2004-06-23 2 浏览
晚飯都可以叫做不過不失,最唔掂就係lunch,因為佢哋D SET LUNCH 永遠都唔會轉,我試過落完單後2秒都唔夠就俾碟炒飯我,本應快係好,但係就俾碟凍嘅飯人食,又試過等9個字都無得食,D侍應又叫極唔應,埋單都要半個鍾,唯一一個好處係唔駛等位,佢LUNCH開2間舖都係好少人,因為一到LUNCH HOUR成條崇潔街就人山人海,有時同D同事無得揀都一定要食,慘!
2004-06-17 5 浏览
好差、唔掂、劣!!!
好差、唔掂、劣!!!
2004-06-10 10 浏览
最近一次去過加太賀, 已經是1年半前la, 點解咁long time唔去?  就因為上次發現佢地d食物差左好多,連花之戀sushi都唔掂...死未...
2004-06-10 19 浏览
叫左個大蟹粥,係一個朋友食過好味指定要再點的,真係幾好食,好多蟹黃,好鮮好甜,不過都幾貴,成$250!有迷你的$98,我諗唔會咁多料&好味,仲叫左個set,刺身ok,牛肉粒-唔熱只係暖,味道一般,雜錦鍋物認真麻麻,其實除左個蟹粥,冇一樣野好食!
2004-06-03 7 浏览
我會比中下!而且服務唔掂呀!
我會比中下!
而且服務唔掂呀!
2004-06-03 5 浏览
都ok喇
都ok喇
BAD
2004-05-29 14 浏览
bad bad bad
bad bad bad
(非会员)
..............@@一萬個勁唔掂@@..........
本身紅磡及土瓜灣區無地鐵已係一個死穴, 鋪址仲係深入私家街的原後巷中, 極度惡搵, 隻紅磡區路癡的老婆帶路狗去過一次咁大把, 佢只係up到果度樓上有住宅又有橫街, 好彩, 好唔容易在當晚真係搵到...但始終果度係普通的一個紅磡區, 有工有商有住, 一個唔舊又唔新的地方, 如係用白鴿眼去睇呢次行程, 我諗必定失望而回, 好在, 抱住一個無期望的心情去, 所得的比所失的多..由庇利街走入去, 崇潔街的門口就好易認, 一睇已知係一條私家街, 對呢條私家街的印象幾好, 條街還算企理, 覺得香港有呢種食街真係好難得, 條街好有台北d內街feel, 而且有特色食店林立, 再走入加太賀街就比果一種日本化所感染, 如有相機必定留影一幅, 就算下次唔去呢間, 都可去一去崇潔街呢度搵其他野食.至於佢分開abcde店, 上次去就係a店, 店內裝修都可以叫少少懷舊來形容, 但個人覺得日式食店就應該有幾種feel, 有少少舊的木台, 木凳, 破舊餐牌, 甚至木牆間隔, 燈光等等...d明星簽名海報就無理會勒...另外至鐘意佢安排您地兩個人可以用四人台, 但跟本台台都係咁, 變成感覺上唔會迫迫夾, 有空間感, 食
至於佢分開abcde店, 上次去就係a店, 店內裝修都可以叫少少懷舊來形容, 但個人覺得日式食店就應該有幾種feel, 有少少舊的木台, 木凳, 破舊餐牌, 甚至木牆間隔, 燈光等等...d明星簽名海報就無理會勒...另外至鐘意佢安排您地兩個人可以用四人台, 但跟本台台都係咁, 變成感覺上唔會迫迫夾, 有空間感, 食得都開心d...至憎就係一d餐廳為求做多d生意, 要d食客迫埋一齊狂搭台咁食, 食得耐就想人走...果次就無呢樣野.
態度招呼方面都ok, 可以係不過不失來形容, 佢地會做佢地應做的事, 叫佢斟茶佢樂意斟, 佢亦會主動執碟...當晚食花之戀同2人春天餐, 168果隻, 份量認真十足, 算係有交代, 講真食物質素及特色同出面d咪又係差不多, 不過勝在抵食夾大件, 食物種類又多...乾淨程度由第一步走入去條街到埋位, 都算ok...話時話好過之前去附近果個菜欄美食坊, 竟然有老鼠在通道出沒, 離晒譜, 都未投訴呢樣..
我至憎就係等, 禮拜二晚8點半去加太賀到都要等, 有少少想走, 但唔閒日去唔通趁人迫禮拜去? 原來知係可訂位, 下次就唔walk in啦...reception阿姐可能認到一d熟客, 見佢都同人有傾有講下, 食客之中有衣著光鮮者, 亦有casual一族, 亦不乏多國藉遊客...此程搵得咁辛苦總算食得ok...
2004-05-03 8 浏览
唔該~~ d野食已經唔多well, (卷物竟然一夾即散!)環境又唔得,紅燈照雞蛋就當有日本feel! 仲有,d海報做咩野, 舊到暈低, 十年前都唔貼上牆啦, 如果搞懷舊餐廳佢敢認第二無人敢認第一! d service 仲離譜, 仲衰過大排檔, 又唔係多人, 叫極都唔應! d靚姐個個死氣沉沉又無禮貌, 見到都唔開胃啦!!
2004-04-28 4 浏览
相信好多人都有去食過. 不過我好耐無食la,今次去食返確實係無當年咁好水準. 但shushi 同剌身依然份量十足同新鮮.串燒就唔夠熱同入味. 食生野好過食熟野! 價錢明顯比幾年前平, 始終依家出面太多日本菜,有左比較自然覺得佢無過人之處. <br />
2004-04-27 10 浏览
上個星期六去左book左間房,我同另外兩個frd首先位先,坐左成十分鐘都冇人理我地,直至我地出去叫人先肯黎!到點菜果陣,果個waiter唔知係咪新人,乜都好似唔係好清楚咁!至於野食方面,亦唔係太好食!
2004-04-24 11 浏览
食過一次,環境dirty,又貴又無進步
食過一次,環境dirty,又貴又無進步
2004-04-23 17 浏览
加太賀?!仲未摺咩??
加太賀?!
仲未摺咩??
2004-04-17 16 浏览
現在偶爾都會再去,但現在不須要等位,可能口碑較以前差..係就係較以前差,服務亦是,但仍可接受,因菜式選擇多..味道品質可以啦....不過衛生就較以前差好多,可能間鋪小了保養,環境有小小不舒服,仲有個餐牌好dirty...好破舊.....差點不想掂...