2023-03-18 183 浏览
加藤屋-日式風味濃厚$100蚊樓下 牛肉丼紫菜溫泉蛋飯,同埋蒜香牛肉仲有個甜品 🍮!正餐廳內 超級日和裝修食物質素 拍住 日本快餐店👍🏻👍🏻出色 ………!感覺一嚐到日本旅行味道但元朗區無希望佢開多啲分店喺我屋企附近啦
加藤屋-日式風味濃厚

$100蚊樓下 牛肉丼

紫菜溫泉蛋飯,同埋蒜香牛肉

仲有個甜品 🍮!正

餐廳內 超級日和裝修

食物質素 拍住 日本快餐店

👍🏻👍🏻出色 ………!

感覺一嚐到日本旅行味道

但元朗區無

希望佢開多啲分店喺我屋企附近啦

無需要等待時間,因為服務態度極差,飲品要等由中端三催四請到食完成個飯先「飛」一杯汽水出黎比我。我女友的凍檸7可以等到我飲左一半都未出到,唔知佢塊檸檬係唔係要種出黎,呢間咁既野真係冇眼睇,汽水真係咁難整咩?好彩佢用QR code 落單,如果唔係連野食都唔駛食都似,位都未坐爆都搞成咁,大家真係唔好浪費時間入黎,真係是但揾間茶餐廳都好過佢,價錢同其他連鎖式鋪頭一樣,野食都係一樣,所以我睇唔出佢有咩值得人去食或推介。
2022-12-05
2022-05-29 1510 浏览
平常也很常光顧加藤屋因為覺得他便宜也有良心平常通常吃牛肉鍋便當套餐 但今晚不太餓就叫了野菜牛肉飯 同行有人即叫了麻辣牛肉飯我認為麻辣牛肉飯教嘢味而且夠多汁 二野菜牛肉飯則很乾汁也比較少 但以這樣便宜的價錢來說也算可以了 而且還有學生優惠價 很好

平常也很常光顧加藤屋因為覺得他便宜也有良心

2022-04-09 1030 浏览
-{💛牛肉飯連鎖店🍜}加藤屋應該個個都識 但我第一次試😂食咗個外賣晚餐🤤特盛牛肉飯🤤 ($52)牛肉份量好多飯亦都超多😂😂😂牛味比鄰家連鎖店香😍牛肉汁都夠☺️飯就用珍珠米有咬口唔錯😚👖褲評: 7.8/10總括嚟講抵食!依家叫外賣仲會有減$10優惠😋性價比: 8.5/10服務: 7/10環境: 7.8/10🚩加藤屋🚩地址: 深水埗元州街34號地舖荃灣路德圍12號地舖#fuudjai #fuudjai💛 #fuudjai日本菜 #fuudjai荃灣 #fuudjai深水埗
{💛牛肉飯連鎖店🍜}
加藤屋應該個個都識 但我第一次試😂食咗個外賣晚餐

🤤特盛牛肉飯🤤 ($52)

👖褲評: 7.8/10

荃灣路德圍12號地舖

特盛牛肉飯
特盛牛肉飯
2022-02-12 1137 浏览
新年開工大吉!祝大家今年工作順利,身體健康!老公未洗開工,來荃灣陪我食新年開工lunch!去加藤屋懷念下去旅行的日子。可能多左人wfh或者未開工,難得唔洗排隊。 本身想食牛肉飯,但天氣太凍,2個都決定轉食鍋。J1 日式牛肉鍋定食($51)老公見到定食就想試,試左味增湯底,個人覺得有小小淡,泡菜不是韓式那種,比較清爽。料好足。J4 日式牛肉鍋什炊($48) 可以加錢($2) 轉烏冬或拉麵,但我就係想食泡飯。壽喜燒湯底,甜甜咸咸,好味。份量足,大男人食都夠飽。個人幾鍾意有粟米粒的泡飯。室內空間不算太大,以黃色為設計主色。 睇餐牌都幾多嘢食,下次有機會想試咖喱。2個人食左$99﹐滿足!
新年開工大吉!

祝大家今年工作順利,身體健康!
老公未洗開工,來荃灣陪我食新年開工lunch!

去加藤屋懷念下去旅行的日子。

可能多左人wfh或者未開工,難得唔洗排隊。
本身想食牛肉飯,但天氣太凍,2個都決定轉食鍋。
J1 日式牛肉鍋定食($51)
日式牛肉定食(味增湯)

J4 日式牛肉鍋什炊($48)
日式牛肉鍋飯( 壽喜燒)

可以加錢($2) 轉烏冬或拉麵,但我就係想食泡飯。
日式牛肉鍋飯( 壽喜燒)

室內空間不算太大,以黃色為設計主色。

睇餐牌都幾多嘢食,下次有機會想試咖喱。

2個人食左$99﹐滿足!
2022-02-07
2022-01-18 897 浏览
如果唔想幫襯吉野家,咁喺荃灣仲有啲咩其他選擇呢,今次就試下加藤屋。價錢係十分合理,除咗普通牛肉飯之外,仲有日式定食,同埋各種咖喱飯。今次就叫咗和風咖喱唐揚飯。首先咖喱好香濃,然後雞肉都炸得好趣,C/P值十分之高。而飲品方面今次就叫咗可樂,配合埋咖喱飯簡直一流。

2021-11-15 830 浏览
Geo條👅評分:⭐️⭐️ ⭐️ 💫(5⭐️最高)和風唐揚雞咖哩飯 $49日式雞肉壽喜燒鍋定食 $46凍檸茶 +$3喺荃灣食飯要食得平靚正,仲要良心店,加藤屋一定係其中之一😊今次叫咗咖哩炸雞飯,咖哩係日式偏甜,唔會太辣,唔食得辣嘅朋友仔都食得到,炸雞仲要有6大舊,唔會炸得太勁,仲要有肉汁,呢個價你仲想點🤣另外仲有呢個雞肉壽喜燒窩,雞肉量都唔少,但雞肉味道就普普通通,靠個壽喜燒湯底加埋一齊食都唔錯嘅,同埋佢有勁多菜,金菇,椰菜,冬菇仔,蟹柳,獅子狗都有,真心呢個價CP值真係幾高👍🏻長期糧尾嘅我一定會食加藤屋😂🤣
Geo條👅評分:⭐️⭐️ ⭐️ 💫(5⭐️最高)

和風唐揚雞咖哩飯 $49
日式雞肉壽喜燒鍋定食 $46
凍檸茶 +$3

長期糧尾嘅我一定會食加藤屋😂🤣
2021-10-22 709 浏览
原來荃灣都有咁抵嘅下午茶😆😆今次同朋友就去咗加藤屋食,價錢真係超級抵,兩個人加埋唔洗$70,都已經飽飽😙😙😙下午茶仲可以免費加配麵豉湯/玄米茶/汽水.👍🏼-T5野菜雞扒飯 $23(配玄米茶)-T3加藤豚肉飯 $23(配麵豉湯)-西生菜 $12 (加配價)-脆炸薯棒 $10 (加配價)-麵豉湯/味度幾濃,有啲豆卜同昆布既配料.不錯der👍🏼-加藤豚肉飯/ 豚肉份量以$23嚟講都已經幾好,咬落唔韌.👍🏼飯既份量都算幾多. 洋蔥既汁都幾入味-野菜雞扒飯/雞扒既份量有三件,再配一啲野菜, 幾健康既👍🏼-炸脆薯棒/賣相幾得意🤪味道好似薯餅,口感就似薯格.脆口好味😋-西生菜/可以選擇配牛肉汁或者豚肉汁.菜嘅份量都多,可以兩個人share食都得👍🏼

-T5野菜雞扒飯 $23(配玄米茶)
-T3加藤豚肉飯 $23(配麵豉湯)
-西生菜 $12 (加配價)
-脆炸薯棒 $10 (加配價)

-麵豉湯/味度幾濃,有啲豆卜同昆布既配料.不錯der👍🏼

2021-10-20
下午茶
2021-07-31 1154 浏览
#加藤屋 💛係咪好耐冇食牛肉飯同煎雞飯呢?而家小編就要介紹俾你哋一間又好食又係黃店嘅店舖💛💛佢就係加藤屋😍😍😍有好多間分店㗎‼️‼️完全可以代替個間藍店✨✨小編有時諗唔到食咩 都會食呢間野㗎🥰完全方便簡單💕💕餐牌仲有好多選擇俾大家揀㗎😋😋建議大家快啲收藏呢個po 即刻約埋friend一齊去啦😋😋和風咖哩雞扒飯 $49💰(7.5/10)一上到枱 小編已經聞到好香好香😋😋真係好香日式咖哩味💕仲要擺得好整齊🤪🤪一邊係白飯 一邊係咖哩同雞扒😍個感覺好整潔 雞扒係煎過嘅🤤煎到金黃色 啲雞一啲都唔鞋 係滑㗎 份量仲要係十足☺️☺️切到有7件😚😚可以慢慢食 食到最後一啖都仲有雞食🤤🤤 而白飯都煮得啱啱好👍🏻上面有塊紅薑片 套餐係配一杯野飲🤪🤪小編揀佐汽水🥤特盛牛肉飯 $58💰(6.5/10)嘩‼️係好大嘅碗✨✨真係超大份量😋😋有好多好多嘅牛肉 牛肉同洋蔥🧅煮得幾入味👍🏻但略嫌有少少韌 同埋真係唔夠牛肉汁☹️☹️ 令到個飯有啲乾 男小編都要拿女小編嘅咖哩去撈嚟食 但牛肉相對上都叫肥瘦均勻 但真係太少汁啦☹️☹️希望店舖可以加返多啲牛肉汁🙏🏻但飯份量真係好多同好大‼️‼️完全做到特盛😚·推薦指數🌟 7 / 10 🌟加藤屋 (

#加藤屋 💛

和風咖哩雞扒飯 $49💰(7.5/10)

特盛牛肉飯 $58💰(6.5/10)
推薦指數🌟 7 / 10 🌟

加藤屋 (荃灣)
⚜️荃灣路德圍12號地舖
⏱ 星期一 1115-2130
⏱星期二至日 1130-2145
2021-07-29 622 浏览
開咗咁耐咁近屋企竟然而家先第一次去試,冇諗過咁驚喜,性價比超高我同友人做完運動都超級肚餓,決定一人嗌一個特盛牛肉飯🍚 50幾蚊咁大碗,啲牛肉鋪滿左個碗見唔到啲飯既,叫左汁另上都被超大碗,學生仲有優惠添!真係性價比超高唔怪得平時長期咁多人排隊同埋等外賣啦!下次要試吓佢個咖喱牛肉飯!

唔怪得平時長期咁多人排隊同埋等外賣啦!
下次要試吓佢個咖喱牛肉飯!
A5特盛牛肉飯
2021-07-26
A5特盛牛肉飯
2021-06-24 868 浏览
今天來到加藤屋吃下午茶。雖然餐牌看似有超級多選擇,20幾個下午茶餐,咁多款揀好難揀;但是睇穿後其實好易揀:先揀一款餸肉(牛肉、雞扒、…)或者肉加野菜,然後揀主食(飯、麵、烏冬、米粉、…)咁就係個餐啦,然後配汽水。我揀左野菜雞扒烏冬配七喜。估唔到有四塊雞扒,最估唔到係個餐只係20幾蚊,認真抵食。雞扒肉質同味道唔錯,烏冬雖然普通貨色但都唔會好淋好差,配上野菜成碗烏冬個比例幾好,唔錯!另外雖然我冇叫到,但加錢的小食好似都幾吸引。期待下次再試下其他的配搭。
今天來到加藤屋吃下午茶。

2021-06-12 718 浏览
有得食加藤屋嘅日子就係好日子🎉超愛呢個鍋燒烏冬set,抵食得嚟超飽肚,好滿足😇不過荃灣呢間長期排長龍,等嘢食又勁耐,唔建議趕時間嘅打工仔嚟🤣我每次嚟都係嗌J4鍋燒牛肉烏冬壽喜燒湯底,加藤屋好在多菜同有幾片蘿蔔,非常照顧大家均衡飲食🥬🥕牛肉肥瘦均勻,一啲都唔韌,大概有6-7片😛其他配料包括豆卜、半熟蛋(應該都有8/9成熟)、獅子狗、蟹棒、粟米同金菇😍壽喜燒湯底比較濃,烏冬都會浸得比較入味變成金黃色✨🍜日式牛肉雜炊 轉烏冬(+$2)壽喜燒湯底 $46

🍜日式牛肉雜炊 轉烏冬(+$2)壽喜燒湯底 $46
日式牛肉雜炊 轉烏冬
日式牛肉雜炊 轉烏冬
💛💛💛加藤屋💛💛💛想食牛肉飯又唔想幫襯吉X家?加藤屋就係一個代替品,但始終味道方面都會有少少差別,不論飯定牛肉都係差少少🤨。個免費嘅麵豉湯都幾好飲,裏面仲有啲料。和風咖喱豬扒飯 $49呢個飯量已經係少飯,對我黎講都非常之多,下次可能要嗌少少飯🤔。上菜時見到成塊豬扒浸左落個咖喱到。第一時間心諗「死啦豬扒一定淋晒」。可能因為係新鮮炸,所以就算浸左半塊都仲好正,個豬扒仲係好脆💗。加藤牛肉飯 $44牛肉有啲乾有啲韌,唔會特別食到啲肉汁😩。分別喺荃灣店同深水埗店都食過,每一次個牛肉都係有少少硬,特別係個啲筋位。真係要改善下啦,我唔想我幫襯佢只係因為唔食得吉X家🙄。埋單$93(無加一)
💛💛💛加藤屋💛💛💛

個免費嘅麵豉湯都幾好飲,裏面仲有啲料。

和風咖喱豬扒飯 $49

加藤牛肉飯 $44

埋單$93(無加一)
2021-02-05
2021-04-06 699 浏览
💛💚🧡💜🍲🥘🥢 加藤屋對我來說是一間提供「港式日本快餐」的良心店。是大眾學生的飯堂,價錢平,份糧足,上菜快。 選了「鍋物」,豚肉加壽喜燒湯底。套餐跟前菜和茶。如要其他飲品,要另加錢。 沒有特別驚喜,但絕對不難食,正常發揮。有半隻烚蛋,椰菜,少量粟米,海帶 和 豚肉。還有一條蟹柳及獅子狗卷。 For me, this restaurant is not just a Japanese style fast food shop, Hong Kong style is also embedded in it! Its fast speed, low price, and large portion lead it becomes canteen of Hong Kong students. The lunch hot pot set meal is with a bowl of rice, tea and appetiser. I select the Sukiyaki soup base with sliced pork. Inside the hot pot,
💛💚🧡💜
🍲🥘🥢

The lunch hot pot set meal is with a bowl of rice, tea and appetiser. I select the Sukiyaki soup base with sliced pork. Inside the hot pot, there are vegetables, boiled egg and the sliced pork.

Not especially taste good, but normal as usual.

午市套餐,豚肉壽喜燒鍋物
2021-03-25
2021-03-13 839 浏览
今日出荃灣見個朋友,下午茶時間想食少少野,朋友提議食加藤屋,我梗係lur飯應啦🤪 自從大埔果間執咗之後我都冇再食過,一直都好掛住佢哋個麻辣牛肉飯😝麻辣牛肉飯中辣係我喺加藤屋嘅必嗌,因為第二度真係食唔返呢隻味😍 牛肉同洋蔥煮得入味,飯係粒粒飽滿嘅珍珠米,加埋帶少少麻辣嘅牛肉汁,仲要下午茶時段$24就有交易,咁抵食又咁好食嘅餐廳,除咗加藤屋之外我都諗唔到仲有邊間🤩朋友嗌嘅牛肉烏冬,佢話好好食,比吉x家濃味😏希望遲啲加藤屋可以喺多啲地方開分店啦😝 事關我真係好鐘意食麻辣牛肉飯啊😋😋

朋友嗌嘅牛肉烏冬,佢話好好食,比吉x家濃味😏