2021-12-18 603 浏览
好味。聖誕氣氛濃郁 湯底都好好食 ,冇辣嘅湯底都會贈送鴨血豆腐 ,餐中會送沙冰食完左仲可以有茶凍,服務質素高。窗邊位就比較難有得坐,冇得book嘅只可以隨機。整體用餐體驗好滿意
今晚去咗Rosewood Hotel幫朋友佈置求婚,做到七點幾就係時候要拎定飛食晚飯。今次係food GULU 呢一個app入邊拎訂咗呢間火鍋店嘅飛,點知最後都排咗成兩個鐘隊。#今次兩個人叫咗一個二人餐$798。呢個二人餐超級豐富,有牛肉、有海鮮、有企鵝園、有烏冬、有菜。另外我哋仲加錢叫咗一個鴨腸。今次都嗌左兩個平時食唔到嘅湯底包括係酸菜白肉湯底同埋台式麻辣湯底。呢度嘅店員好好服務,我哋啱啱開始識咗冇幾耐之後,侍應走埋嚟幫我哋加鴨血。成餐火鍋我哋總共都加咗三四次鴨血,真係好好食。今次打邊爐比較突出嘅我覺得係酸菜白肉鍋,佢嗰個湯底唔會太酸,仲有少少甜甜地嘅味,十分之特別。💓💓 唔怪得知呢間火鍋店都排隊排到咁耐💓💓

2021-11-28 1303 浏览
雖然食物質素不錯,但是侍應的服務態度必須改善。侍應們不但不經詢問擅自拿走了我們的菜單,而且態度還非常無禮,表現十分囂張。試過多間火鍋店,這是第一次遇過服務態度最差的一家分店。這簡直完全嚴重影響湊湊和K11 Musea的招牌和聲譽!我真的沒有想過能在Musea找到一間如此低素質的火煱店!實在對這家分店感到大失所望!
雖然食物質素不錯,但是侍應的服務態度必須改善。

2021-11-23 1583 浏览
已經第四次黎湊湊,由舊K11食到去新K11 ,裝修一間比一間靚。不過今次落單侍應無講普通話,感覺無咁親切。例牌我地又叫麻辣窩,前菜任食,窩底鴨血同豆腐都無限refill,我地最開嘅係食完仲可以打包鴨血返屋企,加個udon/粉絲又可以當一餐今次我地三個女仔叫左豚肉,小企鵝,花甲,魚皮餃同vegetable combo,食菜好新鮮,小企鵝煮熟左都無變型呀😛我地仲叫左珍珠奶茶,大大杯,食辣野都可以解辣食完仲會有杯開胃沙冰同梅子jelly 消濟呀
不過今次落單侍應無講普通話,感覺無咁親切。

我地仲叫左珍珠奶茶,大大杯,食辣野都可以解辣

食完仲會有杯開胃沙冰同梅子jelly 消濟呀
2021-11-13 1725 浏览
訂了間房,如果係一家人可以考慮訂房,一個人低消500蚊,也知道只可以吃2個鐘,18:30入坐,個大鍋等到18:55先滾,麻辣鍋好味,花膠鍋唔得,糊椒豬肚湯底正常,中間的服務人員態度都好好,和牛的確值得點,珍珠奶茶麻麻地,結果最後冇送甜品,都無問我地要唔要打包,20:30叫我們離開,我們也馬上起身,但個店員完全黑面,感覺非常差! 如果要我們準時走,可以送埋甜點入來提醒,需唔需要態度咁差?下次唔會再去!

2021-11-12 1206 浏览
揀左個二人套餐$798,有鮑魚、蟶子、蝦同帶子,食物幾新鮮,其實淨係食鴨血都飽晒。環境好舒服,服務幾貼心,臨走前0係門口影相,帶位員好認真咁度位幫我地影左幾張,欣賞佢的態度,感覺賓至如歸!

2021-11-09 1545 浏览
到美容院護膚完畢後,便被朋友帶到了這間台式火鍋享用晚膳。餐廳內進率先看見放有乾冰的魚池,其散發煙霧的景象猶如置身仙境般,而內部用上木系、植物、貌似燈籠模樣的吊燈作配襯,設計予人一種文青的感覺。店舖門口位置設有自助調味吧檯,當中提供有 16 款醬料作調配,蕃茄仔和西瓜兩款水果供享用,還有柞樹屙小食,以及白飯任吃,整體絕對是非常豐富。鴛鴦鍋湯底點選了鴛鴦鍋,分別是勵志鍋和食妝鍋,前者為台式麻辣口味,使用上紅棗、枸杞、台式特製鴨血、豆腐等熬製而成,食用時香醇濃郁,辛辣帶甘,而配料鴨血彈嫩多汁,豆腐則滑溜綿密。後者鍋底是紅顏花膠雞鍋,主要用上花膠、雞肉、野米、鮑魚、花菇等配料製成,特色是可以如湯飲用,其口感黏度甚高,鮮美濃郁,菇香出眾,而且可吃到鮑魚和海參碎等用料,是款真材實料且膠質豐富的湯底。菌菇拼盤 菌菇拼盤分別有滑嫩清香的金針菇,厚實爽滑的冬菇、細緻滑脆的鴻喜菇,鮮脆獨特的白精靈菇,和擁有杏仁清香的杏鮑菇,並再配搭爽脆帶甜的木耳,整體皆是新鮮濃郁,清新香嫩。企鵝丸 企鵝丸是使用墨魚漿製作而成的,其可愛的外表著實讓人不捨食用。口感彈牙爽脆,緊實鮮香。基圍蝦 基圍蝦特色是殼薄肉嫩,其上桌時由
鴛鴦鍋
菌菇拼盤
企鵝丸
基圍蝦
基圍蝦特色是殼薄肉嫩,其上桌時由於仍是活身狀態,因而顯得格外新鮮,口感鮮嫩清甜,蝦味突出。
日本和牛拼盤
和牛特意用上木架展示並整齊排列,令賣相顯得甚是矜貴精美。此款拼盤為港店的限定款式,其肉質分別有前胸、上腦、板腱的位置,前者油花豐富均勻,入口軟嫩甘香。而上腦紋理是呈現雲石花紋的,口感綿軟即化,細嫩多汁。最後板腱肉質是緊實爽滑,略帶嚼勁。
排骨酥
炸製至色澤金黃的排骨酥入口外層香酥爽脆,而肉質卻保持鮮嫩多汁,鹹香入味,而且是絲毫沒有油膩感。
滷牛蹄筋
牛蹄筋就是附在牛蹄骨上的韌帶,向來是為筵席中的上品。咀嚼時爽口鮮香,淡嫩帶鹹。
飛魚籽墨魚滑
師傅將墨魚滑加入了飛魚籽點綴,令整體口感層次更為昇華,食用味道鹹香清脆,鮮甜爽口,嫩滑彈牙。
梅子茶凍
甜品是使用梅子浸泡出來的茶製作成的啫喱,是屬有名的台式食品,口感清涼帶酸,甚有梅香,是一款解膩降火的甜點。
一襲紅袍
一襲紅袍也就是紅茶,其外觀可見份量是充足大杯,飲用時味道茶香濃郁,厚實略甜。
大紅袍奶茶
帶有珍珠的大紅袍奶茶飲用時甚有嚼勁,煙韌微彈,而奶茶口感則是醇和順滑,香甜馥郁。
茉香奶綠
飲品同樣是添加有珍珠的,而用料方面選用上茉莉花茶茶葉、綠茶茶葉、牛奶調製而成,味道清新濃醇,香滑帶甜。

總的來說,餐廳裝潢設計甚具特色,環境亦是舒適放鬆。而食材均新鮮精緻,用心製作,質素正宗出色,是所會再三回味並光顧、打卡的火鍋店。
2021-10-29 1473 浏览
之前去K11 Musea成日見到呢間湊湊火鍋飲品店成日排長龍今次就去試一試佢茶味幾香,叫咗微糖所以唔會好甜價錢唔算好貴,而且都幾大杯夏天飲都幾解渴,同埋都有啲位可以俾你坐低飲唯一唔好就係佢要等好耐
今次就去試一試
佢茶味幾香,叫咗微糖所以唔會好甜
價錢唔算好貴,而且都幾大杯
夏天飲都幾解渴,同埋都有啲位可以俾你坐低飲
唯一唔好就係佢要等好耐
2021-10-28 1164 浏览
【瘋癲試食】|湊湊火鍋🍲❤️天氣終於涼浸浸啦🍂🍂又到左打邊爐嘅季節❤️ 去到K11 Musea就發現到呢間火鍋店 環境仲要相當唔錯😍 餐廳仲設有自助前菜甜品區域☺️ 湯底未滾時已經可以有嘢食😎餐廳提供左二人套餐 湯底揀左麻辣火鍋加花膠雞鍋 花膠湯未加開始打邊爐已經可以就咁飲 超滋潤嘅感覺 湯料仲有埋鮑魚仔 不過呢個湯底就麻煩在好容易就痴底 基本上打兩下就要撈下底😅 🙆🏼‍♂️❤️ 套餐包左美國牛肩胛肉 海鮮拼盤 仲有可愛企鵝丸🐧同蔬菜加埋烏冬/冬粉🙆🏼‍♂️ 跟餐牛肉我覺得都算咁上下質素 雪花分明 食落都容易入口 海鮮拼盤 有海蝦 帶子 鮑魚 蟶子 海鮮種類都幾多下 而且都仲幾新鮮🤩🤩最後仲有人人必叫嘅可愛企鵝丸🐧 我地仲要另外加左鴨腸 毛肚 再加埋炸黃花魚❤️ 加埋杯大大杯珍珠奶茶🧋
【瘋癲試食】|湊湊火鍋🍲❤️

餐廳仲設有自助前菜甜品區域☺️ 湯底未滾時已經可以有嘢食😎
跟餐牛肉我覺得都算咁上下質素 雪花分明 食落都容易入口
最後仲有人人必叫嘅可愛企鵝丸🐧

2021-10-11
2021-10-21 1153 浏览
老公生日,替它預約了湊湊!此店預約六時前埋單有八五折!比預約時間遲了半小時,去到,已過了午餐時間,平日下午2時,冇乜人,環境好,乾淨,且安排了近窗口位置,好開揚,配上精緻食物,奶香紅茶及珍珠奶茶,老公好滿意,吃到下午4:20才慢慢走,且送上甜品菓子啫喱!非常滿意,會再去!
老公生日,替它預約了湊湊!此店預約六時前埋單有八五折!
非常滿意,會再去!
2021-10-18
$350 (其他)
庆祝纪念
生日
2021-10-17 913 浏览
臨時約食飯,walk in K11 musea 湊湊,好彩攞到飛!店員態度好好前菜好好味,是有點類似海蜇的東西。我們點了兩款湯底。辣戈款會添鴨血,佢地啲鴨血真係好好味!但花膠養生湯底我就不太建議大家點,一來很稠,不適合打邊爐;二是煮到後尾佢好快就焦底,影響晒落去滾嘅野食另外我們點的菜和肉食落都好新鮮。另外還點了炸魚皮和一些小食。其中朋友大讚香腸好味😋我覺得佢地嘅滑超好味。除了單點食物,座位外都有西瓜和哈密瓜可以自選。水果質素不錯,除了用保鮮紙包住仲有一個蓋,保持新鮮。我們拿了好幾次~K11 musea的湊湊裝修真的一流,店員服務態度也不錯。作為第一次食湊湊的我,對他留下了非常好的印象!一定會和朋友再訪!

前菜好好味,是有點類似海蜇的東西。

另外我們點的菜和肉食落都好新鮮。

另外還點了炸魚皮和一些小食。其中朋友大讚香腸好味😋

我覺得佢地嘅滑超好味。

2021-10-15 799 浏览
先兩日到K11 Musea商場行吓,經過見到湊湊火鍋嘅珍珠奶茶店,就試咗呢杯珍珠奶茶,茶味香濃,亦都好幼滑😊😍(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。店嘅旁邊有一個座位,坐下休息,環境裝潢獨特。😊😊

店嘅旁邊有一個座位,坐下休息,環境裝潢獨特。😊😊
2021-10-12 470 浏览
台式麻辣火鍋口味,無限添加鴨血豆腐🥰✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),麻辣味好香✨✨先講環境,每張枱座位好大好舒適,裝潢有格調,每張枱與枱之間都有啡色條板隔開咁裝飾,有哂自己嘅私人空間✨👍🏻(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)同朋友傾計都可以隨心暢啖!😍✨😂✨(≧▽≦)麻辣火鍋好香,配埋牛肉好正✨❤️企鵝丸好彈牙,應該係墨魚丸打成✨✨麻辣鍋食到最後放埋粉絲落去煮,索哂成個湯正到爆登🤩🤩🤩✨✨食到最後,會送上酸奶解辣味,好好味✨✨再會送埋甜品,酸梅茶味啫喱,必食✨❤️(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

麻辣火鍋好香,配埋牛肉好正✨❤️

企鵝丸好彈牙,應該係墨魚丸打成✨✨

麻辣鍋食到最後放埋粉絲落去煮,索哂成個湯正到爆登🤩🤩🤩✨✨

食到最後,會送上酸奶解辣味,好好味✨✨

2021-10-10 617 浏览
因為去到musea行街,突然之間好想飲珍珠奶茶,好彩6/F就有一間,點了一杯凍大紅袍珍珠奶茶,珍珠可能會比市面上嘅細小一點,但係口感非常煙韌爽口,而茶味足夠,非常值得推介。
2021-09-22 1278 浏览
裝潢是中式復古風煙霧繚繞的小橋流水低調奢華感充滿文藝氣息非常適合打卡.✔✔ 食妝鍋+暖心鍋 // 鴛鴦鍋 $138食妝鍋 - 金黃色的紅顔花膠雞鍋質感超濃稠 滿滿的膠質還有花菇、雞肉和小鮑魚 非常鮮味還沒下配料已經喝到半飽了記得要經常攪拌不然很容易黏鍋煮焦.暖心鍋 - 胡椒豬肚雞鍋也是一整鍋的膠原蛋白加入適量奶油 乳白色的湯底濃郁醇厚奶香隨便一撈也能看到軟糯的豬肚和雞肉.✔✔ 加拿大松坂豬頸肉 // $98為了呈現玫瑰花的樣子上桌時是半冷凍狀態只需將整朵玫瑰花放入湯內煮一下豬肉就會一片片自動分離了 嫩鮮富嚼勁.✔✔ 企鵝丸 // $59睇個樣就知係打卡啦其實系墨魚丸 都幾彈牙.✔ 海鮮棒棒糖 // $59魚滑蝦滑+蔬果粒緊實的口感 同企鵝丸有d似 建議可以二揀一 (我覺得🐧開心d.✔✔ 大紅袍珍珠奶茶 // $33門口其實有外賣店平時行過都聞到好香茶味入面打邊爐都可以叫一飲茶底非常香濃 珍珠好煙韌.中段送左迷你益力多沙冰最後甜品仲有青梅茶凍依度既鴨血同豆腐可以無限添每位最後都會都送一碗外賣 pack 好拎走微辣汁 第二日煮米線 正啊🤤‎- - - - - - - - - ‎-- - -
裝潢是中式復古風
煙霧繚繞的小橋流水
低調奢華感充滿文藝氣息
非常適合打卡
✔✔ 食妝鍋+暖心鍋 // 鴛鴦鍋 $138
食妝鍋 - 金黃色的紅顔花膠雞鍋
質感超濃稠 滿滿的膠質
還有花菇、雞肉和小鮑魚 非常鮮味
還沒下配料已經喝到半飽了
最後甜品仲有青梅茶凍
依度既鴨血同豆腐可以無限添
每位最後都會都送一碗外賣 pack 好拎走
微辣汁 第二日煮米線 正啊🤤
‎- - - - - - - - - ‎-- - - - - -
Follow IG @ fisweet for more.