2019-11-07 527 浏览
一睇個名就知係今年新開的居酒屋,地理位置未算旺區,竟然都人頭湧湧。店內熱鬧得很,墻上貼滿左清酒嘅標籤,好有日本的感覺◆Summary◇餐牌選擇好多,食物質素也頗高,和牛尤其抵食!超推介🥢石燒和牛 🥢蒲燒鰻魚 🥢黑毛和牛串燒夜晚9點之後仲有清酒梅酒任飲🍶性價比真係幾高————————————————————◆石燒日本A5黑毛和牛 150g◇HKD188二百蚊都唔駛就可以食到A5和牛,自己中意燒到幾成熟都得,和牛雪花紋理好靚,柔軟之間油脂香氣突出,肥美又滿足。CP值超高!◆燒黑毛和牛串◇ HKD48燒得外脆內嫩,仲好Juicy添◆燒和牛舌◇ HKD48厚身又爽口,唔會太乾◆燒鮮鰻魚◇HKD48表皮燒得好脆,滿滿的醬汁非常入味,鰻魚質地彈牙,很是爽脆,有海鰻的口感◆燒廣島生蠔 兩隻◇HKD48幾抵食,生蠔經過茄汁調味,酸酸甜甜幾開胃◆什錦天婦羅◇HKD68天婦羅衣唔會太厚,最抵讚係擺左一陣先食都完全冇泛油 ◆蟹膏飯◇ 石燒和牛+HKD20食和牛點可以少左一碗飯,加一羹蟹膏,將肥美進一步提升,好邪惡啊😈

◆Summary◇

夜晚9點之後仲有清酒梅酒任飲🍶性價比真係幾高
————————————————————

◆石燒日本A5黑毛和牛 150g◇HKD188
和牛串  牛舌串

◆燒黑毛和牛串◇ HKD48
燒得外脆內嫩,仲好Juicy添

◆燒和牛舌◇ HKD48
厚身又爽口,唔會太乾
燒鮮鰻魚

◆燒鮮鰻魚◇HKD48
燒廣島生蠔

◆燒廣島生蠔 兩隻◇HKD48
幾抵食,生蠔經過茄汁調味,酸酸甜甜幾開胃

◆什錦天婦羅◇HKD68
天婦羅衣唔會太厚,最抵讚係擺左一陣先食都完全冇泛油

◆蟹膏飯◇ 石燒和牛+HKD20
和牛串  牛舌串
燒鮮鰻魚
燒廣島生蠔
  • 石燒美國安格斯肉眼扒
  • 燒鰻魚
今晚好想飲返杯🍻每次去完日本返嚟香港就會掛住日本嘅居酒屋,因為可以同朋友慢慢食,坐幾耐都得,唔會怕俾人催你走今日就約咗朋友喺旺角搵咗間好有居酒屋feel嘅餐廳,收工飲酒relax吓!淨係入到去 見到啲裝飾咁有心思就令人坐得好舒服啦☺️兩條友嗌咗杯自家製梅酒,都幾抵呢度做緊買一送一,而且味道都好好,甜度適中,果香味濃,值得一試!👍🏻👍🏻飲酒點少得佐酒小食阿,嗌咗個新出嘅豬仔骨,鹽燒雞皮串同雞泡魚乾。-燒雞泡魚干🐡--燒豬仔骨(4條)🐷-•呢個豬仔骨都整得幾出色,燒得好香口但又唔乾身,好味!新出嘅又點少得豬仔骨我哋另外嗌咗清酒廣島蠔-清酒廣島生蠔🦪-店員一遞上枱,我同朋友都嘩咗一聲,估唔到呢個價錢可以食到呢個size嘅蠔,抵阿!我哋將隻蠔擺喺杯清酒入邊浸左1分鐘左右,再加少少檸檬汁一啖擺落口,好鮮甜阿!依家諗返起都想食!🤤•另外,我地嗌咗個和牛烏冬,諗住暖吓胃!估唔到個牛係咁滑咁有肉香,加埋烏冬真係絕配阿,真係好抵食阿呢個!見周圍都叫咗石燒牛,好似好吸引,於是我哋都唔執輸,叫咗一碟安格斯牛試吓,就咁睇呢一碟牛扒好似脂肪唔夠多,我哋最初都好擔心會唔好韌,但食落去肉質好腍,牛香味濃。同埋以為啲邊
今晚好想飲返杯🍻

淨係入到去 見到啲裝飾咁有心思就令人坐得好舒服啦☺️

兩條友嗌咗杯自家製梅酒,都幾抵

-燒雞泡魚干🐡-

-燒豬仔骨(4條)🐷-

呢個豬仔骨都整得幾出色,燒得好香口但又唔乾身,好味!
新出嘅又點少得豬仔骨
我哋另外嗌咗清酒廣島蠔

-清酒廣島生蠔🦪-

另外,我地嗌咗個和牛烏冬,諗住暖吓胃!
就咁睇呢一碟牛扒好似脂肪唔夠多,我哋最初都好擔心會唔好韌,但食落去肉質好腍,牛香味濃。同埋以為啲邊位係肥膏,但原來係筋位,燒完都香口!

同埋店員仲好細心幫我地燒埋添!👍🏻

總括而言,呢間嘅食物好食,店員嘅服務態度又好好,我一定會再返嚟食㗎!讚!🤣
  • 石燒美國安格斯肉眼扒
2019-11-04 49 浏览
好幾次經過呢間居酒屋🏮都比佢地日式風格既裝修吸引而岩岩好友又話約食飯送d手信比我 一於邀請佢黎食下時間尚早 未算好多人燒廣島生蠔(2隻)用左沙律醬去調味 開胃得黎 又可以食到蠔既鮮味清酒廣島生蠔(1隻)鍾意食蠔既我 本新同店員order左燒蠔店員就推薦我嗌呢個, 果然幾特別首先將生蠔浸落旁邊既清酒杯入面🍶浸1分鐘夾番上黎之後就加d檸檬汁上去🍋食落鮮落又帶點清酒味道 不錯石板燒海鮮盛盤店員首先用左自家調醬搽係熱辣辣既石板上面 之後再放上大大隻既蝦🦐 帶子, 蠔同魷魚🦑細問先知原來個醬 係用左牛油+香草🌿+少少西芹難怪燒到咁香😆好惹味 正👍🏻銀鱈魚🐟西京燒魚皮煎到好香脆 魚肉鮮甜嫰滑 魚油仲出哂黎tim日本🇯🇵黑毛和牛串 又嫰又juicy!燒和牛舌, 厚切得黎 仲好爽口彈牙!鹽🧂燒雞翼, 燒至表面微脆, 肉質唔算好乾燒雞軟骨又脆又香口 果然好岩送酒食估唔到呢間居酒屋又唔係得個樣 性價比幾高
好幾次經過呢間居酒屋🏮
都比佢地日式風格既裝修吸引
而岩岩好友又話約食飯送d手信比我
一於邀請佢黎食下
時間尚早 未算好多人

燒廣島生蠔(2隻)
用左沙律醬去調味 開胃得黎 又可以食到蠔既鮮味

清酒廣島生蠔(1隻)
鍾意食蠔既我 本新同店員order左燒蠔
店員就推薦我嗌呢個, 果然幾特別
首先將生蠔浸落旁邊既清酒杯入面🍶浸1分鐘
夾番上黎之後就加d檸檬汁上去🍋
食落鮮落又帶點清酒味道 不錯

石板燒海鮮盛盤
店員首先用左自家調醬搽係熱辣辣既石板上面
之後再放上大大隻既蝦🦐 帶子, 蠔同魷魚🦑
細問先知原來個醬 係用左牛油+香草🌿+少少西芹
難怪燒到咁香😆好惹味 正👍🏻

銀鱈魚🐟西京燒
魚皮煎到好香脆 魚肉鮮甜嫰滑 魚油仲出哂黎tim

日本🇯🇵

黑毛和牛串 又嫰又juicy!
燒和牛舌, 厚切得黎 仲好爽口彈牙!
鹽🧂燒雞翼, 燒至表面微脆, 肉質唔算好乾

燒雞軟骨
又脆又香口 果然好岩送酒食

估唔到呢間居酒屋又唔係得個樣 性價比幾高

2019-11-02 52 浏览
有日係旺角想搵個地方同朋友吹水食飯,見到呢間居酒屋裝修幾靚,望落坐得幾舒服就試下。試完總結:真心要推薦大家食!🔻石板燒海鮮盛盤評分:🌕🌕🌕🌕🌕價錢:$188本身我好易敏感好少食海鮮,但又抵食,加上呢個燒緊個陣真係好香引到我!加埋大量蒜茸咁燒真係好惹味!正呀🤤🔻燒三文魚頭評分:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:$88份量唔算多,但對得起個價錢,魚皮燒得香脆,三文魚肉唔少而且咸味適中,要黎送酒一流呀🔻清酒廣島生蠔評分:🌕🌕🌕🌕🌗價錢:$28夠鮮甜,除左加檸檬汁外,仲可以將成隻生蠔浸落隔離附上嘅清酒到一分鐘先食,食法係香港少見,如果鍾意清酒嘅你一定要試下喇🔻雞軟骨評分:🌕🌕🌕🌕🌗價錢:$22/串脆卜卜又香口,又係送酒一流嘅佳品,好岩邊食邊同朋友吹水呢👉🏻仲有個細心加分位,呢到食石板燒仲有圍裙比埋你,唔怕彈到件衫嫁

試完總結:真心要推薦大家食!

海鮮盛盤

價錢:$28

🔻雞軟骨
評分:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:$22/串
脆卜卜又香口,又係送酒一流嘅佳品,好岩邊食邊同朋友吹水呢

海鮮盛盤
窩夫與蝦子餅最近在旺角試了開業幾個月的令和居酒屋,平日晚市座無虛席,建議大家光顧前先訂位。踏入居酒屋,店員打鼓歡迎,很有氣氛。一坐下來,另一店員便送來前菜,效率。前菜是可以生吃的日本椰菜,蘸少許沙律汁來吃,特別滋味。去居酒屋但窩夫與蝦子餅不喝酒,分別點了蜜桃乳酸梳打($28)和巨峰提子乳酸梳打($28),少冰少甜正合窩夫與好友的口味。味醂日本雞泡魚乾($88) 不會燒得太乾,比平日吃的雞泡魚乾濃味,可能因為加了味醂。麥粒味噌青瓜($38)並不是常見的小食,窩夫很有興趣一試。青瓜新鮮爽脆,麥粒味噌稍嫌不夠,味道可以再濃一點。光顧當晚很多食客都點令和玉子燒($28),玉子燒的甜度適中,質地濕潤,難怪那麼受歡迎。最期待的石板上燒來了,石板燒可選美國安格斯扒、澳洲M6和牛、日本M5和牛或海鮮盛盤。窩夫與蝦子餅點的是日本M5和牛,200克售238元。不用自己動手燒,店員會效勞,如有需要,還會提供圍裙,不怕弄污衣服。和牛的油脂偏多,燒過後充滿油香,肉質軟滑。石板燒可加20元追加蟹膏飯、野菜沙律和味噌湯一份。味噌湯不會太鹹。白飯上放了蟹膏和飯素,味道很豐富,單是這碗蟹膏飯也不只20元吧。後加了一輪燒
日本椰菜

蜜桃乳酸梳打和巨峰提子乳酸梳打

味醂日本雞泡魚乾

麥粒味噌青瓜

日本M5和牛石板燒

日本M5和牛石板燒(200克)

和牛的油脂偏多,燒過後充滿油香,肉質軟滑。
野菜沙律

石板燒可加20元追加蟹膏飯、野菜沙律和味噌湯一份。
味噌湯

味噌湯不會太鹹。

什菌牛油錫紙燒

後加了一輪燒物,什菌牛油錫紙燒($48)份量足,調味做得不錯。
燒和牛舌、鹽燒雞軟骨

燒和牛舌($38)十分厚身,鹽燒雞軟骨($22)不會燒得過乾。
2019-10-30
味醂日本雞泡魚乾
日本M5和牛石板燒
野菜沙律
什菌牛油錫紙燒
2019-10-31 220 浏览
朋友推介旺角新開左間令和居酒屋, 食物唔錯, 而且價錢相當吸引, A5日本黑毛和牛只售$188, 今日趁同老婆都唔需要OT, 一收工就到旺角食返餐。😁我地6點半到令和居酒屋, 雖然未到晚市繁忙時間, 不過客人都已經唔少, 7點左右就已經滿座。餐廳裝修參照日本居酒屋風格, 店內掛滿日式燈籠, 牆上貼上多款日本酒的標籤。我地兩個人點左一客A5黑毛和牛, 大阪燒, 加上其他食物, 一定夠哂食。😌A5日本黑毛和牛(150g) $188$188的A5日本黑毛和牛有150g, 和牛油脂豐腴, 賣相非常吸引, 店主即場用石板燒至5成熟, 和牛外層燒香, 肉質軟腍, 入口即溶。😍蟹膏飯 + 野菜沙律味噌湯 $20石板燒可用$20加配蟹膏飯, 野菜沙律同味噌湯, 蟹膏份量都唔少, $20確實超值。👍和風燒豬仔骨 $68除和牛之外, 我地另點左一客豬仔骨, 味道都唔錯, 不過食完和牛再食, 感覺差好遠。😆大阪燒 $78令和的大阪燒有驚喜, 醬料份量適中, 蔬菜餡料爽甜, 味道層次豐富。😋燒鮮鰻魚串 $48鰻魚串燒得好好, 皮脆魚肉爽口彈牙。👍令和玉子燒 $28玉子燒蛋味濃郁, 富有口感。巨峰提子乳酸梳打

A5日本黑毛和牛(150g) $188

蟹膏飯 + 野菜沙律味噌湯 $20

和風燒豬仔骨 $68

大阪燒 $78

燒鮮鰻魚串 $48
鰻魚串燒得好好, 皮脆魚肉爽口彈牙。👍

令和玉子燒 $28
玉子燒蛋味濃郁, 富有口感。

巨峰提子乳酸梳打 $28

蘋果汁 $18

埋單每位約$260, 相當抵食。👍
2019-10-28
2019-10-19 40 浏览
這間位於旺角新開了兩個月的令和居酒屋,以日本新年號命名,以串燒及石燒等日式居酒屋食物為主。餐廳有二人及四人套餐,亦有散叫,價錢貼地,二人餐都是四百幾,另外九點後還有$48任飲清酒、梅酒及啤酒等,非常抵玩。麻醬豆腐豆腐嫩滑配上麻醬及三文魚子。日式炸雞炸雞炸至金黃香脆,保留了肉汁,雞肉嫩滑。和牛他他其和牛燒至半熟帶粉色,肉質腍滑有肉香。芝士豚肉串及白蔥豚肉串豚肉包裹著忌廉芝士,十分邪惡;另一款就包著白蔥,十分香口。什錦天婦羅有蝦、南瓜、茄子等,炸至金黃香脆,外層粉漿很薄又不油膩。石燒美國安格斯肉眼片厚切肉眼色澤鮮紅,有些油脂紋,店員會幫忙燒熟及調味,肉眼有豐富肉汁又夠嫩腍,而且有牛脂的肉香。美國安格斯肉眼片配豬骨湯豬骨鍋有大量蔬菜、雜菌及韓式粉絲,另外還有牛肉,肉嫩且腍,又不會脂妨過盛。

麻醬豆腐
豆腐嫩滑配上麻醬及三文魚子。

日式炸雞
炸雞炸至金黃香脆,保留了肉汁,雞肉嫩滑。

和牛他他其
和牛燒至半熟帶粉色,肉質腍滑有肉香。

芝士豚肉串及白蔥豚肉串
豚肉包裹著忌廉芝士,十分邪惡;另一款就包著白蔥,十分香口。

什錦天婦羅
有蝦、南瓜、茄子等,炸至金黃香脆,外層粉漿很薄又不油膩。

石燒美國安格斯肉眼片

美國安格斯肉眼片配豬骨湯
2019-10-17 50 浏览
難得朋友這間想飲酒盡興一下,相信居酒居絕對係不二之選一座低就送上開胃菜,芝麻醬椰菜椰菜爽脆又清甜餐牌除左前菜,炸物,串燒,爐端燒外更有套餐選擇,我地每樣都想試少少最後叫左二人前石燒、火鍋套餐($488)包是日沙律、2款前菜、串燒盤2串、什錦天婦羅、石燒美國安格斯肉眼扒250g、鍋物美國安格斯肉眼片150g、燒飯糰茶漬飯沙律係海葡萄豆腐沙律海葡萄帶點鹹鮮味,豆腐又夠滑溜,配上芝麻醬真係絕配前菜點了日式炸雞,和牛他他和牛他他係餐廳招牌,半熟牛肉配上黑松露,再夾上酸蘿蔔絲,一件真係唔夠喉日式炸雞,新鮮炸起熱辣辣雜錦天婦羅相信係我近期食過最有水準,炸得極為爽口,入口鬆脆,吃起來唔油膩白蔥豚肉串,雞軟骨燒得剛剛好,配上啤酒一流石燒美國安格斯肉眼扒二人食份量剛剛好,店員會主動幫手燒牛肉,用上牛脂肪係熱石上起鑊,牛肉入口嫰滑,而且牛肉味濃,很有驚喜最後鍋物美國安格斯肉眼片配壽喜燒湯底,肉眼片份量都唔少,牛肉夠軟腍雜菜也夠新鮮最後仲有茶漬飯,真係飽到上心口
難得朋友這間想飲酒盡興一下,相信居酒居絕對係不二之選

一座低就送上開胃菜,芝麻醬椰菜
椰菜爽脆又清甜

餐牌除左前菜,炸物,串燒,爐端燒外
更有套餐選擇,我地每樣都想試少少最後叫左

二人前石燒、火鍋套餐($488)

沙律係海葡萄豆腐沙律
海葡萄帶點鹹鮮味,豆腐又夠滑溜,配上芝麻醬真係絕配

前菜點了日式炸雞,和牛他他

日式炸雞,新鮮炸起熱辣辣

雜錦天婦羅

白蔥豚肉串,雞軟骨
燒得剛剛好,配上啤酒一流

石燒美國安格斯肉眼扒

雜菜也夠新鮮

最後仲有茶漬飯,真係飽到上心口
2019-10-16 58 浏览
跟朋友吃晚飯選旺角易聚易散,一入門口就有打鼓聲歡迎。店內充滿東瀛風味開飯前先小酌一杯,有梅酒及啤酒。蟹子沙律清新爽呀,蟹子份量亦多。令和玉子燒很滑很香甜,加了餐廳名字的印更醒神。A5 日本和牛共有九塊可以玩九宮格,每片都很飽滿,有入口即溶的感覺。條紋分明,脂肪比例很好,不油膩但亦不會過瘦。如果不算太繁忙請店員安排燒或不用放於爐太久就可以吃,不要浪費這麼靚的牛肉。沾上少量海鹽大大提升肉味,好吃的不見不散。什錦天婦包括男人最愛的秋葵、海蝦及冬菇。粉漿不算厚而且即炸的,入口不油膩很舒服。吉列廣島蠔肥美又大隻,配合烤香的味道令蠔的鮮味更特出。
跟朋友吃晚飯選旺角易聚易散,一入門口就有打鼓聲歡迎。

店內充滿東瀛風味

開飯前先小酌一杯,有梅酒及啤酒。

蟹子沙律清新爽呀,蟹子份量亦多。

令和玉子燒很滑很香甜,加了餐廳名字的印更醒神。

吉列廣島蠔肥美又大隻,配合烤香的味道令蠔的鮮味更特出。
2019-10-03
  • 什錦天婦羅
知道旺角新開左一間居酒屋,就同朋友搵日放工一齊去食ヽ(●´∀`●)ノ餐牌嘅選擇大概有燒物、串燒、沙律、炸物、鍋物、石板燒同一品料理等~~中意食牛既我,就叫左M7澳洲和牛石板燒(150g),一共有7塊澳洲和牛,每一片和牛嘅花紋都好靚,店員會幫手燒,所以坐定定等食就得(^y^)店員一燒就已經油香四溢,成間鋪頭都充滿和牛味,好吸引呢!店員會問我地要幾成熟,我哋就揀咗五成熟,和牛一定要趁熱食,脂肪分布平均,肉味好香,而且肉質好嫩滑同juicy,肉汁豐富,仲有少少入口即溶嘅感覺,一定要試呀!(ノ>ω<)ノ燒廣島生蠔,生蠔燒到好香,用咗沙律醬黎調味,所以食落好開胃又不失生蠔嘅鮮味。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。燒茄子岩岩好,唔會燒到好乾,粒粒都好juicy,外面鋪左好多木魚碎,可以點番啲醬汁來提味(✪ω✪)燒原隻魷魚我覺得好好食,燒得好香,醬汁惹味香濃,魷魚仲好彈牙同鮮甜呢(๑´ㅂ`๑) 北海道花魚一夜干都幾抵食,因為都幾大條,魚肉燒得嫩滑多汁,仲幾香口架(灬ºωº灬)我哋怕唔夠飽,所又叫咗個鍋燒烏冬,烏冬嘅配料有流心蛋、菇,天婦羅蝦、蟹柳等,流心蛋同天婦羅蝦都整得幾好食,湯底偏

我哋怕唔夠飽,所又叫咗個鍋燒烏冬,烏冬嘅配料有流心蛋、菇,天婦羅蝦、蟹柳等,流心蛋同天婦羅蝦都整得幾好食,湯底偏清,不過都夠晒味~~
下次可以同朋友再黎過~~
令和居酒屋
址址:旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖
2019-10-10 46 浏览
朋友約食飯又想有free flow drink,見到這間新開的居酒屋在九點後有兩小時任飲都係$48,即刻去試下。我們點了些串燒及鍋物等,慢慢歎慢慢飲。令和玉子燒:新鮮即叫即做,還蓋上餐廳名,雞蛋又香又滑。蟹肉可樂餅:蟹肉就唔多覺,不過炸得很脆,中間又夠creamy。串燒:牛舌都厚切,爽口彈牙;多春魚中間香脆,外皮焦香唔腥;雞軟骨比較有咬口,送酒一流;煙肉車厘茄外層煙肉油脂燒至乾身,中間車厘茄又很juicy,一乾一濕,簡直絕配;鹽燒雞翼燒至表面帶脆,肉質不會太乾。和牛鍋燒烏冬:烏冬是稻庭烏冬十分爽滑,和牛肉嫩腍,還有些雜菜等,味道鮮甜。見到每枱都有點這個石板燒,我們都點了一份試試。石燒安格斯肉眼:有些牛脂可煎香牛肉表面,外面焦香但裏面嫩腍,牛肉味濃郁有油脂甘香。整體食物高質,尤其是石燒肉眼,價錢都是百多元起,十分超值。

我們點了些串燒及鍋物等,慢慢歎慢慢飲。
令和玉子燒:新鮮即叫即做,還蓋上餐廳名,雞蛋又香又滑。

見到每枱都有點這個石板燒,我們都點了一份試試。

整體食物高質,尤其是石燒肉眼,價錢都是百多元起,十分超值。

難得有個空閒既Leisure Wednesday🤪適逢早前有朋友介紹呢間質素不錯吃😋鍾情日本菜既我倆🤩🐷🇯🇵還掂接隻豬放工順便拍拖拖😚👫一於黎返尋味獎勵下自己同隻豬啦☺️🇯🇵位於旺角洗衣街既令和居酒屋🏮喺旺角站D2出口經亞皆老街行過黎亦算方便就腳😆呢度環境暴走東瀛風路線🇯🇵😆周圍掛滿唔同日式風味既擺設同布簾之餘😆而周邊亦放滿各款日式酒類十足居酒屋風格😆🇯🇵卡位座位設計有空間感坐得幾舒服☺️讓客人置身於日本地道居酒屋既感覺⛩☺️開餐前首先緊係要叫返罐麒麟啤爽一爽🤤🍺夜晚九點後加$48啤酒梅酒清酒任飲的確夠哂抵玩🤩🍺石板燒A5日本黑毛和牛 (150G)A5級和牛與其他種類相比口感更為出眾🤩🐮🇯🇵店員幫手燒至大約五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮🔥原塊以石板煎香能鎖住肉汁肉質滑嫩Juicy之餘🤤🔥和牛脂肪比例均勻☺️🥩甚少食到既入口即溶口感重現🤤外層炭燒至燶脆造出微微外脆內軟既口感🤤🥩令和玉子燒玉子厚厚的新鮮整起上枱仲出緊煙🤣🍳玉子微甜而且甚有蛋香🥚🤤食落質感夠滑嫩Juicy唔會乾身😆😋燒多春魚雖然微微燒燶左啲🙇🏻‍♂️🐟但肉質鮮美依然唔會話乾哂水🐟🔥😋燒雞肉串雞肉串燒得夠哂入味脂肪比例均勻之餘🤤🐔灑上七味粉亦
難得有個空閒既Leisure Wednesday🤪

卡位座位設計有空間感坐得幾舒服☺️
讓客人置身於日本地道居酒屋既感覺⛩☺️
開餐前首先緊係要叫返罐麒麟啤爽一爽🤤🍺
夜晚九點後加$48啤酒梅酒清酒任飲的確夠哂抵玩🤩🍺

石板燒A5日本黑毛和牛 (150G)
A5級和牛與其他種類相比口感更為出眾🤩🐮🇯🇵

配合鹹香既岩鹽更為風味之餘☺️🐔
加以檸檬汁更為開胃🍋🤤

2019-10-09
2019-10-08 57 浏览
呢間開咗冇耐嘅居酒屋真係比到好大驚喜我🥰首先裏面裝收得有舊時日本居酒屋嘅感覺☺️主要都係一啲串燒,鍋物同鐵板燒😝日本國產黑毛和牛😍 100個必試!!望落去色澤已經好靚,脂肪分布平均,食落口,油脂感岩岩好,肉質好滑嫩,加上熱辣辣嘅肉汁,同少少入口即溶嘅感覺,好幸福啊🥰強烈推介一定要試吓!!日本產黑毛和牛鳥冬湯底甜甜地,配上彈牙嘅烏冬撈埋雞蛋紫菜,肥牛質素雖然冇燒肉咁好,但亦都唔錯,呢個價錢來講性價比好高😸另外仲叫咗玉子燒,好厚身,做到出邊少少吹一邊滑身既感覺,蛋香十分重😽豬肉撈芝士既串燒,10分邪惡👿芝士好奶滑,配上豚肉就更加惹味,另外仲叫咗雞翼同雞軟骨,都幾香口😋而家仲做緊買一送一,啲嘢飲都好掋飲尤其係嗰味嘅啤酒女仔就實鍾意啦😚甜甜地好易入口☺️
呢間開咗冇耐嘅居酒屋真係比到好大驚喜我🥰
首先裏面裝收得有舊時日本居酒屋嘅感覺☺️

主要都係一啲串燒,鍋物同鐵板燒😝

日本國產黑毛和牛😍 100個必試!!

日本產黑毛和牛鳥冬

而家仲做緊買一送一,啲嘢飲都好掋飲

尤其係嗰味嘅啤酒女仔就實鍾意啦😚甜甜地好易入口☺️
2019-10-07 54 浏览
最近都幾中意同朋友去居酒屋食飯!覺得環境溫馨又有feel ! 大家可以食下小食飲下酒!今次朋友介紹我黎呢間旺角既令和居酒屋,真係好有日本居酒屋feel !燒玉子,賣相好令好平整,入口蛋味濃郁又香,唔會好淡味,蛋燒得好嫩滑!饅魚串,醬汁夠多,一上台已經聞到勁香饅魚味,入口好濃味,中意食饅魚既朋友一定唔可以錯過!和牛鍋燒烏冬,覺得食日本野最後黎一個鍋會好正,簡左呢款和牛肉烏冬!烏冬選用左稻庭烏冬好有口感又彈牙!而且仲好掛湯,吸到湯汁既鮮味!配料非常多有鳴門卷、蟹柳、冬菇、蔬菜等等,最正一定係上面個兩塊大大既和牛片,肉質嫩滑又juicy !呢度既食物好食又性價比高,絕對會再黎!

呢度既食物好食又性價比高,絕對會再黎!
2019-10-05 50 浏览
今日去旺角行街,行完之後佢朋友去咗旺角一間開咗幾個月嘅令和居酒屋度食飯,呢度嘅裝修同氣氛極度日本風情,抬頭一看全是五彩繽紛、美輪美奐嘅日式燈籠。一進店,又有店員會敲響入息鑼鼓歡迎你,好特別。令和居酒屋畀我感覺係食物質素唔錯,價格公道,所以店員話雖然佢哋只係開咗幾個月,但都有唔少嘅回頭客食完會再幫襯。芝士豚肉串:豚肉笑得香香的,裏面夾着一大嚿芝士,芝味濃郁,啱晒鍾意食芝士嘅朋友。鮮冬菇串:冬菇燒得好香,唔乾身,上面灑有木魚碎,味道很香。燒飯糰:燒得好香脆,飯桶至愛雜菌牛油錫紙燒:由於什菌用牛油燒,香噴噴,牛油味勁香,好夠味,份量都唔少。蝦天婦羅:呢個真係整得好好味,又五大隻蝦天婦羅,再加一個秋葵天婦羅,新鮮拿出來,味道真係冇得頂。和牛鍋燒烏冬:呢個烏冬嘅和牛份量算好多,感覺比烏冬更多,而且和牛入口即溶,烏冬又非常彈牙,一食落口就知係真·手打烏冬,個湯底又鮮甜,我連湯都飲埋。加埋溫泉蛋、冬菇、日式魚蛋、海草等配料,成碗烏冬好豐富。日本A5和牛石板燒:我哋叫咗150g, 三個人食每人都食到兩至三塊,石板燒好夠熱,見到和牛在石板上面,感覺好治癒。呢度係有職員幫你燒,佢會問你幾多成熟,然後就會係

鮮冬菇串:冬菇燒得好香,唔乾身,上面灑有木魚碎,味道很香。
燒飯糰:燒得好香脆,飯桶至愛
日本A5和牛石板燒:我哋叫咗150g, 三個人食每人都食到兩至三塊,石板燒好夠熱,見到和牛在石板上面,感覺好治癒。呢度係有職員幫你燒,佢會問你幾多成熟,然後就會係你面前燒埋俾你食,不用自己動手,可以做手殘感覺真好。和牛好有牛味,佢都肥肥地,所以好易入口。配埋三種醬汁,味道更提升一個層次。

今次我哋冇飲到啤酒同燒酒,我地點左兩杯巨峰提子和熱情果乳酸梳打,再加一杯蘋果汁,三杯飲品味道都好好,尤其係乳酸梳打,值得推介俾大家。

咁飽食醉之後埋單都係五百幾蚊年加一,都真係幾抵食呀!