2024-04-06 0 浏览
食物品質唔錯,每一位服務嘅同事都非常有禮貌,值得推介,同事亦都會好有耐心地介紹公司最新嘅優惠,遇到有問題亦都會逐一解答,係非常好嘅體驗,一定會推介!亦都唔會因為限時叫你走
2024-02-17 497 浏览
這是近日意外地滿意的一餐. 請朋友吃飯, 叫了龍年套餐, 湯底選了椰子雞及花椒牛油果(新口味) 鮮甜足料,份量夠,上菜快,賣相好,海鮮新鮮,牛肉亦可以. 荔枝蝦丸有特色,套餐另包四杯飲料. 豆腐鴨血, 另外各人還有一小小杯菠蘿冰,是店方送的. 各款食物都新鮮美味. 當晚服務到位, 員工及接電話的都很禮貌. 店內比較黒, 枱邊可按鈴叫服務員, 他們反應很快. 如果沒有限時120分鐘還枱, 那就更加可以放鬆享受這一餐. 店舖是在6樓, 乘搭K11Musea Zone C 升降機比較容易找到
如果沒有限時120分鐘還枱, 那就更加可以放鬆享受這一餐.
2024-02-16
呢間係我比較喜歡既火鍋店,環境裝修高檔每次想食打邊爐第一就會唸起佢,基本上尖沙咀兩間鋪同旺角鋪我都食過了😂😂每次都會叫套餐,因為套餐比較化算,又唔使唸叫咩嘢食,另叫杯大紅袍珍珠奶茶就Perfect了,大大杯嘅珍珠奶茶真係好抵飲,奶茶底做得好好但服務質素比較一般,叫侍應叫咗好多次,都好似聽唔到我叫咁樣,無言😑算了,因為我目的係黎食嘢
呢間係我比較喜歡既火鍋店,環境裝修高檔
2024-01-05 582 浏览
打邊爐除咗啲料要新鮮之外,鍋底都有佢吸引之處我就鍾意湊湊鍋嘅鍋底選擇都好多除咗一般麻辣鴛鴦鍋之外,仲有花膠鍋、牛油果鍋、椰子雞鍋、牛膝骨鍋、金湯酸菜魚鍋等等各適其適每款都好吸引,新鮮的食材頂級靚肥牛以及高質素的芝麻斑魚片就是我最鍾意食,之後享用每位免費提供的沙冰茶柑果凍打完邊爐食口腔特別舒服😌
2023-12-26 461 浏览
每次帶朋友來都是消費幾千。昨天問前台拿號的那個男的,要杯水都被態度很差的拒絕了。你可以不給,我也可以選擇不來了。從此來黑,再也不來。從此來黑不再來從此拉黑不再來
從此來黑不再來
從此拉黑不再來

2023-12-03 911 浏览
呢間野,本身對佢冇咩特別感覺淨係聽過朋友話唔好食因為今日慶祝屋企人生日,咁佢係主角話呢間好就算啦跟住到左k11 musea,完全唔知邊架lift可以上到6樓,係咁按information 個mon先搵到lift,點知原來係去7-8樓唸住會有電梯落返一層啦,點知原來要兜返出去個Garden先搭到落去,個lobby仲要勁黑,一個唔小心老人家真係會kick 親跟住仲要等左架lift 10分鐘去到餐廳一開始就話係120分鐘內食完,ok 啦去拎醬料時,見到冇哂芫荽、蔥同蒜都冇人加(個時係6:45pm) 跟住食佢既和牛,唔係平個隻,煮熟完仲要勁難𡁻湯底冇特別各樣食物都係好普通除左杯好似芒果味沙冰好飲同埋最後比既茶柑果凍幾好味之外,其他真係冇野好建議大家可以去食第間火鍋店,因為呢個價錢可以食到好多好過佢既食物有餘.
呢間野,本身對佢冇咩特別感覺
淨係聽過朋友話唔好食
因為今日慶祝屋企人生日,咁佢係主角話呢間好就算啦

跟住仲要等左架lift 10分鐘
去到餐廳一開始就話係120分鐘內食完,ok 啦
跟住食佢既和牛,唔係平個隻,煮熟完仲要勁難𡁻
湯底冇特別
各樣食物都係好普通

2023-11-22 653 浏览
職員有禮貌'服務一流,環境優美,烤魚好味、味道合適、不太辣、吃後冇口乾,魚好新鮮!花膠雞鍋10分好味,是我最愛、每次來吃,必有這鍋底跟另一鍋底配麻辣窩都不錯!👍👍👍😋😋😋
2023-11-12 606 浏览
當天透過OpenRice訂左晚上9時15分的枱,我地九點前到,見到已有不少訂左枱的人在接待處前等候,咁我地就跟住排。點知staff一出現,大家就一踴而上,鬥快隊自己部電話埋去。而接待處既男staff 又真係見到邊部電話隊埋去先,就安排邊個入座先,場面好混亂(因為我地有一段時間無幫襯,以前唔係咁。對我地呢d排緊隊既人好唔公平)另外,當晚營業時間至2400,但九點左右有staff出黎收起哂奉茶的水杯,之後又無再拎過出黎,有迫人買佢地d野飲既嫌疑等。

2023-11-11
等候时间
30 分钟 (堂食)
$400 (宵夜)
2023-08-08 1345 浏览
雖然[湊湊火鍋]喺香港越開越多分店,不過今趟都係第一次幫襯😅選擇了位於K11 Musea的[湊湊甄選]。未到6點已經要排隊真係誇張,好在預先book左檯,原來日光日白打邊爐大有人在😂真正由天光食到天黑!湯底選了鴛鴦鍋:紅顏花膠雞鍋 / 台式麻辣鍋。店員建議先喝碗花膠雞湯才開始打邊爐,黏稠的花膠湯幾好味,仲有幾舊花膠,感覺好滋補😋 而台式麻辣湯底唔算好辣,怕辣嘅我都食到,而且好香濃,麻辣的口感不錯👍🏻冰凍又香甜,打到㷫烚烚時飲番杯,爽😎點了二人餐$798再另外點菜、響鈴等,4個人都夠食,價錢唔算好貴;味道方面,兩款湯底都好唔錯,下次想試埋椰子雞鍋😋最有驚喜係油條,可以再叫多轉!k11 Musea呢間服務都ok,加茶加水都好快手;有日光時候環境都唔錯幾舒服,入夜後燈光非常暗,射燈照住個鍋令周圍更暗,打邊爐都有浪漫氣氛😆

紅顏花膠雞鍋 / 台式麻辣鍋

冰凍又香甜,打到㷫烚烚時飲番杯,爽😎

2023-08-04
紅顏花膠雞鍋 / 台式麻辣鍋
2023-07-23 885 浏览
每次睇完戲都想去試吓,但每次都有突發事而取消,今次寶貝話無論點都要食。。於是佢就上網bk啦!睇完Barbie 仲有半個鍾。。唯有響門口睇住餐牌等,到8點左右入座,90分鐘如果上菜快嘅對我兩嚟講係無問題!因為已經睇好哂所有嘢,坐低叫咗蕃茄湯底,再掃QR code自己落單。。大約15分鐘陸續上枱。。。當然我地未夠鍾親已經食哂埋單走人啦!對我嚟講2個人千一蚊左右唔係平,而食物質素唔見得值呢個價錢,仲要得90分鐘,如果朋友相聚想傾吓計都唔得,試過一次了咗寶貝心願就算!
玫瑰豬
墨魚企鵝
新鮮豆苗
珊瑚蚌
租品
2023-07-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
玫瑰豬
墨魚企鵝
新鮮豆苗
珊瑚蚌
2023-06-22 848 浏览
成日都聽人講呢間嘅火鍋好出名但係一路都冇機會試早前就的起心肝約朋友一齊去尖沙咀分店度試吓.首先餐廳環境 自己個人覺得比較昏暗如果係講氣氛嘅話其實幾好但係如果有時同朋友聚會要影相就差少少😖.今次同朋友去叫咗個二人套餐首先就揀咗鴛鴦鍋嘅湯底先🍲因為同朋友本身都鍾意食辣所以就叫咗一邊係台式麻辣鍋🌶️另一邊就叫咗胡椒豬肚雞鍋😳呢個胡椒豬肚雞鍋 真心有驚喜,個湯底正到爆💯我仲未開始食已經不停飲佢個湯底🤤真係大推呢個湯底👍🏻👍🏻👍🏻麻辣鍋都唔錯😋所有肉類放落麻辣鍋度 唔使調味料已經好正🫢.肉類就揀咗伊比亞黑豬肉🐖黑豬肉口感同味道都很不錯👏🏻套餐仲包咗海鮮拼盤 有4隻白蝦,2隻南非鮑魚,2隻帶子同2隻蟶子皇樣樣都好新鮮,好鮮甜🤤推介二選一我哋揀咗企鵝丸🐧佢係墨魚漿製,唔單只可以食而且造型真係超級得意,啱晒打卡🙈.飲品就叫咗佢哋嘅大红袍珍珠奶茶🧋佢係珍寶size !!!超級大杯,超級抵飲而且一啲都唔甜,啱晒打邊爐 一邊食一邊飲😆
成日都聽人講呢間嘅火鍋好出名
首先就揀咗鴛鴦鍋嘅湯底先🍲
因為同朋友本身都鍾意食辣
所以就叫咗一邊係台式麻辣鍋🌶️
另一邊就叫咗胡椒豬肚雞鍋😳
呢個胡椒豬肚雞鍋 真心有驚喜,個湯底正到爆💯
我仲未開始食已經不停飲佢個湯底🤤
真係大推呢個湯底👍🏻👍🏻👍🏻
麻辣鍋都唔錯😋
所有肉類放落麻辣鍋度 唔使調味料已經好正🫢
肉類就揀咗伊比亞黑豬肉🐖
黑豬肉口感同味道都很不錯👏🏻
套餐仲包咗海鮮拼盤
有4隻白蝦,2隻南非鮑魚,2隻帶子同2隻蟶子皇
樣樣都好新鮮,好鮮甜🤤
推介二選一我哋揀咗企鵝丸🐧
佢係墨魚漿製,唔單只可以食
而且造型真係超級得意,啱晒打卡🙈
飲品就叫咗佢哋嘅大红袍珍珠奶茶🧋
佢係珍寶size !!!超級大杯,超級抵飲
而且一啲都唔甜,啱晒打邊爐 一邊食一邊飲😆
今日幾幸運,去k11musea睇展覽,一心睇完就落樓下食海南雞飯和椰子雪糕。離開藝展,看見對面這間睇落幾有趣的餐廳,行過來看看原來是吃火鍋的。新餐廳,仲要無端端叫我去打邊爐,懶惰的我通常都會話:好的,下次來試。誰不知今日心血來潮,二話不說便走了入去。幸運的是,這台式火鍋店真的很不錯,乾淨企理,樓底極高不壓迫,設計有格調有品味十分舒適,有些間隔每兩張枱與其他枱以疏罅架隔開,有私隱得來又開揚,環境很好。食物質素很不錯,選擇不似傳統本地火鍋店那麼多,但精。特別要介紹「海鮮棒棒糖」, 勁好味!「企鵝丸」真係一隻隻企鵝外貌,可愛得很!原隻墨魚仔都很出色。肉類方面,羊肉和豬肉都頗優質,不吃牛肉的我就沒辦法介紹牛的選擇了。值得一提的是:結尾送上的一小杯橙味「冰沙」凍飲,非常有消滯作用,很細心的飯後甜品。唯一不太適合我的是,餐廳燈光很昏暗,每枱的中間位置垂直吊燈直射餐枱中間,可能因為燈光太過聚焦,光暗對比較大,不其然出多了集中力去吃這餐飯,有點體力消耗,不過相信這只是我個人問題吧。總括而言,這餐廳,贊了!
上一次因睇市集經過呢間有做堂食又有做外賣的店佢係一間火鍋店好少火鍋店會做嘛飲品外賣見沖飲品的店員都務到停吾到手得4個人,一人負責一樣茉香奶綠少冰 ,不加糖呢間不加糖係真係無糖的有茶的香味配上奶都清係店的top 2 推介今日吾係好多單都出得有點慢都要等左10-15mins
上一次因睇市集

都要等左10-15mins
2023-06-11
外卖自取
2023-06-09 2455 浏览
母親節今年依舊不齊人, 一少少駐港四人組就跑去吃火鍋, 畢竟是慶祝活動,所以我就訂了K11 Musea 這間湊湊,因為環境跟格調都相比雅致點, 而且枱與枱之間亦比較寛敞舒適。畢竟位於K11 Musea, 所以氛圍就已經很舒適悠閒。我們被安排到靠窗的位置, 在微暗的環境下帶有一絲自然光, 感覺很好。我們先選了湯底,當然是要有辣,台式麻辣拼蕃茄牛膝骨鍋底。然後就是火鍋配料, 因為媽咪要戒海鮮,所以我們就點了主打肉類素菜的菜單:頂級美國牛板腱,伊比利亞黑豬肉,毛肚,鵝腸,芝麻班魚片,精制牛筋丸,企鵝丸,時蔬湊湊,炸魚皮,蜂窩豆腐,油條。在等鍋底加熱時,先來了黃金條酥,風味湊湊,兩款小吃配上台灣啤酒。他們的小吃份量都很大耶! 黃金條酥味道不錯,但如果可以再炸久一點更好。風味湊湊有豬手,大腸等鹵菜,其中大腸非常好吃,弟婦自己就想KO一盤呢。他們的湯底味道都很好。辣鍋我們只選了小辣,但香料很多有層次,不會只是死辣,吃得很舒服。蕃茄牛膝湯味濃,牛膝亦腍軟好吃。我們特意點了一份芝麻班魚片,擺相好份量足,魚片肉質很好,肉厚有點彈牙。另外丸類都很出色,企鵝丸造型可愛而且咬落有粒粒墨魚肉粒。肉類點了一牛一豬

肉類點了一牛一豬,牛板腱味濃有嚼勁。豬肉片夠嫩滑。炸魚皮非常薄脆。

自助調料吧還有水果冷盤及魯肉飯。我們最後還吃了附送的茶凍,完美跟媽咪慶祝母親節。
2023-05-13
用餐时段
2023-05-19 734 浏览
為慶祝母親節,🏠人訂了🔥辣辣的台式火鍋。其實一直都想去幫襯這間連鎖店,因為我超❤️麻辣火鍋,特別❤️吃🦆血。今日我哋叫了個鴛鴦湯底,左邊係麻辣,右邊係蕃茄牛膝。本來想叫白肉酸菜湯底,但是日沒有供應。因為我及奶奶👵🏻都是🐦仔胃,吃不多,所以🥩類只係要了伊比利亞🐷及🐮板腱。這兩個肉肉都好好味😋。另外,風味湊溱小吃好🉐️,尤其是滷豬大腸,超級❤️。個幾只🐧丸賣相也好🉑️愛,👩🏼生一定好喜❤️。我急不及待要煲熟佢地吃。不過味道一般般啦。不過,成個場都黑炆炆,好在我哋坐窗口位,未完全入夜時還睇到奶奶👵🏻的食相。但之後跟本看不清楚對方,太黑了。這裡或許太浪漫吧,我不是太仲意個環境。總體而言,食物質素好好。但服務員不是太helpful。另外,呢度限時兩小時。如果成班人一齊去打邊爐,大家要準備呀!😉PS: 個免費甜品,係苿莉🌸果凍。開頭我以為不好吃,想放棄了(因好飽)。點知,吃了一口後,不🉐️了。味道好清香。個After taste 是回甘的,可以把剛才口腔的濃味中和了。
為慶祝母親節,🏠人訂了🔥辣辣的台式火鍋

另外,風味湊溱小吃好🉐️,尤其是滷豬大腸,超級❤️。

這裡或許太浪漫吧,我不是太仲意個環境。

總體而言,食物質素好好。但服務員不是太helpful。

2023-05-13