餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (家樂坊)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
湊湊火鍋都有得食刺身⁉️
全線門店已取得刺身牌照,同步推出【和風北海道刺身系列】——每日直送到港,鮮活即劏,純正北海道風味😆🔸重點推介
— 一物兩食:刺身 + 火鍋雙重享受,低至 $298 起
— 周年慶限定:全新「新台式定食」午市套餐,幾款新菜由 $78 起
— 台灣夜市下午茶・宵夜自助任飲任食,$128 起🦪北海道象拔蚌 $398
每日新鮮到港,即劏即食,肉身潔白,口感爽滑帶脆,味道鮮甜,生食或落火鍋都一流!🍲 鍋底升級 +$48(兩款鴛鴦鍋底)
— 櫻花純米清酒昆布文蛤鍋:以北海道昆布、鹽漬櫻花細火熬煮,加入櫻花蝦與純米清酒,配合鮮活文蛤,湯底清甜鮮香。
— 信州百年味噌白玉湯鍋:選用信州味噌,配手工白玉,湯濃而醇。▶️其他人氣單品
企鵝丸 $59(墨魚漿製)
蝦滑 $68(90% 蝦肉)
美國特選級牛板腱 $148 / 180g
茼筍 $25(小份)
飲品 / 甜品:大紅袍奶茶、茉莉綠茶、紅豆豆腐布甸 + 沙冰
湊湊火鍋都有得食刺身⁉️

🔸重點推介
— 一物兩食:刺身 + 火鍋雙重享受,低至 $298 起
— 台灣夜市下午茶・宵夜自助任飲任食,$128 起
🦪北海道象拔蚌 $398
🍲 鍋底升級 +$48(兩款鴛鴦鍋底)

▶️其他人氣單品
企鵝丸 $59(墨魚漿製)
蝦滑 $68(90% 蝦肉)
美國特選級牛板腱 $148 / 180g
茼筍 $25(小份)
飲品 / 甜品:大紅袍奶茶、茉莉綠茶、
紅豆豆腐布甸 + 沙冰

【抵食到震!台灣夜市登陸湊湊🔥任飲任食$128起!】唔使飛台灣都食到地道夜市風味!湊湊新推「台灣夜市下午茶・宵夜自助放題」,原價$238而家推廣價$128(低至54折!),勁抵食!📸✨ 任食幾十款台味: 洪湖大閘蟹粉麵、紅燒牛肉麵、蚵仔煎、鹽酥雞、甜不辣、蛋餅、麵線…全部無限encore!重點係飲品都任飲:台灣鳳梨啤酒🍍+即搖珍珠奶茶,仲唔係瘋狂打卡組合?🤤洪湖大閘蟹粉麵蟹膏濃郁鮮香,湯頭令人驚艷;台灣牛肉麵軟嫩入味,是經典滋味。炸物表現出色,黑虎蝦蝦卷彈牙、甜不辣Q香。蚵仔煎鮮美飽滿,蚵仔麵線糊滑順口。特別喜歡荔枝蝦球,外酥內彈造型討喜;紅糖糍粑外脆內軟,甜而不膩。最後來杯鳳梨啤酒清爽解膩,或以大紅袍燕麥奶茶溫潤收尾。品項豐富多元,每樣淺嘗即飽足,是次痛快的美食小旅行!📌 下午茶輕食(唔食放題, 都有輕食選擇) 📌 全新午市定食$78起
【抵食到震!台灣夜市登陸湊湊🔥任飲任食$128起!】

📌 下午茶輕食(唔食放題, 都有輕食選擇)
📌 全新午市定食$78起
2025-08-26 0 浏览
上網睇到呢間舖頭又有周年慶同朋友衝咗家樂坊分店慶典場 八折嚟講真係非常抵食嘅而且舖頭係市區 約人都非常方便今日居然食到海陸套餐:▫️南非鮑魚寶寶🐙▫️美國牛板腱🥩▫️昆布蛤蜊🇯🇵▫️酸菜白肉鍋🍲▫️任食滷肉飯🍚▫️專人烹調鴛鴦鍋✨🍢私心推薦:串串響鈴卷吸湯力MAX💦高筍清甜爽脆解膩一流✨🎉隱藏驚喜:自助區有齊魚皮/西瓜/涼菜記得唔好蝕俾佢 啲前菜都非常吸引啲餐算係兩個人食,啱啱好夠飽推薦
上網睇到呢間舖頭又有周年慶

高筍清甜爽脆解膩一流✨

🎉隱藏驚喜:
自助區有齊魚皮/西瓜/涼菜
記得唔好蝕俾佢 啲前菜都非常吸引

啲餐算係兩個人食,啱啱好夠飽
推薦

2025-08-26 0 浏览
人均消費約$300多,便能享受活鮑魚和牛板腱等高質食材,還有任食滷肉飯,絕對是性價比之選。📍環境方面:餐廳卡位設計私隱度高,格調優雅舒適,非常適合與朋友慢慢吃火鍋聊天。🍽️二人套餐十分超值:▪️ 活鮑魚新鮮彈牙,煮熟後完全不縮水▪️ 美國牛板腱雖然薄切但牛味濃郁,輕涮即可食用▪️ 大份雞件滑嫩不柴口▪️ 新竹米線充分吸收湯底精華,口感Q彈▪️ 炸魚皮香脆可口,搭配啤酒簡直絕配🍲湯底推薦胡椒豬肚雞:豬肚爽脆彈牙,雞湯呈現奶白色,濃郁中帶有胡椒香氣,既暖胃又惹味。✨免費任食區令人驚喜:▪️ 滷肉飯肥瘦比例適中,醬香濃郁而不死鹹▪️ 新鮮水果適合飯後清新味蕾▪️ 豆花甜品口感滑溜且豆香濃郁,免費提供卻保持高品質🍺搭配台式啤酒更是相得益彰。整體而言,這裡的用餐體驗令人滿意,飽足感十足。推薦給喜歡火鍋又注重用餐環境的朋友。

📍環境方面:

🍽️二人套餐十分超值:
▪️ 活鮑魚新鮮彈牙,煮熟後完全不縮水

▪️ 美國牛板腱雖然薄切但牛味濃郁,輕涮即可食用

▪️ 大份雞件滑嫩不柴口

▪️ 新竹米線充分吸收湯底精華,口感Q彈

▪️ 炸魚皮香脆可口,搭配啤酒簡直絕配

🍲湯底推薦胡椒豬肚雞:

✨免費任食區令人驚喜:
▪️ 滷肉飯肥瘦比例適中,醬香濃郁而不死鹹
▪️ 新鮮水果適合飯後清新味蕾
▪️ 豆花甜品口感滑溜且豆香濃郁,免費提供卻保持高品質

🍺搭配台式啤酒更是相得益彰。

2025-08-25 0 浏览
凑凑全新推出左個台灣夜市下午茶同宵夜自助,有幾十款台式美食同小食可以任食!最正係連手搖茶都可以任點!最鍾意佢地既大紅袍珍珠奶茶,任點勁正!另外仲有獨家鳳梨台灣啤酒、日本三得利冰啤,搭配夜市美食夠曬爽!【台灣夜市下午茶。宵夜自助任飲任食】($128)任食原價 $238,宜家推廣價只係 $128🤩由洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞、蚵仔煎、台式蛋餅、甜不辣、貢丸湯、蚵仔麵線等,仲有台式現搖茶等等,全場任食任飲!勁抵食!

【台灣夜市下午茶。宵夜自助任飲任食】($128)

每次去都覺得仲有驚喜,一定要同大家分享!湊湊環境真係要讚,古色古香得來又夠闊落,坐低完全唔會覺得逼狹。一入門就見到自助吧,即刻衝去摞餐前小食——個麻辣蘑菇魚皮真係絕,又爽又夠味,辣得啱啱好,食完仲想再拎🤣旁邊仲有新鮮水果,油番石榴夠晒清甜,西瓜同哈密瓜都好甜,任食嘅感覺真係太正!一定必食佢哋嘅台灣滷肉飯而家佢哋仲有全新「新台式定食」午市套餐,$78起就有交易,抵到無朋友!套餐選擇又多,無論鍾意和牛定係牛頸脊都有,配埋佢哋個番茄鍋或者壽喜鍋,鍋底夠晒濃郁。主食揀刀削麵或者南瓜麵都得,吸晒湯汁超入味。演。日本擁有極高的嫩度和口感豐富度,肉質柔軟細嫩 原來佢哋仲出咗下午茶同宵夜任飲任$128,真係好鬼抵下次着返朋友食個宵夜滿足吓先
每次去都覺得仲有驚喜,一定要同大家分享!

一定必食佢哋嘅台灣滷肉飯

演。

日本擁有極高的嫩度和口感豐富度,肉質柔軟細嫩

2025-08-24 24 浏览
湊湊火鍋一直都好中意食,近日佢地嘅頂級海鮮季又正式回歸啦!而加全線門店都有刺身牌照,所以就推出左鮮活即劏,即叫即劏刺身,確保海鮮以最新鮮嘅情況給予客人享用。「和風北海道刺身系列」分別有北海道小青龍同埋象拔蚌,另外仲有2款日式湯底,一物兩食!最新推出嘅日式湯底分別係櫻花純米清酒昆布文蛤湯同埋信州百年味噌白玉湯。櫻花純米清酒昆布文蛤湯湯底清甜,內裡有蜆肉、昆布等!而信州百年味噌白玉湯有香濃嘅味噌味,內裡也有昆布、蜆肉,仲有嫩滑嘅豆腐!和風鍋底 + 北海道小青龍,叫和風湯底就會有埋佢地嘅小青龍,龍蝦即叫即劏,非常新鮮。龍蝦肉非常彈牙,龍蝦頭也有不少龍蝦膏,非常惹味!美國特選級牛肉雙拼,牛肉雙拼分別有牛小排同牛肩胛,當中牛肩胛肉味較濃,肉質鬆軟,一次過可以享受兩款牛,非常正!企鵝丸,每次黎到必點,企鵝丸用上墨魚漿製成,造型係企鵝,每次都會玩跳湯,超可愛!清遠走地雞,雞肉嫩滑多汁,好有雞肉鮮味,而且唔會太肥!飛魚籽墨魚滑,墨魚滑整左半球體出黎超靚,食嘅時候用匙羹分開一小粒放入鍋中,食落墨魚爽彈,加上有蟹籽,口感豐富!寶寶童樂餐,如同行有小朋友而且係單點,仲會送寶寶童樂餐,餐點非常豐富,包括有烏冬
清遠走地雞,雞肉嫩滑多汁,好有雞肉鮮味,而且唔會太肥!
寶寶童樂餐,如同行有小朋友而且係單點,仲會送寶寶童樂餐,餐點非常豐富,包括有烏冬、冬菇、蝦、菜、帶子、肉類等,顏色豐富,非常吸引小朋友!
2025-08-23 0 浏览
湊湊火鍋·茶憩 香港周年慶出咗好多新嘅優惠$468二人豐富海陸套餐,多種火鍋配料選擇任食自助小料台, 高CP值, 人均只係$234位😍家樂坊分店環境闊落座位舒適,Service都好好湯底好多選擇,我哋揀咗紅顏竹笙花膠鍋湯底非常足料,有小鮑魚、花菇,加埋竹笙滾起就可以飲湯,湯底濃郁鮮甜,每人飲三碗湯再加水打邊爐美國特選級牛板腱牛味濃,油脂分布均勻又唔會太肥新鮮海蝦非常新鮮,上枱仲跳動緊蝦肉彈牙鮮甜最後嚟個花膠湯粟米烏冬外邊自助吧,仲有台式小食、醬料、水果、同滷肉飯任食如果人多聚會,仲可以包廂,私隱度高仲可以唱K添
湊湊火鍋·茶憩 香港周年慶出咗好多新嘅優惠
$468二人豐富海陸套餐,多種火鍋配料選擇
任食自助小料台, 高CP值, 人均只係$234位😍
家樂坊分店環境闊落座位舒適,Service都好好

湯底好多選擇,我哋揀咗紅顏竹笙花膠鍋

美國特選級牛板腱

牛味濃,油脂分布均勻又唔會太肥

新鮮海蝦

非常新鮮,上枱仲跳動緊
蝦肉彈牙鮮甜

最後嚟個花膠湯粟米烏冬

外邊自助吧,仲有台式小食、醬料、水果、同滷肉飯任食

如果人多聚會,仲可以包廂,私隱度高仲可以唱K添

《湊湊火鍋‧茶憩食評》 by@ihungry.hk夜市任飲任食你又試過未😍?湊湊茶憩最近推出凑全新嘅【台式夜市任飲任食】概念,低至$128就可以任食幾十款台式經典美食、小食及手搖茶等,多款台式經典美食任你點❤️!🔸『全新推出:台式夜市任飲任食 - $128』 數十款台式經典美食、小食及手搖茶,從台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞,還有冰凍生啤或珍珠奶茶,全場任食任飲!除左必叫招牌洪湖大閘蟹粉麵,到金黃酥脆台南鹽酥雞,每一口都充滿了濃厚嘅台式風情,搭配冰凍生啤或珍珠奶茶,就好似回到台灣夜市一樣😍!🤪iHungry開心指數:9/10分
《湊湊火鍋‧茶憩食評》 by@ihungry.hk

🔸『全新推出:台式夜市任飲任食 - $128』

🤪iHungry開心指數:9/10分
2025-08-21 0 浏览
經過家樂坊見到湊湊火鍋門口放左呢個週年慶最強優惠 ~ $468豐富海陸套餐惠,因為以前食過人均價錢都係中上,但今次呢個餐價錢真係平靚正,所以決定要去睇下呢個餐同平時味道有咩唔同🙈環境空間十足好舒服,而且侍應服務好好,成個晚餐感受更好。2人餐 ($468/ 2位 )火鍋湯底 +肉類 +海鮮 +炸物+主食 +菜 紅顏竹笙花膠鍋因為長時間熬煮,所以飲起尼有黏唇既膠質感,濃郁鮮甜😍望住侍應慢慢落唔少花膠片,真係足料呢個湯底飲用係唔錯,但第一次用尼打邊爐之下,口感特別美國特選級牛板腱豐富既雪花紋理,而且牛板腱薄片好夠牛味,小妹覺得5-7成熟係最好南非鮑魚好新鮮,上菜既時候隻鮑魚仲係郁下郁下😍所以煮完之下都好彈牙鮮味十足四川小酥肉烏冬香甜玉米Drinks。台灣鳳梨啤酒 ($48)。大紅袍珍珠奶茶 ($33)

。2人餐 ($468/ 2位 )
火鍋湯底 +肉類 +海鮮 +炸物+主食 +菜

紅顏竹笙花膠鍋
呢個湯底飲用係唔錯,但第一次用尼打邊爐之下,口感特別

美國特選級牛板腱

南非鮑魚

四川小酥肉

烏冬

香甜玉米

Drinks
。台灣鳳梨啤酒 ($48)
。大紅袍珍珠奶茶 ($33)
2025-08-18 269 浏览
🍴✨ 超值台式夜市放題!痴線半價$128任食任飲90分鐘,帶你一秒回到台灣夜市嘅熱鬧滋味!😍 唔使飛台灣,喺旺角就食到經典蚵仔煎、台南鹽酥雞、荔枝蝦球,仲有超過30款手搖飲任你飲到夠!🍹 CP值爆燈,自助吧仲提供滷肉飯、水果、涼菜同調味料任食!🦪🥟 每輪菜式熱辣辣送到枱,質素穩定,爆汁又新鮮!重點係90分鐘唔會趕客,慢慢chill住歎,食飽先走都得!🌙🔥 放題亮點:* 每人必食:洪湖大閘蟹、台灣牛肉麵!* 無限量任食:台式蛋餅、蚵仔麵線、台式蛤蠣湯、蚵仔煎、蔥油餡餅、台南鹽酥雞、台灣香腸、香酥蚵仔、四川小酥肉、野生比目魚柳、炸荔枝蝦球、紅糖糍粑、貢丸海帶湯等等!* 飲品回本保證:珍珠奶茶、冬瓜茶、椰青茉莉、綠茶、QQ金桔茶等,全部無限任飲!
🔥 放題亮點:

* 每人必食:洪湖大閘蟹、台灣牛肉麵!

* 無限量任食:
台式蛋餅、蚵仔麵線、
台式蛤蠣湯、蚵仔煎、蔥油餡餅、台南鹽酥雞、
台灣香腸、香酥蚵仔、四川小酥肉、
野生比目魚柳、
炸荔枝蝦球、紅糖糍粑、貢丸海帶湯等等!

2025-08-15 315 浏览
朋友們推介依間打邊爐就試下,去到岀奇地見到門口貼住無限時,而家香港啲食肆好少何冇限時,好正我哋今次叫咗一個四人餐,佢出邊都有啲半自助嘅小吃,仲要有生果同滷肉飯同埋麻辣魚皮。朋友話佢試過荃灣分店,佢覺得旺角依間分店好好,因為出邊自助式食物refill得好充足,相比起荃灣分店,可能攞咗一次再想再食就冇refill了。生果我都食左兩輪😂啲蜜瓜都幾甜。四人餐入邊幾款牛肉都好好味,最值得一讚係鹽酥雞湯底方面我哋叫咗胡椒豬肚湯同埋椰子雞湯而我個人最鍾意係胡椒豬肚湯好夠胡椒味,我都飲咗三碗。重要嘢要再提醒,佢冇限時同朋友吹水吹到好夜都唔怕唔使趕住交枱,坐得好舒服唯一唔好處,只係餐廳入邊甚至商場出邊都沒有廁所,去廁所要去前台拎鎖匙,然後到隔離大廈上16樓去有點不方便。

生果我都食左兩輪😂啲蜜瓜都幾甜。
四人餐入邊幾款牛肉都好好味,最值得一讚係鹽酥雞

去台灣🇹🇼每晚要做既事💁🏻‍♀️行夜市當地既地道特式美食,真係款款都想試🫢不過今次我係📍香港一次過食晒多款台式經典美食 • 小食 • 手搖...🤗凑凑火鍋🎉全新登場【台式夜市任飲任食】🈹震撼推廣價$128 • 原價$238供應時段⏰ : 下午茶 & 夜宵~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪128限時暢吃任選餐 (90mins)任食任飲😋幾十款台式經典美食🍜 • 小食🍗 • 手搖茶飲🧋 / 啤酒🍺.▫️主食 : 台式紅燒牛肉麵🍜 • 洪湖大閘蟹粉麵🦀 • 蚵仔麵線 • 滷肉飯🐷...▫️小食 : 台南鹽酥雞🐔 • 蚵仔煎 • 台灣香腸 • 台式蛋餅🍳 • 炸地瓜條🍠 • 蔥油餡餅 • 荔枝蝦球🦐 • 四川小酥肉 • 炸魚皮 • 野生比目魚柳🐟 • 甜不辣...讚讚位💕野食份量都係小份Size,可以嗌多d唔同款式,更滿足啦🙆🏻‍♀️.▫️野飲 : 日本三得利冰凍生啤🍺 • (手搖 : 熱/凍 • 可自選甜度 / 冰度)珍珠奶茶🧋 • 茉莉綠茶 • 珍珠奶綠 • 冰雲朵絲絨茶...讚讚位💕手搖係茶米茶 ,平時單買一杯都約$30/杯啦,任飲好抵🤑.🈹6週年三
去台灣🇹🇼每晚要做既事💁🏻‍♀️行夜市
當地既地道特式美食,真係款款都想試🫢
凑凑火鍋🎉全新登場【台式夜市任飲任食】
🈹震撼推廣價$128 • 原價$238
供應時段⏰ : 下午茶 & 夜宵

▪128限時暢吃任選餐 (90mins)

🈹6週年三重奏,全日6折火鍋孖寶,多款鍋底及招牌菜品任揀🈹

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2025-07-31 0 浏览
唔洗飛台灣都食到!🆕凑凑全新【台式夜市任飲任食】全新登場😍原價$238,震撼推廣價$128‼️幾十款台式經典美食、小食、手搖茶,必試招牌洪湖大閘蟹粉麵、台式紅燒牛肉麵、台南鹽酥雞,仲有日本三得利冰凍生啤或珍珠奶茶等等,全場任食任飲 !🤩優惠回饋合集‼️▫️早鳥 85 折, 夜貓 8 折, 由朝到晚特別折扣!▫️聯乘合作 Cathay Pacific linked card, 可額外購取$4 = 2 Asia Miles 積分▫️聯乘合作渣打2人套餐低至75折▫️AEON信用卡消費滿$1000減$100 ; 滿$350減$25▫️火鍋單點送寶寶餐(價值$128) 大人細路齊開心📍湊湊火鍋‧茶憩 (旺角家樂坊)旺角登打士街56號家樂坊地庫B3號舖💥餐廳資料餐廳:湊湊火鍋‧茶憩 (旺角家樂坊)地址:旺角登打士街56號家樂坊地庫B3號舖
唔洗飛台灣都食到!

🆕凑凑全新【台式夜市任飲任食】全新登場😍

🤩優惠回饋合集‼️
▫️早鳥 85 折, 夜貓 8 折, 由朝到晚特別折扣!
▫️聯乘合作渣打2人套餐低至75折
▫️火鍋單點送寶寶餐(價值$128) 大人細路齊開心

📍湊湊火鍋‧茶憩 (旺角家樂坊)
旺角登打士街56號家樂坊地庫B3號舖

💥餐廳資料
餐廳:湊湊火鍋‧茶憩 (旺角家樂坊)
地址:旺角登打士街56號家樂坊地庫B3號舖
嘩~好興奮呀!🔥 湊湊火鍋有個超正嘅試食活動要同大家分享!😍**台式夜市任飲任食震撼登場** 🎉原價$238,而家推廣價淨係$128!呢個價錢就可以任食任飲幾十款台式經典美食,真係抵到爛!從台式紅燒牛肉麵到台南鹽酥雞,再到日本三得利冰凍生啤同珍珠奶茶,全場任你食任你飲!🍜🍺🧋**必試推介** ✨招牌洪湖大閘蟹粉麵同台式紅燒牛肉麵絕對唔可以錯過!呢兩款係佢哋嘅皇牌,食過就知點解咁多人推薦啦~**超值優惠回饋合集** 💰🌅 早鳥85折夜貓8折,由朝到晚都有特別折扣✈️ Cathay Pacific linked card額外購取$4=2 Asia Miles積分🏦 渣打2人套餐低至75折💳 AEON信用卡消費滿$1000減$100;滿$350減$25👶 火鍋單點送寶寶餐(價值$128),大人細路齊開心

**台式夜市任飲任食震撼登場** 🎉

**必試推介** ✨