餐厅: 傷心酸辣粉 (越秀廣場)
资讯:

🔸紅油海蜇($32)🔸清爽脆口,而且仲有少少辣辣地🌶🌶簡直係一碟開胃嘅涼菜🤤🤤🔸皇牌酸菜烤魚($88/位)🔸嘩,好吸晴😍😍一上枱就見到條魚🐠🐠仲大過個盤🍽🍽未食已經流晒口水🤤🤤份量好多,一定足夠啱兩個人食👩🏼‍🤝‍👩🏻👩🏼‍🤝‍👩🏻而且一啲腥味都冇,魚肉仲🐠🐠好白滑,食到停唔到口🤤🤤條魚好明顯係有煎過,所以一啲都唔油膩👍🏻👍🏻我地一開始就嗱嗱臨食晒條魚🐠🐠之後就加水變打邊爐🍲🍲任食所有配料🤩🤩任飲所有無酒精飲品🤩🤩咁嘅價錢食到咁多嘢食,真係冇得彈👏🏻👏🏻
🔸紅油海蜇($32)🔸
清爽脆口,而且仲有少少辣辣地🌶🌶簡直係一碟開胃嘅涼菜🤤🤤

🔸皇牌酸菜烤魚($88/位)🔸
條魚好明顯係有煎過,所以一啲都唔油膩👍🏻👍🏻
我地一開始就嗱嗱臨食晒條魚🐠🐠之後就加水變打邊爐🍲🍲
任食所有配料🤩🤩
任飲所有無酒精飲品🤩🤩
咁嘅價錢食到咁多嘢食,真係冇得彈👏🏻👏🏻
2022-01-22
2022-01-22 81 浏览
好耐以前喺深水埗幫襯過傷心酸辣粉,覺得個名好得意就入去睇吓啦!都係麻辣主打啦!咁結果有機會再幫襯嘅時候,佢哋已經提升就做火鍋,仲要係放題,咁性價比係真係幾高嘅,咁我真係買餸都唔止啦,有肉有魚有菜嘢飲任飲真係好開心㗎 !順帶一提試過下午茶餐我又唔敢再食啦,因為係自己傻傻地走去叫喇沙湯粉咁梗係唔係嗰回事啦!不過夜晚雞煲啊打邊爐啊呢啲確實係益街坊價錢,正啊!👏🏻👏🏻👏🏻😬😬😬
2022-01-20 94 浏览
最近見到傷心酸辣粉只需$108就可以食到2小時烤魚/雞煲放題🤩🤩有重慶麻辣雞煲、烤魚、胡椒豬肚雞煲同藥膳雞煲四選一,超吸引😎😎食唔到辣既我就揀左藥膳雞煲,一打開就已經聞到好香濃既藥材味☺️☺️估唔到咁足料😙😙入面有紅棗、當歸等,飲落仲幾鮮美添,而雞肉都好嫩滑又入味🤤🤤🤤自助吧有各式各樣既火鍋配料,包括牛肉、豬肉、蝦、丸類及時令蔬菜等,質素都唔錯架😆😆我最推介佢地既豆卜同蝦,豆卜索哂藥膳同雞既精華,超惹味🤤🤤唔好睇見D蝦咁細隻就唔正,食落好鮮甜架😍而且用竹簽叉住食好方便,唔怕整隻手🥳🥳飲品方面有各款汽水同紙包飲品等,全部都係任飲,呢個雞煲放題真係抵到爛👍🏻👍🏻👍🏻

2022-01-16
午餐
1K
2022-01-08 67 浏览
$108就可以食烤魚/雞煲/胡椒豬肚煲放題兩小時包火鍋配料同飲品 任飲任食店內提供烤魚同雞煲放題,2位起計重要無加一之前已經同朋友特登黎過一次趁住禁晚市堂食再來多次今次叫左個小食,酸辣土豆絲好爽口,而且辣得好過癮自取區配料,丸類,蔬菜類,肥牛,豬肉,豬紅,寬粉等等,質素都不錯麻雀雖小但種類也不少除紙包飲品,汽水外,更有啤酒提供老檀酸菜味 原條沙巴魚🐟烤魚份量十足,好大條超厚肉,重點係唔多骨而且炸得香脆,酸菜越煮越濃味配料個人最愛魷魚,好鮮味寬粉煙煙韌韌,好吸湯平平地經過不妨試下
$108就可以食烤魚/雞煲/胡椒豬肚煲放題
兩小時包火鍋配料同飲品 任飲任食

店內提供烤魚同雞煲放題,2位起計
重要無加一
之前已經同朋友特登黎過一次
趁住禁晚市堂食再來多次

今次叫左個小食,酸辣土豆絲
好爽口,而且辣得好過癮

麻雀雖小但種類也不少

除紙包飲品,汽水外,更有啤酒提供

老檀酸菜味
原條沙巴魚🐟
烤魚份量十足,好大條超厚肉,重點係唔多骨
而且炸得香脆,酸菜越煮越濃味

配料個人最愛魷魚,好鮮味

寬粉煙煙韌韌,好吸湯

平平地經過不妨試下
2022-01-07 62 浏览
以往嚟傷心酸辣粉都係食酸辣粉,出咗放題之後一直都好想試,終於今日經過順便嚟試下! 每位只係$108,好抵!除咗烤魚、仲有雞煲、胡椒豬肚煲辣度:可以揀BB辣、小辣、中辣、大辣..我地揀咗中辣,可以接受,好香辣,唔算好麻。之後仲要加水做火鍋,同時間啲辣椒會越煮越辣,所以辣度上冇點改變烤魚:好大條魚,好厚肉。魚有煎過下,夾嘅時候就唔會好易爛。煮滾之後就好快啲食,如果唔係煮得耐會變鞋口。啱啱煮滾,肉質就好嫩滑,而且冇咩細骨,啖啖肉,吸晒啲湯汁,好惹味!配料:有好多配料,可以係出面嘅雪櫃度攞,有蔬菜、肉類、丸類、麵等。👍🏻🍜薯粉:呢個必落,可以吸晒啲湯汁👍🏻🐟魚餅:好彈牙,煮落會吸到湯汁,食落辣辣地👍🏻🥩牛肉:唔算太肥,好食!仲包埋任飲飲品,放題飲品唔止紙包飲品同埋汽水,仲包幾款啤酒🍻我地仲叫咗兩款小食:海蜇脆耳:份量唔少,叫咗小辣,但竟然覺得佢比中辣嘅麻辣烤魚更加辣😹鹽焗手撕雞:雞肉好嫩滑,每塊都有雞皮🥳 好食!

辣度:可以揀BB辣、小辣、中辣、大辣..

👍🏻🍜薯粉:呢個必落,可以吸晒啲湯汁
👍🏻🐟魚餅:好彈牙,煮落會吸到湯汁,食落辣辣地
👍🏻🥩牛肉:唔算太肥,好食!

我地仲叫咗兩款小食:

鹽焗手撕雞:雞肉好嫩滑,每塊都有雞皮🥳 好食!
2022-01-07 53 浏览
最近發現傷心酸辣粉原來有做雞煲火鍋放題,所以特登嚟試吓。兩小時任飲任食都只係每人$108,有多款雞煲肉骨茶煲同埋烤魚可供選擇,食完雞煲或者烤魚就可以加湯打邊爐。火鍋放題食材全部自助形式,有菇有菜有丸有豬紅豆腐,同埋豬肉雞肉牛肉等等十分多選擇。最特別係呢度嘅丸類款式十分之多,而且大部份都係流心丸,感覺幾有誠意。放題飲品選擇都唔少,而且仲有啤酒任飲添!放題仲有春卷同番薯任食,春卷都幾香脆可口。招牌雞煲我哋就香辣啤酒雞,一上枱就聞到好香嘅啤酒味,食落香辣可口,而且雞肉嫩滑,都幾高質素!丸類繁多目不暇給,最正係大部份都係流心嘅!肥牛質素都唔錯,咁嘅價錢真係好抵食!
最近發現傷心酸辣粉原來有做雞煲火鍋放題,所以特登嚟試吓。

放題飲品選擇都唔少,而且仲有啤酒任飲添!

放題仲有春卷同番薯任食,春卷都幾香脆可口。

丸類繁多目不暇給,最正係大部份都係流心嘅!

肥牛質素都唔錯,咁嘅價錢真係好抵食!

2022-01-04 55 浏览
今日去新蒲崗揾個朋友 順便一齊食個靚飯醫醫個肚 行行下見到傷心酸辣粉有個好抵食既放題 每人都係100蚊鬆啲 飲品同啲火鍋配料都係無限追加 抵到暈👏🏻👏🏻👏🏻有4種放題揀 入到去我地就好快咁揀左雞煲放題 要左小辣 真心推介😍😍點完無耐就好快有職員拎個爐同雞煲黎 然後我地就出去拎野食喇 食物都比我想像中多 呢個收費真係扺到爆!雞有半隻 唔多唔少岩岩好 大細都適中 都幾入味同滑 不過就唔算太辣 食得辣既朋友可以嗌中辣/大辣喔🌶芝士腸 肥牛 豬皮 仲有芝心丸我同朋友都食左好多 佢仲有豬紅同薯粉架 我地仲叫左個涼拌牛柏葉黎食 真係有驚喜 又幾好味喎 唔錯唔錯 食食下清曬碟牛栢葉了🥰飲品都有好多選擇 連啤酒都有架! 另外順帶一提 呢度係自助加湯架 十分方便~🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️呢個價錢真心抵 仲要唔洗自己洗碗執碗 如果想打個邊爐 或者食烤魚雞煲 呢間都係一個唔錯既選擇😜😜

爸爸自從一年前食過烤魚後,就開始迷上這道惹味菜式~之前食過的都是麻辣烤魚,今次來到這間專做酸辣粉的鋪頭,就試試轉個新口味,來一條酸菜烤魚,這裏只要$108/位就可以享用火鍋放題,真係好抵食!——————————🔹皇牌烤魚(老壇酸菜味)巴沙魚炸香再放入酸菜湯煮,煮滾即食!這款魚魚骨較少,肉質厚實,就算怕骨的朋友亦可以試試,入口外酥內嫩,最推薦當然是腩位,魚肉更加滑溜!湯底鹹酸比例得宜,不過個人比較喜歡再酸一點,最開心是有芫荽放面齊煮,吃起來就更香。🔸配料雖說價錢好抵食,但配料數量亦不少,選擇尚算豐富!肉類有肥牛、滑牛、雞肉、豬肉等;海鮮就有小蝦、魷魚、魚肉等;當然不少得大量丸類及蔬菜,亦有粉條及薯粉,以這個價錢實在超值。🔹飲料值得一提的是,這邊有不少罐裝飲料外,亦有好幾款紙包清茶,爸爸最喜歡是有任飲啤酒,熱辣辣的火鍋搭配冰凍的啤酒,確實爽🍺
——————————
🔹皇牌烤魚(老壇酸菜味)

🔸配料

🔹飲料

天氣凍想食辣野就諗住過嚟食個酸辣粉,點知依家新出左性價比好高嘅雞煲放題,$108位有兩個鐘,仲唔收加一於是試吓啦招牌麻辣雞煲一上枱就聞到撲鼻而來嘅麻辣香味,色澤吸引,真係色香味俱全,雞肉都朔晒啲汁非常入味又唔會太鞋。火鍋配料種類都唔少,肉類一應俱全例如牛豬雞魚,蔬果類都有五六款,打邊爐唔少得嘅各式各樣嘅丸同腸仔,麵食方面當然唔少得佢哋嘅薯粉仲有闊粉,另外都有即食麵,真係眼花撩亂!放題飲品方面真係多達十幾種,浪括碳酸飲料茶飲果汁類,真係實現飲品自由🤣除咗雞煲做烤魚都覺得值得試!
於是試吓啦

除咗雞煲做烤魚都覺得值得試!

• 招牌麻辣雞煲
2021-12-20 56 浏览
凍凍地中女緊係即刻要補下🤣呢個胡椒豬肚雞真係慳家之選🤭但都好足料,夠胡椒味雞又滑,成個湯成飲哂先再加湯打邊爐😋其他邊爐料都正常算多選擇,包埋嘢飲真心抵,新浦崗新鋪光猛新淨坐得舒服,絕對會encore 😏
2021-12-12 73 浏览
呢幾排天氣咁凍,梗係想食啲熱辣辣嘅嘢,咁啱晏晝經過開就試左呢間,本身諗住食酸辣粉,但見到有雞煲/烤魚放題,價錢咁抵就試咗,仲有多款煲既選擇可以揀😮揀咗招牌麻辣雞煲,本身唔係太食得辣,所以揀左小辣🌶辣度岩岩好,份量都幾多下,蔥蒜辣椒果啲配料都好足好惹味,啲雞都好入味🌟食完雞煲就加湯打邊爐有好多款火鍋配料可以揀,自己鐘意食咩就夾咩,仲有粗幼薯粉可以揀,可以自製麻辣雞煲辣粉😆飲品都幾多選擇,想試埋佢個小食,所以叫左3款店員見到我哋差唔多食完仲送埋豆腐花🌟抵食又好食,午餐同晚餐時段都食到$108 /位 兩位起(120分鐘)海蜇手撕雞 $38麻香雞翼 $28貢菜皮蛋 $28

店員見到我哋差唔多食完仲送埋豆腐花🌟

抵食又好食,午餐同晚餐時段都食到
$108 /位 兩位起(120分鐘)
海蜇手撕雞 $38
麻香雞翼 $28
貢菜皮蛋 $28
新蒲崗好多抵食餐廳,去開mikiki見到傷心酸辣粉都出咗烤魚放題,仲要$108一位咁抵,決定試試。.麻辣烤魚(小辣)🐟🌶條魚幾大條,又唔太多骨,仲愈食愈入味🤤。魚肉都幾厚身,唔會無肉食。湯底辣勁十足,小辣都好夠喉。任食嘅配菜有魚、肉、菜、丸類同少量海鮮,個魷魚🦑幾得意,用長竹籤穿起,好似食緊麻辣燙咁😂飲品方面選擇都唔少,因為食辣野,飲咗勁多包茶。.$108真心抵,食到勁飽,呢個價錢冇得彈。
麻辣烤魚(小辣)🐟🌶

$108真心抵,食到勁飽,呢個價錢冇得彈。
2021-12-04 127 浏览
呢間連鎖店可以話係香港重慶酸辣粉潮流嘅第一代icon。繼佢以後,可以食酸辣粉嘅地方如雨後春筍,越來越多。LadyB 特別尊敬開創先河嘅領軍者。今日黎呢度重溫一下「始作俑者」既味道。簡單招牌傷心酸辣粉,另加腩肉。湯:預設小辣,其他程度嘅辣要另加兩蚊(🤔呢個做法有別於其他酸辣粉店嘅做法,一般係一個價錢有多種辣嘅選擇)雖然係小辣,有少少麻,都足以令ladyB流晒鼻水🌶😮‍💨。湯底係清甜嘅味湯,都算係有誠意👍🏻配料:有好多脆卜卜嘅花生,好好味!仲有少少肉碎同埋菜,都幾豐富☺️腩肉:用五花腩,肥瘦合宜。可能係ladyB比較重口味,所以覺得腩肉味道唔夠出,如果濃味啲,就更正啦🤗服務一流,工作人員都有禮熱心招呼👍🏻簡簡單單嘅酸辣粉,要保持到果種最初另人趨之若鶩嘅水平,其實都唔容易。

簡單招牌傷心酸辣粉,另加腩肉。

服務一流,工作人員都有禮熱心招呼👍🏻

傷心酸辣粉
2021-12-03 73 浏览
傷心酸辣粉🤩🤩而家有放題😉CP值勁高!$108 /位真係好抵~~一啲都唔傷心😌♥️仲好開心Happy😍🤣~呢個放題有好多選擇✨🤩😍有雞煲/烤魚/肉骨茶煲/胡椒豬肚雞煲/藥膳雞煲/滋補雞煲放題✨✨我揀咗酸菜魚放題~唔食得辣嘅朋友仔亦可揀唔辣~✨💕條魚仲好大條好多肉食~✨✨✨出面自助吧有多款食物放題選擇,有肥牛、豬肉、雞肉、蔬菜、丸類、薯粉等等!應有盡有😍😍✨飲品亦都有多款選擇✨⭐️
傷心酸辣粉🤩🤩而家有放題😉

CP值勁高!$108 /位真係好抵~~

我揀咗酸菜魚放題~唔食得辣嘅朋友仔亦可揀唔辣~✨💕
條魚仲好大條好多肉食~✨✨

飲品亦都有多款選擇✨⭐️

2021-11-25 90 浏览
今日去左新蒲崗分店既傷心酸辣粉,任食2小時,只係每位108元,講緊呢個係埋單價,已包晒所有費用。呢個年代仲有$100頭既任食,真係難得,我諗係十幾前既價錢。咁平會唔會無咩野食呢,又唔係WO首先有條魚,魚既味道都合格,佢係炸左一次,然後放入個爐煮,肉質都唔算太諧口。其實都拍得住一D坊間好貴既酸辣魚架啦。除左條魚,出面仲有得任拎食物,有牛丸,魚丸,肥牛,牛肉,雞件。菜有娃娃菜,生菜,芽菜。有蝦串,有八爪魚串。有香腸芝士腸等等呢D大路既打邊爐餸。上面一碗碗鐵碗個D係薯粉。佢仲有兩三款熟食,有春卷,炸魚粒,蕃薯。 我最愛既八爪魚串唔敢講好多野食,但100蚊左右既價錢都有咁多,算好好啦。野飲方面,都係任飲架。有可樂,無糖可樂,雪碧,忌廉,烏龍茶,檸檬茶,桃茶,蘋果茉莉,蘋果綠, 仲有啤酒(不過我唔飲,所以唔知咩牌子)。講真,依家係快餐店打邊爐,唔加任何配料錢都講緊起碼五六十蚊,仲有食完好似無食過野咁,依家108蚊就可以任食任飲3小時,而且以上講既野食,唔敢講超級好味,但有基本水準,肉都有醃過下,都算係好味。

咁平會唔會無咩野食呢,又唔係WO

我最愛既八爪魚串

唔敢講好多野食,但100蚊左右既價錢都有咁多,算好好啦。