2024-09-02 577 浏览
二訪Stella 今次試另一款lunch set 之前無遺意😲原來選擇都幾多 今次點咗牛、豬、魚 share😋只係主食唔一樣 跟餐的都有齊味噌湯•漬物•甜品/咖啡 當日甜品係豆腐雪糕🍦 今次魚評分最高🐟適合少人聚餐 冷氣好勁🥶&上菜速度比較慢 人均~$210 - 午市定食 Set Lunch - ‣ 燒塩麴名水黑豚定食 $188 ‣ 味噌芥末甘鯛立鱗燒 $158 ‣ 150日穀飼安格斯西冷定食 $238

- 午市定食 Set Lunch -

150日穀飼安格斯西冷定食
燒塩麴名水黑豚定食
味噌芥末甘鯛立鱗燒
2024-08-04 1490 浏览
今晚朋友帶我黎到尖沙咀THE ONE L3層一間意日Fusion餐廳品嚐晚餐正門只係一扇木門配上射燈襯托既木招牌,氣氛相當神秘。室內以矮腳Bar枱格局圍繞主廚位,可以觀賞整個烹煮過程,好期待呀今晚我地揀左2人8course Tasting Menu包含一味開胃小菜、兩款前菜、三款主食、兩款甜品。開胃小菜分為三小盤,當中左上為鯛魚刺身配王林蘋果柚子醋jelly,酸甜中帶鮮,幾得意既食法下為赤海蝦配福岡無花果+赤蝦餅,無花果同蝦刺身一齊食,估唔到又幾夾右上方係大閘蟹配水牛芝士最中餅,脆脆餅底加上香濃芝士蟹肉,超好味前菜1 牡丹蝦天婦羅蝦肉炸到脆口彈牙,加上青檸汁去左油膩感,唔錯前菜2 吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士嘩!肥美吞拿魚腩同鮮味飛魚子夾埋香氣脆口既黑松露多士,三個字鮮鮮鮮,有種嘆緊日式high tea 既感覺,正主菜1 利沃內塞式烤穴子師傅話呢道菜要襯熱食先可以食到魚皮既爽脆,咬埋魚肉魚脂滲入味蕾,今次都係人生第一次食意大利盛產既白鱔,醬汁用左意式茄汁加上日式山椒味增及青柚子皮,多層次酸味,食得好開胃主菜2 日本A5和牛味增大根大廚精選A5和牛最靚部位,肉質7成熟岩岩好夠嫩,配上索哂秘製

正門只係一扇木門配上射燈襯托既木招牌,氣氛相當神秘。

今晚我地揀左2人8course Tasting Menu
包含一味開胃小菜、兩款前菜、三款主食、兩款甜品

開胃小菜

前菜1 牡丹蝦天婦羅
蝦肉炸到脆口彈牙,加上青檸汁去左油膩感,唔錯

前菜2 吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士

主菜1 利沃內塞式烤穴子

主菜2 日本A5和牛味增大根
大廚精選A5和牛最靚部位,肉質7成熟岩岩好夠嫩,配上索哂秘製蠔油同味增高湯既大根,入味到不得了,有驚喜

主菜3 巴馬火腿舞茸釜飯
大廚用左意大利Parma ham ,飯粒充滿火腿咸香鮮味

甜品1 無花果焦糖布丁
好開心我至愛既無花果又出現,焦糖布丁相當嫩滑,大廚精心加入紅酒調味,令布丁除蛋味以外滲出陣陣酒紅,女士必食!

甜品 2 四小味甜品
淨係睇個紅豆擺盤造型已經令我個甜品胃食指大動!4味分別包括鹿兒島紫芋若瑟布甸、Churros(吉拿棒)配Tiramisu、栗子可麗露及士多啤梨吉士撻

呢場意日fusion菜每個菜式都帶比我味蕾上既新驚喜,完全體驗到大廚對食物選材配搭同烹煮既用心,好值得黎一試😄
今晚過來尖沙嘴The ONE吃晚餐,創作割烹是一間高級日意菜餐廳,今天個套餐是廚師發辦的🥰餐廳裝潢舒適雅致😀前菜有無花果蝦中餅。肥美嘅油甘魚配上紫蘇葉好清新,配合啫喱醒神又開胃😋令我更加難忘係佢哋嘅吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士!黑松露多士上鋪滿滿的拖羅,再加上三文魚子,真的一試難忘,兩者融合得好好,口感很豐富,正!👍👍👍當日的主菜有日本A5和牛配味噌大根。一上菜的時候就已經被它的賣相吸引!牛扒煎至七成熟度,火候剛好,牛味濃郁醇香,油脂感平衡得很好,不會太過油膩。而大根煮得軟腍清甜,入口即化,沒有多餘的纖維,完全估唔到即使是低價的食材也能把它的味道昇華。可能這就是日本割烹的精髓😋😋主菜仲有巴馬火腿舞茸釜飯,而呢款釜飯係採用日本著名的香米來煮,飯香味十足。再加上火腿和舞茸菇,帶來鹹香的味道。飯粒飽滿煙靭,香味純樸甘香,十分之回味無窮🥰🥰很開心,最後還有一個小甜品來完結一個十分有創意的晚餐🥣

很開心,最後還有一個小甜品來完結一個十分有創意的晚餐🥣
2024-07-25 927 浏览
The One shooping mall has a new restaurant! Stella is a Western and Japanese restaurant. As soon as you arrive there, you feel that it is completely a unique feeling.8 Course Tasting MenuAmuse BoucheHotate - Kvuuri - TounyuScallop and cucumber jelly soupFresh on the palate. The sweetness of the scallops and the coolness of the cucumber jelly soup perfectly combine to make you feel refreshed.Akaebi - Burrata - TsukudaniAkako Shrimp, Kombu and Boiled Italian Buffalo CheeseThe taste is distinct a

8 Course Tasting Menu

Amuse Bouche
Hotate - Kvuuri - Tounyu

Akaebi - Burrata - Tsukudani

The taste is distinct and the shrimp flavor is strong

Parma ham and melon juice jelly

Very special, feels fresh and refreshing

Entrée
Japanese oysters with lemon foam and salmon roe

Oyster is so fresh. The oysters have a hint of seafood, coupled with the lemon foam and the umami flavor of salmon roe, it will amaze your taste buds

Wagyu Tongue - Shimeii - Shallot Wagyu Tongue Pickled Shimei Mushroom

It has a unique texture and sweet and sour taste, the tenderness of the beef is perfectly combined with the freshness of the mushrooms, nice dish

Main
Fresh Abalone Asparagus and Toyama Rice Risotto

The taste is rich, and the most special thing is that the chef uses the liver of abalone to make the sauce. So the umami is strong

Livornese - Anguilla Eel - Nduja
Livornese-style grilled croquettes

The skin is crispy and the fat is rich, which goes well with the sauce.

A5 Wagyu - Daikon - Asparagus
Japanese 45 wagyu with miso daikon

The beef meat is tender and the miso daikon sauce adds a rich flavor

Dessert

Desserts are all unique

2023-09-05
用餐时段
2024-07-24 1279 浏览
The one 又有新餐廳喇!Stella 係一間西日料理,一打開門,已經同出面忙碌既商場完全吾同了,有別樹一格既feel 🤩🤩🤩8 Course Tasting MenuAmuse BoucheHotate - Kvuuri - Tounyu 帆立貝青瓜凍湯入口清新。帆立貝嘅鮮甜同青瓜凍湯嘅涼爽完美結合,令人心曠神怡。😀😀Akaebi - Burrata - Tsukudani 赤海蝦昆布の佃煮意大利水牛芝士味道層次分明, 而且蝦味香濃🍤🍤🍤Parma Ham - Musk Melon - Dashi巴馬火腿甜瓜出汁啫喱非常特別, 有清新既感覺😋😋😋Entrée日本生蠔配檸檬泡沫三文魚子Oyster 好fresh, 生蠔都帶嚟淡淡嘅海味,配上檸檬泡沫同三文魚子嘅鮮味,令味蕾嘆為觀止。🦪🦪🦪Wagyu Tongue - Shimeii - Shallot和牛舌酢漬姬菇有獨特嘅口感同酸甜味道,牛肉嘅軟嫩同姬菇嘅鮮香完美結合, nice dish ~🤩🤩🤩MainAwabi - Asari - FuFuFu Risotto鮮鮑魚浅蜊富山米意大利飯口感豐富, 最特別嘅係廚師用咗鮑魚本身嘅肝來

8 Course Tasting Menu

Amuse Bouche
Hotate - Kvuuri - Tounyu
帆立貝青瓜凍湯

Akaebi - Burrata - Tsukudani
赤海蝦昆布の佃煮意大利水牛芝士

味道層次分明, 而且蝦味香濃🍤🍤🍤

巴馬火腿甜瓜出汁啫喱

非常特別, 有清新既感覺😋😋😋

Entrée

日本生蠔配檸檬泡沫三文魚子

鮮鮑魚浅蜊富山米意大利飯

口感豐富, 最特別嘅係廚師用咗鮑魚本身嘅肝來做sauce. 所以鮮味勁濃郁~😛😛

利沃內塞式烤穴子

皮有燒到脆身, 油脂豐富同醬汁配搭好好。 🐟🐟

A5 Wagyu - Daikon - Asparagus
日本45和牛配味噌大根

牛嘅肉質細嫩,味噌大根嘅醬汁增添咗一份豐富嘅風味~✅✅

Dessert

Torta della Nonna
Ichigo Tart
Hojicha Almond Pudding
Kuri Canelé
四小味甜品

甜品都各有特色👅👅

#Foodie #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodlover #foodphotography #foodblogger #foodgram #foodpics #foodcoma #foodislife #foodblog #foodpic #foodaddict #fooddiary #foodshare #foodstyle #foodforthought #foodlovers #foodofinstagram #foodspotting #foodlove #foodart #foodiegram #foodnetwork #foodtime #foodbeast #hongkong #香港美食
2024-07-23 1128 浏览
尋日lunch時間揀咗The One呢間3樓嘅餐廳,估唔到佢午餐係非常之優惠,最平$98就有,我叫咗個慢煮咖喱牛腩飯,我覺得超好食,啲牛腩又淋又容易咬,啲咖喱好甜唔辣嘅,仲有一杯嘢飲添所以午餐嚟講性價比非常高座位又舒適
2024-06-01 1349 浏览
唔講嘢食住,一定要講咗佢個打卡位先!嚟到好就真係要book室外嘅位,做到好似glamping 咁樣,透明嘅帳篷,令你可以一路食嘢,一路感覺到自己好似去咗露營咁⛺️。帳篷入邊有風機,唔會好熱。至於食物方面,佢係走靚靚嘅fusion路線,我哋主攻日本菜,每一樣都好好味,每碟食物都有好靚嘅擺盤,會不停咁影相📸。而我最欣賞嘅食物係佢嘅海膽多士,同埋天婦羅,佢哋配有抹茶味嘅鹽,點嚟食幾特別。另外我哋試咗兩個沙律🥗,兩個都好好味,好fresh。

2024-05-25
庆祝纪念
生日
  • 天婦羅
2024-03-10 1282 浏览
試左5道TASTING既菜式前菜係 北海道帆立貝 蜜柑 枝豆,三者融為一體又互相平衡到個味道山羊芝士同紅菜頭既配搭都好特別和牛他他同魚子醬好夾,而海苔米子又好香脆吞拿魚鮭魚子黑松露多士超正,好多吞拿魚,多士好香脆,加埋鮭魚子同埋黑松露,味道豐富有層次主菜係A5和牛Miso大根秋川栗米A5和牛味道果然唔同d,半生熟,食到佢既鮮味,粟米切到好易入口,又冇渣,個miso大根都好入味,味道仲好創新Buri同三文魚子富山米釜飯都好正,魚肉香滑,加埋三文魚子同埋雞蛋,同富山米拌勻,好香好好香,底下仲有飯焦添甜品係4小碟有canele,custard tart,Tiramisu puff同埋cookie,樣樣都小巧精緻,有睇頭.另外叫左杯清酒,易入口,同d菜式好夾仲叫左個燒鰻魚添。食既時候睇住師傅精心準備其他菜式,好享受
試左5道TASTING既菜式
山羊芝士同紅菜頭既配搭都好特別
和牛他他同魚子醬好夾,而海苔米子又好香脆

主菜係A5和牛Miso大根秋川栗米

甜品係4小碟

另外叫左杯清酒,易入口,同d菜式好夾
仲叫左個燒鰻魚添。
食既時候睇住師傅精心準備其他菜式,好享受
2024-02-29
2024-03-07 817 浏览
晚餐套餐每位 $788帆立貝青瓜凍湯: 好濃青瓜味的一個湯,少少thick,好清爽赤海蝦昆布併意大利水牛芝士巴馬火腿蜜瓜啫喱: 巴馬火冥腿好有咸香味,油份足夠,配返蜜瓜啫喱中和返明太子釀意大利黃瓜天婦羅和牛舌酢漬菇: 牛舌好嫩好淋身,而且好入味鮑魚富山米意大利飯: 用咗富山米,掛汁剛剛好烤穴子: 穴子的皮燒到好香脆,而魚肉就好嫩滑,好有油香日本A5和牛配味噌大根: 牛肉香濃肉味,帶有少許牛油香氣奶酪配小倉紅豆甜品四小點
晚餐套餐每位 $788

赤海蝦昆布併意大利水牛芝士

明太子釀意大利黃瓜天婦羅

和牛舌酢漬菇: 牛舌好嫩好淋身,而且好入味

鮑魚富山米意大利飯: 用咗富山米,掛汁剛剛好

烤穴子: 穴子的皮燒到好香脆,而魚肉就好嫩滑,好有油香

日本A5和牛配味噌大根: 牛肉香濃肉味,帶有少許牛油香氣

奶酪配小倉紅豆

甜品四小點

2024-03-01 663 浏览
今日朋友帶我黎尖沙咀The ONE慶祝我考試pass左,想講真係好靚好high class,呢個fd真係唔話得一入到去就見到好grand好靚,原來係食8 course menu,勁開心叫左杯清酒,唔會好濃酒精味易入口頭盤有赤海蝦、無花果、池魚刺身三道菜,擺盤好靚連裝飾都唔會馬虎清酒漬三文魚籽配吞拿魚蓉,下面係脆多士。三文魚籽食落係爆漿好有口感,而且食落除左鮮味仲有啲漬過既咸味,好好食大蝦天婦羅,炸粉唔會好厚食落卜卜脆烤白鱔,底下係意大利蕃茄。白鱔皮勁脆,咬落有聲,底下蕃茄蓉好香甜唔會太酸日本A5和牛配味噌大根,大根面頭上仲加左層芝士,食落多重口感。和牛粉嫩色好軟身,肉味香濃,另一樣好impressive既係佢地自家製蠔豉醬,好鮮蠔味但又唔會好咸,配和牛食好match巴馬火腿舞茸釜飯,飯係用左富山縣高質「富富富」稻米,米粒飽滿鬆軟唔乾身,睇返啲相都流晒口水焦糖燉蛋配紅酒無花果,平時覺得無花果無乜味道唔好食,呢到浸到軟身入味甜甜地又唔錯焦糖燉蛋亦同樣出色,燒到面頭好似玻璃咁結左晶,食落唔會太甜最後四小味甜品,係紫薯泡芙、粟子蛋糕、士多啤梨吉士同tiramisu,全部都勁精緻,望落都覺得好開

叫左杯清酒,唔會好濃酒精味易入口

大蝦天婦羅,炸粉唔會好厚食落卜卜脆

焦糖燉蛋亦同樣出色,燒到面頭好似玻璃咁結左晶,食落唔會太甜

最後四小味甜品,係紫薯泡芙、粟子蛋糕、士多啤梨吉士同tiramisu,全部都勁精緻,望落都覺得好開心!
2024-02-27 577 浏览
行過THE ONE發現到呢間隱世西式風格嘅廚師發板,充滿創意料理加上新穌嘅食材,十分滿意。餐廳以高級西式風格為主,室內有可以欣賞廚師料理的bar台,戶外亦有圓形透明波波,好有camping嘅感覺,好有趣呢,好特別嘅用餐體驗。😁前菜大閘蟹蟹肉,蟹肉鮮甜,,放係最中餅上面,夾埋水牛芝士好正。🦀旁邊嘅阿根廷紅蝦和福岡無花果結合,加上赤蝦餅,帶來獨特的鮮味和口感。🦐 另外,刺身透明中呈粉紅,配撘王林蘋果和柚子醋,口感鮮甜。🐟酒侍應倒了香川縣清酒,亦有白酒可供選擇🍷本枯節明太子釀意大利黃瓜花天婦羅明太子味道濃郁,炸得香脆,灑上木魚花,熟成時間久,水分最少,柴魚品質味道最為純粹🍤吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士來自清心縣拖羅, 上面堆滿三文魚子,再灑上香蔥和芝麻🍣利沃內塞式烤穴子燒白鱔外皮香脆,下面係創新嘅辣肉醬汁🌶️日本A5和牛配味噌大根來自岩手縣嘅肉眼,係a5和牛等級,肉味濃厚,肉質肥美嫩口,配上自家制味噌大根🥩巴馬火腿舞茸釜飯日本舞茸加上巴馬火腿煮成嘅傳統鍋飯🍚甜品甜品有紅酒浸過嘅無花果配上自家製焦糖布甸,非常特別,仲有Tiramisu配西班牙油條、法式可麗配粟子蓉、士多啤梨撻和鹿兒島紫薯,每樣都賣相
前菜

侍應倒了香川縣清酒,亦有白酒可供選擇🍷
本枯節明太子釀意大利黃瓜花天婦羅
吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士
來自清心縣拖羅, 上面堆滿三文魚子,再灑上香蔥和芝麻🍣
利沃內塞式烤穴子
燒白鱔外皮香脆,下面係創新嘅辣肉醬汁🌶️
日本A5和牛配味噌大根
巴馬火腿舞茸釜飯
日本舞茸加上巴馬火腿煮成嘅傳統鍋飯🍚
甜品
甜品有紅酒浸過嘅無花果配上自家製焦糖布甸,非常特別,仲有Tiramisu配西班牙油條、法式可麗配粟子蓉、士多啤梨撻和鹿兒島紫薯,每樣都賣相非常精緻,而且非常美味,睇得出師傅喺甜品上花咗好大心思。❤️
2024-02-26 592 浏览
今日第一次嚟到The ONE 3樓呢一間新餐廳,係食意日Fusion嘅割烹料理。門口封到實好神秘,淨係得銀色嘅外牆。見Lunch 最平都係$168就入去試下好唔好食。入面以黑色做主調,一個L型吧枱,樓底好高,可以見到師傅處理食材,仲有少量餐枱位。最特別嘅佢哋係有戶外位,有一個個星空帳篷,入面有張四人枱。午市叫個$568 5 course tasting menu 或者晚市消費滿$2500就可以係個咁浪漫嘅帳篷用餐。今次我都係坐吧枱,叫嗰$168嘅3 Course Executive Lunch Menu就算。Wine pairing🍷🥂🍶(+$68)午餐淺酌一杯,可以叫紅白酒、意大利汽酒、清酒。因為見到有魚生,所以叫咗杯清酒試吓。今日佢哋個杯係惣譽五百万石純米大吟釀。五百万石係米嘅品種,米嘅顆粒大且心白發現率高;由於心白大造成高精米時容易破碎,五百萬石的精米步合很難低於 50,因此很少看過五百萬石做為大吟釀等級的高級酒,釀出的酒質乾淨、帶有清新香氣,可說是淡麗辛口的最佳代表。$68一杯一啲都唔貴。Amuse Bouche(法文:「給嘴巴的娛樂」)開胃小食有三款1. 𩶘魚刺身拌柚子醋啫喱

Wine pairing🍷🥂🍶(+$68)
午餐淺酌一杯,可以叫紅白酒、意大利汽酒、清酒。

Amuse Bouche(法文:「給嘴巴的娛樂」)
開胃小食有三款

1. 𩶘魚刺身拌柚子醋啫喱/王林蘋果碎

2.赤海蝦福岡無花果蓉赤蝦餅

3.日式蟹膏伴水牛芝士最中餅

三款前菜嘅味道同完成度非常之高,刺身夾埋啫喱一齊食,清新爽甜。蝦餅脆身,蝦肉膠性重加埋無花果超級甜。最後個蟹膏加芝士係非常之濃味,唯一係個最終餅有啲淋咗。

Main
日本A5和牛釜飯(+$120)
好有興趣試吓呢度嘅和牛,呢個釜飯用咗「富富富」呢隻米煮成,佢嘅特點就係經過約20小時長時間放置後,都可以完整保留啱啱煮好時嘅美味。用咗係釜飯入面,顆粒感會更加之強,係一塊塊A5和牛上面嘅係醬油漬蛋黃,將佢撈埋啲牛肉麵飯一齊食,入口即溶。白飯成為和牛油脂嘅載體,每一啖都有和牛嘅香味。

Dessert(+$20)
鹿兒島紫芋杏仁若瑟布甸
雖然唔係一個正宗嘅若瑟布甸,但係都係一個好嘅甜品。紫芋cream好幼滑,布甸咸咸地、脆脆地都幾好。
2024-02-21
用餐时段
2024-02-25 531 浏览
雖然位於the one 但餐廳大門封閉得嚟又低調 入去完全係入咗第二個空間咁 好神秘又好fancy 隔開咗出面嘅繁喧本身仲有玻璃屋係outdoor 不過落雨潮濕就冇出到去了5-course tasting menu📍amuse bouche刺身配蘋果柚子醋jelly、赤海蝦配無花果赤蝦餅、蟹膏配水牛芝士及最中餅用蘋果柚子醋代替咗wasabi 更能突出刺身嘅鮮味個無花果赤蝦餅好特別 有無花果嘅香甜又有蝦餅嘅咸香 連埋上面鮮甜嘅赤海蝦一齊食 味道好多層次蟹膏味道濃郁creamy 配埋脆餅一齊減低膩感📍Entree吞拿魚腩鮭魚子黑松露多士吞拿魚腩油香豐富 鮭魚子好鮮甜 再加黑松露獨特嘅香味 三者互相配合又唔會搶味📍A5和牛配味噌大根和牛油脂分佈細緻 入口即溶 牛味濃郁而且仲好juicy自製嘅酸汁好膩 用味噌煮過大根可以解膩 📍巴馬火腿舞茸釜飯舞茸爽甜香氣濃郁 配埋炒香咗嘅parma ham碎 撈埋飯食一流 而且特別選用咗富富富米 而且仲有滿滿嘅飯焦係底!📍Torta Della Nonna松仁奶黃撻 松仁嘅果仁香配埋奶黃 甜而不膩📍House White WineTropical fru
本身仲有玻璃屋係outdoor 不過落雨潮濕就冇出到去了

舞茸爽甜香氣濃郁 配埋炒香咗嘅parma ham碎

📍Torta Della Nonna
松仁奶黃撻 松仁嘅果仁香配埋奶黃 甜而不膩

📍House White Wine
Tropical fruit flavour 酸甜帶pineapple味
易入口
今日嚟到尖沙咀The One三樓創作割烹食晚餐好開心滿足的晚餐,多謝我的閨蜜邀請🥰餐廳的設計新穎獨特,原來有戶外戶內的,我選擇戶內,因今天比較冷,我地點了個套餐,各有五道菜,每位$568加$ 88有紅洒或白洒,有級數美食當然要配返杯紅酒啦😄前菜三點,有肥美油甘魚刺身,肉質細嫩味道濃厚甘香,蝦味鮮甜的無花果蝦中餅,伊佐木魚配啫喱酷好新穎又合味道。吞拿魚腩鮭魚籽黑松露批,吞拿魚腩肥美加上鮭魚籽口感豐富美味,😋😋日本A5和牛配味噌大根,睇着師傅燒都已經好想吃了😻外脆內嫩牛味香濃肉質相當級數高,加上廚師的功力,齒頰留香,大根清甜多汁👍🥰還有一試難忘的巴拿火腿舞茸釜飯,用了富山米,米飯飽滿軟糯煮到剛好好合我的口味吸收舞茸菇和火腿精華真的好好味😋舞茸菇還爽脆野味,一級享受,👍😋😋最後我和閨蜜食得乾乾淨淨的,😋😄甜品是鹿兒島柴芋杏仁瑟布甸,甜度剛好,紫芋和杏仁好配,軟滑香甜,好味道!👍😋

👍😋
  • 日本A5和牛配味噌大根
2024-02-07 429 浏览
今晚來到這家以高級西式風格為主的餐廳,感受到了半戶外和室內的絕妙搭配。黑色主調的裝潢營造出高雅的氛圍,而坐在半圓形透明屋的戶外區,更是讓整個用餐體驗升華。先試了大閘蟹水牛芝士,新鮮的大閘蟹蟹肉和蟹膏搭配濃厚的水牛芝士,口感層次豐富。🦀🧀接著是阿根廷紅蝦無花果,這道菜將紅蝦和無花果相結合,帶來獨特的鮮味和口感。果然驚艷味蕾!🦐🍈緊接著來了明太子天婦羅,外酥內嫩,帶有清新的蝦香,是道十分開胃的小吃。🍤利沃內塞式烤鮮穴子是第一次嚐試白鱔的新奇體驗,搭配特製的辣蕃茄醬汁,有一點微辣的風味,讓人驚艷不已。🐍🌶️日本岩手縣肉眼A5和牛配味噌大根,和牛入口即溶,搭配著味噌大根的清爽,令人陶醉。🥩🍠日本舞茸富山米釜飯加巴拿火腿,豐富口感的組合,火腿的鮮美與富山米的香氣交織出一道美味的主食。🦑🍚最後是甜點時間,松の実吉士批以松子為主要成分,酥脆的口感和甜味交融,絕對是完美的結尾。🍮紫薯puff口感鬆軟,紫薯的獨特甜味帶給人一種愉悅感。🍠士多啤梨Tart的草莓酸甜與塔皮的酥脆完美搭配,帶來一種清新的甜美滋味。🍓🥧Churros Tiramasu結合了西班牙油條和提拉米蘇的口感,甜而不膩,是絕妙的結合。🍩☕最

紫薯puff口感鬆軟,紫薯的獨特甜味帶給人一種愉悅感。🍠

最後來一個栗子風味的小蛋糕,外皮脆內裡濕潤,完美結束這豐富的8道菜晚餐。🍰🌰