2024-11-12 2050 浏览
今日黎到大角咀嘅呢間享Cafe 呢度竟然將日式便當配特色咖啡啱晒鐘意飲咖啡但又想食得飽嘅我🤪享cafe鋪仔細細只有八個座位同四個吧枱位而廚房只有一個廚師同⼀位Barista不過餐食都唔需要等好耐👍晚市有六款選擇全部都有肉食又可以優惠價加配飲品大概百元多就可以落樓我地揀左慢煮安格斯牛柳同慢煮西班牙豬肉眼扒加蘭王蛋😍便當上枱時令人有種眼前⼀亮嘅感覺🤩幾款小菜頭盤加麵豉湯同主食白飯好豐富咁!眀太子玉子仲煮上可愛笑臉令人回心微笑😄涼拌菠菜有少少酒味清爽得黎有點香醇安格斯牛柳用慢煮方法軟淋入味西班牙豬肉眼扒同樣淋身不柴加上蘭王蛋同燒汁淨白飯我都食得晒!特飲超級開心椰賣相已經好靚將開心果醬同椰子水搞勻口感會變濃厚開心果味出晒黎❤️❤️香芋拿鐵粉紫色漸層香芋味唔假幾特別👍享cafe仲有1小時任飲咖啡優惠$88任飲多款特色咖啡就係咁狂!有時間我都想黎試呀!
今日黎到大角咀嘅呢間享Cafe

安格斯牛柳用慢煮方法
軟淋入味

西班牙豬肉眼扒同樣淋身不柴
加上蘭王蛋同燒汁
淨白飯我都食得晒!

特飲超級開心椰

幾特別👍

享cafe仲有1小時任飲咖啡優惠
$88任飲多款特色咖啡
就係咁狂!
有時間我都想黎試呀!
2024-11-08
2024-11-07 265 浏览
25款咖啡特飲放題晚餐飲品半價/牛角酥窩夫只需加$20這間木系日式小店真係唔錯!一個鐘內任飲25款飲品,連$56嘅飲品都包埋,超抵!晚餐飲品半價,甜品亦只需加$20,真係好吸引。烤牛骨髓慢煮牛小排飯 想唔到小店可以做到咁出色嘅烤牛骨髓,外面金黃脆口,裡面油潤,拌飯食超好味!牛小排又香又嫩,非常入味慢煮西班牙豬肉眼扒 豬肉煎得香脆,肉質柔軟多汁,仲有明太子玉子燒作配搭,食落去更好滿足。招牌山茶花冰波拿鐵 咖啡倒在山茶花冰上將其溶化,山茶花香氣十足,每一口都有濃郁花香,而且味道柔和,令人好想再飲多杯!

25款咖啡特飲放題
晚餐飲品半價/牛角酥窩夫只需加$20

烤牛骨髓慢煮牛小排飯

慢煮西班牙豬肉眼扒

招牌山茶花冰波拿鐵

大角咀有好多小店,呢晚吸引到我行入去嘅就喺呢間木系cafe,舖面唔大,好有溫馨嘅感覺😌慢煮和牛牛小排烤牛骨髓呢個係舖頭其中一樣招牌菜,鍾意牛肉嘅朋友一定會愛上呢個牛骨髓🦴 牛嘅油香超重,入口即溶,加埋面頭有啲炸蒜,增加咗唔少口感☺️ 除咗牛骨髓之外,主菜仲有慢煮嘅和牛牛小排,牛小排入口軟腍,食落口仲好Juicy🐮 我哋仲另外加咗錢要蘭王蛋,蛋汁送飯一流🍳 沙律都有幾款選擇,我地揀咗涼拌菠菜,有少少芝麻喺面,增加香味🥬Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫係勁抵食嘅甜品呀!晚市有加配甜品嘅優惠,可以用20蚊就食到呢個牛角酥窩夫🧇 我地揀咗Lotus焦糖口味😆 有雲呢拿雪糕係兩層酥脆嘅牛角包窩夫入面,加埋有焦糖餅碎同埋焦糖醬,食落更加有風味🥐超級開心椰呢個名好特別,係開心果醬配椰子水,店員有提我地要攪拌後飲用,果然清甜嘅椰子水同開心果嘅味道幾夾😛 山茶花冰球拿鐵呢個係打卡必備嘅飲品,見到隔籬枱嗌,我哋又跟住嗌🤣 首先頂頭會有一個冰球,入面包裹住山茶花,然後會有一個小壺嘅山茶花latte☕️ 將latte倒上冰球,用個碗裝住,就可以飲到一杯美味濃郁嘅山茶花latte啦。山茶花嘅味道有少少似茉莉花香,呢個山

慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
慢煮和牛牛小排烤牛骨髓

Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫
Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫

超級開心椰
超級開心椰

山茶花冰球拿鐵
呢個係打卡必備嘅飲品,見到隔籬枱嗌,我哋又跟住嗌🤣 首先頂頭會有一個冰球,入面包裹住山茶花,然後會有一個小壺嘅山茶花latte☕️ 將latte倒上冰球,用個碗裝住,就可以飲到一杯美味濃郁嘅山茶花latte啦。山茶花嘅味道有少少似茉莉花香,呢個山茶花latte有非常濃郁嘅花香💐
山茶花冰球拿鐵

呢間小店嘅食物真係好有特色,無論主食定飲品都唔係度度搵得到,而家餐廳仲做緊優惠,推薦大家嚟呢度食啲特色菜式啊🤩
2024-11-01 395 浏览
Weekday Dinner 大角咀新開的Cafe,座位不多,以深木色作主調,晚上座無虛席,門外有不少人排隊。晚市套餐配熱茶、是日漬物、餐湯同自選沙津。🐷慢煮西班牙豬肉眼扒豬肉煎得香脆,肉質柔嫩,口感有驚喜,配上濃郁的咖哩汁很惹味,自選沙律選擇了甜甜的明太子玉子。🐮慢煮安格斯牛柳慢煮牛柳不錯,加上秘製燒汁味道更好,自選沙律選擇了爽脆的芥香秋葵。餐廳晚上18:30後飲品半價,更可以以$20加點一份甜品,很抵食!🍨焦糖芝士雙層牛角窩夫兩大塊牛角酥窩夫外脆內軟,配上雪糕及灑上大量挪威焦糖芝士,入口即化,味道邪惡出色,是令人開心的飯後甜品!🍵綠野仙蹤上層是香滑的抹茶芝士奶蓋,下層是清爽的椰子水,漂亮又好喝。🌅晚霞清香的百香果及酸甜的洛神花組成了清爽無負擔的飲品,除了有吸引人的飲品名稱,更有美美的漸層。
Weekday Dinner

🐷慢煮西班牙豬肉眼扒

🐮慢煮安格斯牛柳

🍨焦糖芝士雙層牛角窩夫

🍵綠野仙蹤
上層是香滑的抹茶芝士奶蓋,下層是清爽的椰子水,漂亮又好喝。

🌅晚霞
😋Blue Monday 想飲杯特色咖啡☕️🤭☕️特色山茶花冰球latte🌼 ($50) 將熱咖啡淋上山茶花冰球上面,咖啡帶住陣陣嘅花香🌸好特別👍🏻餐牌上其他咖啡都好特別,好想試晒佢🤣🤣🤣-🥩慢煮和牛牛小排烤牛骨髓($158)香港好少地方有得食牛骨髓🦴淡淡嘅油脂香😍正呀👍🏻-🍣慢煮挪威三文魚($118)😧超級大塊嘅三文魚扒🍣性價比之選👍🏻-📍 享cafe (大角咀)大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖
😋Blue Monday 想飲杯特色咖啡☕️🤭

☕️特色山茶花冰球latte🌼 ($50)
🥩慢煮和牛牛小排烤牛骨髓($158)
香港好少地方有得食牛骨髓🦴淡淡嘅油脂香😍正呀👍🏻
🍣慢煮挪威三文魚($118)
😧超級大塊嘅三文魚扒🍣性價比之選👍🏻
📍 享cafe (大角咀)
大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖

2024-10-29 339 浏览
朋友話大角咀附近有間特色cafe~約左一個月終於係禽晚見面去到見到鋪面唔算大裝修係和風設計我地叫左兩個套餐🐮慢煮和牛牛小排烤牛骨髓飯HK$ 166加$8 蘭王蛋前菜:蔥拌碎蕃茄&中華沙律~前者清爽酸甜,十分開胃仲有麵豉湯非常豐盛主角和牛牛小排焦香牛味濃蘸上濃稠既蘭王蛋去除油膩感,入口即溶🤤正加埋牛骨髓~牛油香爆炸一次過滿足三重感受慢煮挪威三文魚HK$ 126 加$8轉冷蕎麥麵前菜:芥香秋葵&中華沙律同樣配麵豉湯前者打開味蕾既秋葵拉晒絲~慢煮三文魚肉質嫰滑~重視身材管理既女士食呢款可以話係零負擔飲品:拑橘汽水~以為係橙色,居然係透明🤪冰川藍~好靚既碟豆花奶蓋,下層係椰子水好似飄浮係空中既藍色島咁~飲落幾清甜怪不得咁多人嚟幫襯🤭下次想試下陳皮拿鐵
朋友話大角咀附近有間特色cafe~
約左一個月終於係禽晚見面
去到見到鋪面唔算大
裝修係和風設計

我地叫左兩個套餐
🐮慢煮和牛牛小排烤牛骨髓飯
HK$ 166加$8 蘭王蛋
前菜:
蔥拌碎蕃茄&中華沙律~
前者清爽酸甜,十分開胃

仲有麵豉湯非常豐盛
主角和牛牛小排焦香牛味濃
蘸上濃稠既蘭王蛋去除油膩感,入口即溶🤤正
加埋牛骨髓~牛油香爆炸
一次過滿足三重感受

慢煮挪威三文魚
HK$ 126 加$8轉冷蕎麥麵
前菜:
芥香秋葵&中華沙律同樣配麵豉湯
前者打開味蕾既秋葵拉晒絲~
慢煮三文魚肉質嫰滑~
重視身材管理既女士食呢款可以話係零負擔

飲品:
拑橘汽水~以為係橙色,居然係透明🤪
冰川藍~好靚既碟豆花奶蓋,下層係椰子水
好似飄浮係空中既藍色島咁~飲落幾清甜

怪不得咁多人嚟幫襯🤭下次想試下陳皮拿鐵

2024-10-28
  • 冰川藍
  • 慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
2024-10-27 339 浏览
享cafe 慢煮和牛牛小排首先,慢煮和牛牛小排,肉質真係好嫩滑,咬落去完全冇筋,口感超級好!廚師用低溫慢煮嘅方法,令到牛肉入味,肉汁都鎖住咗。牛肉表面烤得微焦,帶出一陣香味,搭配少少鹽同埋黑胡椒,簡單但絕對係完美嘅味道。而且,佢嘅配菜都好講究,旁邊有啲新鮮嘅時蔬,唔單止好睇,仲可以平衡下味道,唔會覺得太膩。整體上,呢道菜真係令人食完之後意猶未盡,想再嚐多一口!烤牛骨然後就係烤牛骨,呢個真係一個驚喜!牛骨燒得金黃香脆,骨髓好滑,淨係用叉一撥就可以撥出嚟。搭配上特製嘅醬汁,味道更加升華,咸香適中,唔會掩蓋到牛骨本身嘅鮮味。仲有,佢哋用咗啲香草同埋蒜頭去提味,令整體味道更加層次分明,食落去好有滿足感。啖啖都係驚喜,無論係配搭麵包定係淨食都好正!舖頭座位有點不多,要來嘗試的朋友們記得早啲嚟啦#美食 #hkfoodie #hkfood #food #美食推薦 #美食推介 #香港美食 #hkig
享cafe

慢煮和牛牛小排

烤牛骨

舖頭座位有點不多,要來嘗試的朋友們記得早啲嚟啦

2024-10-26 312 浏览
今次到訪依間大角咀,融入了中國風味嘅特色cafe🥰 裡面主要採用木系裝橫,當中融入一點點復古味道,別有一番風味❤️ 啱曬鐘意打卡嘅朋友仔😎 今次㨂咗兩款幾有特色甜品😚 第一款㨂咗都幾多人叫嘅Lotus 焦糖雙層牛角酥窩夫🤩 造型精美又吸引😎 牛角窩夫新鮮烘熱,食落酥香又鬆化,牛油味濃厚,加上香滑冰涼嘅雪糕以及甘甜可口嘅焦糖漿,滋味滿分✅ 另一款㨂咗威士忌提拉米蘇🤗 食落帶有醇香嘅酒味🤤 與咖啡、可可與忌廉嘅滋味完美融合,感覺有大人嘅味道🤭 深度之選😎 飲品㨂咗超多人推薦嘅陳皮拿鐵❤️ 咖啡特登採用中式茶杯連藤籃送上,超有驚喜😆 臨近萬聖節特意採用了哇鬼拉花🥰 好精緻可愛😙 飲落香滑順口,陳皮嘅甘香與咖啡出奇地合拍,不妨一試😉

Lotus 焦糖雙層牛角酥窩夫
威士忌提拉米蘇

陳皮拿鐵

Lotus 焦糖雙層牛角酥窩夫
威士忌提拉米蘇
陳皮拿鐵
2024-10-24 333 浏览
唔知大家知唔知大角咀有好多高質嘢食,今日就去咗呢間新開嘅享cafe😀一睇menu就俾佢吸引左🤩見到有好多慢煮定食就知試得過!我地一行兩人叫左一個慢煮和牛小排烤牛骨髓同埋慢煮西班牙豬肉眼扒,每個Set可以配飯同蕎麥麵,沙律可選芥香秋葵、明太子玉子、涼拌菠菜同埋蒽拌碎蕃茄,仲可以追加蘭王蛋同明太子☺️慢煮和牛小排烤牛骨髓超級濃郁,肉質又嫩,比較適合配飯。而慢煮西班牙豬肉眼扒嘅豬肉味亦都相當濃,肉身都偏冧,佢地仲另上左沙嗲醬汁,增加口味。總括而言2個set都唔錯,幾好食而家晚市加$20仲可以叫到一份甜品添!有興趣嘅朋友快啲去試試佢啦~

2024-10-22 276 浏览
食呢間係因為咖啡而黎唔係野食。首先,鋪頭係只有兩個人,一個樓面、一個煮野食,所以入到去大家真係要慢活,嘆住杯咖啡☕️等野食。野食邊面係合格嘅,但自己係屋企都煮得到,除非你係從地獄上黎嘅廚師👹,上黎係折磨人間(而家香港好多餐廳都係🌚)沖咖啡方面,就係天使下凡落嚟打救人間🤌🏻,兩杯咖啡所以味都好夾,牛油果咖啡飲完仲會有飽肚感,真係好正🙌🏻啊~啊~。即刻問佢地有冇放題任飲,好可惜嘅係🥲只有(肯定係👉🏻)星期一至五(好似係👉🏻)2~4點先有。臨走之前仲有客人只買一杯咖啡外賣,所以我好肯定佢係真係咖啡好飲。
食呢間係因為咖啡而黎唔係野食。

牛油果咖啡$50+維也納咖啡(紫薯)$50
2024-10-05
午餐
牛油果咖啡$50+維也納咖啡(紫薯)$50
平時唔多去大角咀但都知道呢度好多好西食🤤 今日難得同朋友嚟開呢頭當然要去覓食!😋路經一間裝修簡約嘅日式cafe🏮 朋友話不如入去試試~推門進去 店面不大 只有數張枱木系裝潢風格感覺溫馨雅致🎎6點半開始仲有晚市優惠🈹‼️飲品半價 每枱仲可以$20加購一份甜品😍咁抵食 我哋即刻勁興奮咁order啦😆Cafe主打日式定食🍱本身最想試嘅係慢煮和牛牛小排烤牛骨髓可惜當時已經賣晒了 咁就試下其他啦~套餐配熱茶、是日漬物、餐湯同自選沙津🥗🇪🇸慢煮西班牙豬肉眼扒($106)豬肉眼扒外皮煎得香脆肉質柔嫩 口感味美醬汁為濃郁咖哩汁 惹味非常揀咗配蕎麥麵(+$8) 自選沙津則揀咗芥香秋葵🥓慢煮安格斯牛柳($108)牛柳賣相吸引口感鮮嫩 牛味濃郁配上秘製燒汁 跟餐配飯🍚自選沙津則揀咗明太子玉子 口感軟嫩明太子砌成笑哈哈形狀 好可愛🤣🌹紫玫瑰(半價後$20)嘩 估唔到賣相咁特別飲品以黑枸杞、桂花同薑調製而成杯中的一顆紫玫瑰 相信就是黑枸杞味道酸酸甜甜 頗為清新開胃朋友話有啲似酸梅汁🤣☕真紫薯拿鐵(半價後$19)用得「真」去形容此紫薯拿鐵想必當中一定係落足料飲落的確紫薯味十足 飲到最底仲有粒粒紫薯🧇秘製芝麻醬雙層牛
平時唔多去大角咀
但都知道呢度好多好西食🤤
今日難得同朋友嚟開呢頭
當然要去覓食!😋

路經一間裝修簡約嘅日式cafe🏮
朋友話不如入去試試~
推門進去 店面不大 只有數張枱
木系裝潢風格感覺溫馨雅致🎎

6點半開始仲有晚市優惠🈹‼️
飲品半價 每枱仲可以$20加購一份甜品😍
咁抵食 我哋即刻勁興奮咁order啦😆

Cafe主打日式定食🍱
本身最想試嘅係慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
可惜當時已經賣晒了 咁就試下其他啦~
套餐配熱茶、是日漬物、餐湯同自選沙津🥗

🇪🇸慢煮西班牙豬肉眼扒($106)

豬肉眼扒外皮煎得香脆
肉質柔嫩 口感味美
醬汁為濃郁咖哩汁 惹味非常
揀咗配蕎麥麵(+$8)
自選沙津則揀咗芥香秋葵

🥓慢煮安格斯牛柳($108)

牛柳賣相吸引
口感鮮嫩 牛味濃郁
配上秘製燒汁 跟餐配飯🍚

自選沙津則揀咗明太子玉子 口感軟嫩
明太子砌成笑哈哈形狀 好可愛🤣

🌹紫玫瑰(半價後$20)

嘩 估唔到賣相咁特別
飲品以黑枸杞、桂花同薑調製而成
杯中的一顆紫玫瑰 相信就是黑枸杞
味道酸酸甜甜 頗為清新開胃
朋友話有啲似酸梅汁🤣

☕真紫薯拿鐵(半價後$19)

用得「真」去形容此紫薯拿鐵
想必當中一定係落足料
飲落的確紫薯味十足
飲到最底仲有粒粒紫薯

🧇秘製芝麻醬雙層牛角窩夫(加購價$20)

廿蚊就食到呢個甜品 真係抵到爛😍
香脆嘅牛角窩夫 配上香濃嘅芝麻醬
仲有雲尼拿雪糕 大滿足!

2024-10-16
2024-10-18 402 浏览
今日見朋友過咗去大角咀呢杯飲品好出色嘅cafe,餐採用木系主題滿滿和式風情慢煮西班牙肉眼豬扒定食蕎麥麵 明太子玉子肉質鮮嫩但完全唔鞋,咬落亦有肉汁,配咗蕎麥麵 ,咬落有麥香味涼涼地好消暑甜品 焦糖芝士雙層牛角窩夫壓到外脆內軟嘅牛角酥窩夫配上Haagen-Dazs雪糕面層仲加咗大量挪威焦糖芝士,入口即化冰火交融,幾樣嘢加埋一齊食層次好豐富大滿足!叫咗兩款飲品,兩杯都非常igable,第一杯冰川藍,粉藍色少女心十足;日落金湯力睇到完美分層!享📍大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖

慢煮西班牙肉眼豬扒定食蕎麥麵 明太子玉子

甜品 焦糖芝士雙層牛角窩夫

📍大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖

和朋友各自嗌了一個晚市套餐。套餐均配熱茶,是日漬物,餐湯及自選沙律一款。❤️慢煮挪威三文魚三文魚皮香脆唧埋檸檬角更添鮮味😋👍🏻。揀左飯和自選沙律:芥香秋葵。秋葵夠嫩夠爽脆!❤️慢煮安格斯牛柳 牛柳牛味香濃,肉質鮮嫩~牛柳揀左配黑椒汁。點埋黑椒汁食送飯一流!😋揀左飯和自選沙律:蔥拌碎蕃茄晚市優惠18:30開始飲品半價加$20甜品❤️真紫薯拿鐵(熱)甜味來自紫薯本身的甜,冇添加額外的糖甜度剛好👍🏻。飲到尾重見到紫薯粒,證明真是真材實料!❤️緣野仙蹤 是抹茶芝士奶蓋+椰子水芝士奶蓋唔甜甜味全來自奶本身的甜椰子水夠清唔甜👍🏻。飲品面上放了杏仁片,不止用來作裝飾還為飲品加添了少少口感。黎呢度就係想食佢個甜品!❤️點左個❤️桂花蜜雙層牛角窩夫  牛角窩夫剛烘起出爐,十分香脆😍😋。和朋友一人一塊剛剛好!👏🏻👍🏻 搭配桂花蜜🍯入口有桂花香。熱牛角窩夫配冰凍雪糕🍦,正!👍🏻😋
和朋友各自嗌了一個晚市套餐。
套餐均配熱茶,是日漬物,餐湯及自選沙律一款。

❤️慢煮挪威三文魚
三文魚皮香脆
唧埋檸檬角更添鮮味😋👍🏻。

揀左飯和自選沙律:芥香秋葵。秋葵夠嫩夠爽脆!

❤️慢煮安格斯牛柳
揀左飯和自選沙律:蔥拌碎蕃茄

晚市優惠18:30開始
飲品半價
加$20甜品

❤️真紫薯拿鐵(熱)

❤️緣野仙蹤
是抹茶芝士奶蓋+椰子水
芝士奶蓋唔甜
甜味全來自奶本身的甜
椰子水夠清唔甜👍🏻。
飲品面上放了杏仁片,不止用來作裝飾還為飲品加添了少少口感。

黎呢度就係想食佢個甜品!❤️

點左個❤️桂花蜜雙層牛角窩夫

2024-10-10 624 浏览
見新開張俾店外張食物相吸引咗試吓,外賣咗個烤牛骨髓慢煮牛小排醬油蘭王蛋飯,點知原來伏到爆,慢煮牛小排有膻味又老又難食, 牛小排一食就知係劣質牛肉,牛骨髓唔新鮮有膻味,飯又淋又爛,仲要賣成$142 (外賣九折)。呢個價俾客人咁惡劣嘅食物質素,好耐未響大角咀呢個美食地區食過咁難食嘅食物,成間鋪得個門面及食物照騙係吸引,一定唔會再幫襯,絕冇下次!自問平時好少好少俾差評,但真係好難食,附近有咁多美食,如果有心做落去,請店主認真檢視每個食物質素,同了解下點解其他店可以做得咁耐,咁多客人回頭支持。
2024-10-10
10 分钟 (外卖自取)
2024-10-07 733 浏览
一個人行過大角咀,發現有條內街叫大全街,入面成條街都係食肆林立,見到有間好有特色既cafe ,忍唔住就入左去啦。入面麻雀雖小,但佈置得好骨子,好懷舊風,十分打卡able,仲有高檯,一個人坐好chill。而且店員十分之有禮貌,小店充滿人情味。❤️山茶花冰球拿鐵估唔到咁靚,山茶山冰球,再淋上熱拿鐵,睇住佢溶好治癒。❤️慢煮和牛牛小排烤牛骨髓成個餐有茶,有面豉湯,有醃蘿蔔。另外,小菜我簡左芥香秋葵。慢煮和牛十分有口感,和牛油脂分佈平均,而且烤牛骨髓夠特別。享cafe大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖#大角咀 #大角咀美食 #奧運 #咖啡廳 #cafe #latte #和牛 #慢煮牛 #香港美食 #美食打卡 #打卡cafe #中國風咖啡 #懷舊

❤️山茶花冰球拿鐵
估唔到咁靚,山茶山冰球,再淋上熱拿鐵,睇住佢溶好治癒。

❤️慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
成個餐有茶,有面豉湯,有醃蘿蔔。另外,小菜我簡左芥香秋葵。

慢煮和牛十分有口感,和牛油脂分佈平均,而且烤牛骨髓夠特別。

享cafe
大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖