2021-10-08 100 浏览
已經唔係第一次嚟呢度食一直記得呢度嘅質素唔錯所以今次都再嚟試一試😀火鍋湯可以揀兩個佢嘅味道都有好多選擇,每人都會有一盤刺身,刺身全部都新鮮唔會腥,刺身質素唔錯我鍾意佢呢一間餐廳佢係真係會將個重點擺咗喺火鍋上面肉質全部都好新鮮切得好薄。佢仲有一啲小食可以食我幾欣賞個碗仔翅甜品真係貴精不貴多因為佢呢幾樣全部都整得好食,同埋其實佢個價錢來講真係唔算貴佢係真係集中左係啲肉嘅質素上面。之前試過一啲係刺身同埋火鍋都有但係變咗質素就冇咁好。
火鍋湯可以揀兩個佢嘅味道都有好多選擇,
每人都會有一盤刺身刺身全部都新鮮唔會腥,刺身質素唔錯我鍾意佢呢一間餐廳佢係真係會將個重點擺咗喺火鍋上面
肉質全部都好新鮮切得好薄。
佢仲有一啲小食可以食我幾欣賞個碗仔翅
2021-10-07 116 浏览
同朋友去左旺角八幡屋涮涮鍋 @yahatayashabu 打邊爐🥰仲揀咗想食好耐嘅沙嗲湯底💓·—·呢到嘅和牛火鍋放題任食好吸引,除左和牛、仲有海鮮🦐同埋其他刺身、串燒熟食都可以用QR code落單,好方便!🤳🏻一坐低無耐就即刻上左一盤刺身、海鮮同和牛,非常有效率👍🏻配菜、丸類、麵食同冷盤係出面以自助形式,種類算多,任君選擇🤩而出面嘅飲品種類選擇亦有好多,除咗啤酒類🍺,亦有好健康嘅蔬菜汁🥕和牛每份量啱啱好🐂,薄切適合打邊爐淥幾秒即刻食,肉質唔會好韌同”鞋”口👍🏻我哋都翻點左和牛同海鮮黎食😋係一間性價比高嘅打邊爐放題餐廳👍🏻啱晒同朋友嚟拾下拾下🍲·—·
·—·

·—·
用餐优惠
試食活動
2021-10-06 73 浏览
有無人都覺得,放題任食好減壓😆是日坐足2小時,吃喝十分開懷✨║120分鐘海鮮火鍋盛宴║(刺身/海鮮/壽司/自選肉類/燒物/揚物/自助吧任食/清酒任飲)定價按所選牛肉劃分,今次食澳洲M5和牛,收費$278/位(平日午市)。先講肉類,除左M5和牛,仲可任點牛肩胛、黑豚肉、䐁腩片、🇺🇸美國進口牛肉等。和牛級質素當然最優,脂肪分布平均,肉味濃郁。豚肉也是新鮮嫩口。再講海鮮刺身,刺身質素未算非常優質,勝在選擇多,亦都新鮮。海鮮有帆立貝、生蠔、蜆、蟶子等,鮮甜美味,加分不少!自助吧也有熟食、壽司、湯品、甜品、雪糕等選擇。蔬菜選擇較少,不過好爽甜。最後食埋2條雪條,飽到要鬆褲頭😂
有無人都覺得,放題任食好減壓😆
是日坐足2小時,吃喝十分開懷✨

║120分鐘海鮮火鍋盛宴║

素當然最優,脂肪分布平均,肉味濃郁。豚肉也是新鮮嫩口。

再講海鮮刺身刺身質素未算非常優質,勝在選擇多,亦都新鮮。海鮮有帆立貝、生蠔、蜆、蟶子等,鮮甜美味,加分不少!

2021-10-06 80 浏览
仲記得對上黎果次係上次慶祝屋企人生日見最近做緊優惠,二人同行一人半價,特意上黎食下叫左任食M5和牛,海鮮,剌身150分鐘,有足夠時間慢慢食自取區有不少野食,幾款熟食,火鍋料,甜品,飲品等等炸物熱辣辣好食!幾款湯底下叫左壽喜燒,個人覺得壽喜燒同牛肉係絕配送的A4和牛拼盤,油花分佈平均好好食!任叫的M5和牛,牛肉味濃,值回票價刺身也相當不錯,肥美又鮮甜串燒我地都叫左唔少黎食,即叫即燒個人最愛雞翼同燒多春魚,調味適中,配啤酒一流
仲記得對上黎果次係上次慶祝屋企人生日
見最近做緊優惠,二人同行一人半價,特意上黎食下

叫左任食M5和牛,海鮮,剌身
150分鐘,有足夠時間慢慢食

自取區有不少野食,幾款熟食,火鍋料,甜品,飲品等等

炸物熱辣辣好食!

幾款湯底下叫左壽喜燒,個人覺得壽喜燒同牛肉係絕配

送的A4和牛拼盤,油花分佈平均
好好食!

任叫的M5和牛,牛肉味濃,值回票價

刺身也相當不錯,肥美又鮮甜

串燒我地都叫左唔少黎食,即叫即燒

個人最愛雞翼同燒多春魚,調味適中,配啤酒一流
澳洲M5和牛刺身海鮮150min套餐 而家做緊優惠 用WhatsApp/ fb 聯絡舖頭就有買一送一優惠‼️‼️ 總計唔洗$200一位😱⁉️湯底叫咗壽喜燒 味道清甜 同牛肉較夾 牛肉方面 套餐包埋可以任叫澳洲M5和牛😨😨 出面一碟都賣緊幾十蚊呀😤 薄切 和牛脂肪比例1:1 入口鬆化嫩滑 牛肉味好濃 餐廳送咗一碟A4和牛俾我哋 脂香非常重 絕對令人高潮🥰 最估唔到嘅係 舖頭每一碟擺盤都好靚😝一開始送嘅刺身拼盤有齊兩人份量嘅帶子、赤蝦、飽片、吞拿魚、希靈魚、榮螺,馬刀具、赤貝、三文魚、甜蝦👏🏻 大部份都可以encore‼️ 連出面少見嘅劍魚刺身都有 肉質較實淨 食落鮮甜唔腥😚之後第一輪海鮮上枱 有海蝦、帆立貝、海蜆、蟶子及東風螺😋 個人推介帆立貝 帆立貝海水味重 冇沙爽口 讚👍🏻炸物有天婦羅炸蝦🍤、炸饅頭、迷你蝦多士、薯角 炸饅頭係新鮮炸好 外皮鬆脆 加埋煉奶不得了🤩 蝦多士亦較少見到 將蝦膠鑲落多士入面 好香口👅飲品選擇多refill夠快 出面仲有唔同款式嘅壽司、火煱自助配料、甜品等 款式超多 但我哋食牛肉已經食飽 驚喜嘅係甜品質素相當高 黑糖缺餅口感煙煙韌韌 唔會過甜~整體來講 舖頭嘅牛肉質素

整體來講 舖頭嘅牛肉質素比其他放題高好多 而家做緊買一送一真心好抵‼️‼️‼️值得一嚟🤤
抵食又好食嘅火鍋放題唔多,一分錢一分貨我都明嘅,但八幡屋又真係做到愈來愈抵食,而食物質素仲keep 到水準,真係好難得。尤其個「M5和牛刺身海鮮盛宴」個放題買一送一優惠真係勁抵食,真和牛,海鮮、刺身全部高質。我哋今次呢個「M5和牛刺身海鮮盛宴」星期一至四全日都有買一送一優惠,星期五六日都有晚市優惠,二人同行一人半價!不過記得留意優惠係要WhatsApp店舖指明要用優惠先得呀😃如果普通訂枱或walkin就不能享用特別優惠喇!呢個餐任食嘅選擇好多,澳洲M5和牛、牛肩胛、黑豚肉、豚腩片全部任添,每次落單上菜超快。任食海鮮有我最鍾意嘅海蝦,仲有帆立貝、廣島蠔、蜆、蟶子、魷魚等,蟶子雖然係迷你蟶子,但都好鮮甜嘅。刺身同樣可以無限追加,我哋食咗好多帶子、赤蝦、鮑片、榮螺、三文魚、八爪魚、劍魚腩等,全部都好ok㗎,當然要添多幾次。串燒仲正,即場見住係即燒嘅,我食咗好多燒大蝦,仲有燒菠蘿、燒雞翼、燒牛脷、金菇肥牛等,多到試唔晒全部款式。另外,蔬菜、響鈴、炸物、手握壽司、各款丸類、火鍋配料、甜品、雪糕、飲品、啤酒汽水種類都極多,我就食唔晒咁多種,但啲丸係好食嘅,而蔬菜都幾新鮮。我哋就冇飲酒,但見到連清酒

M5和牛刺身海鮮盛宴

另外,蔬菜、響鈴、炸物、手握壽司、各款丸類、火鍋配料、甜品、雪糕、飲品、啤酒汽水種類都極多,我就食唔晒咁多種,但啲丸係好食嘅,而蔬菜都幾新鮮。我哋就冇飲酒,但見到連清酒同啤酒都有得任飲,如果飲酒嘅話,咁就仲抵仲開心喇。

2021-09-10
  • M5和牛
  • 海鮮
  • 澳洲M5和牛
  • 海鮮拼盤
  • 串燒
  • 牛肩胛
2021-10-04 38 浏览
前幾日同朋友係旺角行完街,突然之間好想食打邊爐,但係朋友就好想食刺身海鮮嗰啲,咁啱我哋搵到瓊華中心有一間食刺身海鮮放題嘅打邊爐🤣🧐我哋可以食晒大家想食嘅嘢,咁就決定入去試吓。首先坐低我哋就叫咗個椰子湯底,當然仲叫咗好多和牛同埋海鮮🦞個湯底同埋啲配料都好快到,個湯底滾左之後都好香椰子味,加埋啲海鮮落去令到啲海鮮更鮮甜!海鮮嘅種類都有好多款例如大蝦、魷魚等等,刺身都有幾多選擇,三文魚、八爪魚等等都有❤️講埋打邊爐牛肉嘅選擇,佢哋分別有120同埋150分鐘嘅放題選擇,打邊爐嘅牛肉選擇一樣,最靚嘅就有日本黑毛和牛🥰牛肉嚟到嘅時候見到佢哋油脂分布都平均,而且刀工幾好切都好博片,可以好快就食得❤️‍🔥除咗Menu上有得叫嘅出面仲有半自助嘅嘢食如蔬菜、麵食及丸類等等,都非常多選擇👍🏻👍🏻👍🏻最後食雪糕佢哋都有好多款甜品選擇有雪糕杯或者雪條俾你揀,餐廳嘅座位都非常舒適❤️

2021-09-20
2021-10-03 38 浏览
難得放假朋友吹雞去吃火鍋放題,二話不說立即去覆機啦!這間很抵吃「澳洲M5和牛」平日星期一至星期四午餐時段用WhatsApp 訂位可以有買一送一優惠。火鍋放題有刺身、海鮮、肉類、燒物、揚物、自助吧、汽水飲品任飲。近門口一排都放著食物非常吸引同壯觀。海鮮拼盤有帆立貝、青口、大蜆、海蝦同魷魚,而剌身拼盤就有大大隻赤蝦、帶子、三文魚等。M5和牛、牛肩胛、美國進口牛肉、黑豚肉,油脂分布均勻薄薄一片滾幾秒就吃得,啱晒喜歡吃牛的朋友仔。燒物同天婦羅一樣出色。冷盤有中華沙律、八爪魚、麻醬豆腐等,吃飽飽再留肚吃雪條和雪糕。

火鍋放題刺身、海鮮、肉類、燒物、揚物、自助吧、汽水飲品任飲。近門口一排都放著食物非常吸引同壯觀。

燒物同天婦羅一樣出色。

• M5和牛
  • 海鮮
  • 甜品
  • 串燒
  • 天婦羅
  • 骨膠原豬骨湯
  • 牛肩胛
2021-10-03 21 浏览
今晚男朋友想食火鍋,我就想食日式放題,兩個唔同嘅願望。男朋友諗到去呢到同時滿足我哋兩個。呢度有90、120同150分鐘放題選擇,我哋選150分鐘,可以慢慢食,食盡所有嘢食。任食既刺身都算幾多種類,帶子、甜蝦同赤蝦都好新鮮,幾有水準,我地瘋狂食左3輪。我地點左澳洲M5和牛set,個set包咗牛肩胛、黑豚肉、豚腩肉,主力當然係和牛,係好嫩有牛油香,好好味。牛肩胛牛味比較濃啲。黑豚肉同豚腩肉好薄。海鮮種類非常之多,蠔、蜆、蟶子、螺都好鮮甜,海蝦不過不失,大量嘅海鮮加入豬骨湯底,湯底變得變得超鮮甜。除左和牛、刺身、海鮮之外,其他火鍋配料及丸類選擇多,都唔錯。另外,燒物,天婦羅同其他熟食都好多選擇,正常發揮。飲品任飲,甜品有雪糕雪條外,重有奶凍,啫喱同和菓子,有d酒店甜品buffet feel。整體上,可以話超值,而家第二位仲有半價優惠,我哋食左超多,全程冇停過,火鍋加日式放題呢個配搭真係邪惡,我哋有排減肥啦。

另外,燒物,天婦羅同其他熟食都好多選擇,正常發揮。

不如道午市火鍋放題大家吃得多不多,最近八幡屋涮涮鍋在做優惠,就是🐮「M5和牛海鮮盛宴」星期一至四全日買一送一,而星期五六日晚市優惠二人同行一人半價。既然這麼抵,當然要試一試😁。當日店開1230,但見未開門已有食客排隊了!由於是全層,所以環境也挺闊落!我們點了🐮「M5和牛海鮮盛宴」,$368買一送一,相當抵,而我們選了壽喜燒和辛辣泡菜湯底。接着我們就用QR code慢慢下單。還未下單,他們已經準備了🐮澳洲M五和牛、🐷美國黑豚肉、🦐🦑海鮮和🍣刺身,相當豐富。而場內的選擇也非常多,海鮮、菜、丸、炸物、燒物,而飲品也有很多!以下有幾款食品比較難忘:🇦🇺🐮澳洲M五和牛 很嫩口,有肉味,而且也很薄身。只要輕輕放在湯裡,就很快熟,而且也很有肉汁。🇺🇸🐷美國黑豚肉很薄身,也很有濃郁的肉味,而且肥瘦適中,令人一試難忘。另外,不得不讚菜類🥬,感覺很新鮮,在火鍋店很少有如此新鮮的菜,猶其是皇帝菜,美味得讓我們不斷添菜。還有,他們的上菜速度也比想像中快,而家也沒有漏單,很值得讚賞👍🏻。

以下有幾款食品比較難忘:

🇦🇺🐮澳洲M五和牛

🇺🇸🐷美國黑豚肉
很薄身,也很有濃郁的肉味,而且肥瘦適中,令人一試難忘。

2021-09-30 56 浏览
係網上訂座,第2位仲有半價~見有特價今次就叫左澳洲M5和牛邊爐😆大家可以用QR code點餐,咁樣漏單嘅情況又少啲~至於丸類菜類就係出面自取叫咗壽喜燒湯底,味唔算好出,但有淡淡既甜味,屬偏淡湯底~一入座好快就上左幾碟和牛、豬肉、刺身、海鮮拼盤~刺身海鮮🦞都幾新鮮👀,食完仲可以任叫😆和牛薄切,牛味都幾濃~出面有自助區可以拎啲熟食,例如各式各樣嘅天婦羅🍤、炸物~食物質素OK,座位都幾闊落,都幾岩聚會邊爐🫕😆
係網上訂座,第2位仲有半價~
見有特價今次就叫左澳洲M5和牛邊爐😆

叫咗壽喜燒湯底,味唔算好出,但有淡淡既甜味,屬偏淡湯底~

一入座好快就上左幾碟和牛、豬肉、刺身、海鮮拼盤~

刺身海鮮🦞都幾新鮮👀,食完仲可以任叫😆

和牛薄切,牛味都幾濃~

出面有自助區可以拎啲熟食,例如各式各樣嘅天婦羅🍤、炸物~

食物質素OK,座位都幾闊落,都幾岩聚會邊爐🫕😆
2021-09-27 81 浏览
這間想食很久,今次終於有機會啦!.我們選了M5和牛海鮮火鍋加剌身放題,聽個名都夠曬豐富😛😝.選了鴛鴦鍋,因為沒有壽喜燒,所以選了麻辣鍋和豬骨鍋。麻辣鍋不油膩,辣味有層次。.M5和牛放題來說是超級高質,牛肉味濃,口感醇厚幼嫩。美國牛肩胛和澳洲和牛一樣好食,紋理分明,叫人食指大動。😍.刺身方面又真係估佢唔到,種類多有選擇外,竟然新鮮甜美😋,超越一般放題質素。包括有三文魚、帶子、螺肉、吞拿魚、赤蝦等等。.以上可以QR code落單,自助區就可以任拎丸類和其他食材,如山根、青口、炸物、雪糕飲品等,食物種類繁多。.麻吉燒、燒雞翼都十分惹味,可以一試✨.雪糕方面更有朱古力脆皮電糕條,但因為太晚了所以無曬,建議要預留時間食甜品呢!.牛肉、刺身水準都好高,淨係衝這兩樣來都十分值得呢!
這間想食很久,今次終於有機會啦!
我們選了M5和牛海鮮火鍋加剌身放題,聽個名都夠曬豐富😛😝

麻吉燒、燒雞翼都十分惹味,可以一試✨

牛肉、刺身水準都好高,淨係衝這兩樣來都十分值得呢!
見佢一至四M5和牛海鮮盛宴買一送一 緊係即刻約朋友去食下啦其實佢周末星期五六日晚市都做緊優惠二人同行一人半價 有興趣都可以嘗試下入到去地方幾大 食物種類都算多有唔同嘅蔬菜類 粟米菇類 菜 甚至係南瓜都有嘅旁邊就係自己調製嘅醬料汁 好正有我最鍾意食嘅芫荽加咗超多落自己個碗度仲有唔同類型嘅炸物啦 左邊仲有天婦羅添而一啲正路嘅炸餃子 炸春卷 佢都係有提供嘅鍾意炸物嘅朋友可以一試嘩仲要係打邊爐一定唔可以少嘅山根同埋魚皮山根真係超夾沙嗲湯 如果叫咗沙嗲湯嘅朋友即刻夾多幾舊啦魚皮都試過仍然係脆有一個裝住唔同種類丸類嘅大雪櫃裏面仲有生雞蛋可以慢慢拎住個碗慢慢揀 有一啲丸係平時唔多見嘅我最鍾意嘅都係佢哋嘅餃子佢嘅餃子係粟米餃子 都啖啖肉㗎佢嘅刺身都算新鮮三文魚係厚切嘅 而且冰地上唔怕食食吓唔凍海鮮類分別有蝦 帶子 硯 仲有魷魚食咗好多隻佢嘅硯係重頭戲和牛啊佢肉嘅脂肪比較多 所以佢入口係比較軟熟啲 但係大家千祈唔好熟個頭 如果唔係比和牛你都變普通牛和牛嘅脂肪比例係合格嘅佢連燒物都有啊佢個番薯真係好香甜 仲有 個麻薯好煙銀佢嘅雪糕雪條種類都多重點係佢竟然連榴槤雪條都有 食完個邊路之後即刻啪多幾支過曬平時唔
見佢一至四M5和牛海鮮盛宴買一送一 緊係即刻約朋友去食下啦

過曬平時唔會成日過到嘅榴槤引

係榴槤雪條呀!
記住以上優惠要wtap訂位先有架
2021-09-26 59 浏览
今日約咗個好耐冇見嘅中學同學食飯,佢喺食慣好野,當然唔可以約佢去啲太地踎嘅地方。而且佢好察得,所以放題啱晒。去到呢,睇吓大家一定要排隊。就算訂咗枱都一樣,一視同仁。。我哋兩個人揀咗澳洲M5和牛。坐低冇耐,服務員就擺低啲一定有嘅食物,包括刺身、肉類、同埋火鍋用嘅海鮮拼盤。一開始嚟嘅M5和 牛,大大塊,勁滑勁多油。同埋另一盤牛肩隻都好有牛肉味,口感一流。呢排有啲熱氣,所以就揀咗比較潤嘅冬瓜薏米湯。近門口仲有飲品雪櫃兩大個,裏面嘅罐裝飲品有超過10款俾你揀。我同朋友都係啲滋陰嘅人,所以飲品都揀台灣甘蔗汁、同埋可口可樂Plus。佢嘅天婦羅都炸得好好食,不過我鍾意食日式餃子。咁食得放題又點可以少得食甜品呢,佢啲雪糕都好多款,仲有雪條揀添。你鍾意食榴槤嘅話就開心啦!因為有榴槤雪條! ! !

去到呢,睇吓大家一定要排隊。就算訂咗枱都一樣,一視同仁。。

佢嘅天婦羅都炸得好好食,不過我鍾意食日式餃子。

2021-09-09
  • 海鮮拼盤
趁着假日去八幡屋涮涮鍋有買一送一優惠,所以中午時段同朋友一齊嚟,好彩唔算多人所以都坐得好鬆動又可以傾多陣計。今次我哋揀咗澳洲M5和牛火鍋放題,性價比來講係高嘅,朋友好大食,一共encore了8碟!全部油花都唔錯!我哋仲叫咗豚肉同埋其他海鮮,例如海蝦蟶子bb都算鮮甜,係帆立貝同青口同廣島蠔比較差啲。呢度嘅自助區真係好多種類選擇,有壽司,沙律吧,熟食、飲品同埋甜品,手機落單就都幾方便,仲有刺身任食,我哋叫咗三文魚、新鮮帶子,赤蝦,螺肉,劍魚腩,最好味係三文魚,炸物方面估唔到我朋友原來最鍾意就係炸饅頭😆相比起其他日式火鍋放題呢度嘅酒水都係任飲!包括清酒,梅酒,啤酒,如果係一心想同朋友嘆番幾杯嘅話呢度都係一個唔錯嘅選擇!