔會話食到一絲絲嘅纖維感 有醬汁嘅味道之餘 仲保留到元貝本身嘅鮮甜😙✨ BEEF RIB EYE CAP牛肉7成熟冇血水煎得啱啱好•表面煎香肥瘦均秤,軟嫩冇筋勁好食,幾乎唔洗點咬就吞得。比預想更好食,旁邊仲配有蒜粒、大菌菇,推薦🩷✨ Crab Meat Risotto海鮮汁濃稠,味道鮮甜!意大利飯煮至risotto勁 crea

📍 十八夢 {銅鑼灣}

難得復活節假期連續四日,好多人都北上消費

不單止只有食飯,仲可以聽到歌曲🎵
真係令人放鬆😎

@十八夢 Meta Stages

✨ Mini SeaFood Platter
螺肉上面有蟹籽,增添鹹香😙
蝦肉鮮甜一啲都唔腥 冇雪藏味 爽口彈牙 唔會霉😙

✨ BEEF RIB EYE CAP

✨ Crab Meat Risotto
海鮮汁濃稠,味道鮮甜!意大利飯煮至risotto勁 creamy,幾有咬口~而且掛汁力強,啖啖都沾滿晒醬汁,帆立貝大粒鮮甜,蜆肉都好飽滿👍