招聘中
$18,000-$23,000
$19,000-$50,000
$19,000-$50,000
2023-12-24 115 浏览
我們今天去了一家名為「湊湊火鍋」的餐廳,它以其舒適的環境和優質的食物而聞名,經常排長隊。很幸運的是,這次我們不用等位就能入座,入座後立刻有服務員給我們上了一杯香濃的正山紅茶,。在湊湊火鍋,他們提供各種湯底選擇,我們這次選擇了鴛鴦鍋。鴛鴦鍋分為兩半,一半是臺式麻辣鍋,另一半是番茄牛膝骨鍋。臺式麻辣鍋的湯底麻辣可口,可以無限添加新鮮的鴨血和豆腐。番茄牛膝骨鍋的番茄味道濃郁,牛膝骨份量十足,口感極佳。每位本身已加優惠自助,可以到自助區選取台式小吃、滷肉飯和水果。除此之外,我們還點了三道菜。小章魚福袋裡有一粒小章魚,福袋吸滿湯汁,口感十分軟綿。精選羔羊肉完全沒有羊膻味,而美國特選級牛肩胛肉眼則切成了大片的薄片,牛肉味道濃郁。最後,服務員給我們送上了一杯菠蘿沙冰,這款涼爽的甜品幫助我們解辣,並且還送了一份甜品蜜桃大紅袍茶凍。雖然是免費提供的,但質量非常出色,甜而不膩。總的來說,湊湊火鍋以其舒適的環境和高質量的食物而聞名,這次的用餐體驗也不例外。我們在這裡度過了一個愉快的晚上,品嚐了美味的湯底、特色菜。無論是火鍋的品質還是服務的態度都令我們滿意。

在湊湊火鍋,他們提供各種湯底選擇,我們這次選擇了鴛鴦鍋。

2023-12-15
6天前 0 浏览
在家樂坊引入了一人一鍋。現在還有買一送一優惠真的經濟,每人只需 一佰多元便可享用肉一盒及任食火鍋配料,菜蔬及甜品。物有所值!快去試試看,優惠好快完啊…不要錯過了機會呀…
喺呢度打過兩次lunch邊爐,覺得冇乜特別。今次我叫呢個係辣湯,再加左$39叫呢一個花膠湯。食完之後我淨係知我真係好口渴,係食咗味精果種口乾。啲餸都冇乜特別,啲肉又唔係特別好食。我得最好食嘅係個油炸鬼,同埋一個芝士魚餅。唔知點解啲醬汁冇炸蒜揀,得新鮮嘅蒜蓉。佢有得白飯,同埋個飯煲有肉燥汁,果肉燥汁好多油,但係好好食。我不嘅時候得返最底癡晒底嗰層飯,但係因為佢冇第二鍋飯,所以我格硬照不,但係諗返起都有啲核突。食兩次都冇乜特別嘅火鍋,就真係好普通。咁我寧願食返佢啲lunch set。我唯一最鍾意就係飲呢一度嘅熱燕麥奶茶+$4再加多啲燕麥😂🤣
唔知點解啲醬汁冇炸蒜揀,得新鮮嘅蒜蓉。
食兩次都冇乜特別嘅火鍋,就真係好普通。
咁我寧願食返佢啲lunch set。
我唯一最鍾意就係飲呢一度嘅熱燕麥奶茶+$4再加多啲燕麥😂🤣
2024-02-03 426 浏览
嚟湊湊火鍋真係太正啦!我哋叫咗三種湯底:清涼椰子雞、胡椒豬肚雞同老四川風味麻辣。清涼椰子雞湯底清香爽口,帶嚟一陣涼意,非常清甜!胡椒豬肚雞湯底濃郁香濃,令人回味無窮,就咁飲都好 好飲。而老四川風味麻辣湯底辣味夠勁夠香,食完仲有啲麻感。火鍋湯底嘅選擇真係多元,枱上每個人都可以揀到自己鍾意嘅口味!打邊爐嘅餸菜亦都非常豐富。海鮮新鮮彈牙,可以嚟一啖鮮味!牛肉精緻嫩滑,入口即化,真係嘆到好賞心悅目。豬肉嘅肥瘦相間,肉質鮮美多汁,營養均衡。每樣餸菜都有佢獨特嘅風味,真係一次滿足所有肉食愛好者嘅盛宴!而它的飲品也是賣點之一,我叫了水蜜桃綠茶QQ。真的令人驚喜~ 不太甜又爽口。配打邊爐感覺好fit。

2024-01-28 272 浏览
晚餐尼打邊爐叫咗二人套餐,鴛鴦鍋揀咗台式麻辣鍋+花膠雞鍋。麻辣鍋都唔錯,唔太辣,大部分人都可接受。花膠雞鍋膠質都幾重,但無乜味道。火鍋丸打卡必選企鵝丸,不過食落就係普通的墨魚丸。二人套餐總括尼講都夠食,吧枱重有自助小食、水果等,不過當晚去都幾多人,好多食物都俾人清空咗,亦都無再refill返。火鍋食完後店員會送上兩小杯沙冰飲品,非常解膩。另外亦嗌咗2杯奶茶,賣單差不多一千,食物無太大驚喜,價錢感覺偏貴呢。
2024-01-20 295 浏览
整體環境 氣氛 令人覺得坐得舒服寬敞 今日一家 選擇了一個二人餐 另外追加 烏雞片 蝦滑 冰豆腐 萵筍, 食物質素 還算唔錯 每位 另計19蚊 醬料茶芥 生果吧, 可能店舖位於旺角 相對新世紀分店 人流較多, 今次大約七點三,冇訂位 亦唔需要等候, 唯一美中不足 甜品送雪條, 只有椰子味 同奇異果味( 味道冇得選擇), 由於 一家三口一兩個 都喜愛椰子味, 店員查詢後, 回覆冇得選擇味道, 呢樣最靈本人不快, 難怪大部分人, 都選擇於今日 星期六北上消費🙄 咁基本都冇得客人選擇, 最值得一讚 就係大紅袍珍珠奶茶,最好味, 是日一家三口共消費$1160
, 是日一家三口共消費$1160
椰子味雪條
二人餐牛肉,羊肉
鹽酥雞
滷肉飯
二人餐牛肉,羊肉
2024-01-10 195 浏览
最喜歡的台式火鍋店之一胡椒豬肚雞湯必吃之選濃濃的胡椒湯,令人一吃再吃吃過一次後每次來都一定會點大部分人到湊湊一定會點可以無限任吃的麻辣豆腐鴨血湯,但我非常推介大家點胡椒豬肚雞湯,是由台灣直送的,湯頭足,加上滿滿的豬肚和肥美,嫩滑的雞肉、真蠞令人食慾大增再加上紋理充足的安格斯牛肩肉,一餐美美的火鍋餐真的令人滿足再點一個新鮮手打蝦滑最尾加一個冬粉收尾,簡直是一個滿足感十足的晚餐不夠的你仲可以去小食吧拿涼拌魚皮和海帶,香辣,單牙。再來一碗香味十足的足料鹵肉飯來杯手搖杯,再來粒香炸芋圓。滿足的一餐適合三五知記一齊聚聚家樂坊分店人不多,地點又方便現在在其店做問卷仲有玫瑰花豚肉送添呀十分讚
最喜歡的台式火鍋店之一
胡椒豬肚雞湯必吃之選
濃濃的胡椒湯,令人一吃再吃
吃過一次後每次來都一定會點
再加上紋理充足的安格斯牛肩肉,一餐美美的火鍋餐真的令人滿足
再點一個新鮮手打蝦滑
最尾加一個冬粉收尾,簡直是一個滿足感十足的晚餐
不夠的你仲可以去小食吧拿涼拌魚皮和海帶,香辣,單牙。
再來一碗香味十足的足料鹵肉飯
來杯手搖杯,再來粒香炸芋圓。
滿足的一餐適合三五知記一齊聚聚
家樂坊分店人不多,地點又方便
現在在其店做問卷仲有玫瑰花豚肉送添呀
十分讚

2024-01-05
  • 胡椒豬肚雞湯
2023-12-30 210 浏览
本身book左7點開始食未入去已提醒只有2小時用餐時間一坐落去即想哎湯底揮左手15分鐘都冇人理最後自己行岀去揾人落湯底等左30分鐘之後哎左嘅小菜都上齊唯獨仲未見個湯底同埋野飲幫手落單個職員先行岀黎話哎左咩湯底其實漏單咪直接講識計我地2個鐘食飯時間點解唔扣翻自己做漏野搞到我地等咁耐都未有得食最後8點15先可以開始食去到8點50分左右就開始催我地埋單9點未到就係咁行埋黎催我地走見啲職員都會邀請客人比意見唯獨冇揾我地睇怕都知自己態度又差 做野又做漏驚我地投訴最後食左$2000唔記得食左咩淨知食完成肚氣
本身book左7點開始食

最後食左$2000
唔記得食左咩淨知食完成肚氣
2023-12-29
等候时间
75 分钟 (堂食)
用餐时段
2023-12-24 93 浏览
湊湊火煱,聽得多,真係第一次幫襯。末入去,第一個感覺係,好似無乜伙記咁,係咪無生意?等左好耐都無人serve。咁啱有個出黎去洗手間,咁先問到嘢同入到座。因為係lunch time,所以人流真的少。叫左個2人餐,三百蚊唔駛,再另加左個企鵝墨魚丸。餐包左2款肉類,黑毛豬,同豚肉,仲有菜丸一堆仔,主食有烏冬,粉絲或者油炸鬼,我地點左油炸鬼,因為另2款應該比較普通。湯底 一個叫左菇湯底唔駛加錢,另一個汝左花膠湯底加$38,因為真係一個湯,店員汝你先飲左湯,跟住加清湯再打邊爐,而喝個湯,都又清得黎又膠質,咪當飲個湯囉,38蚊抵呀!而企鵝,佢可以企係鴛鴦鍋中間,幾得意,仲要好食,加58,定59蚊,值得。總結,400零蚊,呢個質素,夜晚可能貴一賠,lunch可以一試。
湊湊火煱,聽得多,真係第一次幫襯。
因為係lunch time,所以人流真的少。
叫左個2人餐,三百蚊唔駛,再另加左個企鵝墨魚丸。

2023-12-08 103 浏览
已經第二次幫襯湊湊今次帶埋岩岩1歲多D的BB一齊去試下打邊爐先本身無訂座我walk in入去, 星期日都唔算多人餐廳好好, 知道我有BB就安排我坐最入的一個窗口位位置自成一角, 唔駛怕BB嘈住人地, 我地又可以睇實BB餐廳主動安排BB椅, 仲幫我地用濕紙巾抹乾淨添, 抵讚我地2大1小叫左個套餐食 仲可以任加鴨血同埋豆腐正呀 溫馨提示, 鴨血同豆腐打以打包架個套餐唔記得叫咩名, 但份量大, 我地仲食到好飽仲可以分少少俾BB食添另外要讚的係, 個花膠湯真係好足料有齊花膠雞肉粒, 薏米, 仲要好濃郁好膠, 好好飲呀BB食D雞粒都食到黏黏脷下次都會再幫襯
已經第二次幫襯湊湊

今次帶埋岩岩1歲多D的BB一齊去試下打邊爐先
本身無訂座我walk in入去, 星期日都唔算多人
餐廳好好, 知道我有BB就安排我坐最入的一個窗口位
位置自成一角, 唔駛怕BB嘈住人地, 我地又可以睇實BB
餐廳主動安排BB椅, 仲幫我地用濕紙巾抹乾淨添, 抵讚

我地2大1小叫左個套餐食 仲可以任加鴨血同埋豆腐
正呀
 溫馨提示, 鴨血同豆腐打以打包架

個套餐唔記得叫咩名, 但份量大, 我地仲食到好飽
仲可以分少少俾BB食添
另外要讚的係, 個花膠湯真係好足料
有齊花膠雞肉粒, 薏米, 仲要好濃郁好膠, 好好飲呀
BB食D雞粒都食到黏黏脷

下次都會再幫襯
题外话/补充资料: 餐廳好friendly 仲送左粒棒棒糖俾BB添
2023-05-21
等候时间
120 分钟 (堂食)
先講少少自己感受,我一諗唔到食咩 就會open rice有咩好食推薦餐廳,負評嘅餐廳都要寫食評 感覺有點浪費我時間。一開始都唔諗住寫食評,但越來越離譜⋯荃灣湊湊食過三次,每次我都滿分好評,原因係服務好,野食好食,性價比高。正常人心態,當然係覺得好先會再幫襯。琴晚9點幾10點,系旺角….好多餐廳都準備打烊,正當諗唔到食咩,就諗起家樂坊有間湊湊,因為幫襯開荃灣都好高評價,就諗住分店都一樣去到門口,企左唔夠五分鐘,aaa行出來,好有禮貌咁問我幾位,話10點有7折,叫我入去坐,等夠鐘。感覺佢好有親和力,個人好nice,舖頭裝修幾靚,好台灣feel,衣間野都唔差咁等到夠鐘行入去,就見到bbb,爆緊粗咁鬧緊人o_o個下個feel….即刻心諗咩事坐低左之後,好快就有人上茶,我就落埋湯底,大概等多15分鐘就有….到衣個moment都尚算滿意嘅,誰不知….問題就陸陸續續咁泥了因為太夜唔想飲茶,問bbb攞杯水,佢一去無回頭,咁叫第個啦…. 等左勁耐-.- 先有都算,杯水勁水喉水味,荃灣會比煲過嘅熱水架…. 即刻覺得有落差上菜速度一般,但食物明顯唔新鮮,連湯底都唔好食-x-我叫左麻辣鍋,可以免費無限追加鴨血
上菜速度一般,但食物明顯唔新鮮,連湯底都唔好食-x-
我叫左麻辣鍋,可以免費無限追加鴨血豆腐,因為好耐都冇人行過一次,見到有人嘅時候就會麻煩佢,點知個侍應生一句彈埋泥:我上菜架咋,你要加野叫第個啦。一口一呆左… 咩態度,好啦 咁之後叫真係____個個,佢竟然話:我得一個人咋,你等下啦-_-…. (究竟佢有咩咁忙,就係忙住照顧VIP房啲客….)我再望下自己枱點嘅野食…. 真係有排等
等左起碼10分鐘,真係唔耐煩,佢已經行過左兩三次,我就叫住佢,佢話拎左入廚房啦,即刻躁底左,拎左入去你都要拎返出泥架!? 定係你叫我自己拎?佢先行返轉頭入去拎出泥俾我。然後問我 要兩粒定四粒豆腐…. 我呆到唔識比反應-.- 兩個人…. 兩粒定四粒…. 你食定我食,我就答佢 你俾多啲我啦 你咁忙 我可以慢慢食 唔使麻煩你,最後佢俾咗四粒🙃
10點入座,湯底大概10:15到枱,5分鐘等水滾,等佢加鴨血豆腐等左15分鐘,再過5分鐘,10:45 bbb走埋泥話last order 仲有無野要加,要埋單。我話想要鴨血豆腐,佢就話 你啱啱咪加左囉!(嘩!咩態度?)除左門口帶位個個,成間舖啲人都勁冇禮貌!我問可唔可以再加多少少…. 佢即刻黑面係咁落,然後我話夠啦可以停啦,講左兩次佢都唔肯停,仲係咁加…. 如果我食得晒係冇所謂,我都唔想咁嘥野,但啱啱加個四粒又真係過分少,好似一入泥坐低就要埋單走咁,明明營業時間寫住到00:00
成個用餐體驗都超級差,因為七折所以唔貴,但不論係食物質素同員工服務態度,我絕對唔會再幫襯!!!
2023-12-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
$180 (宵夜)
去開旺角第一時間就想到食,由于早2日有點凉,就想到食火锅。家乐坊凑凑环境舒适,服務周到,贴心。。去到入座後服務员主動讲解桨料台位置,非常礼貌。落锅时,会讲解所有锅底,通常会选鴛鴦锅,1辣加另1种可以饮既汤底,最後叫佐凑凑特色鸳鴦锅,台式麻辣加花胶鸡。超正既配搭。。花胶鸡汤好浓既汤,好足料的花胶,仲有2只小鲍魚添。。而且服務员会提你搞搞个汤,料足大火易痴底,好贴心。台式麻辣汤一樣正,真的不会太辣,有D麻,配来点海鲜拼盘及日本和牛三角口感一流。不会辣到盖了海鲜鲜味,和牛既香嫩。。并且可以无限续添鸭血豆腐。。推薦基围蝦,海鲜凑凑,和牛三角。。D蝦传上台时,D脚仲不停郁紧,好新鲜。。至於和牛,味道浓厚,个摆盘好靓,打卡必点。。
。。而且服務员会提你搞搞个汤,料足大火易痴底,
。。

2023-11-20
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
試食活動
上星期同朋友傾開打邊爐,我話港式打邊爐成日都食,食到好悶呀,想試吓台式火鍋,問朋友有冇好介紹,朋友就推介⭐湊湊火鍋店⭐比我,佢話值得一試,我今日就同屋企人👨‍👩‍👧去試咗呀😃,我哋6個人,服務員就安排咗六人枱比我哋,我哋坐底咗,服務員就問我哋之前,有冇嚟過佢哋火煱店食過,我哋就話冇食過,係朋友嚟食過,話唔錯,所以今日就嚟試吓,服務員好快就講解咗,佢哋火煱店,除咗餐牌上可以比客人選擇,另外附設有醬料吧,可供客人自助享用,服務員真係好專業,會主動問我哋口味,有冇咩係唔食,了解完,就開始同我哋講解,每款湯底嘅特色同食法,跟住套餐,單點又有咩分别,咁我哋湯底叫咗臺式麻辣,胡椒豬肚湯,火鍋配料,就叫咗日本和牛肩肉眼,牛小排,比利士五花肉,玫瑰花松板豬,青蟹,蝦,竹聖,企鵝丸,手打蝦滑,毛肚,竹笙,雲吞,蔬菜拼盤,炸魚皮,小食就叫咗,荔枝蝦球,黑虎蝦卷,嘢飲,就叫咗,大紅袍珍珠奶茶,水蜜桃QQ,阿華田珍珠奶茶,車厘子茉香茶,湯底,味道唔錯,有驚喜,火鍋配料都唔差,醬料選擇多,肉躁,魚皮,同樣出色,朋友果然冇介紹錯,其次,環境清幽,食品唔錯,價錢合理,服務一流✌
,所以今日就嚟試吓
2023-11-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐优惠
信用卡優惠
2023-11-22 57 浏览
好耐无来食凑凑火锅啦。今日晏昼同朋友仔来食,三个人三点钟左右上到来。唔驶排队,直接来就有位。最抵玩都系点鸳鸯汤底,個锅料特別嘅豐盛出邊一定係冇咁豐盛嘅 环境啊 服务态度特别特别好 而且他们的奶茶一定要试一下 超级好喝底,我地点佐番茄锅十牛骨汤锅十辣锅。正,顾及到每个人嘅口味。虾滑系每次来都必点嘅!我地为佐可以食多种类,有嫩牛肉、肥牛、鹅肠、毛肚、鸭血、虾滑、响铃、皇帝菜、冬瓜,加埋现场各样小食十生果任食,够晒饱饱。 乡心情靓绝。
好耐无来食凑凑火锅啦。
虾滑系每次来都必点嘅!
乡心情靓绝。
2023-11-22 53 浏览
上星期一行六人到家樂坊湊湊火鍋,因為今次係第一次嚟,感覺都幾好,環境古色古香,上菜速度亦很快,可能因為要兩小時交枱的關係,但其他職員都很耐心對我哋的服務,亦有問卷調查我都畀咗很高的評價!最欣賞的部分就係沙冰與果凍
2023-11-17
等候时间
15 分钟 (堂食)