2005-03-26 35 浏览
睇飲食男女, 得知利強記北角雞蛋仔係尖沙咀開了分店, 於是星期五lunch 去食, 叫o左一底雞蛋仔及格仔餅. 需然無人排隊, 但都等o左好耐先有得食, 新鮮熱辣整起的雞蛋仔, 聞到椰香味但食落唔覺, 好香雞蛋味, 皮好脆, 入面好軟熟, 正如店舖所講“邊脆邊軟”, 好食過加連威老道嗰間專賣雞蛋仔的店舖.至於格仔餅, 幾厚下同埋脆, (唔同一般店子的格仔餅–“林”同薄) . 個人嫌唔夠醬料, 如果多些會更好味因買了太多, 食唔晒, 留番半底雞蛋仔, 第二日用焗爐番熱, 依然外脆內軟.

2005-03-25 13 浏览
行過尖沙咀有d肚餓約左人食飯又未夠鐘記得呢度開左檔北角雞蛋仔既分店一於買番底試下排左兩個字左右就買到新鮮熱辣整起皮好脆又有少少香蕉味入面好軟熟但係得好少餡而且食食下覺得有d}"膿"我自己無食過北角總店無得比較但個人覺得名過於實囉記憶中以前屯門有一檔仲好味過又平過佢喎不過服務都幾好有位女士問佢拎過膠袋佢都提佢唔好即刻入袋因為會淋晒咁話喎
行過尖沙咀有d肚餓
約左人食飯又未夠鐘
記得呢度開左檔北角雞蛋仔既分店
一於買番底試下
排左兩個字左右就買到
新鮮熱辣整起
皮好脆又有少少香蕉味
入面好軟熟但係得好少餡
而且食食下覺得有d}"膿"
我自己無食過北角總店無得比較
但個人覺得名過於實囉