台灣芋圓甜品大家成日食 唔知係咪本人孤陋寡聞😂拉絲仙草雪花冰真係第一次食🥲雲雲咁多種口味入邊 簡左芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤🍧選用焙茶奶油 配搭拉絲仙草 toppings 仲有芋泥🍠丸子🍡紅豆🫘地瓜芋🍨 雲呢拿雪糕🥛燒仙草與別不同 熱嗰陣係液體狀態💦但一稍為攤凍咗就會慢慢凝結成凍😮因為呢一間嘅仙草少添加劑 唔似得出邊好似加咗魚膠粉咁好有咬口🤧呢度嘅仙草保留住半凝固狀態❄️仲有一份又滑又嫩嘅感覺🥹

雲雲咁多種口味入邊 簡左芋泥焙茶奶蓋雪花盛盤🍧
選用焙茶奶油 配搭拉絲仙草 toppings
仲有芋泥🍠丸子🍡紅豆🫘地瓜芋🍨 雲呢拿雪糕🥛

燒仙草與別不同 熱嗰陣係液體狀態💦
但一稍為攤凍咗就會慢慢凝結成凍😮
呢度嘅仙草保留住半凝固狀態❄️
仲有一份又滑又嫩嘅感覺🥹
2023-04-10 31 浏览
香港好少有得食燒仙草,所以見到都會食下。但香港好多燒仙草都好水,唔會話杰杰地咁,而我正正係鐘意食燒仙草杰杰地既質感。見到話係台灣開過黎,以為會好正宗,點知都係好水,完全唔杰,價錢又唔平,呢個價真係食鮮x仙好過。
燒仙草盛盤
👨🏻‍🍳八時神仙草 (中環)📍中環歌賦街19號地舖 👍🏻🍽️芋泥嫩仙草雪花盛盤暫時食過最好食的雪花冰🥹綿綿拉絲,有甜味的冰🤤食過好多刨冰、雪花冰,都系靠外面D汁加味,呢個系成個冰都有甜味🤤開頭食到黏黏綿綿,以為系加左麥芽定蜜糖,上網睇原來系仙草乾自身釋出的膠質,令成個口感瞬間豐富🥲食得出其用心,芋泥,同另上既盛盤(芋圓、地瓜、珍珠、紅豆蓉),煙靭且甜而有味🤤恰到好處👍🏻 👍🏻🍽️鮮奶紅豆紫米粥盛盤熱辣辣的鮮奶紅豆紫米粥🤤冬天食一流,暖笠笠🫶🏻香滑加軟糯,呢個口感又系世一🥲奶味、紅豆味、紫米味,都食到!! 👍🏻🍽️芋泥嫩仙草盛盤八時仙草系同平時食既仙草有D吾同🙈有D拉絲,時而爽滑,時而軟韌,甜度剛好。 👍🏻🍽️圓仔紅豆紫米牛奶同紅豆紫米粥有D似,不過原來入面仲有仙草😻用吸管飲,多層次口感🤤圓仔應該系小丸子,煙煙韌韌🤤正🤤👍🏻 大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 #八時神仙草
👨🏻‍🍳八時神仙草 (中環)
📍中環歌賦街19號地舖

👍🏻🍽️芋泥嫩仙草雪花盛盤
暫時食過最好食的雪花冰🥹
綿綿拉絲,有甜味的冰🤤
食過好多刨冰、雪花冰,
都系靠外面D汁加味,
呢個系成個冰都有甜味🤤
開頭食到黏黏綿綿,
以為系加左麥芽定蜜糖,
上網睇原來系仙草乾自身釋出的膠質,
令成個口感瞬間豐富🥲
食得出其用心,
芋泥,同另上既盛盤(芋圓、地瓜、珍珠、紅豆蓉),
煙靭且甜而有味🤤
恰到好處👍🏻

👍🏻🍽️鮮奶紅豆紫米粥盛盤
熱辣辣的鮮奶紅豆紫米粥🤤
冬天食一流,暖笠笠🫶🏻
香滑加軟糯,
呢個口感又系世一🥲
奶味、紅豆味、紫米味,都食到!!

👍🏻🍽️芋泥嫩仙草盛盤
八時仙草系同平時食既仙草有D吾同🙈
有D拉絲,時而爽滑,時而軟韌,
甜度剛好。

👍🏻🍽️圓仔紅豆紫米牛奶
同紅豆紫米粥有D似,
不過原來入面仲有仙草😻
用吸管飲,多層次口感🤤
圓仔應該系小丸子,

宵夜
芋泥嫩仙草雪花盛盤
鮮奶紅豆紫米粥盛盤
2023-04-04 37 浏览
大家去台中🇹🇼逢甲夜市的時候有冇食過八時神仙草的燒仙草呢? 原來佢上年尾在香港開左分店在中環,勁掛住台灣的我決定同朋友仔一齊試下係咪都係咁好味先😋~舒適的白色簡約🪵design,除左提供外賣🥡亦有堂食服務,openkitchen睇到曬製作過程夠曬安心😉👉🏻香港限定🇭🇰~圓仔芒果🥭嫩仙草盛盤 ($58)先不得不提E款最近先推出的香港限定🇭🇰~芒果🥭系列,香水芒的清甜配上餐廳獨特的燒仙草texture及香味剛剛好😍 古法個種天然同冇落魚膠粉同鹼的做法,要以長時間熬煮🔥去釋出仙草本身的膠質ge,食菬同坊間的燒仙草完全唔同,入口更加滑嫩而且就算凍版都唔會又硬又脆👍🏻 另外值得一提盛盤set仲會配埋一碗紅豆🫘芋圓,裡面有齊珍珠、紅豆🫘、紫米🍚、芋圓、地瓜圓🍠,睇落細細碗但其實兩個人share份量剛剛好,當中的芋圓仲係特別細選左更綿密更香的大甲芋頭🫶🏻👉🏻抹茶🍵焙茶奶奶蓋雪花❄️盛盤 ($98)另一個招牌一定係仙草雪花❄️,濃郁又香甜的Green Tea Lattle 🍵的雪糕下為仙草凍小山⛰️,加入嫩滑到爆的仙草凍雪花,最驚喜係古法仙草的膠質每一啖都會拉絲,但食落去又會同仙草冰一齊入口即化,雙重享受,

👉🏻香港限定🇭🇰~圓仔芒果🥭嫩仙草盛盤 ($58)

👉🏻抹茶🍵焙茶奶奶蓋雪花❄️盛盤 ($98)

另一個招牌一定係仙草雪花❄️,濃郁又香甜的Green Tea Lattle 🍵的雪糕下為仙草凍小山⛰️,加入嫩滑到爆的仙草凍雪花,最驚喜係古法仙草的膠質每一啖都會拉絲,但食落去又會同仙草冰一齊入口即化,雙重享受,非常神奇🤩
👉🏻冬季限定~圓仔紅豆紫米牛奶🥛 ($42)
當日落雨🌧️有少少凍小編就叫左E款冬季限定暖暖身,一杯已經好足料超飽肚要拿走

👉🏻仙草紫米牛奶冰沙🧋 ($42)
仙草紫米牛奶冰沙底層係仙草、上層係紫米牛奶沙冰,冰沙口感清涼,紫米就唔係好甜,所以能飲到仙草的味甘,而且口感比較煙韌~

Remarks:
Opening hours: 12:30 - 22:30
📍《 八時神仙草 》中環歌賦街19號地舖呢間糖水舖👦🏻bookmark咗好耐,有日放工見唔使排隊即刻去咗試!留意呢度係有每人最低消費$45,如果兩個人叫$90以下嘅雪花冰建議可以加1-2個toppings咁就唔驚食唔晒啦😆▫️ 芒果嫩仙草雪花盛盤 (小) $92呢款係香港限定,仙草雪花冰側邊仲有自家製芋圓🍠、紅豆🫘、珍珠🍡、紫米🍚同芒果汁🥭,份量夠我哋食到底👍🏻 雪花冰質感好特別,入邊有一條條仙草,最底有一層仙草凍,加埋面層嘅奶蓋同芒果幾好食!👧🏻作為煙靭控覺得芋圓芋頭味幾出,不過口感有啲實可以再煙靭啲~ 其他都好食!人均消費 $50推介度🌕🌕🌕🌗🌑#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去處 #上環美食 #上環#上環好去處 #中環美食 #中環 #中環好去處 #SheungWan #Central #台式甜品 #糖水舖
📍《 八時神仙草 》
中環歌賦街19號地舖

▫️ 芒果嫩仙草雪花盛盤 (小) $92

人均消費 $50
推介度🌕🌕🌕🌗🌑

早前已經見到唔少人推介呢一間台灣過江龍,呢排天氣又有少少悶熱,今次就同朋友過嚟食甜品🍧抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤 (S $98) 一上枱真係大座到嚇親😱 佢個冰係撈左啲仙草絲,食落去有仙草嘅清新爽口感,附送嘅奶都非常適合撈底嘅仙草凍嚟食🥰頂有一大球抹茶雪糕,下面嘅焙茶奶蓋都幾濃厚,成個冰都幾啱打卡🤪佢仲要配有大大粒,煙韌好咬既芋圓同地瓜圓🍠食落去仲會食到啲芋頭粒,夠晒真材實料💜話明叫八時燒仙草,梗係要試吓佢哋個燒仙草🤣所以就嗌咗一份芋薯圓燒仙草($45)🍨 額外加咗一球雪糕($15)同芋泥($8),甜度啱啱好,撈埋燒仙草食就啱晒🫶🏻 燒仙草一開頭上枱嗰時熱辣辣,係比較液體嘅,但攤凍咗之後則慢慢凝結成凍,一次過食晒仙草嘅兩種口感,都幾有新鮮感😆其實本身冇預過啲甜品會咁大份,所以同朋友都嗌咗嘢飲,結果已經飽到上心口🤰🏻 焙茶仙草凍奶茶 ($42)雖然嗌咗無糖,但係因為佢本身嘅白珍珠同埋仙草都有甜味,所以飲落去都甜度適中😛仙草紫米牛奶冰沙 ($42) 仲會食到一粒粒紫米,飲落去有少少似飲緊凍嘅紫米露咁🤣總括嚟講,呢間嘅仙草真係唔錯,自己最鍾意食佢嘅嫩仙草,佢嘅雪花冰都可以一戰🤍

中環歌賦街雖然位置有啲偏 但絕對係一條美食街 最出名莫過於長期排長龍嘅九記牛腩 今次想分享九記隔離嗰間台式仙草芋圓店(*´∀`*)呢間主打無鹼天然嘅燒仙草 靠熬煮八小時凝結🕰️味道口感同市面嘅仙草都略有不同喔~仙草熱嗰陣會比較流質 放涼一陣就會慢慢凝固口感偏似果凍咁結實少少🤏🏼但入口非常滑溜 味道上回甘味亦無咁重 .♥ 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $⑤⑧.♥ 芋泥嫩仙草盛盤 $⑤⑥.♡ 追加|抹茶雪糕 // 圓仔.每碗仙草盛盤本身有番薯圓、芋頭圓、珍珠、紅豆、紫米~配料豐富 擺盤又美美的🪵芋圓同蕃薯圓脹卜卜(☉∀☉)咁大粒都唔會話好重粉感 口感依然煙韌 而且兩隻味都食得出~唔會好似咬緊一粒淡茂茂嘅粉團 芋圓控表示收貨了芒果嗰款有鮮果肉+鮮芒果汁🥭完全唔酸 好清甜芋泥基本上無咩顆粒感~好重芋香又軟綿綿 加埋淡味嘅仙草就最好不過 圓仔即係白玉小湯丸 入口軟糯軟糯 珍珠就偏彈牙 有啲似爆珠嗰種 紫米紅豆亦煮得剛好一碗甜品多重口感(^ω^)仙草底亦無人工糖水陣甜味 價錢合理🥰.♥ 焙茶仙草凍奶茶 $④②.♥ 圓仔紅豆紫米仙草牛奶 $④②飲品定價稍高 但又真係落足料´・ᴗ・`焙茶入口好順滑 完全不澀 陣焙

♥ 圓仔芒果嫩仙草盛盤 $⑤⑧

♥ 芋泥嫩仙草盛盤 $⑤⑥

♡ 追加|抹茶雪糕 // 圓仔
抹茶雪糕

芒果嗰款有鮮果肉+鮮芒果汁🥭完全唔酸 好清甜
♥ 焙茶仙草凍奶茶 $④②

♥ 圓仔紅豆紫米仙草牛奶 $④②
圓仔紅豆紫米牛奶

飲品定價稍高 但又真係落足料´・ᴗ・`焙茶入口好順滑 完全不澀 陣焙茶香比奶茶味突出☕️
另一杯根本係豪華版紫米露 多料程度超越一碗糖水 但可以催眠自己夠養生 好過飲廢水嘅呵呵
抹茶雪糕
圓仔紅豆紫米牛奶
未到晚上8時已見店舖有長長人龍 相當有人氣大部份甜品都有Size選擇 最適合與友人分享不過記得留意堂食每人最低消費$45 ⍢⧐芋泥嫩仙草雪花盛盤(S) $88刨冰非常綿密,味道濃郁,吃每啖冰都有一絲絲的層次感!頂部有一球微甜的芋泥,而底下有滿滿仙草~另外仲有碗煙煙韌韌的芋圓及紅豆!芒果甘露盛盤 $58清新之選~味道與楊枝甘露沒太大差別!亦都附上碗芋圓及紅豆!⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐八時神仙草📍中環歌賦街19號地舖#foodiegoodie_central
未到晚上8時已見店舖有長長人龍 相當有人氣
大部份甜品都有Size選擇 最適合與友人分享
不過記得留意堂食每人最低消費$45 ⍢

芋泥嫩仙草雪花盛盤(S) $88

芒果甘露盛盤 $58
清新之選~味道與楊枝甘露沒太大差別!亦都附上碗芋圓及紅豆!

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

八時神仙草
📍中環歌賦街19號地舖

#foodiegoodie_central
Let’s Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️台中人氣仙草甜品店| 無鹼天然方式熬煮. 「八時神仙草」首間海外分店座落於中環,堅持採用無鹼天然方式長時間熬煮陳年仙草乾,主打嫩仙草雪花冰及多款仙草甜品飲品。『香草芒果嫩仙草雪花盛盤』$98仙草雪花冰用整塊嫩仙草製作成冰磚,再刨成綿花糖般的雪花冰,既拉絲且入口即溶,底層有仙草再配上香港限定推出的奶蓋及芒果醬,中間及頂層配有新鮮香甜芒果,加上一球香草味雪糕;盛盤已有芋圓、薯圓、珍珠、紅豆及紫糯米,超級豐富!小編另加芋泥,芋泥軟滑,而當中亦有芋頭粒。『芒果甘露盛盤』$58芒果甘露香濃鮮甜,西柚肉無苦澀味,粒粒香甜芒果肉配搭煙韌有咬口的芋圓、薯圓、珍珠,夏天食一定透心涼。.🏡環境舒適:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋好味指數:😋😋😋😋🏼親切服務:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡able:📸📸📸-
Let’s Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️

芋圓、薯圓、珍珠、紅豆及紫糯米
2023-02-09
芒果甘露盛盤
芋圓、薯圓、珍珠、紅豆及紫糯米
Shaved Ice could never go wrong🍧Bookmarked this place for soooo long, finally paid a visit to this Taiwanese dessert shop in Central✌🏼Must-try if ur a big fan of chewy taro balls🤤 portion was bigger than expected with lots of fillings inside😍 unlike normal milky based shaved ice, they serve theirs with grass jelly, less likely to melt in a short period of time👍🏼 the oat and milk cap on top just levelled it up, superb combination, totallyy coming back to try out different grass jelly shaved ice🍧收

收藏咗呢間位於中環嘅台灣過江龍嘅甜品舖好耐,終於試到啦!芋圓控一定要嚟試吓,佢哋嘅刨冰入面融入咗一絲絲嘅仙草,比起正常用奶底整成嘅刨冰冇咁容易融化。燕麥奶蓋昇華咗成個配搭,一定會返嚟再試埋其他味道!

[芋泥燕世雪花盛盤
𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗚𝗿𝗮𝘀𝘀 𝗝𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗻𝗼𝘄𝗳𝗹𝗮𝗸𝗲 𝘀𝗵𝗮𝘃𝗲𝗱 𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗮𝘀𝗵𝗲𝗱 𝘁𝗮𝗿𝗼] ($95)

𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 : 8.8/10
𝗜𝗴-𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵𝘆 : 7.5/10
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 8.5/10
𝗔𝗺𝗯𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 : 8/10
𝗣𝗿𝗶𝗰𝗲 : $50/ 𝗽𝗽
2023-03-09 62 浏览
芋泥燕世雪花盛盤($95)仙草冰可以拉絲嘎😍作為怕甜人覺得topping 嘅奶蓋唔會太甜仲有一粒粒燕麥 食落有翻d嚼頭幾得意雪糕嘅芋泥味唔會太濃郁但係都足盛盤入面嘅材料比較欣賞個紅豆🫘好綿密掘到最底仲有成盤仙草份量超足要兩個人食曬成兜嘢都有d吃力🫢另外如果覺得唔夠甜可以再問店員拿煉奶(唔使加錢喔😌)同埋要留意翻堂食低消要每人50喔下次如果唔使排咁耐隊嘅話都想再食嘅🙈
芋泥燕世雪花盛盤($95)
仙草冰可以拉絲嘎😍
掘到最底仲有成盤仙草
份量超足
要兩個人食曬成兜嘢都有d吃力🫢

另外如果覺得唔夠甜可以再問店員拿煉奶
(唔使加錢喔😌)
同埋要留意翻堂食低消要每人50喔
下次如果唔使排咁耐隊嘅話都想再食嘅🙈
2023-03-06 39 浏览
食完晚飯好似仲未好夠飽,一定係爭左碗甜品~😝 即時search附近帶咩甜品好食,發現到呢間神仙草😍 襯時間仲早未係太多人,見有位就衝左入去食✊🏻.第一眼就睇中 抹茶嫰仙草盛盤 ($56),大大盤仙草超滑身又煙韌,同平時食既口感真係唔同!抹茶雪糕係帶點回甘嘅味道,配埋紅豆perfect match🫶🏻 旁邊係細細兜嘅芋圓,地瓜圓同香芋圓各3粒,食到淡淡地瓜同芋頭味,非常煙韌,仲有珍珠同紫米好豐富😍.隔離嗰位唔食雪糕,淨係芋圓配仙草都好滿足😎

隔離嗰位唔食雪糕,淨係芋圓配仙草都好滿足😎

2023-03-05 104 浏览
開開心心同死黨食完飯,唸住去食個甜品收尾,點知攪到極之掃興。由叫甜品開始個收銀已經黑口黑面(講嘢無尾音,多謝都無句嗰啲),俾左一排面壁枱我地坐,唔緊要,香港店舖狹窄係可以理解嘅。我地有三個人食冰,食到二十幾分鐘我朋友已經feel到個收銀喺後面掩掩揚揚,仲聽到佢用筆不耐煩咁喺道敲枱,過左陣就雙手合十直接埋黎講:「🙏🏻唔好意思,唔該食快少少,因為外面有人等。」我地聽完即刻打左個凸,大佬我地已經無拖住食窩,同埋你七八十蚊個甜品,仲要係食冰窩,唔夠三十分鐘就催人走?但我地都係斯文人,好識做求其食多兩啖就起身走人,臨走我個friend好客氣問佢:「你地呢道係咪有時限?」佢答話通常用餐係45分鐘,跟住我friend就話:「但你地無一處有寫窩,佢居然答:「我都係催左你地一次者。」我地覺得無必要再講落去就離開左,只可以講就係你扮有禮貌都彌補唔到你趕客翻枱嘅意圖,如果你有45分鐘時限就應該點完就即刻講,等大家有個心理準備,唔係好似茶仔咁攪啲小動作催人走,講真食$30碗港式糖水啲阿姐都未必會咁,想翻枱都唔係咁嘅,真係無下次。P.S. 坐埋位已經聞到張枱一陣up臭味,相信係枱布不停重用無洗又無噴嘢抹

上次食過一次已經話顛覆左我對刨冰既印象今次回頭 想試下香港限定新出品.《芒果嫩仙草雪花盛盤🍧》唔單止雪花冰山外邊 就連入邊都有新鮮芒果粒架芒果醬+芒果粒 新鮮香甜🥭還有甜而不膩既燕麥奶蓋醬冰絲中有仙草既膠質連住 入口即化而脆麻花更使幼滑拉絲既仙草冰添加層次冰山最底都有整塊仙草 一次過可以食到唔同口感配料有紅豆🫘、芋圓、蕃薯圓、珍珠當中芋圓同蕃薯圓好大粒 唔會得舊粉 真係食到芋頭香同蕃薯香🍠我仲加左芋泥、雲尼拿雪糕🍨、抹茶雪糕🍵全方位大雜燴🫰🏻正正.《仙草芋泥牛奶冰沙🥛》芋泥好粉好綿 沙冰亦好滑 唔會一粒粒插口中間夾雜住滑lulu好嫩既仙草整體剛剛好唔會好甜 最緊要係飲到芋泥嘅淡淡清香.《仙草紅豆牛奶沙冰🫘🥛》好似升級咗嘅紅豆冰一樣唔會再飲到一嚿嚿方塊冰🧊入邊加入嫩滑仙草 同埋白玉珍珠口感零舍嫩滑同煙韌

上次食過一次已經話顛覆左我對刨冰既印象

還有甜而不膩既燕麥奶蓋醬
冰絲中有仙草既膠質連住 入口即化
而脆麻花更使幼滑拉絲既仙草冰添加層次
冰山最底都有整塊仙草 一次過可以食到唔同口感
配料有紅豆🫘、芋圓、蕃薯圓、珍珠
我仲加左芋泥、雲尼拿雪糕🍨、抹茶雪糕🍵
全方位大雜燴🫰🏻正正

好似升級咗嘅紅豆冰一樣
唔會再飲到一嚿嚿方塊冰🧊
入邊加入嫩滑仙草 同埋白玉珍珠
口感零舍嫩滑同煙韌
好多時聽到邊度邊度開過嚟嘅餐廳,第一反應就係好好食,先可以做到過江龍,所以一定要去食!但係好多時候都係期望大於現實,但今次依間八時就不一樣,佢嘅食物質素有少少超越我嘅期望除咗一碗嘅甜品之外,仲有好多唔同款式嘅嘢飲選擇,但今次同朋友見食完午餐仲有胃口,所以各自揀咗一碗糖水,份量都唔少,如果唔係好想食太多嘅可以兩個人分享一碗(但係要留意堂食最低消費,每位$45)圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58只要是盛盤就一定包括芋圓,薯圓,珍珠,紅豆,紫米,除此之外我這個還包括了圓仔,芒果粒和芒果醬;仙草好Q嫩,用匙羹食嘅時候好容易瀡走,可以先試咗原味先再加芒果醬,因為仙草本身甘甘哋,唔會好苦,其實唔落芒果醬也可以,因為紅豆和珍珠都甜甜不過個人覺得,如果真係想落芒果醬嘅話,可以先食曬啲紅豆先,因為個人覺得芒果醬和紅豆唔係好夾抹茶嫩仙草盛盤 $56配料和我那一份差唔多,只不過就係佢依一份冇芒果粒和芒果醬,變成了一個抹茶雪糕,味道就冇我嗰個咁甜,同埋抹茶雪糕冇芒果醬咁濃味,芋圓和薯圓嘅味道會突出啲;薯圓食落會比較煙靭,芋圓就比較實身少少,同埋會食到有啲芋頭粒不過因為佢冇圓仔,所以食落冇咁飽肚,但係食咗咁多薯圓芋圓都

圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58

抹茶嫩仙草盛盤

抹茶嫩仙草盛盤 $56

不過因為佢冇圓仔,所以食落冇咁飽肚,但係食咗咁多薯圓芋圓都已經好飽

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

2023-02-21
抹茶嫩仙草盛盤