全日雞實驗所,北角分店,係和富美食廣場入面,都相當方便既地點😎好闊落既座位,土耳其風裝修都幾靚,全日雞餐牌好簡單,就係雞🐥🐥🐥🐥🐥好期待全日飯餐🌟揀左雞脾既部位,每個飯餐都包左香噴噴香飯、無味精靚湯同埋醬油小黃瓜,個set好靚😍靚湯100%無味精,清得黎仲有椰子味,小黃瓜好清新,開胃菜,主角雞脾份量都幾多,一夾🥹係睇得見既嫩滑,加三色醬汁食,滑到爆炸,非常好味🤤雞味都勁濃,一啲都唔油,配埋香飯無得輸🥳另一個餐雞翼、雞胸、上脾,加左$15轉下庄例牌,雞量仲多🤩雞胸都滑到爆既口感,加埋肉汁,真材實料好味道👍🏻桑拿瑤柱肉餅,大大塊但食落超腍滑,口感嫩,瑤柱味令肉飯好鮮,好高質😋冷泡烏龍茶清新地完成一餐整體極高質,絶對係我食過最好食既雞飯之一,真必食🫶🏻如果非港島人士,全日雞實驗所仲有一間分店係旺角👉🏻 旺角通菜街80號地舖 👈🏻,依個價錢無得唔食既嫩滑雞🐤

溫泉雞脾飯餐

香飯
雞飯
雞胸
2025-03-11 527 浏览
有間海南雞專門店,糧尾想食雞就啱晒,佢地啲飯餐勁抵嗌,雖然旺角都有分店但今次約過海嘅胃民食雞,北角都有分店,大家都方便一個set有香噴噴香飯、無味精靚湯、醬油小黃瓜、三色醬汁同飲品,幾十蚊有個全餐,性價比極高是日靚湯應該係粉葛湯,清清地濕吓口都唔錯醬油青瓜切粒上,粒粒爽口醃得香口跟餐有勁大碗香飯,即係油飯,粒粒皆入味,好有油香咁抵就豪啲嗌份雞髀,金黃色嘅雞皮下,係超嫩滑嘅雞肉,連餐有三色醬汁,薑蓉磨得好幼,辣醬同甜豉油都好正雞髀係下半身,大胃想試埋海南雞嘅上半身,有雞全翼、雞槌同雞胸同樣非常滑口,一啲都唔嚡,而且一份例牌好大碟除咗海南雞,呢間仲有好正嘅桑拿瑤柱肉餅,肉質又爽又彈打得極具質感,濕度啱啱好,肉香瑤柱鮮香俱全跟餐有嘢飲跟,除咗罐裝汽水同烏龍茶之外更有期間限定熱柚子蜜,都係免費跟餐,暖身消滯又唔太甜

但今次約過海嘅胃民食雞,北角都有分店,大家都方便

雞髀

一個set有香噴噴香飯、無味精靚湯、醬油小黃瓜
、三色醬汁同飲品,幾十蚊有個全餐,性價比極高

是日靚湯應該係粉葛湯,清清地濕吓口都唔錯

醬油青瓜切粒上,粒粒爽口醃得香口

跟餐有勁大碗香飯,即係油飯,粒粒皆入味,好有油香

例牌(上庄)

同樣非常滑口,一啲都唔嚡,而且一份例牌好大碟

桑拿瑤柱肉餅

除咗海南雞,呢間仲有好正嘅桑拿瑤柱肉餅,肉質又爽又彈

轉香飯

打得極具質感,濕度啱啱好,肉香瑤柱鮮香俱全

跟餐有嘢飲跟,除咗罐裝汽水同烏龍茶之外

更有期間限定熱柚子蜜,都係免費跟餐,暖身消滯又唔太甜
2025-03-10
雞髀
例牌(上庄)
轉香飯
  • 全日桑拿瑤柱肉餅飯餐
2025-03-25 184 浏览
之前係旺角見到佢嘅另一間分店(地址:旺角通菜街80號地舖)經常排長龍都未有機會去食,今次咁岩去開北角做野,收工之後就去佢嘅北角分店度碰吓運氣,好彩因為時間尚早唔係好多人😆 佢呢度嘅雞就出晒名啦,所以一定要嗌返一個雞餐,另外見到佢有個蒸肉餅餐,賣相睇落都唔錯,所以又試吓。每個套餐都跟飯、湯、小黃瓜前菜同一杯飲品。特別要一提佢個湯,好香椰子味,飲落好清甜,有驚喜。📎雞翼雞胸上髀配油飯:雞肉夠嫩滑,就算係雞胸都唔會鞋,啖啖肉。油飯食落香口惹味,食哂成碗都唔會覺得油膩。📎桑拿瑤柱肉餅:肉餅夠嫩滑,入面真係有好多一絲絲既瑤柱,真材實料,而且加左瑤柱既肉餅仲多咗海鮮鮮味,非常送飯。📎柚子蜜:杯底好多柚子蜜,好足料,好濃既柚子香但又唔會太甜,暖胃解膩。

• 全日桑拿瑤柱肉餅飯餐
2025-03-23 137 浏览
北角和富美食廣場入面,有間主力賣海南雞🐓飯嘅餐廳,被譽為全香港最好食嘅海南雞😳,真係要試吓🙋🏻‍♀️,一路食嘅時候都見唔少人幫襯,品質應該有保證😆❣️全日飯餐(雞翼、雞胸、上髀) $60飯餐包一碗香飯、無味精靚湯、醬油小黃瓜同飲品,香飯🍚滿滿雞油香味,食落粒粒分明,靚湯飲到椰子🥥味,而且無味精,好健康🤩,小黃瓜爽口,食完雞再食好清爽🤪,跟餐可以揀汽水🥤或者熱柚子蜜,柚子蜜有柚子嘅香,好新鮮,消膩暖胃😋,飯餐價錢的高低就在於揀海南雞嘅部位,被稱為全香港最好食嘅海南雞真係當之無愧😆,就算揀雞胸都完全唔鞋🙂,仲好嫩滑,雞皮好彈,夾埋一齊食雙重口感,仲好有雞味👍🏻,點埋三色醬料更加惹味🤪,❣️全日飯餐(雞髀) $70食海南雞必食雞髀位,肉質比雞胸更嫩滑😋,而且份量絕冇偷雞🤣,加多$10都抵😜❣️例牌(下庄) $65唔夠喉叫多個例牌下庄,份量比正常飯餐嘅多😊,如果鍾意啖啖肉嘅朋友不妨叫呢個試吓🫰🏻👅好味度:9.5(10分滿分)真喺好想講食雞有雞味😂,雞肉脂肪分佈均勻,食落嫩滑同啖啖肉,而且價錢都係$6x-7x,值得Encore🤟🏻,如果唔係住港島嘅朋友,都可以去旺角分店(旺角通菜街80號地舖)試吓🤓🍽️全

❣️全日飯餐(雞翼、雞胸、上髀) $60

❣️
全日飯餐(雞髀) $70

❣️例牌(下庄) $65

👅好味度:9.5(10分滿分)

🍽️全日雞實驗所
2025-03-20 130 浏览
溫泉海南雞髀飯餐|💰$70海南雞飯永遠唔會食厭🤤發現北角富美食廣場呢到有間主力賣海南雞飯,晚巿都幾多人排隊,搞到心郁郁試下係咪真係咁值得食,試過先知佢原來真係幾正🤣原價$60,加咗$15 upgrade做雞髀🍗超嫩滑,黃澄澄嘅雞皮令人好有食慾附送嘅香飯味道唔錯,冇油飯咁膩但依然香口🙌價錢包埋✨小食、✨是日靚湯同✨飲品,性價比真係幾高~湯品好鮮甜飲得出冇味精👍🏻飲品方面揀咗新品🍋熱檸蜜,杯底真係海量檸蜜🤣食完成個人暖晒!大推💕
溫泉海南雞髀飯餐|💰$70

附送嘅香飯味道唔錯,冇油飯咁膩但依然香口🙌

價錢包埋✨小食、✨是日靚湯同✨飲品,性價比真係幾高~

2025-03-20 103 浏览
全日雞的北角店,就是在北角和富的Food Court,比起一般的空間感較少,地點也難找,在旺角的人流的支持度,老實說可以租一個更多人流的地方,一直以為這是分店,但原來這才是本店。至於海南雞的水準和兩家分別不大,雞肉入味而且夠爽,沒有安排雞髀位置更能表達出餐廳的功能,雞皮和雞肉之間沒有雞油啫喱,個人認為見仁見智啦,就是會再清爽一點,至於從雞肉的淡黃色就見到湯汁滲入去雞肉之中,味道比一般的更濃。今次直接點雞,色彩偏淡,吃起來味道比較柔和但欣賞飯粒粒粒分明,不會糊起來,能夠保持乾爽的口感。瑤柱肉餅是最推介的附加小菜,肉汁多,肉餅口感起膠,再加上瑤柱本身的鹹香結合肉餅本身的鮮味,比起普通的涼拌小菜更有誠意。The North Point branch of All-Day Chicken, situated in Wo Fu Food Court, features a compact layout and less accessible location compared to its Mong Kok counterpart, which surprisingly serves as th

The North Point branch of All-Day Chicken, situated in Wo Fu Food Court, features a compact layout and less accessible location compared to its Mong Kok counterpart, which surprisingly serves as the flagship store. Their Hainanese chicken maintains consistent quality across branches—flavorful, tender meat with broth-infused yellowish hues, served leaner without thigh cuts and minimal gelatinous fat for a cleaner bite. During this visit, the milder-toned chicken offered subtle savoriness, paired with notably fluffy, non-sticky rice. The standout scallop meat patty impressed with its springy texture, juicy richness, and umami depth from salted scallops, surpassing typical side dishes in both craftsmanship and flavor complexity.
2025-02-19 426 浏览
呢個海南雞飯餐原價$60+$15選下莊(包小食、湯、汽水)真係好抵食。講返個主角海南雞,雞肉真係好嫩滑,不過可惜差少少雞味,個香飯比唔上其他海南雞嘅油飯,但如果$60個餐真係無得輸。美食廣場嘅座位都唔差,就算lunch hour都唔使等位。另外加$12瑤柱肉餅,餸飯一流,唔餸飯食我會覺得鹹少少。整體來講,呢間性價比高,如果經開呢頭值得一試。
海南雞下莊飯
2025-02-17
海南雞下莊飯
  • 海南雞
全日雞飯餐都係$60起,想要雞脾可以加$10,套餐仲巳經包括香噴噴香飯+無味精靚湯+醬油小黃瓜+三色醬汁(肉餅除外)+冷泡烏龍茶/罐裝飲品,仲係性價比極高!呢加最新仲推出熱飲"柚子蜜"有柚子香,好新鮮,又可以消膩暖胃,啱曬咁凍嘅冬天飲!全日雞脾餐 $70雞脾肉質非常鮮嫩!保留左雞肉嘅原汁原味,加上一些醬汁更豐富。搭配埋油飯、椰子雞湯同小黃瓜配菜真係好可口。🌟 評分: 8.5/10桑拿瑤柱肉餅餐 $60瑤柱嘅鮮味同肉餅嘅口感非常好。肉餅滑嫩,味道也不會太重,適合喜歡清淡口味的人。搭配小黃瓜可以營養均衡。🌟 評分: 8.5/10除左北角分店,全日雞實驗所另一間分店係旺角 (旺角通菜街80號地舖),夠曬方便!🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8.5/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 9/10💙 性價比: 9/10 📍全日雞實驗所 (北角)北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖

全日雞脾餐 $70

❤️ 味道: 8.5/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 9/10
💙 性價比: 9/10

📍全日雞實驗所 (北角)
2025-02-04 707 浏览
聽講係全香港最好食嘅海南雞🤩🤩全日雞位於北角和富美食廣場,另一分店係旺角通菜街80號地舖。🐤 溫泉海南雞飯 ($60) 呢個海南雞飯真係好正!雞肉嫩滑到唔得了,飯又夠香,加上佢哋特製嘅醬油,簡直係完美配搭,食完仲想再嚟一碗。🍖 桑拿瑤柱肉餅 ($60) 肉餅又鮮又嫩,瑤柱嘅味道好突出,仲有啲香味,口感超級豐富!每一口都令人驚喜,真係好推介。我選擇咗最新推出的柚子蜜,清新的柚子香味為整個用餐體驗增添一絲清爽。整體來說,全日雞既好食又實惠,絕對係香港海南雞的首選!🤩

🐤 溫泉海南雞飯 ($60)

🍖 桑拿瑤柱肉餅 ($60)

2025-02-02 564 浏览
12/1/25 星期日來北角和富中心分店吃海南雞飯,湯唔熱、飯唔熱,只是微溫。今天2/2/25 星期日下午5:45再次來到和富中心分店,非繁忙時間人流少,一行三人,要了兩個海南雞飯、一個肉餅飯,三個湯和三個飯都是唔熱,令人失望。為免浪費,還是把湯和飯吃完,臨走前跟店員反映意見,店員好像有點不明所以,還說他們的東西都是正常的。很明顯這店的水平已經下降,應該不會再來,覺得有點可惜,明明是用心做食物的,但有些事卻兼顧不來。
2025-02-02
之前喺旺角分店試過,全日雞實驗所嘅海南雞飯真係無得輸。最近北角分店開咗,當然要再試一次! 招牌海南雞飯餐$60 已經包哂飲品雞湯小青瓜,加左$10轉髀超滑!!食埋啲邪惡雞皮仲好有雞油香雞胸同雞柳嫩滑得嚟唔鞋口,仲有層薄薄嘅啫喱雞皮,口感好有驚喜。配埋 醬油小青瓜清清爽爽,仲有三款醬汁:黑醬油、辣醬同薑蓉,尤其係薑蓉,幼滑到見唔到薑絲,幾特別!靚湯有淡淡椰香,冇味精,飲得好舒服。 之前喺網上專訪佢哋為咗做到每件雞都嫩滑,用咗自家研發嘅「浸雞機」嚟控制溫度同時間,真係好有心機!而且可以揀雞髀、雞胸、雞柳等唔同部位,想食邊樣就揀邊樣。 另外,新出推出嘅柚子蜜熱飲,柚子香好清新,飲落暖胃又唔膩,幾適合冬天飲📍北角分店:北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖 和富美食廣場C1及C2號舖 📍 旺角分店:旺角通菜街80號地舖 旺角分店成日要排隊,但北角相對冇咁多人。不過夜晚時間都幾旺,想試嘅話最好早啲到!

📍 旺角分店:旺角通菜街80號地舖

2025-01-03 721 浏览
試試北角全港最好食溫泉海南雞飯 之前試過旺角店不嬲都覺得唔錯 今次試試北角店 竟然有都驚喜 簡單記錄一下(餐牌可以睇圖).最有驚喜嘅係⭐️桑拿瑤柱肉餅白飯$60呢一款真係超好食 超重瑤柱香甜味每一啖都可以感受到粒粒瑤柱 肉眼都可以望到而且醬汁都超級送飯 好好食如果鍾意肉餅 一定要試吓.除此之外 當然要是招牌⭐️溫泉海南雞$60可以自己揀唔同部位 雞翼 雞胸 上髀 雞胸 雞柳$60如果雞髀位需要加$10今次就冇見到啫喱 但雞肉肉眼可見嫩滑 雞皮金黃色除此之外 仲有冇味精椰子雞湯 小食仲有新出飲品柚子蜜有機會路過都可以試吓 你哋又覺得點呢?.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_北角.#全日雞實驗所 (北角)地址:北角和富道21-53號和富地庫B50-51號舖和富美食廣場C1及C2號舖..#飲食 #美食 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港好去處 #天后美食 #鰂魚涌美食 #炮台山美食 #炮台山必食 #天后必食 #北角美食 #北角必
最有驚喜嘅係⭐️桑拿瑤柱肉餅白飯$60
如果雞髀位需要加$10
今次就冇見到啫喱 但雞肉肉眼可見嫩滑 雞皮金黃色
除此之外 仲有冇味精椰子雞湯 小食
仲有新出飲品柚子蜜
有機會路過都可以試吓 你哋又覺得點呢?
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_北角
#全日雞實驗所 (北角)

#飲食 #美食 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #香港好去處 #天后美食 #鰂魚涌美食 #炮台山美食 #炮台山必食 #天后必食 #北角美食 #北角必食 #海南雞 #海南雞飯 #肉餅 #肉餅飯
2024-10-24 1085 浏览
一入舖店員就叫我坐入面位。佢D位好窄。我講完唔該坐出面個男仔有稍微借比我入。行到長凳位佢個女朋友肥肥哋就直接開口鬧我話我阻著佢食嘢。鬧得勁難聽。話我袋差D打到佢又鬧我係大陸人(我唔係…)。係咁吵。大佬我講咗唔該啦….心情勁差咁要咗個雞飯。D雞唔滑… 偏硬重要好重雪櫃味。 食完走又比隔離唧… $60… 唔算真係平。唔低食。仲要同D咁嘅質素嘅人一齊。不如食間好D嘅…有friend介紹話呢間好好食好低食我先去試。旺角呢頭咁多泰國海南雞店。D嘢食真係比唔過。

今日去北角做體檢。就搵下北角有咩好食。見網上好多人推介北角既全日雞實驗所,所以特登走嚟食。我就叫左海南雞飯餐,朋友就叫左海南雞飯(胸+雞柳)首先要講嘅係個海南雞飯:雞胸&雞柳處理得還可以,唔會鞋口。雞肉正常,有少量雞味,但唔算好滑。個湯自稱係無味精。飲落口係微清甜,味淡。而且飲完後無口渴,應該真係無加味精。烏龍茶味道一般,偏淡味。最令我感到意外既,反而係個飯。我唔肯定係咪用左糯米。個飯除左有淡淡既雞油外,佢係有糯米果種煙韌而且偏硬身既口感。好食。我個人覺喜歡海南雞係偏向香滑。所以如果只講雞,我心中有2間既海南雞係做得比依間滑&香。但如果講個油飯,依間就會係我第一選擇。
今日去北角做體檢。就搵下北角有咩好食。
見網上好多人推介北角既全日雞實驗所,所以特登走嚟食。
我就叫左海南雞飯餐,朋友就叫左海南雞飯(胸+雞柳)

首先要講嘅係個海南雞飯:

烏龍茶味道一般,偏淡味。

2024-10-01 1051 浏览
呢間餐廳全日雞實驗所一直都收藏着,一直等機會過嚟試吓!曾經睇過佢嘅報道,佢曾經喺深水埗開店,報道了有關店主怎樣堅持,去要做好出色嘅海南雞,所以一直上嚟試吓!特登過去北角試吓,不過地點有啲難搵,餐廳匿埋喺一個屋苑basement嘅food court入邊,好處係完全唔需要排隊,直接入去,就可以落order!當日係一個中午,只有六七個人,大把位,呢度係先俾錢,就等通知取餐。我特登加咗錢,叫咗大份嘅海南雞,仲特登加咗個肉餅。計埋相當經濟實惠!先講海南雞,啲肉好嫩滑,真係幾好食!完全唔覺得好肥!另外碗油飯亦都好出色,難得係碗湯都唔錯!但係最難得嘅,嗰個肉餅!真係好重瑤柱味,真係好好食!今次食到好飽,好滿足,下次一定會再嚟幫襯!
海南雞
海南雞