2022-03-12 215 浏览
下午茶時間 唔知食乜好行行下 去到 凱施門口 剛好見到 蛋撻準備出爐重唔即刻排定隊你地睇下👇🏼👇🏼👇🏼嘩嘩嘩 脹卜卜咁 睇到都聞到有幾香 幾咁新鮮熱辣辣 蛋味算香呀 曲奇皮 酥脆成件事 唔食返2個 真係 搞唔掂Yummy tart
下午茶時間 唔知食乜好

Yummy tart
2022-03-10
  • 蛋撻
2019-04-28 557 浏览
專登買個波蘿油做早餐。己家唔係仲有好多地方有波蘿油買走。仲要撞正新鮮出爐,勁正,外脆內鬆軟,牛油仲要比麪包的熱力慢慢助溶,勁好味但如果鋪頭裏面得菠蘿包,可以叫職員將佢加牛油變成菠蘿油,服務周到。
專登買個波蘿油做早餐。
己家唔係仲有好多地方有波蘿油買走。

波蘿油

2019-03-01 281 浏览
鍾意食麵包嘅我以前每次經過都會黎買一買就買一大袋不過最近幾次買嘅時候發覺啲麵包係咁加價但係質素又好似下降緊就好似今次買咗:鹹牛肉包 腿蛋包 午餐肉包同埋叉燒包平均要成$9至$10一個除咗麵包亦都買左佢哋嘅酥皮蛋撻可惜個酥皮實在係油 一拎上手就成手油而且酥皮好鬆散
鍾意食麵包嘅我以前每次經過都會黎買
一買就買一大袋
不過最近幾次買嘅時候發覺啲麵包係咁加價但係質素又好似下降緊

除咗麵包亦都買左佢哋嘅酥皮蛋撻
可惜個酥皮實在係油 一拎上手就成手油
而且酥皮好鬆散

2018-10-25 273 浏览
今日黎左呢間凱施打算買幾個麵包番歸食, 見到雪櫃D蛋糕好似換左一批新款, D款好似靚左好多咁. 所以後尾就決定唔買麵包, 留肚揀個蛋糕番去試下. 揀左起碼五分鐘.....最後都係揀番我鍾意食既忌廉蛋糕! 因為呢個忌廉蛋糕上面唧果D cream望落勁白滑咁, 好吸引! 番歸之後馬上試試, 一食D cream 真係不得了, 除左質地好正 好輕滑之外, 原來係有D蜂蜜味架! 蜂蜜味既cream好香好好食, 雖然會比冇蜂蜜味既cream甜DD, 但我覺得個甜度仍然係OK, 而且蛋糕入面有D熱情果酸酸地, D cream既甜甜地就剛剛好balance到. 而蛋糕底就用左朱古力味蛋糕, 朱古力味幾香濃, 而且質地軟熟, 以$112黎講呢個蛋糕都相當唔錯, 有surprise!
2018-03-19 353 浏览
嘩!!可能吾講你吾會留意!!屋企或公司附近一定有起碼一間嘅凱施餅店!!原來佢全港九新界有成60餘間嘅店舖!!認真勵害!!或許係佢平, 靚, 正又好食又大個嘅關係啦!!今朝買左個鷄尾包食!!大大個都係賣$6咋!!認真抵食!!一食落口!!D餡料嘅濃味已充滿口中!!牛油椰絲味好出!!面層配有很多白芝麻同脆脆甜甜嘅薄脆!!增加D美味感!!可能因為凱施有自己嘅廠房焗製麵包!!所以更加加分!!而且店舖地方夠晒大!!買個麵包都買得舒舒服服!!
2016-12-11 426 浏览
中午跟阿媽在德褔韓國菜餐廳吃完午飯,她本來想去淘大影藝戲院找電影看,可惜她找不到想看的電影(當時大部分上畫電影,我想看的都已經看過),她無奈下唯有作罷,離開淘大前經過「凱施餅店」,她被店內櫥窗的麵包西餅所吸引。沒錯,就是配皮蛋撻……旁邊的紅莓提子鬆餅。凱施餅店的「紅莓提子鬆」賣$5.5一個,跟酥皮蛋撻差不多價錢。心想凱施餅店的紅莓提子鬆餅,既然跟酥皮蛋撻售價相約,味道應該跟酥皮蛋撻差不多吧!結果阿媽買了一打紅莓提子鬆餅回家,回到家裡眾人各自拿了自己的提子鬆餅來品嘗,我也立刻拿了一個回房內試食。紅莓提子鬆餅外型大小,跟酥皮蛋撻都差不多,酥皮蛋撻對不少人來說都是人間美食,紅莓提子鬆餅的味道也應該不會差太遠吧!果然跟我想像差不多,紅莓提子鬆餅味道很甜,口感很鬆軟,感覺跟我以前吃過的紅莓提子鬆餅一模一樣的。當然類似紅莓提子鬆餅,在超級市場貌似都可以買到,不過人手現製的紅莓提子鬆餅的滋味,不是一般品牌獨立包裝紅莓提子鬆餅可以相提並論的。

紅莓提子鬆
2016-12-08
紅莓提子鬆
今晚買咗一樽"京都綠茶北海道紅豆布甸" ($15) 試食, 這樽布甸用的是磨沙透明膠樽, 拎上手都幾輕身. 雖然膠樽係方便些但我總覺得用玻璃樽載住的布甸係特別好吃的....不過幸好食落發覺呢隻布甸味道都好好食喎, 綠茶味好濃郁好香,  仲保留到原本的茶甘,  並唔係假假的綠茶味. 布甸口感也好滑, 比較軟身食落有種CREAMY的感覺, 也不會過甜. 慢慢食多幾啖之後就開始食到紅豆香味, 綠茶和紅豆味道是很匹配的, 有少少紅豆味之下綠茶味仲好味咗. 而布甸的底部更加放咗粒粒紅豆, 紅豆質感綿綿幾好食.食完之後聞下個樽入面仲有一陣綠茶香味...下次會再買! 哈哈! 鍾意食綠茶味既人應該會比like!
2016-11-22
外卖自取
$15 (宵夜)
  • 京都綠茶北海道紅豆布甸