81
9
9
等级1
1
0
2020-09-23 279 浏览
因为太耐无吃烤鱼,今日经过就想试下,结果吃到一肚气!! 一坐低,店员就递过一份餐牌。OK, 然后就点菜啦,因店面得二个店员,所以叫了几次落单才有人写单。落单后店员上餐具,有D油光,碗内仲有哒渍,心里打个突,己经有小小预感,然后就叫她换个碗。因为一个人,点的烤鱼细边,上得尚算快。吃烤鱼无配菜感觉少咗D嘢,又加一份配菜,可乐同白饭。味道不过不失,解解馋还可以。因配菜有D慢,我又催下店员。可能她见我点得奇怪,就问另一位同事:“她不是套餐咩?”。厨房一位细声答:“唔是,散点嘅。价格都差不多。”因为我坐得靠近厨房,所以唔小心听到。当场心里打个突! 后来邻台来客,一样递餐牌点菜。但佢哋应该是熟客,就问:套餐牌呢?拿过来~。我心入边即刻知道店员出蛊惑了,中招了!!等邻台点完,我叫她:“拿套餐牌比我看下。”看完即时明白了!!我散点嘅比套餐贵了五六十蚊!仲要少个小食同杯嘢饮,顿时感觉受到欺骗!呢种欺生的销售手法太低劣了!!! 心里一肚气,都无心情吃了!埋单时忍不住投诉!刀光剑影一轮,店家最终收套餐钱再另加份配菜钱!钱收贵了,嘢吃少了,仲要一
更多
因为太耐无吃烤鱼,今日经过就想试下,结果吃到一肚气!!
一坐低,店员就递过一份餐牌。OK, 然后就点菜啦,因店面得二个店员,所以叫了几次落单才有人写单。落单后店员上餐具,有D油光,碗内仲有哒渍,心里打个突,己经有小小预感,然后就叫她换个碗。因为一个人,点的烤鱼细边,上得尚算快。吃烤鱼无配菜感觉少咗D嘢,又加一份配菜,可乐同白饭。味道不过不失,解解馋还可以。因配菜有D慢,我又催下店员。可能她见我点得奇怪,就问另一位同事:“她不是套餐咩?”。厨房一位细声答:“唔是,散点嘅。价格都差不多。”因为我坐得靠近厨房,所以唔小心听到。当场心里打个突!
后来邻台来客,一样递餐牌点菜。但佢哋应该是熟客,就问:套餐牌呢?拿过来~。我心入边即刻知道店员出蛊惑了,中招了!!等邻台点完,我叫她:“拿套餐牌比我看下。”看完即时明白了!!我散点嘅比套餐贵了五六十蚊!仲要少个小食同杯嘢饮,顿时感觉受到欺骗!呢种欺生的销售手法太低劣了!!!
心里一肚气,都无心情吃了!埋单时忍不住投诉!刀光剑影一轮,店家最终收套餐钱再另加份配菜钱!钱收贵了,嘢吃少了,仲要一肚气!!呢间店绝对无下次!!已向消委会投诉!!大家都作个警惕!
33 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-09-22
等候时间
1 分钟 (堂食)
等级1
1
0
2020-06-07 603 浏览
点外卖条鱼半生未熟,楼面同我讲佢地嘅外卖全部都系唔熟嘅 大家唔好叫外卖!态度极差!仲要同我讲要用屋企锅再煮一煮,唔熟是佢哋铺头特色。我叫得外卖就系唔想系屋企煮啦。0分!
更多
点外卖条鱼半生未熟,楼面同我讲佢地嘅外卖全部都系唔熟嘅 大家唔好叫外卖!态度极差!仲要同我讲要用屋企锅再煮一煮,唔熟是佢哋铺头特色。我叫得外卖就系唔想系屋企煮啦。0分!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
外卖自取
等级3
54
0
2020-01-29 983 浏览
今晚同老婆二人世界,每次都必食呢个酸菜乌头,鱼质鲜甜又嫩滑,骨亦唔多,每次谂起都会不自觉咁流口水。好钟意嗰种复杂嘅调味,入口又甜、酸、辣、香等等嘅味道,真系齿颊留香👍🏼
更多
今晚同老婆二人世界,每次都必食呢个酸菜乌头,鱼质鲜甜又嫩滑,骨亦唔多,每次谂起都会不自觉咁流口水。好钟意嗰种复杂嘅调味,入口又甜、酸、辣、香等等嘅味道,真系齿颊留香👍🏼
86 浏览
0 赞好
0 留言
214 浏览
3 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2019-12-05 879 浏览
昨晚天寒地冻,一家人行过冧住食酸菜鱼。人客唔算多等咗好耐先上菜,条酸菜鱼一上来”梅”到好似浸咗一晚咁,啲肉全散,激咸,酸菜冇味。冧住加棵菜,成三十蚊,得四五块叶。真系冇下次。
更多
昨晚天寒地冻,一家人行过冧住食酸菜鱼。人客唔算多等咗好耐先上菜,条酸菜鱼一上来”梅”到好似浸咗一晚咁,啲肉全散,激咸,酸菜冇味。冧住加棵菜,成三十蚊,得四五块叶。真系冇下次。
73 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
18
0
2019-10-10 1143 浏览
之前一直都系深圳食烤鱼,因为觉得香港烤鱼唔够正宗。系荃湾终於搵到间全港正宗烤鱼!虽然叫了小麻辣,但味道系好够。鱼肉新鲜,辣味有层次,配料新鲜!以後食烤鱼唔洗北上啦
更多
之前一直都系深圳食烤鱼,因为觉得香港烤鱼唔够正宗。系荃湾终於搵到间全港正宗烤鱼!虽然叫了小麻辣,但味道系好够。鱼肉新鲜,辣味有层次,配料新鲜!
以後食烤鱼唔洗北上啦
54 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
212
0
2019-09-14 837 浏览
阴公猪好失望。点了酸菜鱼(鲩鱼细边)。鱼非常不新鲜,有一阵阵气味和雪味。鱼煎得过火。汤底只是重香料水, 香料(籽)然同重胡椒,只有咸味。幸好,点了两串烧烤,正常味,但冷冷的。一个人serve整个楼上(阁楼)的客人,上上落落。很多时,叫天不应。
更多
阴公猪
好失望。点了酸菜鱼(鲩鱼细边)。
鱼非常不新鲜,有一阵阵气味和雪味。鱼煎得过火。
汤底只是重香料水, 香料(籽)然同重胡椒,只有咸味。幸好,点了两串烧烤,正常味,但冷冷的。

一个人serve整个楼上(阁楼)的客人,上上落落。很多时,叫天不应。
33 浏览
0 赞好
0 留言
48 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
6
0
系荃湾开左劲耐既酸菜鱼终於都去左试,食完鱼可以再叫配料!今次试左个酸菜海鲈鱼,系鱼好大条!啲肉好实、同埋无咩骨,都几好味。我地叫左酸菜小辣,岩岩食个时无咩辣味,叫佢额外比啲辣椒黎😂😂点知食食下愈滚愈辣,好过瘾呀!之後配菜叫左凉拌金菇个味几正,有少少似口水鸡个汁!其实就唔算话好抵食,但间唔中食一次都ok,虽然间店细左小小,但坐都坐得算舒服!但如果多人黎食就最好 book位啦~~咁就确保一定有位😃😃
更多
系荃湾开左劲耐既酸菜鱼终於都去左试,食完鱼可以再叫配料!今次试左个酸菜海鲈鱼,系鱼好大条!啲肉好实、同埋无咩骨,都几好味。
24 浏览
0 赞好
0 留言
我地叫左酸菜小辣,岩岩食个时无咩辣味,叫佢额外比啲辣椒黎😂😂点知食食下愈滚愈辣,好过瘾呀!
19 浏览
0 赞好
0 留言
之後配菜叫左凉拌金菇个味几正,有少少似口水鸡个汁!
其实就唔算话好抵食,但间唔中食一次都ok,虽然间店细左小小,但坐都坐得算舒服!但如果多人黎食就最好 book位啦~~咁就确保一定有位😃😃
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
45
0
2019-07-13 908 浏览
星期五晚book 了2位食惹味烤鱼,店铺细细环境尚算舒适,点餐点了惹味“椒刴鲩鱼~大边”、“薯粉”、“花甲”、“猪红”、“凉拌鲜鱼皮”2个人怕点原条鱼食唔晒,点了大边的鱼,鱼嚟到好大条,浓浓的香辣味已令人食慾大振,鱼新鲜一点也不腥,鱼汤辣汤底有鱼的鲜甜味,辣味不太辣亦没盖过鱼汤鲜味,香辣鱼汤反而突显鱼的鲜味,是一绝配。除鱼外再用鱼汤底滚上薯粉、花甲、猪红味道很不错, 薯粉吸收了辣鱼汤的精华好味无穷,花甲新鲜鲜甜,配上辣汤食完一粒又粒令人食唔停口👍👍猪红滑而爽口,没有猪腥味,质感新鲜,可口好味!凉拌鲜鱼皮美味极品,入口弹牙,配上姜葱花生,伴上生熟油,既不腥又可口,令人食指大动,食完一口又一口,值得推介虽然只点了大边鱼,已感饱肚,食埋其它配菜,满足又饱肚的一餐 店员亦好有礼貌细心,常会主动走来帮忙加汤,值得一赞 👍👍值得下次再光顾
更多
星期五晚book 了2位食惹味烤鱼,店铺细细环境尚算舒适,点餐点了惹味“椒刴鲩鱼~大边”、“薯粉”、“花甲”、“猪红”、“凉拌鲜鱼皮”


28 浏览
0 赞好
0 留言



2个人怕点原条鱼食唔晒,点了大边的鱼,鱼嚟到好大条,浓浓的香辣味已令人食慾大振,鱼新鲜一点也不腥,鱼汤辣汤底有鱼的鲜甜味,辣味不太辣亦没盖过鱼汤鲜味,香辣鱼汤反而突显鱼的鲜味,是一绝配。


花甲
15 浏览
0 赞好
0 留言



14 浏览
0 赞好
0 留言



12 浏览
0 赞好
0 留言



猪红
9 浏览
0 赞好
0 留言



薯粉
13 浏览
0 赞好
0 留言



除鱼外再用鱼汤底滚上薯粉、花甲、猪红味道很不错, 薯粉吸收了辣鱼汤的精华好味无穷,花甲新鲜鲜甜,配上辣汤食完一粒又粒令人食唔停口👍👍猪红滑而爽口,没有猪腥味,质感新鲜,可口好味!


鲜鱼皮
8 浏览
0 赞好
0 留言


6 浏览
0 赞好
0 留言



凉拌鲜鱼皮美味极品,入口弹牙,配上姜葱花生,伴上生熟油,既不腥又可口,令人食指大动,食完一口又一口,值得推介


虽然只点了大边鱼,已感饱肚,食埋其它配菜,满足又饱肚的一餐


店员亦好有礼貌细心,常会主动走来帮忙加汤,值得一赞 👍👍

值得下次再光顾
辣刴院鱼(大边)
20 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-06-28
用餐途径
堂食
人均消费
$200
推介美食
花甲
猪红
薯粉
鲜鱼皮
辣刴院鱼(大边)
  • 凉拌鱼皮
  • 香辣味烤鱼
等级4
732
0
2019-07-10 569 浏览
这天朋友相约於荃湾吃饭,这次我安排了一同前往吃烤鱼,全因为我想念於深圳吃烤鱼的味道,朋友之前已经嚟过,充满内地的感觉,重口味的感觉, 听到他这样说,使我更加期待。食物方面,当然点选的就是香辣味烤鱼,辣度方面,更可选择自己喜爱的。 我最欣赏的就是他和内地吃的时候一样,也是一个炉端上,完全可以保持食物的温度,又不会把食物烹调过度,另外,鲜鱼方面,鲜嫩可口,配合烤鱼独有酱汁,真是充满风味。没空回内地,而想吃烤鱼的朋友,又多了一个新选择。
更多
这天朋友相约於荃湾吃饭,这次我安排了一同前往吃烤鱼,全因为我想念於深圳吃烤鱼的味道,朋友之前已经嚟过,充满内地的感觉,重口味的感觉, 听到他这样说,使我更加期待。
36 浏览
0 赞好
0 留言


20 浏览
0 赞好
0 留言


17 浏览
0 赞好
0 留言


37 浏览
0 赞好
0 留言


17 浏览
0 赞好
0 留言


食物方面,当然点选的就是香辣味烤鱼,辣度方面,更可选择自己喜爱的。 我最欣赏的就是他和内地吃的时候一样,也是一个炉端上,完全可以保持食物的温度,又不会把食物烹调过度,另外,鲜鱼方面,鲜嫩可口,配合烤鱼独有酱汁,真是充满风味。
23 浏览
0 赞好
0 留言


没空回内地,而想吃烤鱼的朋友,又多了一个新选择。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
16
0
2019-06-26 423 浏览
心血来潮想食烤鱼,近近地系荃湾食啦!见到有好多唔同鱼同味道拣,仲有辣度!因为朋友食唔到辣,最後拣左酸菜味烤鱼...大大条鱼食到劲饱,鱼肉好嫩滑又冇骨,酸菜味配鱼肉好夹又入味唔驶返大陆都食到正既烤鱼
更多
心血来潮想食烤鱼,近近地系荃湾食啦!

见到有好多唔同鱼同味道拣,仲有辣度!因为朋友食唔到辣,最後拣左酸菜味烤鱼...
22 浏览
0 赞好
0 留言

大大条鱼食到劲饱,鱼肉好嫩滑又冇骨,酸菜味配鱼肉好夹又入味
唔驶返大陆都食到正既烤鱼
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
106
0
2019-06-20 302 浏览
在国内,烤鱼就吃得多,而且味道也大致都好,今天来试试位於荃湾的这家烤鱼店,店家不算大,但整齐乾净,一走进店内,烤鱼的香气扑鼻而来,特别是那股特有的川香,已经让人垂涎欲滴......我们两个叫了细边,一大盘铺满了香辛料的鱼,在炖锅里噗噗噗的冒着热气,伴着香芹、青瓜、洋葱、蒜头食材丰富,品尝起来也层次丰富。先夹一两根配菜试试味,一放进口里,就已经享受到它独有的滋味,再吃一口鱼,雪白的鱼肉被酱汁包裹着,又嫩又辣,又香又麻,我连吃了好几口,鱼新鲜,肉质鲜甜,主要是这特有的酱汁,把烤鱼带入更高的境界,香、浓、麻、辣,一流!
更多
在国内,烤鱼就吃得多,而且味道也大致都好,今天来试试位於荃湾的这家烤鱼店,店家不算大,但整齐乾净,一走进店内,烤鱼的香气扑鼻而来,特别是那股特有的川香,已经让人垂涎欲滴......我们两个叫了细边,一大盘铺满了香辛料的鱼,在炖锅里噗噗噗的冒着热气,伴着香芹、青瓜、洋葱、蒜头食材丰富,品尝起来也层次丰富。先夹一两根配菜试试味,一放进口里,就已经享受到它独有的滋味,再吃一口鱼,雪白的鱼肉被酱汁包裹着,又嫩又辣,又香又麻,我连吃了好几口,鱼新鲜,肉质鲜甜,主要是这特有的酱汁,把烤鱼带入更高的境界,香、浓、麻、辣,一流!
12 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
5 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
51
0
2019-05-19 543 浏览
烤鱼我好少食大多数打边炉,巧合相约旧同事她好喜欢食鱼,她预约了位於荃湾一间叫「八一蕃巴蜀烤鱼店」我乐意试试,一般我所拣烤鱼是鲩鱼但今次拣了多宝鱼,对我来说几特别!我怕辣所以同事迁就我点了酸菜鱼,鱼肉质感很滑啖啖肉渗入汤汁更鲜味更醒胃而且配料又多!我同学起初担心只得我和她食唔晒,她太睇少我!我们不但食得下还要追加其他配料,由於我们是鱼痴所以追加了鱼鲛及鱼滑仲有薯粉,它配上了汤汁简直是一绝!不得不提关於侍应的工作态度,她们笑容常挂面,很多时候都积极工作很主动服务我们,这样的表现令到作为食客的我们食得很开心,一定俾过like👍佢地!
更多
烤鱼我好少食大多数打边炉,巧合相约旧同事她好喜欢食鱼,她预约了位於荃湾一间叫「八一蕃巴蜀烤鱼店」我乐意试试,一般我所拣烤鱼是鲩鱼但今次拣了多宝鱼,对我来说几特别!我怕辣所以同事迁就我点了酸菜鱼,鱼肉质感很滑啖啖肉渗入汤汁更鲜味更醒胃而且配料又多!我同学起初担心只得我和她食唔晒,她太睇少我!我们不但食得下还要追加其他配料,由於我们是鱼痴所以追加了鱼鲛及鱼滑仲有薯粉,它配上了汤汁简直是一绝!不得不提关於侍应的工作态度,她们笑容常挂面,很多时候都积极工作很主动服务我们,这样的表现令到作为食客的我们食得很开心,一定俾过like👍佢地!
28 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
69
0
2019-05-05 388 浏览
星期六全日都落住雨都令到人唔太想出街,再加上呢排减肥要谂下有D咩菜系健康D。谂下谂下就不如去#荃湾八一蕃啦… 呢间系我在香港食过咁多间烤鱼煲个人觉得系最好食,而今次我地就叫左酸菜鲩鱼(大边),🐟好鲜同滑,食落一d都唔会有泥味,重有加左孜然令果🐟更加香**食呢个烤鱼我一定会叫果全份配菜 (内有芹菜、金菇、秀珍菇、大豆芽、芫荽、鸡髀菇等)因为D菜索左果鱼汤劲正。夫妻肺片厨师👨‍🍳今日落料重手左偏咸,整体都唔错。
更多
13 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言

13 浏览
0 赞好
0 留言
星期六全日都落住雨都令到人唔太想出街,再加上呢排减肥要谂下有D咩菜系健康D。谂下谂下就不如去#荃湾八一蕃啦… 呢间系我在香港食过咁多间烤鱼煲个人觉得系最好食,而今次我地就叫左酸菜鲩鱼(大边),🐟好鲜同滑,食落一d都唔会有泥味,重有加左孜然令果🐟更加香**食呢个烤鱼我一定会叫果全份配菜 (内有芹菜、金菇、秀珍菇、大豆芽、芫荽、鸡髀菇等)因为D菜索左果鱼汤劲正。夫妻肺片厨师👨‍🍳今日落料重手左偏咸,整体都唔错。
题外话/补充资料: 识食一定要加配个配菜$38,因果D菜索左果鱼汤更加正
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-04
用餐途径
堂食
人均消费
$150 (晚餐)
推介美食
  • 酸菜鱼
等级3
55
0
2019-03-24 574 浏览
话说都有一阵子没返到内地食烤鱼好耐啦今日又发开神经突然又好想食下烤鱼但夜晚晚行街又唔会返内地食啦所以就上网搵到呢间系香港食烤鱼的地方原来好近好方便荃湾近近就有一间仲要都唔难就去到咁我就紧系事不宜迟地出发去八一食烤鱼啦好彩我食个段时间系6点D人好多都未开始食饭所以都系等左一阵就有位啦我本身唔系好食得好HOT所以呢就选左酸菜味的多宝鱼啦之後就选左D 火锅配料估唔到又真系几多配料价钱仲系几亲民饮品我就非常欣赏佢地自家味道的共厨家作生津李乾苹果茶饮落都好清新鱼皮好脆呀午餐肉就正正常常生粉皮就之前未试过落落去估唔到落去又几好食啊弹牙又滑几过瘾最後紧系个主角 酸菜鱼啦多宝鱼的质感真系好好呀鱼味就唔算好浓但就同酸菜鱼好MATCH埋单两个人价钱都正正常常
更多
话说都有一阵子没返到内地食烤鱼好耐啦今日又发开神经

突然又好想食下烤鱼
但夜晚晚行街又唔会返内地食啦
所以就上网搵到呢间系香港食烤鱼的地方
原来好近好方便

荃湾近近就有一间
仲要都唔难就去到
咁我就紧系事不宜迟地出发去八一食烤鱼啦
34 浏览
0 赞好
0 留言

好彩我食个段时间系6点
D人好多都未开始食饭
所以都系等左一阵就有位啦
我本身唔系好食得好HOT
528 浏览
1 赞好
0 留言

所以呢就选左酸菜味的多宝鱼啦
598 浏览
0 赞好
0 留言

之後就选左D 火锅配料
估唔到又真系几多配料

价钱仲系几亲民
饮品我就非常欣赏佢地自家味道的共厨家作生津李乾苹果茶
110 浏览
0 赞好
0 留言

饮落都好清新
63 浏览
0 赞好
0 留言

鱼皮好脆呀

午餐肉就正正常常
34 浏览
0 赞好
0 留言

生粉皮就之前未试过落落去
估唔到落去又几好食啊
弹牙又滑几过瘾
35 浏览
0 赞好
0 留言

最後紧系个主角 酸菜鱼啦
多宝鱼的质感真系好好呀
鱼味就唔算好浓
但就同酸菜鱼好MATCH

埋单两个人价钱都正正常常
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-01-23
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$200 (晚餐)
推介美食
  • 多宝鱼
等级4
171
0
2019-03-15 514 浏览
前阵子在深圳试了一家酸菜鱼,所以回到香港之後一直念念不忘,直到今天来到这家荃湾 近戴麟趾後面街 的八一番 巴蜀烤鱼店 ,到来回味一下烤鱼的滋味。 我们先看了一条 ( 钳鱼 )原条 $268。因为我们不能吃辣,所以就没有加辣椒。烤鱼的肉质非常鲜味,而且口感也十分好,鱼肉有点微微的甜味,配起酸菜鱼来非常下饭。 可惜 原条鱼的 size 份量 普通 。但烤鱼的味道很足够,另外再点了一份馄饨,馄饨里面也有鲜虾, 馅料 的味道 适中,吃起来也很滋味,还有吃他们家的醉鸡, 醉鸡的鸡肉 皮薄嫩滑。整体下来我们都觉得这家店的烤鱼很好吃,还有很好的用餐环境,让我们可再次享受到 烤鱼的滋味。
更多
前阵子在深圳试了一家酸菜鱼,所以回到香港之後一直念念不忘,直到今天来到这家荃湾 近戴麟趾後面街 的八一番 巴蜀烤鱼店 ,到来回味一下烤鱼的滋味。 我们先看了一条 ( 钳鱼 )原条 $268。因为我们不能吃辣,所以就没有加辣椒。烤鱼的肉质非常鲜味,而且口感也十分好,鱼肉有点微微的甜味,配起酸菜鱼来非常下饭。 可惜 原条鱼的 size 份量 普通 。
但烤鱼的味道很足够,另外再点了一份馄饨,馄饨里面也有鲜虾, 馅料 的味道 适中,吃起来也很滋味,还有吃他们家的醉鸡, 醉鸡的鸡肉 皮薄嫩滑。整体下来我们都觉得这家店的烤鱼很好吃,还有很好的用餐环境,让我们可再次享受到 烤鱼的滋味。
10 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
239 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-03-11
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐