2018-02-28
今日放工去咗尖沙咀食北海道爐端燒 ,一早book 間好d 既餐廳,同同事一齊食飯,辛苦左一日,食返啲好嘢至真!餐廳色調以啡色和木系為主,地方環境面積都算大,俾人舒服感覺。基本上成晚都錯滿人,基本上好難wall in ,最好就一早book定啦!黎得日本餐廳,一定要試吓刺身。我哋叫咗精選刺身拼盤3款 $178賣相好唔錯,每一款刺身都係厚切,呢個價錢都好抵食,平均$60一款。三種之中最鍾意嘅係帶子,因為味道非常之鮮甜,質地很滑,點上少少醬油,海鮮味很重。而三文魚刺身都好食,又肥美又甜。另外叫咗一個蟹蓋蟹肉味增燒$78share, 除左主角—蟹膏,還有鵪鶉蛋、蟹柳和蟹籽。個人認為蟹膏味非常之濃郁之外亦令人回味無窮,燒得香噴噴同熱辣辣,蟹肉絲絲分明,一定要試吓呢度嘅。但比較漏,兩個人食一個啱啱好。北海道味增煎餃子$88 咬落去好多汁,都juicy,豬肉餡幾好味,都落足調味料,真係一流!我地仲都好鐘意個味增湯。三文魚子丼$128,味道咸鮮既三文魚籽,配上帶有醋酸味的壽司飯,實在配搭得非常之好,旁邊還有一些玉子絲。價錢唔貴,食到好多好嘢真係值得!!
但比較漏,兩個人食一個啱啱好。
價錢唔貴,食到好多好嘢真係值得!!