2017-02-06 332 浏览
yummy $25 handroll 小妹放工有舖為食癮,又要搵好味野食,行行下明知番屋要食晚飯都係想食小食,又好開心等到勁回味過完新年後開檔了,不過感覺上$25既炸蝦手卷比$15既炸蝦手卷無咁抵食既,加多10蚊多得少少蛋同蟹柳而已,下次叫二個好似$15手卷抵食d。又係要等左五分鐘左右即叫即整啦,我好快手食完微溫既新鮮手卷之後成嘴都係沙津醬,食手卷係唔夠飽肚嫁啦不過志在少食多滋味,同埋真係唔多店會有炸蝦手卷賣。
yummy $25 handroll
  • 炸蝦手卷
2016-12-05 990 浏览
放工經過呢間小店, 見到有十幾人拎住紙仔等緊, 見餓餓地, 即刻叫左個加州卷試下等左15min左右, 終於到手了加州卷$25d料幾豐富, 有帶子, 蟹柳, 甜蛋同沙律醬紫菜幾脆, 飯糧適中, 但略嫌不夠凍, 不過整體來說幾好味同新鮮, 下次會試下其他手卷。

等左15min左右, 終於到手了

加州卷$25
d料幾豐富, 有帶子, 蟹柳, 甜蛋同沙律醬

2016-11-11
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2016-11-25 859 浏览
由紅磡D5出口一出就會睇到有間舖頭大排長龍,再行近啲原來係間手卷店。價錢相宜丶款式多仲要有埋圖。整手卷方法衛生,而且豉油係自己落,可以岩返自己嘅口味,想咸啲又得想wasabi勁啲又得。海膽三文魚手卷($30) 三文魚新鮮,海膽味濃,紫菜仲脆嘅。30蚊真係好抵食。

價錢相宜丶款式多仲要有埋圖。

2016-11-17 798 浏览
行過呢間舖好多次,我都已經唔記得左係邊個同我講呢間手卷舖好食,搞到我成日行過就心思思想去買,結果今日趁人龍不長,就走左去買話說其實我真係好少食刺身,而最想食嘅海膽又無哂,所以我就點左個炸蝦天婦羅手卷,諗住係好食嘅求其點都好食意外地,我等左成10分鐘,佢真係拎左隻蝦去即炸啊!  個紫菜好脆,而且仲食到壽司醋嘅飯味,真係回味無窮,難怪咁多識貨之人都一等再等!
2016-11-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 炸蝦天婦羅手卷
2016-11-14 603 浏览
有沒有記得早前香港突然吹起一陣海膽風?不少小店進軍海膽市場, 尤其是海膽手卷。小編也是一名海膽愛好者,自從在築地見識過海膽之後就深深愛上。在一陣海膽風氣的誘惑下,小編一口氣在一個月內試足3個海膽手卷小店,而今次的食評是一間老店 - 勁回味。說話勁回味的開店時間比較不方便,例如下午3點開店,星期日又會休息,各位讀者記得注意~而小編今次是放工後才去到的關係,大約8時日本半板海膽已售罄所以只能點來自其他國家的海膽手卷。但勁回味完全沒令我失望,經過25分鐘等待,鋪到滿瀉的海膽就出現在我眼前,自到由2種深淺黃色堆積而成的海膽手卷,賣相非常吸引! 紫菜非常香脆,與入口即融的海膽有強烈對比~而最欣賞勁回味的地方是海膽的份量超級多,食到最底最後一口仍有海膽,令人覺得非常物有所值!總括而言,小編暫時認為勁回味的海膽手卷真的令人非常回味無窮份量多 鮮甜又價錢親民~喜歡海膽的朋友們記得試試啦~
有沒有記得早前香港突然吹起一陣海膽風?
不少小店進軍海膽市場, 尤其是海膽手卷。

而小編今次是放工後才去到的關係,大約8時日本半板海膽已售罄

總括而言,小編暫時認為勁回味的海膽手卷真的令人非常回味無窮
份量多 鮮甜又價錢親民~喜歡海膽的朋友們記得試試啦~
  • 半板海膽手卷
2016-11-06 585 浏览
假日4點,平日見大排長龍,經過難得見人龍短了,伺機買左個紫膽手卷,紫菜好脆,海膽很新鮮、好足料、好有海水味,還有芥辣豉油,店員都好快手,下次希望可以買到馬糞海膽。
回味甘甜紫膽手卷
2016-10-22
等候时间
3 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
回味甘甜紫膽手卷
2016-10-27 516 浏览
今晚同朋友行下紅磡 尖沙咀行下行下就到左紅磡ge小食街喇好掛住D三文魚😭 一定要食呢間手卷鋪面的招牌都甩哂色search番先知叫 勁回味🙈細小鋪面~ 內有大滋味首先叫個三文魚腩手卷$20~要拎飛架,傷心ge係等ge時間都幾耐因為有好多人幫襯!等左5-7分鐘係三文魚腩手卷仲有同menu圖一樣ge 4條三文魚腩!好夠油水脂肪味配埋自選鼓油裏面仲有青瓜絲~唔夠喉 再叫多個不過唔夠budget叫左個芥末八爪魚手卷$15~拎埋呢張飛有個小小的發現😂原來飛number 係等如價錢架😂八爪魚ge 芥末 有D功鼻 好過引八爪魚夠哂爽彈~同場加映朋友叫的海膽帶子手卷$35呢間手卷檔係手卷熱之前已經出現係心目中ge老字號
今晚同朋友行下紅磡 尖沙咀
行下行下就到左紅磡ge小食街喇

好掛住D三文魚😭
一定要食呢間手卷
鋪面的招牌都甩哂色

search番先知叫 勁回味🙈
細小鋪面~ 內有大滋味

首先叫個三文魚腩手卷$20~
要拎飛架,傷心ge係等ge時間都幾耐
因為有好多人幫襯!
等左5-7分鐘
係三文魚腩手卷

仲有同menu圖一樣ge 4條三文魚腩!
好夠油水脂肪味
配埋自選鼓油
裏面仲有青瓜絲~
唔夠喉 再叫多個
不過唔夠budget

叫左個芥末八爪魚手卷$15~
拎埋呢張飛有個小小的發現😂
原來飛number 係等如價錢架😂
八爪魚ge 芥末 有D功鼻 好過引

八爪魚夠哂爽彈~
同場加映朋友叫的海膽帶子手卷$35
呢間手卷檔係手卷熱之前已經出現

係心目中ge老字號

2016-10-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 三文魚腩手卷
2016-10-26 371 浏览
好食又唔係好食,排隊俾錢仲要俾個呀姐鬧,原來佢d熟客就唔洗排隊,呀姐同個熟客鬧我地好唔排隊,仲叫個熟客仔下次打俾佢先。哦,咁呀?佢喺我地後面,d野就俾佢先?真係無下次。
2016-10-25 308 浏览
每一次經過e間餐廳都係大排長龍,難得今次行過竟然只係得兩個人排隊,唔知點解自己對腳會好自然咁行過去排隊,排左一分鐘度,好緊張,唔知食咩,見到個加拿大海膽手卷好抵,於是就試下啦!有啦,成半板海膽,陣係望都覺得值回票價,食左一啖後,海膽好新鮮,雖然唔係話好好鮮甜,但係都帶有海膽味道,最後都係一分鐘秒左個手卷。好好味!
2016-09-15 541 浏览
次次經過呢條街都係發現有條人龍,但係我都無去睇下咩事!今日發現條人龍短左少少,我去看下咩事先發現原來係手卷!好似好正咁!買左個半板馬糞海膽手卷海膽係有好鮮味,甜甜地,佢仲有少少wasabi係上面,食落去更加好食!不過買完等既時間都幾長,都等左10分鐘左右先有得食,不過即整係咁上下啦
次次經過呢條街

都係發現有條人龍,但係我都無去睇下咩事!

今日發現條人龍短左少少,我去看下咩事先

發現原來係手卷!好似好正咁!

買左個半板馬糞海膽手卷

2016-09-10 668 浏览
勁回味嘅加拿大海膽三文魚腩手卷真係會令人食完勁之回味。老板落料落得一D都吾手軟,新鮮鮮甜嘅加拿大海膽同肥美嘅三文魚腩份量十足,由頭食到尾到有,抵佢有甘多人幫襯。
加拿大海膽三文魚腩手卷
2016-09-10
加拿大海膽三文魚腩手卷
2016-07-16 1501 浏览
最近好似掀起左呢個手卷潮😂為左潮聖其他地方嘅手卷潮,我地決定先去尖東食好耐冇食嘅勁回味,然後同其他再作比較!大半年前食過真係好回味!所以決定要返黎回味下!依然係無時無刻都咁多人🙈星期三大約晚上七點到,有十幾二十人排緊隊等攞手卷!好多人呢!加拿大海膽手卷💰HKD50男朋友想要半板果隻海膽手卷,但叫錯左呢個🙈然後不停批評人地咁少海膽😂蠢😂味道方面,海水味夠重,有海膽嘅甜味,冇苦澀味,整體上都係新鮮、係正嘅!不過感覺上第一次好食啲!由於海膽手卷先拎,為左等埋另一個手卷,搞到紫菜完全腍晒,影響晒口感!建議大家即食,否則就會令紫菜變腍了。三文魚腩手卷💰HKD20厚切三文魚腩!正!成個手卷size唔大,所以顯得啲三文魚更大塊、更厚實,毫無冰鮮感!我覺得呢個價錢真係幾扺!不過我都係覺得第一次食好食啲,冇得解,純粹感覺。另外,紫菜亦未見香脆,同大半年前黎食一樣,仍然係敗筆之處。實在太多人了,個人認為等得都比較耐。如果只食一個廿蚊手卷等咁耐,感覺上好唔值,不過即叫即整,加上刺身新鮮、豐富,確實令人感到勁回味。
加拿大海膽手卷💰HKD50
三文魚腩手卷💰HKD20
2016-07-13
等候时间
15 分钟 (堂食)
2016-07-10 824 浏览
有時候口痕痕~~晚飯前肚餓想食野但又怕太飽,食完飯又想食下小食~~呢間手卷啱哂丫全部都好新鮮而且唔貴~~全部$15起~~我去左三次就試左半板馬糞海膽~~葱吞拿魚三文魚腩三樣都好新鮮好正~~食少少就係幾回味㗎~~不過又真係好多人排隊~~記得買嘅時候同佢講要唔要wasabi啦~~正呀~~好鮮味~~我至愛嘅葱吞拿魚腩4片三文魚腩~~唔錯幾好味~~真係好多款式我見最多人叫炸天婦羅下次要試下先~~真係長期都咁多人㗎~~~近期出左好多手卷店~希望間間都足料啦~~呢間係推薦👍🏻👍🏻
全部都好新鮮而且唔貴~~
全部$15起~~
我去左三次
就試左半板馬糞海膽~~
葱吞拿魚
三文魚腩
三樣都好新鮮好正~~
食少少就係幾回味㗎~~
不過又真係好多人排隊~~
記得買嘅時候同佢講要唔要wasabi啦~~
半板馬糞海膽
正呀~~好鮮味~~
葱吞拿魚腩
我至愛嘅葱吞拿魚腩
三文魚腩
4片三文魚腩~~唔錯幾好味~~
真係好多款式
我見最多人叫炸天婦羅
下次要試下先~~
真係長期都咁多人㗎~~~

近期出左好多手卷店~希望間間都足料啦~~
呢間係推薦👍🏻👍🏻
半板馬糞海膽
葱吞拿魚腩
2016-07-08 318 浏览
平常放工的時候,也會經過新文華。放工時間,很多人都這裏附近的小食店買吃的,這間店每次有很多人在等,今日因為約人食飯飯時間比較晚,又有點肚餓,所以決定試一下。看到店面有很多不同的款式,而且也有我喜歡的海膽!但是,海膽也分很多種類呢!加拿大海膽已經售罄,半板的海膽又覺得沒有必要。反正也是先頂肚,所以就買一個最平價的,價值$25的普通海膽手卷。一分錢一分貨,當然不可能有超級超級好味,但是絕對對得起$25的價錢。偶爾想治治口痕,不妨可以吃這一家!但等候的時間,絕對是相對長的,我這個手卷也等了接近20分鐘。
海膽手卷

2016-07-08 299 浏览
今日同朋友黎開尖咀,我上次假日就冇緣一試,今次朋友知我想朝聖就帶左我黎。我諗我自己黎一定搵唔到佢個位,好細同埋俾人群姐住😂😂我叫左一個試下,老闆娘俾左張藍色紙仔我 等手卷海膽帶子手卷($45)海膽係新鮮既 部分靚部分一般,但都算多料既。帶子大大粒開半放手卷。手卷其實唔大 細細隻 所以食到中後段都有剌身。而佢既鼓油任你自己落,有芥辣同原味,芥辣都幾辣下。我諗我下次唔會食海膽,會食下其他手卷。因為甘樣唔太值。
我叫左一個試下,老闆娘俾左張藍色紙仔我 等手卷
海膽帶子手卷($45)
海膽帶子手卷
我諗我下次唔會食海膽,會食下其他手卷。因為甘樣唔太值。
海膽帶子手卷