2019-10-12 487 浏览
➖➖➖太子。流心芝士豬扒飽➖➖➖從網絡上的群組,發現了這間良心小店。和太子地鐵站不算太近,但是這間店舖很支持現在的學生運動,所以今天特別來試一試他們的招牌食品。。#黃 #良心小店 金黃豬扒即叫即炸❤️。▪️流心芝士豬扒飽 $27@豬扒鬆化切開有芝士流出雖未算好澎湃但係好食😍麵包可惜無烘熱不完美。可接受。😉.▪️小總結:+$9有一杯凍飲呢個價錢值得支持啦❤️更何況係黃小店😍下次想試沙嗲牛肉包/沙嗲牛肉西多士
➖➖➖太子。流心芝士豬扒飽➖➖➖
從網絡上的群組,發現了這間良心小店。

#黃 #良心小店

呢個價錢值得支持啦❤️
更何況係黃小店😍
下次想試沙嗲牛肉包/沙嗲牛肉西多士
2019-09-28 435 浏览
下班的巴士會經過這家店,在網上看到有人推薦就早幾個站下車嘗一嘗。點了下午茶餐的流心芝士豬扒漢堡+熱奶茶餐。熱奶茶非常熱,水滾茶靚。茶味夠香,奶的份量也恰到好處。漢堡看上去像普通的豬扒包,說好的芝士呢?一啖咬下去就飆出來了!好像傾瀉而出一樣要馬上把缺口向上才不會跌落檯面。香濃的芝士不燙口、混合鮮嫩豬扒的肉汁,和鬆軟的麵包混和,材料雖然簡單,但這個就好像美味的方程式一樣,不需要複雜,答案卻很明顯。因為鋪位在後巷,老闆娘很親切地介紹哪些位置可以坐,有室內的位置,有冷氣和電視。

點了下午茶餐的流心芝士豬扒漢堡+熱奶茶餐。
熱奶茶非常熱,水滾茶靚。茶味夠香,奶的份量也恰到好處。

漢堡看上去像普通的豬扒包,說好的芝士呢?

2019-09-17
  • 芝士豬扒漢堡
2019-06-27 635 浏览
Satay Beef breadThis restaurant is not easily noticed by the pedestrians as it’s hidden in the middle of a street. People usually walk pass it.-I tried to eat there and noticed that the food there is in fact delicious.-Satay has a strong flavor but in a good way. Unlike some low quality satay which we only feel very salty, satay here is a bit spicy yet yummy.-The portion of beef is quite a lot as well. Around 10 slides I guess, but I think it varies in different time.-Adding the above into a bre
Satay Beef bread

Adding the above into a bread makes a perfect meal !
Taste : 8.3/10
Value : 7.5/10
Environment: 5/10
Service: 7/10
以前食過九龍城街市嘅沙嗲牛肉西多士💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️有朋友仔留言話太子嘅利口福都好食🤟🏻即刻就搵個假日去會一會佢!流心芝士豬扒漢堡包 $31新鮮滾熱辣,即叫即整😚一切開個包啲芝士就流哂出嚟!係真正嘅流心呀🤘🏻芝士食落唔會太膩,用兩層豬扒夾住一齊食,再加啲沙律醬🥰好味好幸福呀,雖然$31有啲貴💸但好食就無計啦珍寶沙嗲牛肉包 $31無點到西多士版🤣叫咗珍寶熱狗包版,唔該多牛肉丫🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️牛肉份量唔失望嘅又滿滿嘅,沙嗲味濃但又唔會太鹹,正👍🏻好味😍指數(5粒最高):😍😍😍😍

流心芝士豬扒漢堡包

珍寶沙嗲牛肉包
  • 流心芝士豬扒包
  • 沙爹牛肉漢堡包
2018-12-04 786 浏览
#double_太子-【嘩🤤真系流心架😆】#🍋👧🏻🔻牛肉西多士juicy 香脆 有洋蔥 加了牛油和煉奶⭐️評分:7.5/10-🔻流心芝士豬扒包熱辣辣 夠脆 但比想像中細份⭐️評分:8/10-🔻凍檸茶 真係有少甜👍🏻-🔎食物種類👉🏼#double_多士🔎菜式類別👉🏼#double_港式🔎選擇口味👉🏼#double_咸 #double_甜-#double_official #double_兩姐妹#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852
#double_太子

🔎菜式類別👉🏼#double_港式
🔎選擇口味👉🏼#double_咸 #double_甜
#double_official #double_兩姐妹
2018-11-17 618 浏览
太子同深水埗真係好多好西食,今次想介紹隱世小食店— 利口福😋流心芝士豬扒包🥢豬扒炸得非常香脆,肉質嫩滑唔乾身,加上入面流出膨湃既芝士🤤🤤🤤勁好食啊~😋😋😋必叫!!!珍寶沙嗲牛肉包🥢牛肉肉質嫩滑,沙嗲味香濃多汁👍都係必叫呀!!😋😋奶茶🥢都唔錯👍 重奶味,而且唔洗叫少甜唔會太甜👍入口細滑😋😋正!味道指數:🌝🌝🌝🌝上樓指數:🌝🌝🌝🌝回頭指數:🌝🌝🌝🌝⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️💡是日嗌咗: (免加一)流心芝士豬扒包餐 $31珍寶沙嗲牛肉包餐 $31💡餐廳資料:利口福快餐店 (太子)太子界限街43號恆富大廈地下1號舖

味道指數:🌝🌝🌝🌝
上樓指數:🌝🌝🌝🌝
回頭指數:🌝🌝🌝🌝

💡是日嗌咗: (免加一)
流心芝士豬扒包餐 $31
珍寶沙嗲牛肉包餐 $31

💡餐廳資料:
利口福快餐店 (太子)
太子界限街43號恆富大廈地下1號舖

2018-11-14 482 浏览
行到太子界限街附近,原本諗住去春潤堂食韮菜豬紅腸,點知去到鬼咁多人,堂食又客滿,所以冇乜耐性等位,唯有行過隔離利口福,反正即刻有位,我叫咗個蝦醬通菜牛肉飯+凍檸茶,碟飯嘅味道幾好,唔會過鹹,不過唔係好食到有蝦醬味,唉……都總算叫做食咗餐飯啦
2018-10-02 551 浏览
下午茶時間特地前往...聽聞從前是有一位伯伯在這𥚃手打漢堡?!今天前往,伯伯沒有,只有兩位阿姨...店鋪位置是廚房,桌椅放在小巷𥚃,鋪後也有一間小店的位置供客人坐下...今天天氣稍涼,坐在小巷,留意一下行人的神色吧...點了最便宜的熱狗漢堡包和熱檸水...熱狗是炸熟了的廚師腸;漢堡包是最傳統的,有些芝麻在面的圓形漢堡包;中間還塗了些茄汁...但麵包烘熱了,傳來暖暖的溫度:)香腸的鹹+茄汁的酸甜+麵包的溫暖=傳統的幸福食物和飲品合共$20...算是不錯了😊
下午茶時間特地前往...
聽聞從前是有一位伯伯在這𥚃手打漢堡?!
今天前往,伯伯沒有,只有兩位阿姨...
今天天氣稍涼,坐在小巷,留意一下行人的神色吧...
點了最便宜的熱狗漢堡包和熱檸水...
熱狗是炸熟了的廚師腸;
漢堡包是最傳統的,有些芝麻在面的圓形漢堡包;
中間還塗了些茄汁...
但麵包烘熱了,傳來暖暖的溫度:)
香腸的鹹+茄汁的酸甜+麵包的溫暖=傳統的幸福

食物和飲品合共$20...算是不錯了😊
2018-09-18 387 浏览
太子一向都有唔少好西食😈利口福呢個大名聽過好多次,一直都未有機會去拜訪~終於搵到機會一嘗佢既漢堡包了😍👉🏿✨流心芝士豬扒包 Hkd 25 💸📌見住姐姐即叫即烤☺️新鮮熱辣辣!就咁睇係見唔到芝士,一切開之後真係哇出黎😂多到痴線!成件事真係十級邪惡呀🌚不過真係要快啲芝,唔係啲芝士好快會變漿‘鯨’左係到,一啖咬落去真係十級滋味🤤芝士唔會話好膩,豬扒香脆可口,好食呀!👉🏿✨沙嗲珍寶牛肉包 Hkd 25 💸📌唔係講笑!呢個真係神級咁好食👍🏿佢啲沙嗲牛肉真係多到滿瀉咁濟~絕對唔會得個幾嚿!而且啲沙嗲汁又勁好味!帶有小小微辣,好過癮😍牛肉每塊都嫩口唔鞋,勁正🤤
👉🏿✨流心芝士豬扒包 Hkd 25 💸

芝士唔會話好膩,豬扒香脆可口,好食呀!
👉🏿✨沙嗲珍寶牛肉包 Hkd 25 💸

-流心芝士豬扒包❤️($25)依個包份量唔算太大,漢堡包夾住一塊大豬扒,外表睇唔到芝士係邊🤔當切開豬扒後⋯⋯(請睇第2張圖)芝士由豬扒中間流曬出🤤好邪惡😍豬排炸到十分香脆,豬排嘅炸粉唔算好厚,咬落真係好脆,肉質都好嫩滑,一點都不「鞋」,熱辣辣食最正🤤芝士份量都幾多,食完個包真係好滿足😎 但真係好邪惡🙈-Name🏠: 利口福快餐店 (Lee Hou Fuk Fast Food Shop)Location📌:太子界限街43號恆富大廈地下1號舖(港鐵太子站 E 出口, 步行約3分鐘)價錢💰:流心芝士豬扒包($25)

流心芝士豬扒包❤️($25)
流心芝士豬扒包

(請睇第2張圖)
流心芝士豬扒包

價錢💰:流心芝士豬扒包($25)
2018-07-23 363 浏览
相比起連鎖經營的餐廳,我更喜歡平平無奇的小店這間位於太子的小店,只有一位灶頭師傅,一位女士負責收銀寫單,一位姨姨負責預備食材,所有食物都是即叫即煮,每進食一口都會感受到一種溫暖感,絕非能以筆墨形容。今天叫了一份芝士流心豬扒包🍞,一切開芝士馬上流岀來,🐷豬扒脆而不油,🧀芝士流心卻沒很膩的感覺,再配合秘製醬汁一起吃超級💖滿足。如果你有機會經過,絕對可以試試坐下來吃,你會發現這無名的小店原來是多麼的深藏不露,臥虎藏龍。👍🏻
相比起連鎖經營的餐廳,我更喜歡平平無奇的小店

芝士流心豬扒包
2018-07-22
芝士流心豬扒包
2018-06-05 519 浏览
原本只係喺地鐵入面打個轉,不過 bookmark 咗好多間餐廳都未試,又想搵新嘢試,所以就上地面食呢間呢間我記低咗要食沙爹牛西多,不過我嚟到只係13:45,下午茶都未到,好彩問一問就話等十幾分鐘,有得食好過冇得食啦(同埋人哋都要特登整)但係未食 lunch 嘅我一個西多一定唔夠,所以就要多個蛋牛治啦蛋牛治餐($26,雙拼/凍飲)今次佢唔係主角,所以賣相絕對唔重要(一個三文治你想有幾靚嘅賣相呀),隻蛋都係一貫嘅炒法,將咸牛肉加入蛋度一齊炒,出嚟嘅賣相同普通炒蛋差唔多(我印象中有啲炒到一舊黃色磚咁嘅樣,嗰啲其實幾靚)雖然一邊蛋比較多、一邊咸牛比較多,不過呢個唔係問題,返正隻蛋熟得啱啱好,咬落滑滑哋,及格就夠啦沙爹牛肉西多士($30)跟住就係主角出埸啦,成個基本上係奶西多+沙爹牛,雖然唔係太覺有花生醬,不過因為沙爹牛肉本身都係咸嘅,所以宜家咁樣係啱啱好沙爹牛肉混入咗小小洋蔥粒,啲肉又夠鬆軟,易入口,份量係可以啖啖都有沙爹牛肉,加埋煉奶嘅甜,一咸一甜成件事好豐富而價錢啲講其實算係咁,正常一個 lunch(一個飯加一杯飲品)呢度賣約$40,同出面差唔多,自己都好少可會咁樣食下午茶當 lunch

蛋牛治餐($26,雙拼/凍飲)
蛋牛治

沙爹牛肉西多士($30)

凍檸水
2018-06-02
2018-04-12 466 浏览
喺太子一個街嘅小角,有一間唔係好顯眼嘅茶餐廳。今日趁下晝時間唔係好多人,而且午餐嘅選擇都非常之多,就同同事去咗試吓。同事叫左有芙蓉蛋飯,雖然芙蓉蛋飯煎律得唔夠香,但係加左火腿、韭菜和豆芽,感覺都好足料,不過少左啲豉油配襯。另外魚香茄子飯加入左鹹魚,好香口,即叫即炒,鑊氣十足。而且加上好多份量嘅飯,所以男仔都唔會唔夠飽!聽講呢一間鋪頭食漢堡包都好出名,而且下午茶嘅時間都好多人,下次可以收工過嚟試吓。

2018-04-11 418 浏览
今天食神Da姐推介此小店給我們! 其實之前路過此小店都想入去試下佢的流心芝士豬排飽和手打牛肉漢堡! 不過因午餐時間來到, 還是食正常午餐吧!!個人最欣賞佢過中湯, 真的好好味! 老闆娘話沒有落味精的! 原本小弟叫了凍飲是應該沒有中湯, 但在小弟的要求下, 小店還是給了一碗讓小弟一試, 這就小店可愛之處, 有人情味!至於凍飲就個人感覺而言, 算是不合格!芙蓉蛋飯---雖只用平料, 沒有蝦, 但料多! 味道亦算不差魚香茄子---味道雖然不是特出, 但起碼沒有中伏的感覺!蝦醬通菜牛肉---這個煮得幾好食!整體而言, 價錢符合質素!下次還是品嚐佢的主打---流心芝士豬排飽和手打牛肉漢堡!

至於凍飲就個人感覺而言, 算是不合格!

魚香茄子---味道雖然不是特出, 但起碼沒有中伏的感覺!

蝦醬通菜牛肉---這個煮得幾好食!

2018-04-11
2017-12-22 644 浏览
香港人工作生活苦短,吃好點是常識吧!對食貨的我而言「最幸福的事」,莫過於收工可以坐定定放鬆一下歎個Tea去🙌🏻講到下午茶,怎能沒有本土快餐店的份兒?最煞食的始終是有懷舊氣氛,獨有的香港地風格,單是情懷已經搶晒分等了一段時間,應該有10-15分鐘左右,可能是因為東西都是現炸現處理🔥先來看個外觀🧐流心芝士豬扒包@麵包是屬於軟包,沒有外酥但有內軟,麵包外皮咬下去不會覺得咬嘴🤩豬扒肉跟平時的炸豬排的口感類似,可是它的外皮並沒有這麼厚,所以並不會這麼油膩~而且炸的剛剛好,並不會太乾澀,跟麵包一口咬下會有複合式的口感🤤芝士份量極多極其澎湃,一啖咬落,流出,的確吸引。

2017-12-22