今日係紅磡行下搵野食,見到呢間「再來一碗」門面幾好,就走左入去食lunch。但入到去坐低左就覺得好普通,出面望入黎好好多,不過都算啦。lunch set $34 送杯野飲。開頭就打算一個肉燥雞翼飯加杯珍珠奶茶,但後來睇到肉燥飯散叫$21,即係雞翼+珍珠奶茶要$13。第一次黎..不如就咁試個平平地既肉燥飯先啦!野食黎到,我打左個突!我既$21肉燥飯係好細個碗仔,上面鋪住薄薄肉燥。我好細食,不過男仔一定唔夠喉!同埋好心你用隻大d既碗裝比我,而家搞到我撈肉燥既時候跌左唔小落檯面。
味道唔錯既,但係太細碗了。朋友們叫左lunch set,其中一個紅燒軟骨:軟骨唔係紅燒既,只係普通炆軟骨,鋪係底既菜更加放唔落口。:(不過紅燒軟骨份量叫多,飯就係同我一樣,細細碗。另一個咖哩班球:聽佢講麻麻地,咖哩唔夠味,但我聞落幾香。佢地跟餐有珍珠奶茶,但話d珍珠勁稔,直程唔想飲到珍珠。紅豆奶茶d紅豆苦既。野飲完全唔得。我地開頭係想坐耐d先走入呢間門面乾乾淨淨既食肆,點知後尾1:30突然多人!呢個時候個阿姐就係到施壓要我地走!
佢企正係我地隔離,敲我地張檯,同出面等位既人講:「等呢張檯埋單就得嫁啦!」
我地個陣雖然食完野,但係d野飲都未飲完。朋友都即刻飲野準備走,點知個阿姐唔耐煩又敲多次我地張檯同等緊位既人講:「呢張,好快好快!」

唔通食完野既客就唔係客???咁樣既服務態度,就算野食好食一定冇下次!更何況佢d野食只係一般!…查看更多
2011-04-28