2023-05-05 443 浏览
呢條街有兩間日式手卷,另一間食過幾次,呢間第一次見佢門面同埋甩晒色嘅餐牌就知道比較平民🤣 望真啲價錢都真係抵食叫咗個三文魚腩手卷只係$20 ,雖然細細舊,但係啲三文魚係落到底,紫菜都算幾脆,性價比超高
呢條街有兩間日式手卷,另一間食過幾次,呢間第一次

外卖自取
2023-01-10 459 浏览
尖東最有名嘅宵夜之一一定有勁回味份🫶喺尖東飲完野如果有人想食宵夜一定會過黎買🫶🐾蔥吞拿魚腩蓉手卷 $30其實魚生都係攞貨,因為勁回味真係好多人食,所以魚生都去得好快,會新鮮d。不過呢間最正係佢d料係多到食到底都仲有,比起好多手卷店得面果層先有料正好多🤤新鮮即製所以紫菜仍然脆卜卜。佢地調好左wasabi豉油好方便加完即刻食🤤🐾特價海膽蔥吞拿魚腩蓉手卷 $50雖然話係特價海膽,但唔臭同仲係新鮮。一咬又係餡料爆發,好正🤤🤤性價比好高非常滿足。

🐾蔥吞拿魚腩蓉手卷 $30

🐾特價海膽蔥吞拿魚腩蓉手卷 $50
$40 (宵夜)
  • 蔥吞拿魚腩蓉手卷
2022-07-17 631 浏览
每次夜晚喺學校走 都會心思思想食手卷🤤 一定會去呢間尖東橋下面嘅外賣手卷店🍣 款式超多 價錢亦都好實惠😼 最平$15已經食到三文魚手卷 真係好抵㗎!! 作為sushi monster 我真係差唔多所有宵夜都喺度嗌🤣 真心黐線~🥢軟殼蟹手卷🦀($25)性價比超高嘅擔當❤️‍🔥手卷裏面擺咗成隻軟殼蟹 啱啱炸起仲係暖的🙌🏻 每條蟹腳都脆卜卜 另外混合mayonnaise同少少青瓜 簡直係一級享受✨ 強烈建議第一次試就嗌呢個!!🥳🥢三文魚甜蝦手卷🦐($25)一樣非常足料🤪 蝦同埋三文魚都係極之鮮甜 ~ 不過外圍嘅紫菜已經稔左🥹塊紫菜有啲位好難先咬得開😵‍💫 仲有幾款之前試過好食 但今次冇嗌嘅:(排名不分先後)🥢左口魚手卷🥢三文魚子手卷🥢三文魚腩帶子手卷🥢蔥吞拿魚腩飯 (呢個刺身飯係朋友十分推薦的😙)

🥢軟殼蟹手卷🦀($25)

🥢三文魚甜蝦手卷🦐($25)

仲有幾款之前試過好食 但今次冇嗌嘅:(排名不分先後)
🥢左口魚手卷
🥢三文魚子手卷
🥢三文魚腩帶子手卷
🥢蔥吞拿魚腩飯 (呢個刺身飯係朋友十分推薦的😙)
2022-05-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
$50 (宵夜)
2022-06-16 484 浏览
位於尖沙嘴超任性嘅「勁回味」,真係食完翻尋味!點解話佢任性,係因為佢嘅營業時間係18:30-06:30,紅日休息😂最佳宵夜之選!每次去都好多人排隊,食到真係好幸福睇相都知份量超大,啲餡多到係食到最尾尖尖嗰個位都仲有!味道鮮甜,唔怪得咁多人排隊!
最佳宵夜之選!每次去都好多人排隊,食到真係好幸福

睇相都知份量超大,啲餡多到係食到最尾尖尖嗰個位都仲有!
味道鮮甜,唔怪得咁多人排隊!
2022-05-30 351 浏览
🍣尖沙咀手卷🫵🏻宵夜首選☝🏻------------------------------🥳終於嚟la😍💛最中意嘅鋪頭之一☝🏻🔹加州軟殼蟹($35)軟殼蟹即叫即炸,好大隻😋除咗軟殼蟹之外仲有青瓜、熟蛋同蟹柳,好足料😬飯又夠多,食兩個手卷就有飽嘅感覺😚呢個係小編最愛嘅手卷,強烈推薦👍🏻👍🏻🔹加州三文魚腩($30)三文魚腩切成條狀 5係一舊舊🤩同加州軟殼蟹一樣,有青瓜、熟蛋同蟹柳。三文魚切得好厚,望到都流哂口水。🤤🔹蟹肉手卷($30)蟹肉多到好似食咗成隻蟹咁😍一啲都唔孤寒😳小編鐘意食蟹,次次黎都會食👍🏻
🍣尖沙咀手卷🫵🏻宵夜首選☝🏻
🥳終於嚟la😍
💛最中意嘅鋪頭之一☝🏻

🔹加州軟殼蟹($35)
🔹加州三文魚腩($30)
🔹蟹肉手卷($30)
  • 加州軟殼蟹
2022-04-10 381 浏览
在疫情下的尖東晚市時段,街頭人流不多,有一食店,長期都維持有撮人排隊,相信排隊的人原因都是跟小店店名一樣,對那小店 - 勁回味雙色魚生飯 - 三文魚+帶子(亦可揀選:虎蝦/甜蝦/希靈魚) $60$60嘅魚生飯真係好低,飯嘅份量對於女生來說算多吧,2件厚肉帶子夠鮮甜,4片三文魚切得不算太簿,一口一片口感富足,滿口彌漫馥郁魚油甘香,配搭厚燒玉子及青瓜絲做配襯,更是將物有所值昇華至物超所值。📝個人感覺及意見:~落Order嘅姐姐,感覺親切。~小店經營,食客需自動自覺一個跟一個排隊叫餐,排隊文化難唔到香港人。 ~只做晚市,我未見過佢哋午市營業。~好想多多支持呢種良心小店,但佢哋嘅營業日子真係有d難捉摸,依家我只估計佢哋平日晚上係有機會唔開,星期五/六/日或公眾假期晚佢哋開檔營業嘅機率就比較大。

📝個人感覺及意見:
~落Order嘅姐姐,感覺親切。

~只做晚市,我未見過佢哋午市營業。

雙色魚生飯-三文魚+(帶子)

2022-04-04
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
雙色魚生飯-三文魚+(帶子)
2022-02-26 290 浏览
放工後的掃街行動🔥🔥.再度品嚐位於尖東新文華中心《勁回味》日本手卷🇯🇵.所有食材真係夠哂新鮮.呢款《北寄背》份量十足,啖啖鮮甜😍--#尖東美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #勁回味手卷 #香港美食#香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港美食分享 #852 #hkg#hkig #hkfood#hkfoods #hkfoodie #hkfoodies #discoverhk#discoverhongkong #travelcation #홍콩스타일#홍콩여행 #홍콩관광#홍콩음식#일본음식
放工後的掃街行動🔥🔥
再度品嚐位於尖東新文華中心《勁回味》日本手卷🇯🇵
所有食材真係夠哂新鮮
呢款《北寄背》份量十足,啖啖鮮甜😍
#尖東美食
#일본음식
北寄背手卷
2022-02-24
等候时间
15 分钟 (堂食)
北寄背手卷
2021-10-12 497 浏览
🍣#澳洲馬糞海膽 $258當打風嘅時候想食日本野一定打去勁回味😂好彩仲有海膽,勝價比高就唔洗講架啦😆好糊口,配埋紫菜+飯,簡簡單單一個晚餐仲點少得最愛 #左口魚裙邊手卷 🍣勁香油香味,雖然唔係即時食,但都勁正有時候食好食嘅野唔需要一定睇環境,睇食物質素+價錢成正比都好重要🍣勁回味 (尖沙咀)📍尖沙咀科學館道14號新文華中心商場地下26號舖#肥dodo食記 #尖沙咀美食 #壽司 #手卷 #馬糞 #海膽 #左口魚裙邊 #食好西

🍣#澳洲馬糞海膽 $258

仲點少得最愛 #左口魚裙邊手卷 🍣
勁香油香味,雖然唔係即時食,但都勁正

🍣勁回味 (尖沙咀)
📍尖沙咀科學館道14號新文華中心商場地下26號舖

2021-10-12
  • 左口魚裙邊手卷
  • 澳洲馬糞海膽
2021-03-26 1007 浏览
之前都有食開因為熱情就冇過嚟啦!宜家收工經過好肚餓見到佢好開心~佢啲豉油又有分芥辣豉油同埋大辣豉油!😊我鍾意食芥辣嘅我就揀咗芥辣豉油啦!見到海膽特價就試吓啦!同以前差唔多我都係覺得幾好食呀!見唔見到其他人評價唔知點解話唔好食?是心情問題呢?今晚見到都有人喺度排少少隊~朋友揀咗三文魚腩手卷但係冇影相、我覺得都幾好味😄我唔鍾意食凍飯咁啱暖暖哋😆我見佢櫥窗好似改動咗少少之前唔係咁樣、有執過下間舖頭~~同埋係要企喺度食🤭~所以真係行過先食到啦!

今晚見到都有人喺度排少少隊~
朋友揀咗三文魚腩手卷但係冇影相、我覺得都幾好味😄
我唔鍾意食凍飯咁啱暖暖哋😆
我見佢櫥窗好似改動咗少少之前唔係咁樣、有執過下間舖頭~~
同埋係要企喺度食🤭~所以真係行過先食到啦!
海膽手卷
2021-02-27 683 浏览
平時行過依間鋪都見到幾多人排隊,今日咁岩見佢少咗人又落雨,諗住外賣買壽司返屋企慢慢食,買咗辣味三文魚加州卷、海膽手卷、赤背壽司、吞拿魚蔥手卷,整體味道正常,以價錢同質素來講係正常,冇咩特別驚喜,如果宵夜來講都OK!不過佢係即叫即整,等候嘅時間都會相對較來,如果諗住食嘅朋友,建議可以打電話先到舖頭,再落去取,可能會比較節省時間!同埋我個人比較覺得佢有驚喜嘅就係海膽手卷,味道鮮甜,食到底都仲有海膽,不錯不錯!
手卷
手卷
2020-11-08 746 浏览
食左好多年,深宵肚餓必食之選。呢度手卷勝在刺身夠新鮮,而且一啲都唔孤寒,食到落底都仲有刺身喺度。今次我揀左經濟之選-芥末八爪魚加三文魚,另外都推介佢個三文魚籽,唔會腥仲好甜。不過黎食要有心理準備會等好耐,一黎人龍長,二黎佢即叫即做,所以有啲慢。同埋最近水準好似有d下滑,塊紫菜唔夠脆,下次再食會同老闆講下,希望佢地會改善下😣 始終食左勁回味好多年,希望佢地可以有返以前水準。其實黎得呢度食,都預左等同比貴d食返好d嘅質素。

2020-10-18 590 浏览
轉左新鋪,質素下降不特止,重加左價,以前電話只係落雨收得唔好打唔通,而家轉左新鋪,以為會有改善點知就算吳落雨,都長期都打唔通😑轉左新鋪重衰左,已經幫襯10年,打唔通我都堅持經常打電話撞下彩,打得通就去買。打唔通就算~~因為去排隊要起碼九個字。以前個阿姨成日都會收多左錢,要自己計先至準,我都吳介意,但係今次,由於電話真係打咗幾個禮拜都唔通,所以我泥排隊買,點知佢4個海膽三文魚腩手卷俾咗4個剩海膽手卷,比錯都唔緊要個海膽手卷啲海膽兩隻顏色,我叫紫膽,比較深色小小,咬咗落去先見到底嗰層全部係黃色好淺色,根本係兩隻品種,仲要有好多白色透明滑潺潺嘅野,全部掉晒! 2個鵝肝手卷有D未熟,掉埋!攞外賣行返去隔離食,d紫菜己經濕到好似紙巾濕咗水咁🤷🏻‍♀️ 真係要放棄,已經比左好多次機會。。。Ps.味道唔同咗,最出名嘅半版海膽成個月都冇貨返,最鍾意食嘅嘢已經冇咗所以我唔會再幫襯88
  • 半板大馬糞海膽手卷
2020-10-04 505 浏览
刺身愛好者嘅我每次嚟到尖東都一定要食呢間勁回味,超級足料嘅手卷真係令到我次次經過都要買返個試下今次難得晏晝時間唔使排長龍,就叫返我最愛嘅三文魚腩拼海膽手卷~海膽同三文魚都大大份好足料,食到底都仲有,完全唔會偷工減料三文魚腩超級肥美又新鮮,海膽都好鮮甜,一啲都唔腥,兩樣加埋簡直係絕配!呢間係我食過咁多間手卷舖頭入面覺得最好食之一,價錢都唔會太貴,CP值好高~想過吓口隱、食下日本嘢嘅話呢間絕對值得一試
  • 海膽三文魚手卷
勁回味,我幫襯左好多年啦⋯⋯疫情下獨市生意,非常多人排隊。我點左四個手卷,包括馬糞海膽帶子手卷、三文魚帶子手卷、加州天婦羅炸蝦手卷、油甘魚手卷。外賣去文華中心對面噴水池食,腳程連坐低30秒。一打開就見紫菜淋曬,肯定係紫菜同飯先整好,有人order再加魚生😟我廢事返去,唔通又排隊咩;其實我可以返去企埋一邊出聲,大聲D講,令人龍散,我今晚好攰,好餓,唔想再花時間⋯⋯我本來期待萬分既一餐就變成惡夢,要用牙力咬開紫菜。買一個手卷淋,我都算,我買四個😟我唔會再比機會勁回味⋯⋯寧願去Donki。
勁回味,我幫襯左好多年啦⋯⋯

疫情下獨市生意,非常多人排隊。

我本來期待萬分既一餐就變成惡夢,要用牙力咬開紫菜。

買一個手卷淋,我都算,我買四個😟

我唔會再比機會勁回味⋯⋯寧願去Donki。
2020-08-22
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
$150 (宵夜)
2020-07-10 427 浏览
呢間手喺一個唔係好起眼的手卷店,但係光顧的人數都唔少。呢度啲海膽都幾出名,而且仲有其他平常好少就咁喺手卷店點到的手卷,例如係鵝肝手卷咁。我地點左個喺餐牌上無寫到明的,就係鵝肝軟殼蟹手卷($83),其實都好貴下架🙈 成碗拉麵的價錢,所以都係2個人食一個多滋味。呢個手卷勁喇,就勁在成件又厚又大件的香煎鵝肝,加岩岩炸起的軟殼蟹,加少少沙律醬,用紫菜包住。一咬落去鵝肝度,充滿油脂香,今日略嫌煎熟左少少,質感實左啲,而軟殼蟹就脆香,啲油脂流汁哂落飯,每一口都好邪惡😈 勁回味
煎鵝肝軟殼蟹手卷

煎鵝肝軟殼蟹手卷