2023-05-15 503 浏览
好耐之前已經幫襯過佢哋嘅餃子,佢哋嘅餃子真材實料,粒粒都大粒飽滿,餃子口味每日唔同😼沙嗲金菇超級香濃嘅沙嗲味 夾埋金菇嘅爽脆口感 仲有肉嘅香味 大推泡椒酸菜泡椒味道濃郁,酸菜味道同泡椒好夾,泡椒同酸菜變成餃子餡,原來係咁好味😋冬菇馬蹄馬蹄切粒 好有口感 冬菇香味夠濃郁泡菜鮮肉泡菜除咗可以促進腸道蠕動 ,辣味好突出 同鮮肉嘅味道都好㗎😝蓮藕木耳鮮肉蓮藕同木耳都係好健康,蓮藕口感爽脆、食起來爽脆,尾韻有自然既甜味芝士鮮肉呢款餃子唔係第一次食,每一次食都keep到水準,芝士同肉味好突出

沙嗲金菇
超級香濃嘅沙嗲味 夾埋金菇嘅爽脆口感 仲有肉嘅香味 大推

泡椒酸菜

冬菇馬蹄
馬蹄切粒 好有口感 冬菇香味夠濃郁

泡菜鮮肉

蓮藕木耳鮮肉

芝士鮮肉

呢間包餃掂係一間好正嘅創新口味餃子店🔥🔥價格合理,餃子新鮮美味,真係物超所值🤣🤣師傅包餃子手藝熟練,每日用100%新鮮豬肉,好安心呀💭🔥佢哋有唔同口味嘅餃子,包括傳統口味同創新口味,總共有20款選擇,真係好豐富!💕💕價格:$46-$56/磅,視乎口味🔥以磅計算,一磅大概有15-18隻💭最推薦係泡菜鮮肉餃好爽脆,口味豐富,一定要試吓啦🥹🥹有肉香味同泡菜嘅酸辣味,好開胃☺️☺️芝士鮮肉餃 🧀🥟餡料入口即化,鮮肉香味同芝士嘅濃郁味道完美融合,令人回味無窮!如果你係芝士控,一定要試吓呢款餃子啦!💕🔥🔥

芝士鮮肉餃 🧀🥟

2023-04-27 494 浏览
包餃掂🥟👍🏻我諗唔少香港人都鍾意食餃子,今次嚟到呢一間生餃子舖,買咗幾款餃子試吓🥟🥟💓除咗一般成日見到嘅韭菜餃之外,仲有好多唔同嘅口味,包保大家日日食都唔會厭😆😆 驟眼睇落去餃子都非常之大粒,餡料非常之多🈵🈵店主就話一磅餃子就已經有17至18隻!對我嚟講,一餐應該食唔到一磅😜店主就話唔需要擔心,買咗食唔晒既餃子可以放落冰箱,可以擺到個幾禮拜~香茜芹菜肉餃🥬(一磅)$46今次買既4個口味中,最清淡既款式,唔好以為清淡到無味,好多人都抗拒芫茜味,呢個就恰到好處,有少少芫茜味,菜肉比例平均💓💓沙爹金菇肉餃🍲(一磅)$52愛食重口味人仕注意!呢個餃子係必定要試,我只係好簡單用清水恰,餃子味都好濃郁,個味係誇張到令到個清水都充滿沙爹味。💓💓😆廣東鮮蝦雲吞🦐(一打)$48雲吞亦皮薄餡靚。雲吞小巧有金魚尾,蝦仁和肥豬肉比例恰好,蝦肉爽口,肥肉甘香,加上混入炸過的大地魚粉,濃郁惹味💓💓極上水餃皇💯💯(一打)$48皮薄餡靚,真材實料,大小一口一粒,入面仲有大大粒蝦🦐👍🏻👍🏻木耳絲多,筍絲、木耳絲都非常爽口彈牙,口感豐富。有幾粒我仲食到好似有冬菇,勁香🤤🤤
包餃掂🥟👍🏻
香茜芹菜肉餃
沙爹金菇肉餃
香茜芹菜肉餃
2023-04-24 122 浏览
早兩日在湊小朋友放學前遇到小朋友同學的媽媽,講起自己剛病好想食簡單的東西當晚餐,她就建議在附近的包餃掂的餃子,佢話佢之前幫襯過幾好食,最重要係餃子每日新鮮製作。餃子款式倒不少,令我不知選那個好~~~最後我就買咗兩磅餃子,小朋友聽到有餃子就先煮六隻俾佢做下午茶,我煮粟米鮮肉餃和芝士鮮肉餃俾小朋友食,佢就大讚好味。晚餐時間我就煮多幾款,有韮菜鮮肉餃、冬菇馬蹄鮮肉餃、蓮藕木耳鮮肉餃和廣東鮮蝦雲吞,個人最喜歡冬菇馬蹄鮮肉餃,除了有冬菇味外更食到馬蹄的口感。粟米鮮肉餃食落感受到啖啖的粟米味,怪不得寶貝女食過要我再煮多次俾佢食~~~韮菜鮮肉餃的韮菜味濃,打開外賣盒已經很香,煮好食落都好食~~~溫馨提示,買咗最好兩日內食,始終擔心係餃子皮被水蒸氣弄濕而穿。
餃子款式倒不少,令我不知選那個好~~~
2023-04-20
外卖自取
極力推介❣️每日使用新鮮豬肉手工即包餃子雲吞· 包餃掂 (元朗)💁🏻‍♀️去到時已經需要排隊,大約三四個人。不過幸好,等候時間並不太長,大約五、六分鐘。購買時,你可以看見後面有人一直在包餃子。📋磅數購買,分別有$46和$52兩種價錢。▫️鮮肉小雲吞🥟白菜鮮肉餃 🌟推介🌟🥟粟米鮮肉餃🌟推介🌟 -家中如果有小朋友應該都會很喜歡這款😂🥟泡菜鮮肉餃 -標明有辣,個人感覺不是很辣,滿滿的泡菜風味👍🏻🥟菜脯紫菜鮮肉餃 🥟芝士鮮肉餃子 -真的可以食到流心的芝士!(可以兩款味道各買半磅)-個人感覺不用再落其他調味料,已經很足夠👍🏻因為它的餃子本身已經進行調味過,而且豬肉很鮮味,點豉油反而會蓋過了豬肉的鮮味💘每一款味道都很出色❣️完全沒有踩雷,全部皮薄肉多,每一口都充滿肉香和汁水,真的強烈建議喜歡吃餃子和雲吞的你們去試試🫶🏻比較可惜是,我去的時候有幾只味道已經賣完🥹📍 地址:元朗又新街38號恆富大廈地下6B號鋪#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店 #餃子 #雲吞 #食在元朗 #元朗美食

📋磅數購買,分別有$46和$52兩種價錢。

▫️鮮肉小雲吞

🥟白菜鮮肉餃 🌟推介🌟
🥟菜脯紫菜鮮肉餃

🥟芝士鮮肉餃子
芝士鮮肉餃
-真的可以食到流心的芝士!
(可以兩款味道各買半磅)

比較可惜是,我去的時候有幾只味道已經賣完🥹

📍 地址:元朗又新街38號恆富大廈地下6B號鋪

#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店 #餃子 #雲吞 #食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處
芝士鮮肉餃
--包餃掂元朗同益街市旁邊專做生餃子的小店包餃掂好得我歡心~--款式多~~咩口味都有, 可以Mix and Match,無論係煎黎食, 定係打邊爐或者清蒸都可以,最重要用料新鮮, 用每日屠宰的新鮮豬肉同騸牯牛肉黎包餃子, 粒粒都飽滿實在, 一盒可以分幾餐,性價比高啦~而且味道推陳出新,有大路的廣東鮮蝦雲吞, 又有韭菜餃, 白菜豬肉餃等等,特別推薦有爽爽口感的冬菇馬蹄肉餃 及蓮藕木耳鮮肉餃,豬肉味夠香又多汁, 口感清脆, 食得出非常新鮮。喜歡濃味的當然要食西洋菜餃,皮薄餡靚, 西洋菜菜色鮮嫩-紫菜豬肉餃都好好食, 豬肉甜味更突顯左紫菜既香味踏入春夏天, 香甜的蕃茄餃仲越食越醒胃,-
包餃掂
元朗同益街市旁邊專做生餃子的小店包餃掂好得我歡心~

款式多~~咩口味都有, 可以Mix and Match,

無論係煎黎食, 定係打邊爐或者清蒸都可以,

最重要用料新鮮, 用每日屠宰的新鮮豬肉同騸牯牛肉黎包餃子,
 粒粒都飽滿實在, 一盒可以分幾餐,性價比高啦~

而且味道推陳出新,
有大路的廣東鮮蝦雲吞, 又有韭菜餃, 白菜豬肉餃等等,

特別推薦有爽爽口感的冬菇馬蹄肉餃 及蓮藕木耳鮮肉餃,

豬肉味夠香又多汁, 口感清脆, 食得出非常新鮮。
喜歡濃味的當然要食西洋菜餃,

皮薄餡靚, 西洋菜菜色鮮嫩

紫菜豬肉餃都好好食, 豬肉甜味更突顯左紫菜既香味

踏入春夏天, 香甜的蕃茄餃仲越食越醒胃,

🌟餐廳:包餃掂📍地址:元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖💰價位:$50~$100⏰營業時間:星期一至日 06:00 - 18:00📱電話:9755 1111今日去開元朗探朋友,順便買埋佢最鍾意食既餃子,返去一齊煮黎做晚餐😬我就揀咗呢一間位於又新街既「包餃掂」,各款餃子每日新鮮即包,黃昏時間超好生意,好多款餃子都已經賣哂咁濟🙈餃子款式夠哂多,可以揀半打,而且相同價錢既仲可以Mix 添,咁就可以試多幾款唔同既口味😎———————————————————🔹冬菇馬蹄鮮肉餃呢款冬菇馬蹄鮮肉餃口感同層次感都好豐富~冬菇、馬蹄爽口之餘,又爽又甜~———————————————————🔹芝士鮮肉餃芝士鮮肉餃食落大滿足~流心既芝士爆哂汁,加埋鮮肉餡料,味道香濃~———————————————————🔹西洋菜鮮肉餃西洋菜鮮肉餃味道夠哂特別,西洋菜鮮甜味好突出,清新得黎又夠鮮嫩,而且咬落仲好juicy~———————————————————🔹香茜芹菜鮮肉餃鍾意食芫茜既我地岩哂~芫茜及芹菜份量十足,入口爽脆~———————————————————🔹南瓜什菌鮮肉餃南瓜mix什菌既餡料好綿滑,南瓜味道香甜濃郁~
🌟餐廳:包餃掂

🔹冬菇馬蹄鮮肉餃

🔹芝士鮮肉餃

🔹西洋菜鮮肉餃

🔹香茜芹菜鮮肉餃
鍾意食芫茜既我地岩哂~芫茜及芹菜份量十足,入口爽脆~

🔹南瓜什菌鮮肉餃
南瓜mix什菌既餡料好綿滑,南瓜味道香甜濃郁~

🔹香芋馬蹄鮮肉餃
最後就推介埋呢款香芋馬蹄鮮肉餃~香芋入口夠哂粉糯,加埋爽口既馬蹄,呢個組合好有特色~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳主打手工餃子外賣,每日人手即制,材料豐富而且夠哂新鮮~
餃子款式眾多,又可以配搭唔同口味,可以一次過試盡唔同味道既餃子,夠貼心,鍾意食餃子既朋友仔值得一試~
2023-04-12
2023-04-17 24 浏览
雖然我間中都會自己包餃子👩🏻‍🍳但備料其實都幾費時⏰而且我同大王得𝟐個人👫🏻又唔可以𝟏次整勁多唔同款式既餡😩咁...咪出去買囉🥡可以𝟏次買幾款,又夠方便🛒~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🥟 手工餃子雲吞 ($46 - $52/磅) • 極尚水餃皇 / 廣東鮮蝦雲吞 ($48/打) 🥟.有好多款唔同既口味🤩最好係可以半磅半磅咁買,咁就可以試多幾款啦👏🏻 (*半磅大約有𝟖隻左右)仲有𝐝款式係廚師發辦,估唔到依家連食餃子都有𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞🤪最後我地揀左𝟔款餃子🥟 + 鮮蝦雲吞🦐.▪泡椒酸菜 • 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 ($52/磅) 推介❣️有辣香 • 但唔會過辣,連平時唔太食得辣既大王都讚🤴🏻▪菜脯紫菜鮮肉餃 ($52/磅) 幾特別既配搭🤲🏻▪芝士鮮肉餃 ($52/磅) 溶溶地既芝士🧀▪南瓜什菌鮮肉餃 • 𝐍𝐄𝐖 ($52/磅) 南瓜天然香甜🎃▪田園羅漢齋 • 素餃 ($52/磅) 最健康,又唔會有草青味🌱▪冬菇馬蹄鮮肉餃 ($46/磅) 加埋馬蹄爽脆口感💥▪廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)鮮蝦夠爽🦐.餃子雲吞同樣皮薄 • 餡又足,淥 / 蒸 / 煎都得🔥而
雖然我間中都會自己包餃子👩🏻‍🍳

▪菜脯紫菜鮮肉餃 ($52/磅) 幾特別既配搭🤲🏻
▪芝士鮮肉餃 ($52/磅) 溶溶地既芝士🧀
▪冬菇馬蹄鮮肉餃 ($46/磅) 加埋馬蹄爽脆口感💥
▪廣東鮮蝦雲吞 ($48/打)鮮蝦夠爽🦐
餃子雲吞同樣皮薄 • 餡又足,淥 / 蒸 / 煎都得🔥
而且店舖講明用新鮮豬肉🐖更加覺得好抵食🤭

題外話💁🏻‍♀️
依個份量梗係唔會𝟏次食得晒啦,
所以買個日,我只煮左𝟏半🍲
平時大王🤴🏻只會食頭𝐑𝐨𝐮𝐧𝐝,放左落雪櫃後❄️通常都係我收尾清埋🤰🏻
但今次(過左𝟐日後)佢主動問我,雪櫃係唔係仲有餃子 • 雲吞🥟
相信大家都知,即係好食啦😏

2023-04-17 29 浏览
第一次見咁多新奇口味的餃子🤣沙嗲金菇?南瓜什菌?蓮藕木耳?菜蒲紫菜?聽到好似一碟碟餸咁😳見到芝士咪係最受歡迎吧~個人還是喜愛傳統的經典味道haha😉一磅餃子 $46 大概有15至17隻不等,半磅就 $23 大概7隻啦!但係鮮肉小雲吞幾抵食咁 一盒好多隻 因為細細隻~我數過差唔多30隻!煎餃定水餃?你鐘意邊款先!包餃掂 (元朗)元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處 #餃子 #新口味
第一次見咁多新奇口味的餃子🤣

煎餃定水餃?你鐘意邊款先!

包餃掂 (元朗)
元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖

在兩餸飯以外, 最近最紅的莫過於手作餃子!這家餃子店除了超多款式之外,還很高CP值呢,半磅8隻餃子大約$23-26,高質素還價格親民,很難得老闆娘超nice,我想試多幾款,她主動說可以每款半磅,還細心幫我為每份餃子寫上名字,不嫌麻煩當中鮮蝦雲吞更是即包的,感覺更新鮮細節位:老闆娘幫餃子入盒時會為其撲粉,防止黏皮,包過餃子就知道這是新鮮手包餃子的證明!出品(全部使用豬肉餃)👍👍香芋馬蹄鮮肉 非常豐盈的香芋 ,少量馬蹄的爽甜 極正👍番茄香菇 清甜的番茄水份充足 鮮味十足👍泡菜 泡菜的辛辣跟鮮豬肉很有火花 簡單而好吃👍泡椒酸菜 泡椒重辛辣,加上爽脆的酸菜有夠刺激!👍沙爹金菇 微甜輕花生醬的餃子配上彈牙金菇 ,著實火錯👍廣東鮮蝦雲吞 蝦仁份量適中,具一定鮮味,用料不俗白菜 不錯 ,只是沒有驚喜而已韭菜 韮菜份量令其角色不致淪為配角 ,也2不俗推介指數9.5/10性價比9/10

在兩餸飯以外, 最近最紅的莫過於手作餃子!

當中鮮蝦雲吞更是即包的,感覺更新鮮

出品(全部使用豬肉餃)

👍👍香芋馬蹄鮮肉 非常豐盈的香芋 ,少量馬蹄的爽甜 極正
👍番茄香菇 清甜的番茄水份充足 鮮味十足
👍泡菜 泡菜的辛辣跟鮮豬肉很有火花 簡單而好吃
👍泡椒酸菜 泡椒重辛辣,加上爽脆的酸菜有夠刺激!
👍沙爹金菇 微甜輕花生醬的餃子配上彈牙金菇 ,著實火錯
👍廣東鮮蝦雲吞 蝦仁份量適中,具一定鮮味,用料不俗
白菜 不錯 ,只是沒有驚喜而已
韭菜 韮菜份量令其角色不致淪為配角 ,也2不俗

推介指數9.5/10
性價比9/10
2023-04-12 20 浏览
我同女兒最仲意食餃子,平時煮麵或者打邊爐都更加唔少得,打開雪櫃總會有幾包唔同餡料嘅餃子之前一直都係係超市買急凍餃子,因為方便有一日老公係元朗返工路經又新街附近見到一間鋪面細細嘅餃子店,裡面有個師父係度包緊餃子口味有十幾款,另外仲有幾款“廚房發辦”係單牌上面無嘅口味,口味太多,搞到我心大心細都唔知簡咩口味好我地最後買左極上水餃皇,廣東鮮蝦雲吞,蓮藕木耳鮮肉餃極上水餃皇味道好似以前係魚旦粉檔嘅鳳城水餃雲吞皮薄餡多,正
之前一直都係係超市買急凍餃子,因為方便

我地最後買左極上水餃皇,廣東鮮蝦雲吞,蓮藕木耳鮮肉餃
極上水餃皇味道好似以前係魚旦粉檔嘅鳳城水餃

雲吞皮薄餡多,正

外卖自取
餃子是師奶的好朋友🫂雪櫃一定有一盒兩盒餃子做存貨有時老公想食宵夜淥餃子做餸就最方便又好味講到買餃子卡卡最常幫襯 #元朗包餃掂皆因小店#採用新鮮豬肉 來包餃子還堅持 #每天新鮮即製即包🌱#絕不用隔夜肉 包餃子每隻餃子皮厚薄適中最重要有皇帝脷的老爺奶奶都話饀足、料新鮮又好食款式多達1️⃣6️⃣種這麼多👍🏻真的不會吃厭呀!上次小試牛刀於同價錢下買了不同味道餃子花心的我終於找到最愛那幾款餃子卡卡的必試推介有:🥟泡菜鮮肉餃:奶奶追住食的一款餃子,鍾意少辣而爽脆泡菜🥟韭菜鮮肉餃:韭菜夠多又香濃,鍾意韭菜的你不可以錯過🥟粟米鮮肉餃:班仔最愛香甜粟米餃,4歲人仔的旻旻豬一餐食到6隻,真識食🤭🥟白菜鲜肉餃:白菜與豬肉比例剛好,大人小朋友都愛❤️今次卡卡初試自製酸辣湯麵配煮餃🥟尤其配上泡菜餃,真的夾到不得了早兩日見涼涼地唔想諗煮咩餸打邊爐是最適合不過又點少餃子份🤭下次試到邊款正,再話比大家知🥰📍包餃掂元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處#卡卡搵食 #mamablogger #mamahk #卡卡hk #carmenchiu310 #親子bloggers #我的3A

餃子是師奶的好朋友🫂

皆因小店#採用新鮮豬肉 來包餃子
還堅持 #每天新鮮即製即包🌱
#絕不用隔夜肉 包餃子
每隻餃子皮厚薄適中
最重要有皇帝脷的老爺奶奶都話饀足、料新鮮又好食
款式多達1️⃣6️⃣種這麼多👍🏻
真的不會吃厭呀!

上次小試牛刀於同價錢下買了不同味道餃子
花心的我終於找到最愛那幾款餃子
卡卡的必試推介有:
🥟泡菜鮮肉餃:奶奶追住食的一款餃子,鍾意少辣而爽脆泡菜
🥟韭菜鮮肉餃:韭菜夠多又香濃,鍾意韭菜的你不可以錯過
🥟白菜鲜肉餃:白菜與豬肉比例剛好,大人小朋友都愛❤️

今次卡卡初試自製酸辣湯麵配煮餃🥟
尤其配上泡菜餃,真的夾到不得了

早兩日見涼涼地唔想諗煮咩餸
打邊爐是最適合不過
又點少餃子份🤭

下次試到邊款正,再話比大家知🥰

📍包餃掂
元朗又新街38號恆富大廈地下6B號舖

#食在元朗 #元朗美食 #香港美食指南 #元朗好去處
#卡卡搵食 #mamablogger #mamahk #卡卡hk #carmenchiu310 #親子bloggers #我的3A生活 #感恩有你們 #媽咪紀錄 #Abrahamhk #彥彥hk #琋琋hk #aidenhk #旻旻Hk #ArthurHK
2023-04-12 14 浏览
依幾年手工餃子店開得愈嚟愈多,今日就試左係合益街市公園附近嗰間手工餃子店,標榜係用100%新鮮豬肉即制嘅😆😆有好多款式選擇,最傳統嘅蝦肉雲吞,水餃到依家好hit嘅素餃/唔同口味嘅餃子都有,都要諗左陣先揀到食咩😊😊最後揀左幾款,芝士鮮肉餃、菜脯紫菜鮮肉餃、新口味嘅沙嗲金菇鮮肉餃同埋有好特別嘅omakase廚師發辦嘅餃子(今日係蕃茄雜菌鮮肉餃同香芋馬蹄鮮肉餃),我每款買少少,咁就可以食到多啲口味🤣🤣🤣返到屋企都即刻蒸熟試下,餃子皮薄餡靚,蒸完之後粒粒都好飽滿晶瑩剔透,食得出係新鮮豬肉,餃子已經調好味,食完之後又唔會口渴👍👍芝士鮮肉餃芝士鮮肉餃煎嚟食,融化左嘅芝士加埋鮮肉,好香噴噴🤤🤤菜脯紫菜鮮肉餃,菜脯令餃子更添爽脆口感,加埋我鍾意嘅紫菜,好match😬😬沙嗲金菇鮮肉餃,依款餃子好特別,好有驚喜,係甜甜辣辣但又好濃郁嘅沙嗲味🤪🤪蕃茄雜菌鮮肉餃,有蕃茄之餘仲有粒粒雜菌,甜甜地好有趣😋😋香芋馬蹄鮮肉餃,芋頭蓉有好多,馬蹄亦都好爽口😙😙😙
芝士鮮肉餃
芝士鮮肉餃煎嚟食,融化左嘅芝士加埋鮮肉,好香噴噴🤤🤤
蕃茄雜菌鮮肉餃,有蕃茄之餘仲有粒粒雜菌,甜甜地好有趣😋😋
香芋馬蹄鮮肉餃,芋頭蓉有好多,馬蹄亦都好爽口😙😙😙
2023-04-09 18 浏览
放假先黎落雨🥹搞到唔想出街食又想係屋企休休閑閑就食到美食🤤嘆住咁過復活節同屋企人買左餃子返屋企🥳打邊爐 烚餃子🥟 煮麵 點煮都得🤤廣東鮮蝦雲吞好大粒蝦🦐蝦鮮甜 雲吞皮薄👍🏻👍🏻韭菜鮮肉餃 韭菜勁多🤣韭菜餃係每次食餃都必叫既因為真係好食🤤沙爹金茹鮮肉餃之後叫左2款特色既餃子🥟🥳都幾有驚喜🫶🏻沙爹金茹鮮肉餃有沙爹味沙爹味調味適中 完全無搶過鮮肉既肉汁香兩者互相配合👍🏻蕃茄磨菇餃蕃茄迷必點🫶🏻成粒都勁濃蕃茄香夠新穎 為餃子帶來左更多口味😋
放假先黎落雨🥹搞到唔想出街食

蕃茄磨菇餃
蕃茄迷必點🫶🏻成粒都勁濃蕃茄香
夠新穎 為餃子帶來左更多口味😋
2023-04-08
屋企人好鐘意食餃子,今日去開元朗見到呢間外賣餃子店,主打手工即製餃子,小店嚴選食材,堅持選當天新鮮豬肉做餡料,口味都好多元化,一於買多幾個口味同屋企人開心share啦,水滾落生餃煮7分鐘就食得,夠哂方便~🌟白菜鮮肉餃最欣賞佢地既餃子豬肉比例會比菜更加多,啖啖肉超正🌟菜蒲紫菜鮮肉餃一咬開就爆晒餡,紫菜配埋鮮肉一齊,食落個味好濃郁,又有鮮甜味,呢款餃子口感非常扎實🌟泡菜鮮肉餃泡菜鮮肉有小小輕微既辣,但係肉汁連同泡菜的辣味,愈食愈過癮🌟廣東鮮蝦雲吞呢款鮮蝦雲吞都好出色,皮薄餡靚,入面真係有原隻鮮蝦,好好食

🌟白菜鮮肉餃
最欣賞佢地既餃子豬肉比例會比菜更加多,啖啖肉超正

🌟菜蒲紫菜鮮肉餃

🌟泡菜鮮肉餃
泡菜鮮肉有小小輕微既辣,但係肉汁連同泡菜的辣味,愈食愈過癮

🌟廣東鮮蝦雲吞
呢款鮮蝦雲吞都好出色,皮薄餡靚,入面真係有原隻鮮蝦,好好食
2023-04-08
等候时间
5 分钟 (外卖自取)